De sportschool, Stip en Streep

Ik heb op de sportschool gezeten (‘Nee, jij, echt waar?’ ‘Ja, echt waar, drie jaar lang zelfs. Ik weet ook niet hoe ik het uitgehouden heb.’). Samen met een vriendin, Mirjam, ging ik minimaal één keer in de week sporten. Behalve de gebruikelijke macho’s en enthousiaste, mollige mensen (in het begin althans) kom je wel eens gekke mensen tegen.

Bijvoorbeeld Stip en Streep, de twee meisjes die we elke week wel zagen in de sportschool. Ze waren nogal, tja, chubby en dat maakt natuurlijk niet uit,  het gaat namelijk om hun outfits. Ik snap dat je er in de sportschool niet op je best uit ziet. Het is maar goed dat bij ons niet allemaal spiegels hingen, want ik denk dat ik was flauwgevallen bij het aanzicht van mijn rode hoofd.
Stip en Streep deden wel een laffe poging om er goed uit te zien: ze stemden hun outfits op elkaar af. Ik denk dat ze na het sporten altijd gezellig samen gingen winkelen. Want steeds hadden ze hetzelfde shirtje aan, maar dan net even anders. Stip had het grijze shirtje met, jawel, stippen en Streep hetzelfde shirtje met strepen. En elke week weer een ander shirtje he!

Ik hoor het gesprek al in mijn hoofd:
‘Wanneer zullen we sporten?’
‘Donderdag kan ik wel.’
‘Oké, doen we dat groene t-shirt aan?’
‘Nee, die hebben we vorige week al gedragen! Anders doen we die blauwe. Ik doe de bolletjes wel.’
‘Nee, die wil ik aan doen, jij mocht die de vorige keer al dragen! Doe niet zo flauw en trek die met die vierkantjes aan.’
‘Oké dan.’

Als Mirjam en ik de outfits uitvoerig hadden besproken en de hele sportschoolroutine hadden gedaan, gingen we weer naar de kleedkamer. Elke keer schrok ik me weer een hoedje. Want, geniaal idee, de douches daar hadden geen haakjes om je kleding op te hangen. Dus moesten die vrouwen naar de kapstok (waar wij zaten) om zich weer aan te kleden. Kijk, ik heb niets tegen blote vrouwen, maar als ik dat wil zien, dan ga ik wel tv kijken om één uur ’s nachts.

Je snapt dat ik altijd thuis ging douchen.

En dan heb ik het nog niet gehad over zaken als het sporten zelf, je flesje water vergeten, het sporten zelf, fanatieke mensen of bijvoorbeeld het sporten zelf.

Inmiddels ben ik alweer een jaartje van de sportschool af. En ik kan je zeggen: nu ben ik pas écht gelukkig.

33 gedachtes over “De sportschool, Stip en Streep”

 1. Haha, ik ben juist blij dat ik naar de sportschool ga en daar een beetje beweging krijg ;p Maar inderdaad, het is wel grappig om bij sommige mensen die je daar tegenkomt een achtergrondverhaal te verzinnen. Ik ben wel benieuwd welk verhaal mensen dan bij mij bedenken ;)

 2. Haha ik vind sporten juist heerlijk. Ik zit ook bij een sportschool en ik vind vooral de klasjes hilarisch. Tai Chi met bejaarden (doordeweekse ochtend) bijvoorbeeld, en er dan achterkomen dat jij als jonge deerne de hark uit de groep bent. Ik lig altijd in een deuk, en dan vooral om mezelf natuurlijk.

 3. Echt, ik haat de sportschool. Paar keer geprobeerd, maar ook serieus niet langer vol gehouden dan een paar weken. Voelde me er altijd zo ongemakkelijk en ik viel er van af (ja, dat is voor heel veel mensen goed, maar als je al tegen de grens van ondergewicht aan zit -volgens je BMI- dan is het niet grappig).
  En douchen bij de sportschool? NEVER!

 4. Haha, herkenbaar, al kwam ik nooit in de kleedkamer (ik had mijn sportkleding al aan en mijn jas hing ik aan de kapstok buiten de kleedkamer). En inderdaad, het is zo vervelend als je je flesje water vergeet! Nu sport ik gewoon buiten en dat is veel lekkerder :)

 5. Zo dat heb je lang volgehouden ik kwam tot de 2 maanden haha:P
  Dat is gewoon 10x niks beetje in het zweet werken en dan nog bekeken worden nee dankje:P
  Bdankt voor je reactie:D

 6. Grappig en confronterend tegelijk ;D
  Ik viel mij ook niet op mijn gemak om random blote vrouwen te zien, dan ga ik wel even terug werken in een ziekenhuis.
  Ik wil al 2 jaar naar de fitness gaan, maar ik heb altijd wel excuses om het niet te doen (geen schoenen, geen geld, geen fitnessmaatje, geen aangepaste mp3 om mee te nemen, de social awkwardness,…) terwijl ik het eigenlijk moet van de dokter…

 7. herkenbaar… ik ben zelf ook maar liefst 2 jaar lid geweest van de sportschool.. en ik benmss 10 keer geweest. Ik heb zowiezo altijd een kop als een biet als ik ook maar iets van sport doe en dan staan de mensen met maatje 34, helemaal opgemaakt in de make-up naast je te hupsen alsof het niets is…. nee ik ben niet gemaakt voor de sportschool! haha

 8. Haha, leuk geschreven!
  Ik ben absoluut niet sportief, maar zit nu een paar maanden op yoga. Ook niet écht een sport, maar ik beweeg, en na de tijd heb ik pijn, dus het zal wel goed zijn ;)

 9. Ik fitness fanatiek.. Gemiddeld drie keer per week, soms vier keer zelfs.. Ik vind het sporten heerlijk, douchen doe ik altijd thuis. Dan kan ik gewoon lekker rustig mijn haren wassen en even bijkomen. Hoef ik ook niet al die zooi mee te slepen naar de sportschool..
  Bij mij sporten veel oudere mensen en die lullen de oren van je kop, ze houden trouwens ook de aparaten voor elkaar bezet, wat heel fijn is als jij graag wil fietsen/lopen/crosstrainer/of iets anders.. De muziek die gedraaid wordt is vaak ook te erg voor woorden. Op bepaalde ochtenden staat er standaard Radio NL aan (lees: tv oranje voor op de radio), daar raak ik gefrustreerd van, waardoor ik dan wel weer harder ga sporten.. Toch een voordeel ontdekt, haha!
  Ik fitness niet omdat ik het echt leuk vind, maar meer omdat ik moet bewegen en ik dit blessurevrij kan doen. Wil ook weer eens gaan hardlopen, kijken of ik dat nog kan, maar daar is mijn blessureleed altijd hoger mee..

 10. Wel goed van je dat je het toch hebt vol gehouden.
  & geloof me, het kan nog erger, als je een soort personal trainer met zijn stagiar hebt. Jij je inspannen om de oefeningen te doen, terwijl zij je zitten te bekijken. ‘Oh kijk daar, daar zie je die en die spier goed’. Heel fijn, not!
  Overigens ook wel te grappige dingen meegemaakt. Zo was ik een keer al bijna buiten toen ik werd teruggeroepen door mijn PA, of ik even naar de bar wilde kijken. Zaten daar twee huge bodybuilders, heel schattig en verlegen naar me te zwaaien. Ik moest zo hard lachen!
  Oeps, sorry voor het lange verhaal!

 11. Wel goed dat je het drie jaar hebt volgehouden, meeste mensen stoppen daarvoor al! Ik ben daarentegen nooit naar de sportschool gegaan haha.

  Wel grappig zeg, dat ze zo hun outfits op elkaar afstemden!

 12. Sportschool is dat iets als fitness? Sjonge, alleen al het woord school erin… brrr. Maar ik hou wel van sporten. maar niet van school, die tijd ligt ver achter me.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.