Flirten: een taal die ik niet machtig ben

Bron

Flirten is een taal die ik niet machtig ben. Op de één of andere manier heb ik toch het vriendje weten te veroveren met mijn gebrek aan flirttechniek, maar dat laat ik even erbuiten.

Het komt wel eens voor. Bijvoorbeeld in de trein. Tegenover je zit een jongen, jawel, zo’n raar wezen waar de helft van de wereld uit schijnt te bestaan. Je observeert alle mensen, dus ook deze jongen. Opeens merk je dat hij naar je kijkt. Je slaat je ogen neer. Je richt je blik weer op hem. Hij kijkt nog steeds. Je werpt een blik uit het raam, maar vanuit je ooghoeken kijk je naar hem. Jawel, hij kijkt nog steeds naar je. Je wordt een beetje zenuwachtig en begint aan je shirt te friemelen. Wat zou er aan de hand zijn? Heb je tandpasta op je gezicht? Je bekijkt je gezicht in het scherm van je mobieltje, maar nee hoor, geen tandpasta en je haar zit ook niet raar. Waarom kijkt hij dan de hele tijd? Zou het…? Nee, nee, zo’n jongen vindt mij niet leuk. Misschien is hij gewoon stoned.
Het volgende station. De jongen glimlacht naar je, terwijl hij op staat. Verlegen glimlach je terug en terwijl je hem nakijkt, denk je: shit! Blijkbaar flirtte hij tóch met me.

31 Responses to “Flirten: een taal die ik niet machtig ben”

 1. Hahaha ik ben ook echt zo’n sukkel die dat nooit doorheeft en dan denk ik achteraf pas, hmm misschien had ik iets beter op moeten letten :P

 2. Haha dit is inderdaad zo’n taal die ik me echt niet machtig ben. Het ligt er alleen aan hoe ze het doen. Ik had laatst op mijn werk een of andere monteur die het dus echt té overdreven deed. Die stond om de haverklap bij mij in de buurt, vroeg uiteindelijk of mijn wederhelft ook in het zelfde dorp woonde en toen ik daarna bij een collega in het kantoor onder gedoken zat, vond hij me daar dus ook. ARG!
  Kijk, die taal snap ik wel. Maar die wilde ik dus nét niet snappen.

 3. Ik ben die taal totaal ook niet machtig.. haha, heb dat best vaak in de trein of op de fiets, dat ik denk, waarom kijk je me nou zo aan:O Heb ik iets raars in me gezicht ofzo?

 4. Ik ben er zó slecht in. Ik heb het ook vaak niet door maar als ik denk dat hij aan’t flirten is, dan weet ik dus totaal niet hoe ik me moet gedragen. Haha, echt heel herkenbaar dit!

 5. Haha, herkenbaar :P Hoewel ik het soms toch wel door heb als iemand met me aan het flirten is. Al weet ik dan zelf niet wat ik moet doen, flirten ligt mij echt niet!

 6. Hahahaha. Ik ken het.

 7. Hahaha ik ben juist altijd bang dat ik overkom alsof ik zit te flirten, terwijl ik gewoon aardig wil doen. xD

 8. Haha, ik heb het ook nooit door ;)

 9. Ha! Leuk! (: Ik ben zelf wel een beetje een flirt. Ik mag er ook graag over schrijven.

  Heb een heerlijk weekend! (:

 10. Om een beetje balans aan te brengen: ikzelf, en meerdere mannen, snappen ook geen snars van flirten, hints of iets dergelijks. Bijzonder dat, ook al hebben zowel man als vrouw moeite met flirten of het oppikken van signalen er toch zoveel mensen zijn die een relatie hebben ;)

  • Ik ben blij dat een man ook iets zegt! Ja, inderdaad bijzonder dat er toch veel mensen met een relatie zijn inderdaad.

 11. Leuk omschreven. Zo zie je maar dat niet alleen jongens een beetje een sul kunnen zijn.

 12. Nee, ik snap er ook helemaal niets van! Ik kan het ook gewoon niet..

 13. Volgens mij snappen de meeste mannen ook geen bal van flirten hoor, dan staren ze je eindeloos aan en als je dan zelf de stap durft te zetten door lief te glimlachen en worden ze rood of kijken ze snel de andere kant op..

 14. Bij mij flirten ze toch nooit ;d.
  x

 15. Heel herkenbaar, ik heb dat soort dingen ook nooit door. Ik geloof het gewoon niet en aan het einde kom ik er altijd achter dat hij tóch met me flirtte. Maar ja, dan is hij al weg.

 16. Haha, hier nog zo iemand :) Ik kan ook gewoon niet geloven dat een jongen überhaupt met mij zou willen flirten, dus daar gaat het altijd al mis :P

 17. Herkenbaar! Je hebt het erg leuk omschreven trouwens. Veel mensen zeggen niet te kunnen flirten, maar achteraf blijft dat men het stiekem toch wel kan.

 18. Heel herkenbaar. Ik ben ook totaal niet bekend met flirten. Ik weet niet hoe ik met iemand moet flirten, maar weet ook niet wanneer er met mij geflirt word. (Wat vriendlief niet altijd even leuk vind, want die denkt juist dat ik er op in ga, terwijl ik niet eens de bedoeling erachter zie..)

 19. Haha, heel herkenbaar! En wat ik ook erg grappig vind is dat we wel altijd tegen onze vriendinnen zeggen: “kijk, hij flirt met je, ze je wel, hij vind je leuk!” Dan hebben we het weer wel door… ;)

 20. Grappig logje. Flirten moet je een beetje oefenen denk ik. Ik houd me er graag mee bezig.

 21. Flirten is soms ook gewoon een manier van aardig zijn. Iets te aardig misschien, maar wel aardig.
  Ik probeer meestal gewoon terug te lachen. Of je nu een rare tandpastavlek op je gezicht hebt of niet, met lachen zie je er sowieso leuker uit. (Behalve dan als je eten tussen je tanden hebt en je een paar lekkere stukken spinazie van gisteravond ontbloot als je glimlacht).

 22. of als je een man net iets te lang aankijkt en hij ziet het voor interesse …

 23. Flirten is toch moeilijker dan meeste denken. Ik weet wel de meeste signalen van mannen. Maar bij vrouwen zie ik ze niet. Ben er bar slecht in al moet ik het zeggen. ik kan hetzelf wel een ietsie pietsie xD

 24. Misschien heeft die jongen ook een blog en schrijft hij daar dat vrouwen hem niet begrijpen…

 25. Trackbacks

Leave a Reply