Grenzeloos Verliefd

Grenzeloos Verliefd. Hét Net 5-programma. Ik kijk er graag naar. Het format is dit: hopeloos verliefde vrouw emigreert naar het land waar haar soulmate woont.

In de praktijk gaat dat zo: doodnormale Nederlandse vrouw wordt tijdens een backpacktocht/vakantie/stage/studie in het buitenland verliefd op de local daar. Dit is echter niet een land zoals België of Duitsland, maar één of ander oekoeboekoe-land. Ze heeft haar lover maximaal één of twee weken gezien, maar toch weet ze het dan al zeker: dit is de liefde van mijn leven en ik wil bij hem zijn.
Nu zou je denken: zij woont in een beschaafd en rijk land als Nederland, laat hem lekker naar haar toe komen! Maar nee, denkt zij, ze is wel in voor wat avontuur: ik ga lekker naar Ghana, Paaseiland of Mexico, kan mij het nou schelen!

Eerst vindt ze het geweldig. De liefde, het eten, de cultuur. Maar langzamerhand komen er scheurtjes. Ze kan geen baan vinden, spreekt de taal niet en de liefde van haar leven? Die is niet bepaald de prins op het witte paard.

Vaak komt het wel goed, maar soms ook niet.

Dus hierbij een boodschap voor mijn soulmate/grote liefde/prins op het witte paard (voor het geval het vriendje dat niet is, maar één of ander exotisch geval): je komt maar lekker naar Nederland!

Kijk jij wel eens dit soort programma’s?

52 gedachtes over “Grenzeloos Verliefd”

 1. Ik heb het 1 keer gezien maar dan snap ik idd niet waarom ze niet NL komen.
  Ik had het 1 een aflevring van een vrouw gezien die dan naar zo’n oekoeboekoe-land (jouw woorden niet de mijne xP) ging en hier dan gewoon een uit met 2 verdiepingen achter liet om daar in een huisje te wonen waar ze niet eens normale deuren en bedden hadden. Nou ik had het ook voor haar kunnen voorstellen dat het niks zou gaan worden -.-‘

  Maar ik vind het wel altijd super leuk als het ook echt werkt tussen 2 mensen <3

  En ik ben het met je eens, als mijn droom gast in een oekoeboekoe-land woont komt ie maar hierheen en als ie in Spanje of Italie woont ga ik daar wel heen O:)

 2. Nee, en ik vind het ook een rare happening. Het kan natuurlijk, maar zoals je zegt: vaak is die ‘grenzeloze liefde’ gebaseerd op een exotische affaire van twee weken en wat Facebook-berichtjes.

 3. Ik kijk er weleens naar maar niet zo vaak. Mijn schoonzus is voor haar liefde (mijn broer dus) naar Nederland gekomen. Ik blijf dat toch raar vinden, knap maar ook raar. Ik denk niet dat ik het zou kunnen…

 4. Haha ” je komt maar lekker naar Nederland” LOL. Voor Laura zo te lezen toch liever een gezonde boerenjongen, dat maakt de relatie wel zo gemakkelijk.

 5. Ik heb in het verleden wat afleveringen gezien. Echt boeiend vond ik het niet, omdat al die verhalen zo ontzettend veel op elkaar lijken.
  Ik kan er met mijn pet ook niet bij: waarom ga je verhuizen naar een land waar je de taal niet eens fatsoenlijk van spreekt?! Ziiten ze daar heel zielig te doen omdat ze geen werk kunnen vinden en geen sociaal leven hebben enzo; tja, misschien was het makkelijk geweest als je een taalcursus ofzo gevolgd had vóór je vertrok?

  PS. Ik denk dat de mensen uit oekoeboekoe-land Nederland simpelweg niet zo makkelijk binnenkomen als wij oekoeboekoe-land en dat zij daarom altijd daarheen gaat… Bovendien levert het vertrek van de dame in kwestie ook weer de nodige tissuemomenten op bij kijkers enzo, gok ik ;)

 6. een keer gezien – maar dan heb je het ook wel gezien. en ze gaan naar oekoeboekoe land omdat je NL niet zomaar binnenkomt en er is meer sensatie als je naar een oekoeboekoe land gaat!

 7. Ik vind het een heerlijk programma. Vergeet het alleen steeds te kijken.
  De meiden die echt naar Ghana of de middle of the jungle verhuizen die snap ik niet. Dat je nog boven zo’n gat moet hangen om de poepen, nee. Daar zou ik ook niet voor kiezen.

  Er zijn ook meiden die hun geliefde in een normaler land vinden. Australie, Irland en volgens mij Canada. Die meiden begrijp ik. Normaal land, normale WC. Normaal huis. Ja hoor, dat snap ik prima :)

  1. Nou ja, ‘normaal’ ‘normaal’… Voor die mensen is poepen boven een gat normaal :P maar ja, het is waar die meiden zelf voor kiezen, als ze er dan nog van schrikken dat ze water moeten gaan halen om te douchen, dan denk ik… slechte voorbereiding?!

   1. Ja, voor die cultuur waar ze nog boven een gat in de grond poepen is het normaal. En ooit was het in europa ook normaal, maar gelukkig hebben we nu een pot en als je er op drukt is het weg… nja. Uit het zicht en de stank is ook weg.

    Maar ik bedoel met normaal land, een land waar wij als Hollanders enigzinds gelijkenissen mee hebben :)

 8. Ik ken het hele programma niet en geloof, zo te lezen, dat ik dat ook zo moet houden. Weet één ding: vrijwel alle tv-programma’s zijn ‘gescript’, zodat er weinig spontaans aan is. Allemaal vooropgezette situaties dus.
  Denk bijv. eens aan al die huiveringwekkende kookprogramma’s waar een kluns die water nog laat aanbranden binnen luttele dagen een zes-sterrenmenu weet te koken met amuses, sabayons en pannacotta’s waar je je vingers bij opeet. Om nog maar te zwijgen van make-overprogramma’s…

 9. Haha, ik kijk het nooit, omdat ik het best dom vind dat die vrouwen in één of ander hutje in the middle of nowhere willen gaan wonen, gewoon omdat ze toevallig iemand hebben ontmoet die wel leuk is. Ik snap het gewoon niet!

 10. Ik zie toch wat kleine scheurtjes in je oplossing voor het probleem. Volgens mij is het namelijk nog moeilijker om naar Nederland te komen voor een buitenlander (ik noem vooroordelen, de bijna onmogelijk te leren taal, ïnburgering/toelating procedures, etc.), dan dat het voor een Nederlander is om naar het buitenland te gaan. En aangezien ik wel iemand van het “hiephoi we gaan op avontuur” type ben, snap ik ook heel goed waarom die vrouwen richting het buitenland gaan. Dat het fout gaat, ligt in mijn ogen vooral aan de instelling van deze vrouwen (“Ik ga gezellig naar een warm land, waar ik samen met mijn soulmate voor het leven lang van de wonderbaarlijke dingen kan genieten die dit land te bieden heeft”). Of aan het soort man dat ze uitkiezen, want dat is iets waar ik soms werkelijk geen jota van begrijp. Mijn God, wat een engerds! Maar al met al brengt het wel een hoop tv-vermaak met zich mee. Dus ik zeg, ga lekker naar het buitenland om je soulmate op te zoeken joh!

 11. ‘Oekoeboekoe-land’, haha. Ik zie mezelf er nog wel voor aan om echt verliefd te worden op een Oekoeboekiaan, maar stiekem hoop ik dat ik het iets dichter in de buurt vind, scheelt een hoop gedoe!

 12. Jaaa, ik vind dat soort programma’s leuk, maar ik kijk zelden tv. Ik heb al jaren een Mexicaan achter me aan zitten, die ik alleen via internet ken. Waarschijnlijk komt hij in november naar Nederland. Ik ben benieuwd. ;)

 13. Er is ook een programma op nederland 1 waarbij de oekoeboekoes naar Nederland komen, precies wat jij wilt dus. Lijkt ook niet altijd rozengeur en maneschijn te zijn. (Maar ja, leer die persoon dan ook eerst fatsoenlijk kennen, ja toch?)

 14. Ik heb het programma nog nooit helemaal gezien, maar ben wel erg benieuwd. Aangezien ik ooit ook een ‘fling’ had met iemand die aan de andere kant van de wereld woonde, kan ik het mij wel goed voorstellen dat je gaat emigreren.

  Toch ben ik nu wel heel blij dat mijn lieve vriendje gewoon in Nederland woont (en zelfs in dezelfde plaats als mij woont). Als we dan gaan emigreren doen we het wel samen! ;)

 15. Ik kijk het programma noooit, maar het concept is wel leuk. Eigenlijk snap ik het niet waarom deze vrouwen naar het buitenland gaan, alleen maar voor een “soulmate”. Staan ze daar in de middle of nowhere..

 16. Die mensen gaan vaak omdat het haast onmogelijk is om naar Nederland te komen, je moet dan aan kunnen tonen dat je je partner kunt onderhouden etc. weet niet precies wat de regeltjes zijn maar het wordt steeds moeilijker, dus vandaar dat ze ervoor kiezen bij de ander te gaan wonen vaak.
  Ik kijk ook elke week trouw, vind het een geweldig programma. Misschien omdat het gewoon geweldig is om te zien hoe mensen hun dromen achterna gaan. Herinneringen van wonen in het buitenland komen naar boven drijven. Maar helaas ziten er ook van die schapen bij die echt niet weten waar ze aan beginnen XD ik vond dat stel in Nieuw Zeeland zo geweldig, met dat kindje en die hond! Hmmm :)

 17. Ik kijk het programma nooooit. Ik snap niet waarom deze vrouwen naar een ‘Oekoeboekoe-land’ verhuizen om alleen maar bij hun “soulmate” te zijn.. staan ze daar in “the middle of nowhere”. Ik snap het echt niet.

  Trouwens leuk begrip, Oekoeboekoe-land. Ik zal het onthouden!

 18. Ik vond dit altijd zo interessant. kon me niet voorstellen dat meiden die verliefd worden op iemand ook meteen na 2 weken willen emigreren naar een land ver weg voor een man. En dan raar opkijken als het niet lukt. Duh. Hoe stom kan je zijn. Ik ben ook geëmigreerd voor de liefde. Ook vrij snel, 4 maanden, maar ik sliep in die 4 maanden al weer meer bij hem dan thuis. En: het is “maar” Duitsland, dus zou het niet werken, was ik allang weer terugverhuisd. Maar we zijn nu bijna 2 jaar dolgelukkig :)

 19. Er is ook een Vlaamse versie van en ik heb het gevoel dat de commerciële zenders eerder met dit soort mensen of ‘problemen’ (ik weet niet hoe ik het moet noemen) staat de lachen..

 20. Zo’n “gemengde” relatie; in den beginne lijkt het allemaal manegeur en rozeschijn. In de praktijk van alledag werkt het (zeker op termijn) voor geen meter! Tenzij één van beide partners zichzelf min of meer verloochend. Dit klinkt misschien wat hard, maar het is gewoon zo…

 21. Oekoeboekoeland, hahahaha!!

  Ik heb het wel eens gezien, maar kijk niet heel regelmatig naar deze programma’s. Ik denk zelf dat ik nooit naar een Oekoeboekoeland zou gaan voor mijn prins op het witte paard. Maar ja, zeg nooit nooit hè…

 22. Ik vind het heerlijk om dat soort programma’s te kijken! Helaas kan ik het nooit kijken omdat het altijd rond de tijd is dat ik samen met het vriendje naar het station ga!

 23. Wow, ik kijk echt nooit dat soort programma’s. En weet je, ik ben ook niet van plan om dat te gaan doen.
  Als mijn prinses in de toren in een oekoeboekoe land woont, dan blijft ze maar lekker in die toren zitten.

 24. Ik denk dat ze naar dat vreemde land gaan voor de avontuur en voor Net5 want als iedereen zijn grenzeloze liefde hier heen zou halen, had Net5 geen programma ;)

  Ik kijk het af en toe wel eens.. Maar zelf zou ik NeverNooit naar zo’n land verhuizen..

  Liefs!!

 25. Ik vind het zo’n heerlijk programma!! Komt waarschijnlijk ook omdat ik een aantal jaar geleden een vriendje in Amerika had, en er al over droomde om daarheen te verhuizen, hihi!

 26. Ik kijk het af en toe, meer als het toevallig op staat. Op zich staat het idee van emigreren me wel aan. Alleen voor de liefde…? Ik heb wat internationale vrienden/kennissen en als ik daar mee praat merk ik soms toch al best grote cultuurverschillen op. Of in ieder geval een andere denkwijze/mindset. Hangt natuurlijk ook af van het land van herkomst ;) Maar ik ben dus bang dat ik me daar dan op gegeven moment enorm aan ga irriteren en dan zul je dus maar aan de andere kant van de wereld zitten…

 27. Ik heb het eerlijk gezegd nog nooit gezien, vind het een beetje eenzijdig allemaal hihi. Ik zou zelf misschien ook wel ergens heen willen emigreren, maar niet per se om de liefde. Gewoon omdat ik wel een beetje uitgekeken ben op dit land :)

 28. hmmmm, nehh ik vind het een stom programma, ik zap er altijd voorbij. Ik denk niet dat ik naar een of ander land in weet ik veel waar zal gaan wonen, is niks voor mij.

 29. Ik heb het toevallig 1 keer gezien. De aflevering met Amarens, zij ging uiteindelijk ook terug naar Nederland. Ik heb hier (nog) geen Net 5, dus ik kan he tniet kijken, maar binnenkort heb ik een nieuwe tv, dus dan ga ik het we weer kijken.

 30. Het is jammer dat het alleen vrouwen zijn en geen mannen.. Het zet de Nederlandse vrouw weg als ontevreden en zonder trots voor hun eigenlijk cultuur en afkomst. Alsof ze niet met hun eigen emancipatie om kunnen gaan en daarom landen/mannen zoeken waar ze weer het vrouwtje kunnen zijn en waar ze niet zelf hoeven na te denken. Gelukkig zie je direct dat het een bepaald soort vrouw is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.