Enjoy the little things, for one day you may look back and realize they were big things

Vaak zijn het de kleine dingen die je vrolijk maken: de zon die door het raam schijnt, de eerste bloemen in de lente, een complimentje. Het is niet alleen leuk als jij deze dingen krijgt, maar ook fijn om te geven. Daarom zal ik een paar kleine dingen noemen die je kan doen voor een ander, om die persoon vrolijk te maken:

1. Glimlach naar onbekenden op straat.
Nee, ze zullen waarschijnlijk niet allemaal teruglachen, maar het gaat om de mensen die het wel doen. Misschien had die oude vrouw net een rotdag en heb jij haar dag toch een beetje leuker gemaakt.

2. Stuur een kaartje.
Naar die vriend(in) die je niet meer zo vaak spreekt, je ouders (als je niet meer thuis woont), je vriend of vriendin, je oma en opa etc. Het allerleukste is om zelf een kaart te maken (kan ook via internet en dan een foto van jou met die persoon erop zetten).

3. Geef een onbekende een complimentje.
Ik heb het wel eens. Dan zit ik in de trein of iets dergelijks en zie ik bijvoorbeeld iemand met een leuke tas. Eigenlijk wil ik er wat van zeggen, maar denk ik: is dat niet raar om te zeggen tegen iemand die je niet kent? Stom van mij, want het is altijd leuk om complimentjes te krijgen of het nou van iemand is die je kent of niet!

4. Help een ander.
Dit kan op verschillende manieren: laat die jongen met alleen een pak melk voor bij de kassa, help een oude man of vrouw in de bus als ze niet weten hoe de ovchipkaart werkt en zo zijn er nog veel meer dingen die je kunt doen.

5. Schrijf een brief.
Ik weet het, deze tip heb ik al vaker gegeven, maar kom op mensen: het is toch superduperleuk om een geschreven brief te ontvangen? Zorg dat de brief er leuk uit ziet, plak er stickers op, maak tekeningen etc.

Zo zijn er nog veel meer dingen te bedenken, misschien weet jij ook nog iets?

30 Comments to “Enjoy the little things, for one day you may look back and realize they were big things”

 1. Toevallig heb ik vandaag #1 gedaan :D
  Naar een vreemde glimlachen want ik keek hem aan toen ik doelloos uit het raam aan het staren was en toen ik naar hem glimlachte glimlachte hij terug en ging ie heel vrolijk zwaaien :P
  En ik zwaaide terug (ik heb wel eerst om me heen gekeken of hij niet naar een bekende aan het zwaaien was maar de bus was leeg :P)

  Zal morgen aan je 5 tips denken en 1 van de 5 doen =D

 2. Glimlach lekker de hele dag.
  Dan glimlach je ook naar onbekenden
  voel jij je lekker in je vel
  en zien anderen je als een stralend
  zonnetje

 3. Ik houd van brieven, vooral als je ze niet verwacht. En glimlachen naar anderen is niet alleen fijn voor de ander, maar ook voor jezelf. Ik denk dat je de wereld dan op sommige momenten door een andere bril ziet.

 4. Brieven schrijven nu niet direct, maar de andere dingen probeer ik zo vaak mogelijk te doen. Er zijn al zure mensen zat, dus ik hoef er niet bij…

 5. Ik vind brieven schrijven nog knap lastig, als je niet op backspace kan drukken wanneer iets niet goed genoeg. En als je het door gaat krassen ziet het er altijd zo slordig uit, en de typex mag mij niet.

 6. Leuke tips :) Sommige ervan doe ik wel, zoals een ander helpen en glimlachen naar onbekenden. Een kaartje sturen is een goed idee trouwens!

 7. Toevallig doe ik alle bovenstaande dingen al :D

 8. Ik glimlach heel vaak naar vreemden en dan krijg ik zo’n ‘wat wil zij nou weer’blik terug. Verder zit ik in de bus altijd in gedachten verzonken, en laatst kwam ik er achter dat ik meestal een halfuur lang glimlachend in de bus zit. Die mensen om mij heen moeten wel gedacht hebben ‘die is niet helemaal lekker’. Haha. Glimlachen is fijn, ook voor jezelf. Ik word altijd vrolijk als ik glimlach. Zelfs als ik dit schrijf zit ik met een überbig smile achter mijn compter. :)

 9. Leuke tips! De meeste doe ik wel af en toe, maar het kon nooit kwaad om ze nog net iets vaker te doen.

 10. Deze kleine dingetjes doe ik eigenlijk heel vaak. Het maakt je eigen dag ook zoveel leuker als je iemand hebt weten op te vrolijken :)

 11. Alle dingen die jij hebt opgenoemd doe ik geregeld :)

 12. Amen. Ik ben het helemaal met je eens! Dit zijn allemaal punten die ik probeer na te streven. Andere mogelijkheden: houd de deur open voor iemand achter je die ook naar binnen of naar buiten gaat. Houd een boekje bij waar je door jou ontvangen complimenten inschrijft (al is die eigenlijk voor jezelf). Maar wanneer jij goed in je vel zit kun je dat goed uit laten stralen naar de omgeving om je heen.

 13. Mooie punten! Behalve het schrijven van brieven doe ik ze eigenlijk allemaal wel.

 14. mooi lijstje! ik vind het leuk om nr 1 te doen. of oogcontact zoeken met mensen en dan glimlachen … heel veel mensen vinden het eng

 15. Schrijf een gedicht en deel het met de hele wereld!
  Start een weblog bij blog.nl en alle moeite gaat verloren?
  Binnenkort toch maar een nieuwe bij een ander, hihi.
  Laat niet alleen van je horen, maar laat ook anderen van je gedachten / gedichten genieten.

 16. Wie goed doet, goed ontmoet! So true. Vind het ook leuk als ik soms complimentjes krijg van complete vreemden over bijvoorbeeld een hoedje, tas of rokje. Is echt niet raar!

 17. ik probeer dat soort dingen zo vaak mogelijk te doen!

 18. Ja, dat zijn leuke dingen om anderen (en jezelf) een groot plezier mee te doen :)
  Ik vind het leuk om mensen te helpen, en ik glimlach best vaak naar onbekenden als ik in een goed humeur ben. Zo leuk om dan een stralende glimlach terug te krijgen!

 19. Toevallig ben ik nu net een kaartje aan het schrijven, eigenlijk dus ook iets wat ik bijna nooit doe.

 20. Brieven zijn altijd leuk, ik schrijf er meestal tijdens de vakanties :)

 21. Ben het helemaal met je eens met deze tips!

 22. Deze tips maken me blij :D

 23. Mooie tips :) Brieven zijn inderdaad fijn, ik word er altijd blij van!

 24. Super! Brieven zijn idd leuk ;).
  Je blogt altijd superleuk!

 25. Leuk lijstje! Nou nog doen….

 26. Goeie tips hoor! Ik weet er zelf nu even niet een.

 27. Het vierde heb ik ook. En soms ook met foto’s. Als ik ga wandelen en foto’s maken, dan zie ik soms leuke taferelen of mooie mensen, dan wil ik altijd een foto maken, maar dat durf ik niet goed. Stom hé, want sommige mensen zullen dat mss wel leuk vinden.

 28. Leuk :) Alleen nummers 3 en 4 doe ik niet zo vaak..

 29. Tip: postcrossing, kaarten sturen en krijgen naar en van alle delen van de wereld. Altijd leuk om te krijgen.

Leave a Reply