You’re still in the running to become…

Bron

Inmiddels is het tachtigste seizoen van Holland’s Next Top Model (HNTM) al bezig, maar dat weerhoudt mij er niet van om erover te schrijven.

Ik zal het even uitleggen voor de mensen die dit niet kijken. Overigens hoop ik niet dat jullie mening over mij verandert nu jullie weten dat ik dit soort programma’s kijk. Geloof me: diepgaand is het niet, maar je zult er veel plezier om beleven (vooral om de domme uitspraken die sommige mensen doen).

Oké, het concept is zo: een x aantal meisjes (veertien ofzo?) van minimaal 2.10 meter en maatje ikkanjebottenzien worden in een model mansion geplaatst.  In elke aflevering krijgen ze twee opdrachten. De ene opdracht gaat over make-up, kleding, acteren, de catwalk lopen etc. Degene die het het beste heeft gedaan, wint iets van make-up of een ontmoeting met een topmodel (a.k.a. een vierderangs model waar ik nog nooit van heb gehoord). De tweede opdracht is altijd een fotoshoot.

In de tweede of derde aflevering komt de gevreesde make-over. De meisjes beginnen al te janken bij het idee alleen al. Er is altijd wel iemand die kort haar krijgt en óf dat meisje gaat huilen óf juist het meisje dat niet zo moet zeiken, omdat er geen drol aan haar haren is veranderd.

Het is maar zwaar zo’n competitie. Dat begrijp ik wel. Er wordt make-up bij je aan gebracht (pfff, ik word al moe bij het idee alleen!), je moet mooie kleding aan (bah!) en dan ook nog tien minuten een paar foto’s van je laten nemen. Klinkt behoorlijk uitputtend, niet waar?

Zoals ik al zei, zitten die meisjes in een zogeheten model mansion. Nu weten jullie ook wel hoe meisjes onder elkaar zijn: bitches. Er zit elk seizoen minimaal één bitch bij, maar er is ook altijd een verlegen meisje. En natuurlijk het meisje dat ruzie krijgt met de bitch. Stiekem vind ik de bitchfights één van de grappigste onderdelen van HNTM, het gaat meestal ook nergens over.

Overigens moet je de naam van het programma niet al te serieus nemen. Van de meeste topmodels (spreek uit op zijn Engels) hoor je niets meer en als je er wel iets van hoort, dan gaat het vaak niet over modellenwerk…

Dus heb je zin om je verstand op nul te zetten en je flink te ergeren aan zoveel domheid en nutteloosheid: kijk op maandagavond naar RTL 5.

(de titel komt trouwens van Tyra Banks, presentatrice van America’s Next Top Model die bij de beoordeling ALTIJD hetzelfde zegt, waaronder ook: you’re still in the running to become America’s Next Top Model)

28 gedachtes over “You’re still in the running to become…”

 1. Ik kijk het ook af en toe, als ik tijd heb. Niet omdat ik dat topmodel-gebeuren leuk vind, maar puur vanwege de bitchfights. Die zijn wel vermakelijk. Echt volgen doe ik het dus niet; het enige dat ik wel gevolgd heb is de serie waarin gehandicapten model konden worden.

 2. Tyra Banks, wat een vrouw! Ik vind het leuk om te zien hoe zij vaak wat moeite heeft om de nietszeggende zinnetjes uit te spreken die ze uit haar hoofd heeft moeten leren (of misschien zelfs via een autocue krijgt te zien).

  1. Ja, echt knap van haar dat het haar toch lukt! Ik zou het persoonlijk niet kunnen, om tien jaar lang elke aflevering weer dezelfde zinnetjes te moeten zeggen. Veel te veel om uit je hoofd te leren! Echt respect!

 3. Prachtige omschrijving van het concept! Ik vind het een vermakelijk programma. De eerste serie(s) heb ik nog braaf iedere week gekeken, nu alleen nog bij toeval. Het liefst de make over aflevering, die is inderdaad altijd mooi ;) Net zoals sommige van die meiden die meedoen, ze staan bijna garant voor hilarische tv-momenten!

 4. haha het is inderdaad heerlijk niet intelligent vermaak enzo ;) en vooral de bitchfight en de make-over :D waarvan ze, omdat er al 1000 seizoenen geweest zijn, allang weten dat die eraan komt, maar ondanks dat blijven ze maar huilen :S best….dom, ofzo ;)

 5. Het is inderdaad makkelijk vermaak. Al word er achter de montagetafel veel geknipt en geplakt. Riquelle is een vriendin van een vriendin van me en zij vertelde dat ze van 1 zin die ze zei (waarmee ze heel dom leek ;)) een samenplaksel van 4 andere zinnen was :P

 6. Ik keek het eerst wel, maar ik ergerde me kapot aan de drama over niks (“oh mijn god, mijn hak is afgebroken. My life is over!”). Maar ik kan begrijpen dat je geamuseerd bent ;)

 7. Yep, een verschrikkelijk programma, echt wezenloos verschrikkelijk haha en toch kijk ik soms om me totaal te kunnen ergeren en ook wel lachen om zoveel volslagen domheid.

  ZXo, dat moest er efkens uit…

 8. Hahaha, helemaal waar =) Maar juist daarom kijk ik het afentoe. Als ik echt zo’n baaldag heb, ofzo. Je hoeft het maar op te zetten en je dag is weer goed =)

 9. Ik heb het afgelopen weken gekeken omdat er niks anders was op tv op maandag maar nou komt Greys Anatomy weer dus we gaan zien hoeveel ik er nog van ga opvangen XD.

  Ik hou er eigenlijk helemaal niet van. De helft van de tijd zijn het van die bitchfights die echt nergens over gaan en waarbij die meiden nog net niet ‘Ik ben dom dus ik moet maar met jou vechten om een beetje de aandacht op mezelf te richten’ op hun voorhoofd hebben staan. Ik denk dat ik het daarom ook maar 3/4 weken heb vol gehouden XD.

 10. ‘de gevreesde make-over’ Ik ga mij ook inschrijven, misschien dat ik dan terug een bos haar krijg met krulletjes. Kan ik zo aan één van die krulletjes draaien als ik aan het denken ben. Lijkt me leuk.

 11. Haha als ik me verveel, ga ik altijd dat kijken. Niet erg diepgaand, maar wel zeer vermakelijk ^^ Hoewel ik moet zeggen dat ik de modellen dit jaar helemaal niet zo knap vind..

 12. Die make-overs blijven leuk. En elke keer weer doen ze alsof het een totaal nieuw concept is in het programma. Deze meisjes hebben een of andere gigantische bilboard voor hun kop (waarschijnlijk zou je het formaat ervan nog kunnen zien als je het op de maan zet). Want elke keer is het drama. Echt… kleuters die zich aanstellen zijn er niks bij.

  En inderdaad… Vrouwen onder elkaar is dus gewoon echt… Drama. Er is niks zo verschrikkelijk dan 10 vrouwen bij elkaar. In die zin kan je beter 10 mannen in één huis zetten. Stuk rustiger.

 13. Ik vind HNTM zo’n slechte remake van ANTM. ANTM vind ik wel leuk om naar te kijken, maar HNTM echt niet. Ik zapte er laatst voorbij komt Bastian met een paar rotopmerkingen, die meisjes zijn net achttien of zelfs jonger, wil je hun zelfvertrouwen gelijk helemaal ruïneren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.