Mijn leukste vakantie: Lovely Bournemouth

Een jaar geleden zat ik in Bournemouth, een plaatsje in het zuiden van de kust van Engeland.

‘Wat deed je daar dan?’
Nou, dat zal ik je even vertellen.

Ik weet niet meer precies hoe ik op het idee kwam, maar ik wilde graag een keer alleen op vakantie en mijn Engels verbeteren. Niet dat mijn Engels nou zo slecht is, maar verbeteren kan altijd toch? Ik ging zoeken op internet en uiteindelijk kwam ik terecht bij de organisatie EF (Education First). Deze organisatie verzorgt taalcursussen in het buitenland (niet alleen Engels). Via deze organisatie ben ik in Bournemouth terecht gekomen (omdat dat het goedkoopste was haha). Overigens heb je ook andere organisaties die minder prijzig zijn, maar ik wilde graag een betrouwbare.
Ik koos ervoor om twee weken de algemene cursus te volgen en mijn verblijf was in een gastgezin.

Iedereen aan wie ik het vertelde zei: ‘Vind je dat dan niet eng?’ Maar eigenlijk werd ik pas zenuwachtig toen ik met de taxi naar het huis van mijn gastgezin ging. Zouden ze wel aardig zijn? En kan ik wel goed genoeg Engels? Zou ik het wel kunnen om de hele tijd Engels te praten? Maar eenmaal daar aangekomen, bleken het twee hele aardige mensen te zijn. Ik maakte ook kennis met mijn roommate Natalia, een vrouw uit Rusland. Ook zij was gelukkig aardig. De tweede week had ik een roommate uit China en jawel; ook zij was aardig ;) En aan de hele tijd Engels praten wen je.

Ik moest bijna elke dag naar school, maar eigenlijk kregen we niet eens zo heel veel les. Het was vooral gericht op spreken. We kregen dan een onderwerp, bijvoorbeeld feestdagen (er waren natuurlijk mensen van allerlei nationaliteiten daar), en daar moest je dan in een groepje over praten. Op die manier leer je ook andere mensen kennen, met wie je dan buiten school ook afspreekt. Verder zorgde de school voor veel activiteiten, zoals reizen naar Londen, sportwedstrijden of feesten.

Het was echt mijn leukste vakantie tot nu toe. Iedereen die erover na zit te denken om dit te gaan doen: doen, echt waar! Het liefst was ik langer dan twee weken gegaan, maar helaas liet mijn portemonnee dat niet toe. Maar echt, het was ontzettend leuk. Niet alleen verbeterde ik mijn Engels (op het laatst krijg je ook een soort diploma en ik had C2, het hoogste niveau), maar ik leerde ook nieuwe mensen kennen uit landen met een andere cultuur. En ik kan het je sowieso aanraden om in een gastgezin te gaan, want dat is al helemaal goed voor je Engels.

Dus ja, echt een aanrader!

Heb jij wel eens zoiets gedaan of het overwogen te doen?

29 gedachtes over “Mijn leukste vakantie: Lovely Bournemouth”

  1. heey,
   Ik heb een vraag want ik wil hetzelfde gaan doen, ander land, maar hoe is Ef bevallen bij jou!? is het een beetje betrouwbare organisatie en maken komen ze de overeenkomsten na?!

   Hoop dat je kan antwoorden!

   vriendelijke groet Adam

   1. Het is me goed bevallen. Ik heb gekozen voor EF, omdat het me de meest betrouwbare organisatie leek en dat is het ook. Ik weet niet wat voor cursus je wil, maar ik zou niet de basiscursus doen, want ik vond de algemene cursus (of heet die niet zo? In ieder geval de cursus die na basis en voor intensief komt) al niet dat je superveel les had.
    Maar het is heel erg leuk, vooral om nieuwe mensen te leren kennen uit andere landen en voor je spraak is het ook heel goed!

    Hopelijk heb ik je hiermee kunnen helpen :) Alvast veel plezier!

   2. Hoi hoi,

    Mij is het schooljaar op zich geweldig bevallen, maar EF is echt de grootste geldtrekker organisatie die ik ken. Misschien is dat alleen in Barcelona en heeft het te maken met de armoede die daar heerst. Maar ik ken een gezin dat dus gastgezin is, ze krijgen dus iets van 4 euro per week om alle maaltijden te financieren (en in het weekend dus niet eens, maar de meesten eten wel thuis want uit eten gaan ja dat is duur he). Schoolboeken moet je nog bovenop het betaalde lesgeld betalen. Verder komen ze al hun afspraken na en zijn ze heel betrouwbaar, maar in Spanje heb ik bijvoorbeeld bij Babylon uitstekende tijden gehad.
    De algemene cursus heb ik 9 maanden gevolgd en ik kan nu vloeiend Spaans, maar het is maar net wat je er zelf van maakt. Oefen je ook buiten school of ga je alleen maar om met de hollanders uit je klas etc. In de supermarkt en overal waar je kunt oefenen, dan leer je het prima. En kun je ook buiten de cursussen nog wat leuks doen!
    Succes en veel plezier! Ik ben benieuwd waar je heen gaa.t

 1. Ontzettend tof! Leuk dat je dat hebt gedaan. Ik heb weleens overwogen een jaar lang naar een American High School te gaan. De procedure was eigenlijk al helemaal rond. De vierde klas zou ik daar doen. Door een ongelukkige speling van het lot mocht het toch helaas niet zo zijn..

 2. Jaaa, ik wil zo graag eens een taalcursus doen! Engels of Spaans het liefst. Maar helaas, mijn portemonnee denkt daar (op dit moment) heel anders over…

 3. Lijkt mij ook supergaaf om te doen. Ben alleen een beetje een angsthaas (gastgezin), maar zou wel graag een taal in het buitenland willen leren.

 4. ^ *Bovenstaande post wordt gesponsord door EF*

  ;)

  Ik heb twee weken talencursus in Frankrijk gedaan en het was super intensief maar wel onwijs gaaf. Ben in twee weken 2,5 niveaus vooruitgegaan, dus het was ook nog eens heel erg effectief. Wist je trouwens dat little J een talencursus in Spanje heeft gedaan? Wat een stelletje helden zijn we toch.

  1. Haha, je zou het bijna denken he!

   Maar eeeeecht, dat wist ik niet. Dit is toeval. Nee, dit is geen toeval. It was meant to be! :D :P

 5. Dat klinkt echt leuk! Ik heb zelf wel eens gekeken naar zoiets en ik heb ook altijd een High School Year willen doen, maar helaas is dat laatste altijd bij willen gebleven, want ik had er geen geld voor. En toen ik het daarna wel had, was ik al te oud.

 6. Oh wat super vet! Ik zou later ook graag in Amerika ofzo willen studeren voor mijn engels, maar ik heb niet zoveel met gastgezinnen.. Dus het liefst wil ik als ik al op mijzelf kan wonen ; )

 7. Lijkt me superleuk! Mijn Frans kan echt nog wel een oppepper gebruiken, en mijn Duits misschien ook wel een beetje, al is mijn Frans echt dramatisch en mijn Duits nog wel redelijk goed. ;)

 8. Hmm, ik had gekeken voor een Franse taalcursus. Eén kamp zag er echt heel erg leuk uit, maar het was een hééél stuk boven mijn budget. Dus heb ik maar gekozen voor een weekje Praag met mijn vriendje in de plaats… :p

 9. echt heel tof! ik wou vroeger altijd weg met EF naar Florida , maar dat kon niet :( en toen ik de kans kreeg om stage te lopen in Duitsland en UK hoefde ik geen seconde na te denken…

 10. hoihoi!
  Ik ga dit jaar voor 3 weken ook naar Bournemouth!
  vroeg me af welke activiteiten er allemaal bijzitten?

  Groetjes!

  1. Wat leuk! Ik weet niet meer welke activiteiten erbij zitten, sowieso altijd iets van sport. En er worden tripjes naar Londen en ik dacht Oxford geregeld :) En nog meer hoor, maar dat weet ik niet meer. Maar veel plezier! :)

 11. Hoi, ik zou het echt geweldig vinden om ook twee weken naar Bournemouth te gaan. Ik heb een paar vraagjes ! Heb je veel mensen leren kennen? Waar je nu nog steeds contact mee hebt? Zijn er veel mensen van de zelfde leeftijd ? Ik ben nu 16 maar als ik naar Bournemouth ga word ik bijna 17 .. En als er bijvoorbeeld problemen zijn in het gastgezin, geen idee wat, kan je dan altijd naar iemand toe om te vertellen wat er aan de hand is? En mijn laatste vraagje, zijn er bijvoorbeeld leuke feesten daar? Waar je bijvoorbeeld met een groepje heen kan gaan? Hopelijk hoor ik snel van je! Groetjes, Eline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.