Jongens in de trein: een raar gespreksonderwerp

Ik zat in de trein. Dat gebeurt wel vaker het afgelopen jaar. Eén plaats verderop zaten drie jongens. Nu zou je natuurlijk verwachten dat ze het over stoere mannenzaken hadden, zoals de laatste Audi of die linksback van Ajax. Nee hoor, zo niet deze mensen van het andere geslacht. Ik kon mijn oren niet geloven.
Ze hadden het over het haar van Emma Watson.
Voor de mensen die geen idee hebben wie Emma Watson is, laat staan wat voor kapsel ze heeft: ze speelde Hermione Granger (Hermelien Griffel) in Harry Potter en heeft na de laatste opnames rigoureus haar lange haren afgeknipt. Ja, ze lijkt nu op een negenjarig jongetje (nee, ik moet toegeven dat het haar wel staat, maar toch).
Natuurlijk is dit een erg belangrijk onderwerp. Voor meisjes. Maar toch niet voor serieuze jongemannen zoals die daar zaten? Ik had het mis.
‘Ja, het gaat wel.’ vond de één.
‘Ik snap het wel.’ zei de ander. ‘Ze mocht al die jaren niets aan haar haar veranderen.’
‘Maar langer haar is mooier.’
Daar waren ze het allemaal over eens.
Het gesprek ging nog verder over de kapsels van Zac Efron en Justin Bieber. Ik begon bijna te denken dat ze alle drie kappers waren, totdat ze het over hun tentamens hadden en uitstapten bij Delft.

Ik keek ze na en vroeg me af wat er toch gaande is in de wereld. Worden de rollen omgedraaid? Horen vrouwen nu op te scheppen over met wie ze het allemaal gedaan hebben? Moet ik spierballen gaan kweken in de sportschool? (alsjeblieft niet, doe me dat niet aan)
Gelukkig stapte er bij Delft twee bebaarde mannen in die op luide toon de laatste wedstrijd van Feyenoord analyseerden.
Ik haalde opgelucht adem.

37 gedachtes over “Jongens in de trein: een raar gespreksonderwerp”

 1. Het is toch niks meer dan mannen die een “hot chick” beoordelen? Ik vind dit nog niet eens zo extreem.
  Ik had pas gaan fronzen als ze het over de nieuwste handtassen hadden.

  1. Nee, daar hebben ze het dus niet over gehad over hoe ‘lekker’ ze wel was ofzo, alleen maar over haar haar, daarom vond ik het extra raar!

 2. Op zich kan ik nog begrijpen dat ze het haar van Emma bespreken. Dat hebben mijn vriend en ik ook uitgebreid besproken. Maar dat ze daarna nog doorgaan, dat is raaarrrrr!

  Maar goed, ik praat ook weleens met vriendinnen over auto’s. ;)

 3. ik zou ook wel even een wtf momentje hebben.. Alleen ja, ik hoor ook wel is rare dingen in de trein.. Eigenlijk kunnen we ons nergens meer over verbazen toch?

 4. Pff Laura je moet wel een beetje outside of the box leren denken dat is duidelijk! En het haar van Emma Watson vind ik super leuk btw!

 5. Haha ik denk dat ik liever zo’n gesprek hoor van jongens, dan wat ik zelf een keer hoorde. Aan de andere kant van het gangpad zaten een paar jongens die blijkbaar in het leger zaten. Ze hadden het over een vrouw ook in het leger en dat ze haar wel wilden uitdagen. Een van de jongens had een vriendin maar hij wilde wel seks met die vrouw. Vond hij geen vreemdgaan.
  Wat had ik medelijden met zijn onwetende vriendin.

 6. Misschien handelde die jongens wel in opdracht van een organisatie, die in het leven geroepen is om onschuldige jongedames, zoals jou, helemaal in de war te maken door jongemannen te laten praten over zeer on-jongeman-achtige zaken. En dan is dat hen mooi gelukt! Denk daar maar eens hard over na.

 7. Haha! Prachtige log! Ik vind het stoer dat ze het heeft gedurfd, en ik vind het haar heel goed en classy staan.

  Als ik mijn dreads ooit ga afknippen (you never know), zal ik ook zo’n kort koppie hebben. Ik mag lijen dat het mij zo goed staat!

  Liefs,
  Iris Anastasia.

 8. Ik vind het wel een mooi gesprek haha. Niet zo plat als de meeste gesprekken die mannen in de trein hebben. (“Oh, die chick is lekker! etc.)

  Ik vond het lange haar wel veel mooier bij Emma maar dit staat haar wel goed.

 9. Haha, het zou toch wat zijn. Onze lerares Duits, weet alles van elke random voetbalwedstrijd. Volgens mij volgt ze in haar vrije tijd alle voetbalwedstrijden die ze kan zien.

 10. Haha dit is geweldig! Jongens die praten over het haar van Emma! Ik heb dit met veel plezier gelezen, het was haast een humoristisch verhaal! Prachtig gewoon :)
  En dat slot met de 2 babaarde jongens. Supper gewoon :D

 11. Iedereen die het gezien heeft, heeft er toch een mening over? (a)
  En misschien zaten ze al vanaf Groningen in de trein, weet jij veel. Je moet toch iets te bepraten hebben.

  1. Nou, ik denk niet vanaf Groningen, want het was vanaf Rotterdam, maar ik vond het gewoon opvallend, that’s all! :P

 12. Supersupersuper goed geschreven. :)
  Maar inderdaad, soms lijkt het net dat je in een andere wereld terecht komt. Totdat. ;)
  Gelukkig is deze wereld – de wereld.

 13. aaah bebaarde mannen in de trein … hooooooooi

  er zaten een keer twee security dudes voor me en die hadden het over : de zonnebank. en enne gebruikte turbo iets en andere had eentje thuis maar was er niet helemaal tevreden over enzo :’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.