De leukste dag van de maand

Het is aan het eind van de maand. Vaak krijg ik al een mailtje in mijn mailbox om me ervan op de hoogte te stellen. Maar dat is eigenlijk niet nodig, want ik weet het natuurlijk al. Mijn favoriete dag in de maand: als de studiefinanciering weer op mijn rekening wordt gestort.

Het is een heerlijk gevoel. Je krijgt geld en je hebt er geeneens iets voor gedaan (ja, je moet het later allemaal terugbetalen als je je studie niet haalt, maar daar gaan we het even niet over hebben). En het is niet eens dat ik het uitgeef, want meestal zet ik het op mijn spaarrekening. Maar toch.

Maar eigenlijk vind ik wel iets stom aan de stufi. Studenten die ouders hebben met een lager inkomen dan gemiddeld krijgen meer stufi. Ik gun het ze van harte, maar de gedachte erachter klopt niet helemaal. Want wie zegt dat je ouders je studie betalen, als je ouders wél bovengemiddeld verdienen? Het is niet alsof de wet het ze beveelt ofzo.

Maar goed, het maakt niet uit. Elke maand verwelkom ik die eurootjes van de overheid met veel plezier. Lang leve de stufi!

28 Comments to “De leukste dag van de maand”

 1. ja stufi <3
  ik word al wel een beetje verdrietig als ik denk dat dat fijne berichtje nog maar 1(!) keer in mijn mailbox verschijnt… maar jaaaaaa, stufi <3 <3

 2. Aaah handig! Lekker vooruitzicht idd.

 3. Maar als er echt geldnood is kan iemand met ouders met wat meer geld het uiteindelijk wel betalen, toch? Alles moet ik zelf betalen, mijn ouders hebben niks.Op kamers, studiegeld, boeken. Ik ben nu al keihard aan het sparen.. Studeren lijkt me echt leuk =)

 4. Jaa fijne dag is dat altijd.
  Ben het trouwens wel beetje eens met je stelling, ken mensen waarvan de ouders genoeg verdienen maar die geen cent bijdragen in studie en ook niet bij geldnood van student. Maar dat vind ik misschien meer raar van die ouders. Bij gezinnen waar de ouders “niet genoeg” verdienen, kunnen ze het kind ook niet helpen, dus is het wel beetje eerlijk zeg maar.

 5. Altijd weer prettig als de stufi er is he!! Ik ga dezelfde dag altijd direct even naar mijn rekening om mijn spaarrekening aan te vullen, anders geef ik het allemaal net zo makkelijk uit :P

 6. Inderdaad, gewoon gratis geld! Ik kan niet wachten tot het 24 oktober is!

 7. Haha, dat klinkt echt wel handig! En je hebt wel gelijk, niet iedere ouder wilt voor de studie van zijn kind betalen.
  x

 8. Ik snap jouw punt! Ik kreeg altijd de basisbeurs, maar betaalde wel mijn hele studie zelf zonder hulp van mijn ouders. Ach ja, that’s life. En ik heb wel geleerd dat ik geld absoluut niets wil laten verpesten.

 9. Doeme, wat lees ik hier allemaal, ouders die niet betalen voor de studies van hun kinderen???? Daar heb ik nog nooit van gehoord. Ik kan mij dat absoluut ook niet voorstellen. Het gaat toch over de toekomst van hun kinderen. Besteden ze dat geld dan liever aan reizen of luxe artikelen? Wat egoïstisch. De meeste ouders werken toch allebei, dus er is genoeg inkomen om die studies te betalen. Deze reacties vind ik echt niet kunnen.

  • Helaas is het echt zo, ik ken mensen wiens ouders het wel kunnen betalen, maar die het niet doen. Ik weet ook niet waarom eigenlijk. Maar ik snap ook niet waarom sommige mensen het niet doen, maar geloof me, ze bestaan!

 10. Ik heb helaas geen stufi meer en dus ook geen OV *snik*

 11. Ik zie er nu al naar uit!

  Ik snap de stufi trouwens wel, want kijk als je uit een gezin komt waar niet veel verdiend wordt hebben je ouders ook geen mogelijkheid om je te helpen als je even niets meer kunt betalen, terwijl ouders met een hoger inkomen dat wel kunnen.

 12. Hihi dat is inderdaad soms best wel gemeen dat sommige meer krijgen! Ik moet het helaas met de basis doen.. Maar goed ieder beetje helpt zeggen we dan maar!

 13. De regels omtrent stufi zijn inderdaad nogal krom. Voorbeeld: om extra stufi te krijgen als je geen contact meer hebt met je ouders, heb je nodig: een brief van je school, een brief van je dokter(wat heeft die er mee te maken?), maar nu komt ie: een brief van je ouders. Snap jij de logica? Snap jij hem? Leg het mij uit! Alsjeblieft!

 14. Ik heb helaas al mijn stufi al gekregen voor 4 jaar.. :(

 15. Het was een mooi moment, die goeie oude tijd, het studentenleven. Geniet ervan zolang je nog studeert!

 16. Inderdaad een van de mooiste momenten van de maand.

 17. ik ga in augustus weer studeren dat dan kan ik ook weer genieten van mijn studiegeld :D… ik krijg behoorlijk wat studiegeld… maar laat voorop staan dat zonder dit voor mij niet mogelijk is een studie te volgen

 18. Mijn broer lééft zo’n beetje van zijn stufi. Maar geniet van dat geld waar je niets voor hoeft te doen. Nou ja, niets. Studeren dan, maar goed.

 19. Ik snap nooit zo goed hoe je kunt leven van je stufi. Ja, tenzij je thuis woont. Bij mij komt stufi binnen, ik stort het vervolgens door naar huisbaas (huur), energiebedrijf (energierekening), water en internetbedrijf (je raadt t al…internetrekening). Tenzij je een goedkope kamer hebt (waar ik even niet vanuit ga), kun je er toch eigenlijk niet van leven?
  Toch is iedereen altijd blij… misschien omdat ze erbij lenen, dan wordt stufi meer..

 20. Als je geen kamer hebt, je niet zelf je studie betaalt en geen baan hebt in je vrije tijd dan moet je dit geld gewoon moet inleveren bij je ouders. Beetje verantwoordelijkheid van hard werken mag ook wel. Anders ben je een grote matennaaier van de overheid!

 21. En jammer dat ik geen stufi meer krijg :p haha

 22. inderdaad! Ik kreeg dan wel iets meer stufi eerst, maar dan alsnog, ik had alles nodig om mn school te betalen… En dan moest ik er oook van leven! Echt hoor.. Mijn ouders betaalden geen cent en ik had alsnog geen volledige aanvullende beurs…

 23. Ik krijg het binnenkort ook. Ik spaar voor later als ik het geld harder nodig heb, of als ik op mezelf ga wonen.

 24. Hoera voor de stufi, Amen. ;)

Leave a Reply