De kat en de muis en andere verhalen

Vier september ging ik naar Manuscripta. Dit was heel leuk, zeker een aanrader! Er was één stand daar van MijnBestseller. Ik had al eerder gelezen wat je daar kon doen: je eigen boek publiceren.

Ik dacht eigenlijk niet dat zo serieus zou zijn, maar dat is het dus blijkbaar wel. Ik kan namelijk zeggen dat ik mijn eerste boek gepubliceerd heb! Natuurlijk heb ik niet in no time een manuscript geschreven (I wish, al komt het boek over het meisje dat verliefd wordt op een jongen die een panda blijkt te zijn en vissenschubben krijgt in in het zonlicht er natuurlijk wel aan), maar ik heb een aantal verhalen van mezelf bij elkaar gedaan: een verhalenbundel dus. Er staan een aantal verhalen in die ook op mijn blog staan, maar de meeste kennen jullie niet. Het zijn tien verhalen in verschillende stijlen geschreven.  Er zitten realistische verhalen tussen, maar ook een absurdistische. Ik ben vooral trots op het laatste verhaal dat erin staat.

Iedereen kan op MijnBesteller een boek uitgeven, maar daar moet je wel voor betalen (is niet superduperduur). Je kan ervoor kiezen om het alleen beschikbaar te laten zijn in de webwinkel, maar ook een ISBN-nummer aanvragen (kost geld), waardoor je boek dus overal verkrijgbaar is. Ik heb dat laatste gedaan en met trots kan ik zeggen dat mijn boek nu onder andere op bol.com staat!

Misschien denk je: ja duh, dat kan ik ook wel. En dat klopt. Natuurlijk gaat het niet echt via een uitgeverij die jouw manuscript leest en beoordeelt en bijschaaft. Ik verwacht dan ook niet dat ik in de top vijf boeken kom en dat ik wereldberoemd word. Maar ik had de kans en daarom heb ik het gedaan. En eerlijk is eerlijk: het voelt goed om te kunnen zeggen dat je je eigen boek in je boekenkast hebt staan!

Als je het wil kopen, dat kan op verschillende manieren. Je kunt het in de webshop van de uitgeverij zelf kopen (er is overigens ook een e-book van), maar bijvoorbeeld ook via bol.com of de Slegte. Niks moet natuurlijk, maar mocht je het gekocht hebben, laat het dan weten, dat vind ik leuk!

44 Comments to “De kat en de muis en andere verhalen”

 1. Wauw, wat een gaaf idee!
  Hoe groot is de oplage?

  En hoe kom je aan artwork enzo?

  • Het is een groene drukkerij, wat inhoudt dat ze alleen een exemplaar drukken wanneer het besteld wordt. En binnenin staan geen plaatjes en foto’s, maar de foto op de voorkant heb ik zelf gemaakt.

 2. Echt super super leuk. Ik ga denk ik ook iets uitbrengen. Gedichtenbundel zoals ik al zei op Twitter.

  Ik ga je morgen even mailen.

  Ik denk trouwens dat ik je boek wel koop! Wij moeten elkaar supporten als schrijfvrienden!

 3. Proficiat ! daar wil ik best nog meer over weten!

 4. Ja, seriously. Vertel eens wat meer!
  En post bij wijze van promotie even dat laatste verhaal ;-)

 5. Leuk! Hij ziet er mooi uit. En wat cool dat je nu je eigen naam op bol.com kunt vinden :)

 6. Zit nu een beetje krap bij kas, maar het lijkt me heel leuk om hem te lezen!

 7. Gefeliciteeerd! Je eigen boek, wat gaaf!! Lijkt mij ook leuk om ooit een boek uit te geven, al zal het dan meer een columnbundel worden, want een écht lang verhaal heb ik meestal niet zo veel geduld voor ;)

 8. Amai, proficiat! Lijkt me echt leuk om te kunnen zeggen; ‘HEY Ik heb een boek uitgegeven! (maar natuurlijk niet op die manier)
  YAY!

 9. Het is dat ik nu aan de andere kant van de wereld zit, anders had ik ‘m zeker gekocht! Misschien dat ik het in januari of februari alsnog doe!

 10. Super Laura! (ik heb ook mijn eigen boek in de boekenkast staan :) maar die kun je wel niet op bol.com kopen of zo :( helaas!) als ik wat minder blut ben (je weet hoe blut ik ben)…

 11. Wat ontzettend gaaf dat je boek zelfs op bol.com staat! Echt heel cool :D

 12. Super tof. En voor je panda met vissenschubben verhaal is dit misschien ook wel een idee: http://www.tenpages.com/ ;)

  • Haha ja, die kende ik al, maar toch bedankt voor de tip! Maar ik denk niet dat ik dat nodig heb, want mijn pandaverhaal is zó briljant, daar vind ik echt wel een uitgever voor :P

 13. Wat onwijs tof zeg!
  Je schrijft echt heel leuk, dus ik ben erg benieuwd naar je boek. Ik heb hem bij bol.com op mijn verlanglijstje gezet; wanneer ik weer eens een hele vracht bestel bestel ik deze zeker mee!

 14. Laura, wat ontzettend leuk dit! (: Stiekem ben ik heel erg benieuwd naar jouw boek! Ook bedankt voor de tip, één van mijn 101-doelen is mijn eigen boek publiceren. Het behalen van dit doel komt ineens stukken dichterbij!

  Keep up tha good work en gefeliciteerd met je eerste, eigen boek! (:

  Veel liefs,
  Iris.

 15. Laura, dat is inderdaad wel monstervet dat je dat gedaan hebt! Het is dat ik al genoeg geld aan boeken kwijt was dit jaar, anders had ik er zeker over na willen denken!

 16. Ok dit is echt super stoer, je staat gewoon op bol.com :D

 17. En wanneer mogen wij jou in één of ander praatprogramma verwachten? Super tof gedaan.

 18. Supercool! Ik denk dat ik er ook maar eens overna ga denken!

 19. Hey wat leuk!! Gefeliciteerd met het uitbrengen van je boek :)

  Ik was nog opzoek naar zo iets. Ik ben bezig met het schrijven van een familieverhaal en wil dit in boekvorm gaan uitgeven. Natuurlijk zit hier (afgezien van familie en vrienden) verder niemand op te wachten. Dus dit is super handig!!

 20. Gefeliciteerd!!!
  Koester je in de bewondering van al je blogvolgers en andere lezers.
  Helaas heb ik geen talent voor fictie, maar hoe het aanvoelt om met een eigen publicatie in handen te staan weet ik wel. De eerste is natuurlijk het leukst, maar ik ben inmiddels aan zes of zeven toe (paar wetenschappelijke artikelen, bedrijfsgeschiedenisje, een stapel schoolboeken etc.) en elke keer is het toch weer een soort kindje waarop je onnoemelijk trots bent. En wee degene die er ook maar iets van durft te zeggen, behalve dan om het tot in de hoogste hemelen te prijzen.
  Op naar de volgende zou ik zeggen! Ik ben benieuwd…

 21. Wat gaaf! Ik ga hem zeker lezen :)

 22. Wauw, vet leuk! Ik ga hem denk ik lezen, haha =)

 23. Wauw! Gefeliciteerd! IK ga hem zeker ook eens lezen!
  x

 24. Dat is wel heel cool!
  Misschien bestel ik hem wel een keertje!

 25. Oh wat cool! Lijkt mij stiekem ook wel tof om een keer een boek of (dicht)bundel te publiceren. Zo’n initiatief maakt het dan wel makkelijker :)

 26. Wat super, gefeliciteerd! Ik vind dat je heel goed kunt schrijven dus ik ga hem zeker bestellen :)

 27. Wow, je eigen boek! Je moet zo’n sites maar ontdekken, he?

 28. Fucking cool. :O
  Als je boek bij de bieb te vinden is ben ik de eerste die hem leent.

 29. Ik kende het al, maar heel cool! Net nu ik met mezelf afgesproken heb dat ik een jaar geen boeken meer ga kopen!

 30. Wauw Laura, wat gaaf zeg! Gefeliciteerd! Ik onthoud dit zeker, wie weet is het ook iets voor mij in de toekomst :)

 31. Wat leuk! Ik zou het zelf wel met een uitgever doen die het leest enzo, maar ik vind het gewoon fijn als het van te voren even wordt doorgelezen.

 32. Wow! Da’s cool! Proficiat en heel veel plezier ermee =D Wanneer volgen signeersessies en zo? En hoe lang blijft dat boek nu eigenlijk beschikbaar? Als ik hem over een jaar wil kopen, kan dat dan nog steeds? (pure nieuwsgierigheid hoor :-) )

Leave a Reply