Ik heb een tv


Ik heb een tv. (‘Gefeliciteerd, Laura.’ ‘Dankjewel.’) Dit is echter geen normale tv. Ik wil wedden dat jullie allemaal een LCD tv hebben met een plat scherm, waarop je 3D kunt kijken (zonder bril) en je zelfs in de tv kunt springen (a la Sjakie en de Chocoladefabriek). Ikzelf ben niet gezegend met zo’n televisie-apparaat.

Ik weet eigenlijk niet eens hoe oud hij is. Ik gok minstens tien jaar. Mijn tv is zo oud dat er nog videobanden in kunnen. Hij is alles behalve plat, hij heeft wel iets weg van de buik van vulhierdenaamvaneenrandommanmetdikkebuikin. Mijn afstandsbediening doet het al jaren niet meer. En hij is grijs, niet zwart zoals alle hippe modellen.

Maar het maakt niet uit. Ik accepteer mijn tv zoals hij is. Ik vind hem erg lief, want hij kan opnemen (ook al doe ik dat niet zo vaak) en hij functioneert nog naar behoren.

Dat ik hem (bijna) nooit aanzet, is een klein detail.

49 gedachtes over “Ik heb een tv”

 1. Mijn moeder neemt nog steeds op met videobanden! En wij hebben nog een hele verzameling Disney-video’s, dus die videorecorder blijft nog wel even staan! De tv die erboven staat is wel wat moderner. ;) maar die afstandsbediening is na een boze bui van mijn zusje kapot en die van mijn eigen tv is al een halfjaar zoek. Heel vervelend, want ik kijk meer tv dan jij!

 2. Is het niet rot dat je nu bij bijna elk televisieprogramma enorme zwarte balken ziet, aangezien zo’n beetje alles in breedbeeld uitgezonden wordt? Ik vind wel dat-ie zo z’n charme heeft, though :).

 3. Ik weet nog dat ik mijn allereerste videospeler kocht van mijn gespaarde centjes…Ah ja. En sindsdien krijg ik mijn televisies. Ik kreeg een kleine tv met ingebouwde dvd speler voor mijn verjaardag (wel zo’n dikke inderdaad) en daar heb ik jaren naar gekeken. Tot enkele maanden geleden. Toen was mijn broertje in een gulle bui en kwam hij thuis met een breedbeeld televisie. Zo’n dunne met wederom een ingebouwde dvdspeler. :O :D Yay voor gulle broertjes.

  De kleine dikke televisie deed het echter nog wel naar behoren en die heeft nu een nieuw baasje. Mijn vader heeft hem aan zijn kameraad gegeven, voor één van zijn zonen. ;)

 4. Haha, ik heb inderdaad een mooie tv met een plat scherm, maar daar kan ik geen leuke blogjes over schrijven :P

  (Trouwens, er staat ‘gezegd’, maar volgens mij bedoel je daar ‘gezegend’)

 5. Lijkt op mijn tv! Alleen kunnen er bij mij geen video banden in.. Mijn afstandsbediening is ook al jaren kapot, maar bij mij staat hij, net als bij jou, ook nauwelijks aan :)

 6. ik heb precies zo’n tv! heel mini, met videobandafspeelding. we hadden er thuis nog 2 staan en papa had deze uitgekozen (ipv een met groter scherm en geen videorecorder), “want dan kan je ook dvd’s kijken”. hihi.

 7. Videobanden!!! Ik hou ervan. Wij hebben hier ook nog steeds een video recorder en videobanden. Maar daarnaast inderdaad zo’n tv waar je in kunt springen. Maar 3D zonder bril is nog minder dan een videoband kwaliteit, haha.

 8. Tja, omdat mijn ex de televies heeft meegenomen (waren we overeengekomen) heb ik mij een nieuwe moeten aanschaffen. En lcd is weer verouderd, het is tegenwoordig led (2,5cm dik) en verbruikt 40% minder stroom. (zeggen ze) Het wordt smart-tv genoemd en is 46inch breed en ik moet zeggen, ik ben een tevreden man. Ook al kijk ik zelden, je kunt er zoveel meer mee. Dus die smart staat voor, ja voor alles eigenlijk. Even facebook op, youtube bekijken, buienradar, online kranten lezen. Ik moet niet telkens naar boven om mijn 4-jaar oude pc op te zetten, wat meer dan 5 minuten nodig heeft om op te starten. Gewoon tv aan, en ju, ik ben vertrokken. Heb daar dan maar te gelijk home-cinema bij gekocht, dus geluid is subliem, kan er mijn iphone op aansluiten en hup, mijn pas gedownload cds spelen door het huis. Zo, nu heb ik bijna een eigen blogje geschreven, sorry daarvoor.

 9. Je hebt niet veel gemist
  Of toch…
  De eerste stap op de maan
  Een oorlog net over de grens
  De efstedentocht
  Swiebertje wandelt nog naar de einder
  Als je de televisie aanzet
  Wie houdt de antenne vast
  Zodat het sneeuwvrij ontvangen wordt
  Nog 23 kanalen over
  Voor elk wat wils
  Is er nog nieuws?
  Sport in beeld met het bord op schoot

 10. Gefeliciteerd Laura, dankjewel – Geniaal! *moest serieus lachen*
  Ik heb thuis ook nog een huge tv hoor en in Nijmegen had ik ook een kast van een tv… tot die alleen nog rood beeld gaf… dus in middels staat er een kleine flatscreen LG tv waar ik niet in kan springen.

  1. Ach nou ja, het zou meer zonde zijn als het een nieuwe, dure tv was :P. Maar ik kijk eigenlijk meer tv online, uitzending gemist enzo.

 11. Ahhh, videobanden, die goede oude tijd! Geef mij maar een wat oudere tv die goed werkt, in plaats van zo’n gloednieuw modieus ding dat om de haverklap uitvalt :)

 12. Ik heb platte, maar 3d nou weer niet. Wel groot… 82cm ofzo. Hiervoor (3 jaar terug) had ik ook zo’n mini ding. Maar toen ik vanuit mijn bed geen films/tv meer kon kijken omdat mijn ogen het niet meer leuk vonden, moest ik wel een nieuwe :)

 13. Wat cool! Jij kan als één van de weinigen de Disney banden uit je kindertijd nog zien. Ik had er echt een hele stapel maar heb ze bij Koninginnedag aan mijn buurjongetje meegegeven voor de rommelmarkt wegens gebrek aan een werkende video. Nog steeds vind ik het jammer…

 14. Ahhhhh, jeugdsentiment!! Ik had vroeger zo’n HUGE TV in m’n kamer waar ik zelf in paste volgens mij (zo groot was ie, koelkast formaat!) En dan keek ik altijd the lion king. OP VIDEO. En dan moest je terugspoelen natuurlijk, en ik was te lui ervoor. Haha!

 15. Ik heb nu ook nog een grijze dikke oude tv, waar geen afstandbediening bij zat. Ik heb vanaf komende maandag tenminste een platte zwarte tv. (YAY), ze waren in de aanbieding bij de mediamarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.