Laura de reiziger: Vijf leuke dingen aan het openbaar vervoer, part two

We hebben nu tien nadelen van het openbaar vervoer, zie hiervoor part one en part two. En vijf leuke dingen. Maar daar moeten natuurlijk nog vijf extra bij! Zie hieronder voor het rijtje.

1. Spontane gesprekken.
Ik zat een keer in de metro achter twee vrouwen. De ene, een Nederlandse oudere vrouw, vroeg aan de andere, een jonge vrouw met een hoofddoekje, iets over de haltes. Dit zorgde voor een heel gesprek, onder andere over de opleiding van de jonge vrouw en dat soort dingen. Natuurlijk heb ik stiekem meegeluisterd en ik vond het erg leuk om zo’n spontaan gesprek te horen van twee mensen die op een aantal punten erg met elkaar verschillen (leeftijd en geloof).

2. Gratis kranten.
Wij zijn Nederlanders. En waar staan we om bekend? Onze gierigheid natuurlijk. Dus als we iets gratis kunnen krijgen, dan pakken we het ook. Dus grijpen we massaal naar de Metro en Spits, maakt niet uit hoe slecht de kwaliteit daarvan soms kan zijn.

3. Leuke bekenden tegen komen.
Ik geef het toe, het gebeurt niet vaak. Maar soms kom je ze tegen: de mensen die je kent die je wél wil zien. Zo wordt een saai busritje toch nog leuk.

4. Flirten.
Het openbaar vervoer is je beste vriend. Hij brengt je overal naar toe en zorgt bovendien voor veel flirtmateriaal. Neem bijvoorbeeld eens de trein met Delft als één van de tussenstations. Succes gegarandeerd (nee, het zijn niet alleen sulletjes die daar studeren).

5. Inspiratie voor blog.
Oh oh oh, als ik het openbaar vervoer toch niet had. Dan had ik minstens een kwart van de stukjes op mijn blog niet kunnen schrijven. Zou zonde zijn, toch?

Dit was het dan weer. Het openbaar vervoer is van alle kanten belicht en ik kan er maar één conclusie uit trekken: wat ben ik blij dat het OV bestaat.

20 Comments to “Laura de reiziger: Vijf leuke dingen aan het openbaar vervoer, part two”

 1. Ja, maar ja elk punt is zeldzaam.
  Gratis kranten is overigens een groot pluspunt van het Nederlands openbaar vervoer.

 2. Punt 4 is een goeie. Dat had ik nog van de week meegemaakt. Eigenlijk is het me nooit voorgekomen dat er een Delftse student in de trein stapte die niet sexy was. =) Of de sulletjes reizen nooit met het ov, dat kan natuurlijk ook. ;-)

 3. Ik heb ook vaak spontane gesprekken, doordat ik slechtziend ben moet ik soms hulp vragen als ik de weg nog niet weet, en daarna ontstaan vaak gesprekken over echt allerlei dingen.

 4. haha ja dit zijn idd de voordelen ;)

 5. Foei! Jij mag niet naar andere mannen flirten ;) (jaja, dat is een geintje, voordat ik half reagerend blogland over me heen krijg).

  Het zijn leuke punten en misschien komt het omdat ik nauwelijks reis met het OV, maar ik blijf het toch echt hopeloos vinden.
  Het is dat het af en toe gewoon simpelweg gemakkelijker is om de trein te pakken, maar anders…

 6. Haha zo kan je het ook bekijken. (:

 7. Leuke punten inderdaad, hoewel ik nooit met het OV reis..

 8. En om dan nog maar meteen wat te mekkeren.. vind kranten altijd maar vies en ze lezen onhandig.

 9. Zullen we ‘soms’ bij gratis kranten maar veranderen in ‘steevast’?

  Inspiratie voor een blog biedt het zeker. Nou ja, ‘blog’… Doe maar een heel boekwerk.

 10. Haha, mooi! (: Bij mij ontstaan er altijd spontane gesprekken. Ik weet niet waarom, maar kennelijk zie ik er uit als de perfecte gesprekspartner :P.

 11. Vooral de spontane gesprekken in de trein vind ik leuk. Zo heb ik ooit met iemand bijna een uur zitten praten, omdat zij Harry Potter aan het lezen was en ik vroeg wat ze ervan vond. En enkele jaren geleden ben ik met de trein naar mijn ouders gereisd die op vakantie in Duitsland waren. Ik heb een heel groot deel van die reis heel gezellig zitten praten met een paar Duitsers.

 12. Leuk! Vooral punt 5 is herkenbaar!

 13. Ik weet nog een heel groot pluspunt aan het reizen met het openbaar vervoer! In de trein en de bus kun je echt heerlijk slapen. De metro lukt ook wel, maar vaak zijn de reistijden dan toch net iets te kort voor een lekker dutje. En de tram is gewoon waardeloos op slaapgebied. Door het ontbreken van de hoofdsteun lig je er dan bij als een soort kwijlende kiwi die het even niet meer weet (vooral als je toch al een bad hairday had). Ik vind slapen fijn, laat dat duidelijk zijn. En op de een of andere manier val ik gewoon altijd in slaap in iets wat rijdt, weet ook niet wat het is. Behalve op de fiets, op het paard en als ik zelf rij. Gelukkig.

 14. Ik woon in Delft en er zijn inderdaad genoeg knappe niet-nerdy mannen hier te vinden :)

  De gratis kranten vind ik misschien wel het beste aan reizen me het OV. Heerlijk.

 15. Ik zit meestal wel bij iemand in de bus die ik ken, en zo niet dan gebruik ik die tijd om even heerlijk bij te komen. iPod in, muziekje aan… Heerlijk!

 16. Voor mij is het gewoon handig om mij ‘snel’ te verplaatsen als je naar ergens ver weg moet ;d.
  x

 17. Die spontane gesprekken vind ik altijd zo leuk! Ik kijk altijd wel even stiekem of er iemand leuk is om mee te praten. Nee, ik ben niet zo’n sul die voor je gaat zitten en zijn hele levensverhaal er uit gooit maar die gesprekken zijn wel altijd leuk :)

 18. Ondanks dat ik altijd maar loop te zeuren en zeiken over het OV, stiekem ben ik wel blij dat het bestaat hoor. Vooral de trein, want zonder trein, zou ik heel veel van mijn geliefde vriendjes en vriendinnetjes nooit hebben gezien, en had ik ook mijn droomstad niet gevonden ;)! Dus ja, het OV verdient ook wel eens een positieve post als deze (en zijn voorganger)

Leave a Reply