Laura het kuddedier

Bron

Ik heb een keer iets geschreven over Hyves. Hoe belachelijk het was. Dit schreef ik:

Eigenlijk kan iedereen het. Profiel aanmaken (Wel een leuke naam verzinnen natuurlijk! Zoals: l0v3_lAuRaH), foto’s opzetten (waarop jij met je vriendje, vrienden of bekende Nederlander opstaat) en heel, héél veel vrienden toevoegen. Want daar gaat het eigenlijk alleen maar om; hoeveel hyvesvrienden je hebt. Of je ze nou kent of niet, dat maakt eigenlijk niet uit. Als je maar weet dat je er niet bij hoort, als je slechts 120 vriendjes hebt!

Nee, ik zou echt nooit Hyves aanmaken. Drie keer raden wat ik nu heb. Om de foto’s van de Romereis met school te kunnen zien (iemand had die op Hyves gezet), moest ik er wel één aanmaken. En tot op de dag van vandaag bestaat hij. Verslaafd raakte ik eraan. Een krabbel hier, een krabbel daar. Natuurlijk elke dag even een wiewatwaar invullen. Tegenwoordig gebruik ik het amper meer.

Ik was niet zo tegen Facebook, maar wel tegen Twitter. Waar sloeg dat nou op? Waarom zou ik tegen mensen vertellen wat ik vandaag gegeten heb en of ik mijn tanden heb gepoetst. Dat kan toch niemand interesseren?
Maar toen nam ik een blog. En zei het vriendje dat Twitter daarvoor wel handig was. En hij heeft gelijk. Ik geef het toe: ik ben twitter-verslaafd.

Conclusie? In het begin ga ik keihard in tegen dergelijke social media-trends. Maar uiteindelijk ben ik gewoon net zoals de rest. Een kuddedier.

29 gedachtes over “Laura het kuddedier”

 1. Ik heb het allemaal gehad. Facebook, Hyves, Netlog en weet ik wat niet meer. Nu heb ik alleen nog mijn blog en Twitter. De rest ging me zo tegen staan. Mensen voegen je toe en bekijken wat je doet maar wanneer je ze tegenkomt in het wild groeten ze je niet eens. Bizar! Exit netwerksites voor mij.

 2. Ik heb facebook, maar dat heb ik pas sinds een anderhalve maand ofzo. Hyves heb ik al jaren, maar daar heb ik wel het grootste deel van de familie op en twitter heb ik wel, maar doe ik niet veel mee, maar er zitten een paar van mijn vrienden op en die hebben (of doene r weinig mee) geen facebook of hyves. Verder natuurlijk ook mijn bog en daar doe ik steeds meer mee. Maarja, straks krijg ik nieuwe klasgenoten op mijn opleiding en ik weet nog niet op weke van de social media zij zitten. Kan altijd handig zijn en ik gebruik het ook om contact te houden met vrienden die ik nu minder spreek.

 3. Hahaha. Ik heb een hekel aan Hyves wel gehad maar vond het echt vreselijk. Heb wel FB en Twitter. Twitter omdat het verslavend is, ja, maar FB om contact te houden met oude vrienden uit andere landen.

 4. Haha, mee eens. Ik had altijd een gruwelijke hekel aan twitter en het was ook niet te snappen. Drie keer raden wat ik nu heb :P
  Maar ik blijf wel bij mijn standpunt dat ik facebook helemaal niks vind ;)

 5. Ik wilde ook echt geen hyves, maar toen hebben twee vriendinnen van mij er een voor mij aangemaakt. En tja, toen was ik verslaafd. Met twitter is het bij mij een beetje hetzelfde verhaal als bij jou.

 6. Haha, herkenbaar. Ik herinner me nog dat ik heel erg tegen online nieuws was.. Teletekst was toch ideaal en veel betrouwbaarder? :-) Nu neem ik na even tegenstribbelen ook iedere online trend gewoon over, en ik vind het nog leuk ook.

 7. Het is echt zo waar… ik wilde eerst ook absoluut geen Hyves, Facebook of Linkedin… maar na lang aandringen van een aantal vriendinnen heb ik toch maar Hyves aangemaakt. En Facebook… en later dus ook Linkedin. Nu zit ik trouwens veel meer op Facebook dan op Hyves, omdat ik Facebook veel makkelijker en overzichtelijker vind dan Hyves. Trouwens, ik heb ook nog Twitter, maar daar doe ik niet zo heel veel mee haha. Misschien in de toekomst wel….

 8. dat had ik met Facebook. Ik was tegen Facebook, ik vond er niets aan. Maar goed, Facebook bleef mij spammen met mailtjes ‘Al jou vrienden hebben Facebook, waarom jij niet?’. Ik weet niet hoe ze aan mijn mailadres kwamen, maar elke week kreeg ik meerdere mailtjes. Uiteindelijk na twee maanden ben ik overstag gegaan. Sindsdien geen mailtjes meer gekregen. =)

 9. Het is hoe je het bekijkt.
  Jij keek naar de afbeelding en dacht: ik moet op Twitter zeggen wat ik wil en wat ik aan het doen ben.
  Net zoals wat jij over Hyves schrijft.
  Maar waarom al die standaard dingen.
  Niets hoeft op de standaard manier.

 10. Haha, ik zeg ook altijd aan het begin dat soort dingen en als ik het eenmaal ga doen, kan ik niet meer zonder =) Nouja, hyves gebruik ik eigenlijk ook nooit meer. Alleen om soms iets te checken of foto’s te zoeken die mensen van mij gemaakt hebben ofzo ;)

 11. Hyves vond ik eerst heel leuk, maar veel vriendin, respects, krabbels etc heb ik nooit gehad. Op dit moment weet ik eigenlijk niet eens meer of ik mijn account heb verwijderd of niet…
  Facebook had ik eerst niet omdat ik er niets van snapte haha. Waarom Facebook als er ook Hyves is? Toen gingen andere mensen op Facebook en toen vond ik best wel leuk, ook al doe ik er nog altijd niet zoveel mee.
  En Twitter heb ik helemaal uit mezelf aangemaakt, want dat is gewoon een gaaf concept!

 12. ik ben ook gedwongen om hyves aan te maken! toen heb ik voor mensen FB en Twitter aangemaakt.

  twitter is trouwens best handig … zo ging ik gisteren naar een gig – all by myself – en zag een fotograaf die ik volg ook all by himself zitten en ik dacht: ik ga gewoon even met hem kletsen … en nu heb ik een soort van aanbod van hem gekregen! I LIKEEE

 13. Ik heb een Facebook-account, maar ik ben er nooit. Het is er te druk en te veel “mensjes kijken” zonder daadwerkelijk iets te zeggen. Je wordt ook om de haverklap uitgenodigd om vriendjes te worden met mensen die je eigenlijk het liefst wilde vergeten…
  Twitter vind ik gewoon gaaf: lekker kort op de bal, razendsnel. Je kan zeer snel een vraag in de groep gooien, even wat reclame maken voor je nieuwste blogpost of zelfs op zoek gaan naar inspiratie voor je blog. Bovendien maakt Twitter je ad rem en het dwingt je te oefenen in het produceren van spitsvondige oneliners. Nadeel; het kan behoorlijk verslavend werken.
  Verder ben ik sinds kort ook bij Google Plus. De tegenhanger van Facebook, maar dan beter zegt Google zelf tenminste. Het is erg gebruiksvriendelijk en heeft een aantal leuke snufjes. Het is er bovendien rustig omdat een beperkte groep mensen er gebruik van maakt. Maar daar kan natuurlijk snel verandering in komen….

 14. Ik had in het begin ook een hekel aan hyves maar maakte het uiteindelijk aan omdat een vriedin van mij zei dat het zo leuk was! Uiteindelijk ontdekte ik RPG op hyves wat ik heel veel gedaan heb. Maar nu gebruik ik eigenlijk het meeste facebook en twitter xD

 15. Ik ben ook schuldig. Eerst wilde ik per se geen hyves, toch aangemaakt. Toen ging iedereen naar facebook, nou ik dan ook maar. Hyves weer verwijdert (want dat was ook hip). Nu ben ik begonnen met twitteren en ja, ik ben verslaafd haha.

 16. Dat komt me heel bekend voor. Ik heb ook een facebook en je kunt eigenlijk amper meer zonder. Vragen over schoolwerk komen niet meer op het universiteitsforum, maar wel op facebook in een onzichtbare groep, net als alle contact tussen praesidiumleden..
  Op zich vind ik facebook behoorlijk tof (‘k ben graag op de hoogte van nieuwe relaties en zo :p), maar ik erger me dood aan alle nieuwe snufjes die ze eraan toevoegen om het actief te houden of alle facebookrages en -spelletjes, bluuuuuuuuh!
  Twitter heb ik ooit aangemaakt, maar na twee dagen weer verwijderd.
  Haha, mijn eerste netlognaam was trouwens “Sinterklaas (en nog iets)” – ‘k had hem enkel aangemaakt om foto’s van anderen te kunnen zien…

 17. Leuke blog! En leuk ook om alle reacties te lezen.
  Ik gebruik twitter het meest op dit moment en heb het ook al vrij lang. Hyves en Facebook heb ik ook, maar gebruik ik niet veel. Ik vind het vooral handig om foto’s van vriendinnen/bekenden te bekijken. Ik heb laatst ook Google+ aangemaakt, wat wel erg fijn werkt. Alleen heeft nog bijna niemand dat, net even iets te rustig nog :P

 18. Tja, ik moet eerlijk toegeven dat ik ook een kuddedier ben. Eerst ‘snapte’ ik Facebook, tegenwoordig ben ik er niet meer van weg te denken. Hetzelfde geldt voor Tumblr, Flickr, Twitter, en ja, voor alles eigenlijk..

 19. Haha, ik heb zowel hyves, facebook, twitter als google+ !
  Hyves doe ik niet zoveel mee, alleen foto’s delen (en kijken), en contact houden met oude vrienden, hyves heb ik nu alweer 4 jaar.
  Facebook iets minder lang, maar daar doe ik nu niks mee. Heel irritant vind ik het worden, met die spelletjes enzo =S
  Twitter had ik een hekel aan, ik vond het nergens op slaan, en zoals je weet; Nu ben ik twitter verslaafd.
  Google+ is de google versie van Facebook en vind ik veel fijner! Maar facebook ga ik niet verwijderen vanwege contact met vrienden die geen hyves/twitter/google+ hebben.
  ’t is allemaal zo ingewikkeld xD
  Maar ik weet wel; Social media heeft hier msn dik verslagen. Raar eigenlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.