Spangas

De doelgroep is voor kindertjes van negen tot twaalf jaar. Ik kijk het ook. En samen met mij vele studenten (gelukkig maar). Jawel, ik heb het over het programma ‘Spangas’. In deze dagelijkse serie volg je de levens van de scholieren op de middelbare school het Spangalis. Allerlei onderwerpen komen aan bod: homoseksualiteit, scheiding, diefstal, verliefdheid.  Alles, behalve seks. Dat dan weer niet. Is toch weer een opluchting na de op seksbeluste series als Desperate Housewives en Grey’s Anatomy.

Stiekem schaam ik me er een beetje voor, maar waarom eigenlijk? Er zijn ook mensen die naar Echte Meisjes in de Jungle kijken en eerlijk toegeven: dat is minder diepgaand dan Spangas. Jammer dat dit programma er niet was, toen ik nog een klein kindje was. Misschien dat ik er daarom nu naar kijk.

Ik ben vast de enige niet. Misschien kijk jij het ook wel. Zeg alsjeblieft dat jij het ook kijkt. Anders ga ik toch echt ernstig twijfelen aan mijn geestelijke leeftijd.

Welk programma kijk jij, terwijl je niet tot de doelgroep behoort?

49 gedachtes over “Spangas”

 1. Ik behoor tot de doelgroep die eeuwig naar voetbaldiscussies kan luisteren (studio voetbal) en van onvervalste humor houdt (klusjesmannen, dit was het nieuws)

 2. Ik kijk zoveel dingen die niet voor mij bedoelt zijn, als mensen daar een probleem mee hebben dan is dat toch echt HUN probleem…

  Met het gebrek aan kwaliteitsprogramma’s op Tv ben je sowieso praktisch genoodzaakt buiten je eigen doelgroep te gaan kijken, en zelfs dan is het aanbod nog erg beperkt in mijn visie.

  Nee, ik kan niet zeggen dat ik die paar euro per maand met veel voeding zie verdwijnen elke maand weer… maar een mens moet toch zo nu en dan eens wat anders doen als werken.

  Al met al kom ik tot de conclusie dat ik eigenlijk alleen maar dingen kijk die niet voor mij gemaakt zijn.

  Erg? Och dat valt wel mee.
  het is de schaamte die er voor zorgt dat het erg lijkt.

  Oh, positieve noot in dit verhaal: Kindernet is terug!!

  1. hahahhaa, ik ook! En ook Tom&Jerry. Mijn vader had een keer 12 dvd’s gedownload met ongeveer 10 afleveringen op elke dvd en ik heb nog steeds af en toe een marathon met mn beste vriend (:

 3. Ik vind Spangas zo mega slecht! Dat acteerwerk geeft me echt de kriebels. ZO SLECHT!!!
  Daar in tegen vind ik het Nederlandse acteerwerk over het algemeen niet echt geweldig. Dus dat scheelt. En ja; ik heb het dus wel eens gezien ja ;)

  Ik kijk weinig tv, dus eigenlijk kijk ik niks meer dat echt buiten mijn doelgroep is.

 4. Haha ik kijk geen Spangas, maar ja, ik kijk wel met veel plezier naar Jersey Shore, dus we kijken allebei naar rare programma’s :P Oh, en als ik per ongeluk langs Spongebob zap, dan blijf ik altijd nog even hangen.

 5. Spangas vind ik zelf niet zoveel aan. Daarentegen kijk ik wel heel veel iCarly, Big Time Rush, Victorious, Zack en Cody, Drake and Josh en Saved by the bell. Iedereen heeft zo zijn verslavingen!

 6. Ik kijk geen spangas, maar Fineas & Ferb, Sponge Bob, Totally Spies, Jimmy Neutron en dat soort series kijk ik ook nog wel :P. (vaker dan ik zou moeten toegeven XD)

 7. Ik vind dit seizoen van spangas nu al verschrikkelijk. Ik kijk Hollands got talent, dat is vast ook niet mijn doelgroep want het enige wat ik kan doen is zeuren over die afgrijselijke jury en heel Nederland die op de verkeerde mensen stemt.
  Eigenlijk houd ik niet van tv kijken.

 8. Waar ik echt gelukkig van word, is iCarly (en dan niet de gesynchroniseerde versie). Ja, de grollen en grappen zijn ont-zet-tend voorspeelbaar, maar toch, daar kan ik nou echt om lachen.

 9. Ik heb Spangas een tijdje gekeken, maar ik vond het al gauw een beetje saai worden.

  En ik ben zo blij dat ik niet de enige (soortvan) volwassene ben die iCarly kijkt! Zo’n melig programma. En nog iets waarbij ik buiten de doelgroep val: Deadliest Catch (ja met die krabbenvangers) Mijn vader kijkt het altijd, en dan kan ik niet anders dan mee blijven kijken :p.

 10. Ik heb zoiets bijna de hele dag Disney XD opstaan *schaam*, maar ik vind tkenfilms zoals Phineas en Ferb gewoon het super! Denk dat ik daar wel in m’n puberjaren ben blijven hangen. (mag dat nog als je 24 bent?!) hihihi

 11. Spangas! Ik keek het zeker 3 jaar geleden elke dag. Maar toen ik naar de middelbare school ging ben ik ermee gestopt, en nu zijn alle personages anders.. Maar het is wel helemaal geweldig! Spangas op survival al gezien?

 12. Soms kijk ik wel eens met mijn zusje mee, maar ik volg het niet. Overigens krijg ik via mijn tv-verslaafde zusje ook veel mee van andere jeugdseries. Maar hoe die heten? Geen idee!

 13. hier in België heb ik nog nooit van Spangas gehoord, wel goed dat het kinderen laat wennen aan al die onderwerpen waarvan de meesten vinden dat het niet bij opvoeding past, maar toch vaak voorkomen!

 14. Tom & Jerry en andere Looneytunes vind ik nog steeds geweldig. Sommige series van Disney zoals Zack & Cody vind ik ook leuk.
  Als Spangas beter geacteerd zou zijn, zou ik het misschien ook wel leuk vinden. Maar zoals het nu is, erger ik me er alleen maar aan :P

 15. Ik kan enorm genieten van tekenfilms als Boes, David de Kabouter etcetera. :D Oh en het survival programma op de Canvas. En top gear, daar hoor ik ook niet tot de doelgroep.

 16. In de zomervakantie keek ik dat elke dag! Nu moet ik helaas werken en ben ik pas laat thuis, maar vond het eigenlijk wel een briljant programma. Overigens is het lettertype van het Spangaliscollege echt précies hetzelfde als dat van het lettertype van mijn oude school, het Staring College.

 17. Ik kijk af en toe naar Amika, maar dat meisje heeft bij mij op school gekeken. Ook W817 en Spring moeten eraan geloven. Maar het is gewoon fijn om de programma’s uit mijn jeugd terug te zien!

 18. Echt zo veel studenten kijken SpangaS he, opvallend gewoon! Wel super jammer dat ze die halve cast vervangen hebben (wat ook logisch is want mensen doen eindexamen enzo, maar toch). Mja ik kijk ook wel eens gewoon nickelodeon of DisneyXD ofzo. Who cares. Soms is het fijn om even hersenloos te zijn.

 19. Haha, ik kan het wel nog kijken ^^. Ik kijk eigenlijk soms naar Sex And The City, ook al is dat wel voor volwassenen. En soms kijk ik ook wel naar stomme ‘baby’-programma’s op Nickolodeon of zo (ik kan nu wel even op geen komen).
  x

 20. Spangas kijkt zelfs een vader
  zoals ik. Wacht op de nieuwe serie want dit ken ik reeds.
  Tekenfilms zoals Spons bob square pants, rocket power,
  buurman en buurman Fantastisch!

 21. Spangas kijk ik ook en ik word 24 jaar. Ik kijk vaker series o.d. buiten mijn eigen doelgroep en het boeit me ook niet wat andere ervan vinden. Ik vind het leuk en ik schaam me er niet voor.

  Ik kijk ook wel eens TeenNick maar dan ’s avonds, zonder gesynchroniseerde stemmen. Dat is zo irritant!

 22. Ik kijk het ook! Ik wachtte zelfs ongeduldig op de nieuwe afleveringen. En dat is zeker niet het enige programma in die categorie dat ik volg. Waarom zou je je ervoor schamen als je het leuk vindt? :)

 23. Hahaha je hoeft je niet te schamen, ik heb het ook gekeken en nog veel erger, ik keek ook naar Amika. Dat valt nog meer buiten mijn doelgroep.. (schaam , schaam, nu staat het op het world wide web, Saskia kijkt Amika.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.