De kuren van een printer

Bron

Een printer hoort gewoon zijn werk te doen. Net zoals de buschauffeur dat behoort te doen. Nu is de buschauffeur hierbij nog redelijk betrouwbaar, maar hetzelfde kan helaas niet gezegd worden over de printer.

Een printer drinkt graag. Tenminste, daar ga ik van uit. Hoe kan de inkt anders zo snel op zijn? Dit is een algemeen bekend probleem onder printers en ik stel dan ook voor om onze printers gezamenlijk onder te brengen in rehab. Dit kan niet zo langer, mensen.
Het gebeurt vooral als je iets moet uitprinten wat plaatjes of foto’s bevat. Ze worden roze of geel, maar nooit de kleur die je wilde hebben. Je beroepen op je creatieve vrijheid kan hierbij helaas niet.

Ik weet niet of jullie er wel eens last van hebben, maar soms gebeurt er iets geks. Ik wil bijvoorbeeld mijn cv uitprinten. Dat is heel normaal. Dat willen wel meer mensen. Maar op de één of andere manier is mijn printer het daar dan niet mee eens en in plaats van mijn cv, print hij dit uit: !#@#$%$^%&*)**%%$©₡µ®
Ik weet niet wat voor geheime taal dit is, printer, maar ik geloof niet dat ik dit ga inleveren bij mijn toekomstige werkgever.

Lastige dingen, die printers. Helaas kunnen we (nog) niet zonder ze. Altijd gaat er wel wat mis.
Gelukkig hebben wij thuis twee printers.

Tags:

31 Comments to “De kuren van een printer”

 1. Ik wilde laatst iets printen bij mijn vriendin en toen werd alles roze. Heel irritant.

 2. oh boy … begin er niet over

 3. Die van ons zegt dat er papier vast zit. Terwijl er nergens papier vast zit. :(

 4. Wij hadden een printer die áltijd niet deed wat je wilde. Gelukkig hebben we nu een printer die wel heel veel goed doet, maar de inkt is wel echt super snel op.

 5. Ohhh dat *)&@%()%#&)($# deed onze printer vroegâh ook. Super vervelend. Ik heb nu een hartstikke fijne draadloze printer. Zo kan ik vanaf mijn werk deze webpage mailen naar mijn printer thuis en ligt ie dan straks op me te wachten als ik thuis kom. Pure liefde! Het feit dat ie eerst 10 minuten herrie maakt voor er ook maar één beprint plaatje uit de printer komt rollen vergeten we maar even. Liefde maakt blind.

 6. Ik denk dat een laserprinter iets mindere kuren heeft. Ok, hij is dan ook wel wat duurder, maar daar betaal je dan ook voor.

 7. Haha, helemaal mee eens. Hoewel ik denk dat die van ons al een paar weken geleden is gestopt met zijn drinkprobleem, want tot nu toe zijn er nog geen erge dingen gebeurd ;)

 8. Wij hebben vaak last van de inkt. Er zitten vier van die kleurencatridges (ofzo?) in, en de een gaat dan sneller als de ander. En als er eentje op is doet niets het meer…

 9. Hmm, printers zijn niet fijn nee. Of die bij ons op kantoor, die al helemaal spastisch is en ineens rare geluiden begint te maken

 10. Hahaha deed me hieraan denken: http://theoatmeal.com/comics/printers

  Ik heb zelf laatst ook nog een gevecht met de printer geleverd. Dat ding wou mijn geprinte blaadje weer inslikken, dus kon ik het eruit gaan trekken. Wat nog best lastig ging.

 11. Herkenbaar probleem. De mijne heeft naast dorst ook nog eens enorme honger. Als ik ‘em een papiertje stuur bijt hij de helft ervan af.

 12. hahaha grrrrr printers! Dat plaatje hahahaha

 13. Printers hebben een eigen willetje geloof ik ;) Die van ons doet soms ook niet wat ik wil, gelukkig heb ik mijn eigen printertje altijd nog, mocht die andere weer kuren hebben…

 14. Ik had vroeger ook dat probleem toen ik een printer had. al moet ik zeggen, liever een printer met kuren, dan helemaal geen printer! (zoals nu)

 15. Dan moet je eens van die mega grote bedrijfsprinters uitproberen, dan kun je helemaal je lol niet meer op. God o God, wat een toestand met die dingen zeg. Vooral als ze weer eens storing hebben. Wat helaas nogal vaak gebeurt.

  Eerst dient men dan klep A te openen. Vraag me niet waarom, de printer wil gewoon dat je dat ding open zet. Vervolgens, nadat je klep A een stuk of tien keer open-en-dicht hebt gedaan, is de oorzaak van het probleem ineens klep D.

  Hierop volgt een aaneenschakelijk van het openen en dichtsmijten van klep D, wat met steeds meer agressie gepaard gaat. Op het einde heb je gewoon zin om die verdoemde klep er uit te rukken en het eens goed op een schelden te zetten.

  Uiteindelijk kom je erachter dat waarschijnlijk ergens een geheime camera hangt, of dat de printer gewoon een spelletje met je aan het spelen is. Ik ben in dit soort gevallen meestal het meest volwassen individu (voor zover je een printer een individu kunt noemen, hoewel het dus blijkbaar wel een eigen wil heeft) en loop dan ook gewoon weg. Maar niet voordat ik dat ding een enorme rotschop heb verkocht. Klereding.

 16. Oh dat is wel vreemd ja. Ik heb soms dat hij een andere kleur print dan wat ik moet hebben. Maar verder doet hij het gelukkig goed :D

 17. Onze printer is echt een extreem gevalletje. Ik gebruik ‘m gewoon niet, en profiteer van iets minder extreme gevalletjes op school.

 18. Onze printer doet het altijd. heb wel zo’n vervelend geval op werk staan..

 19. Hihi, mijn printer op het werk heeft net ook zijn kuren. Toevallig.

 20. ik haat die printers ook

 21. Misschien moet je omgekeerde psychologie gebruiken.

  Typ ” )_!#($@($%#%)^*@#%* @(#$@(#$ (*@$ (*@# ( @9858584(134 2348u1934 8925je98t0934 u24 281-3-9428592 t29(@#$( @(#% *$”

  En dan krijg je iets leuk zoals: Hallo, mijn naam is Laura, dit is mijn weblog, ik heb het heel erg naar mijn zin. Hah, printer nu ben ik je te slim af.

  XD

 22. Heel erg herkenbaar dit!

 23. Haha, zo herkenbaar! Dat ding doet begeeft het altijd wanneer ik hem het hardst nodig heb.

 24. Mijn printer doet het altijd als ik iets nutteloos uit wil printen zoals foto’s of bustijden oid. Maar wanneer ik dan eens écht iets nodig heb voor bijv. school dan begint te printer te bitchen.. Heel herkenbaar en heel irritant!

 25. Jammer genoeg heel herkenbaar. Onze printer zeurt áltijd over een tekort aan inkt.

 26. DRAMA! Ik moest mijn zwarte inkt vervangen. Maar nu wil die die cartridge niet accepteren ofzo… Wat een hel.

 27. Bij mij print hij gewoon, maar dan kan je bijna niets lezen van de woorden ^^.
  x

Leave a Reply