De laatste twee maanden van het jaar

Sinterklaas is weer in het land. Werkelijk, het kan me geen drol schelen, want:
1. Ik ben geen vijf meer. (nee, echt niet)
2. Wij vieren geen Sinterklaas.
3. Dit is compleet irrelevant en geen reden, maar ik zie Dieuwertje Blok eigenlijk alleen op tv als ze het Sinterklaasjournaal presenteert, hoe zielig is dat? (voor haar dan, niet voor mij)

Dus, de beste man is nog niet zo lang in het land, maar wat waren er al sinds september? Jawel, de kruidnootjes. En nee, niet zomaar gewone kruidnootjes (daar voel ik me te goed voor), ik ga voor de chocoladekruidnootjes. Want serieus, mensen, hoe lekker is dat? Ik geloof dat ik al minstens twintig kilo ben aangekomen door die dingen, maar who cares?

Dus dat is positief aan het feit dat de Sint zich weer in Nederland bevindt. Dan nu het slechte nieuws. Want je weet dat als die bejaarde hier weer is, dat het eraan zit te komen: de kerstliedjes op Skyradio.

Nu moet ik bekennen dat ik sowieso een beetje een hekel heb aan Skyradio. Ja, ze draaien ook de hippe muziek (wel pas een jaar, nadat ze op nummer één stonden bij een andere populaire radiozender, maar goed), maar ook van die suffe watbenikblijdatiktoennognietgeborenwasmuziek. Celine Dion enzo. (oké, toen was ik wel geboren, maar het is wel suf)

Kijk, er valt mee te leven. Wat namelijk wel heel goed is aan Skyradio is dat ze geen slap gelul tussendoor hebben. Echt, rot op met die stomme spelletjes (hebben jullie wel eens ‘de wasstraat’ gehoord van Radio 2? Dat is echt te belachelijk voor woorden) en dat geneuzel, ik luister radio voor de muziek!

Maar goed, daar blijft het wel bij. Want wat een zwaar, enorm zwaar, minpunt is, zijn die kerstliedjes dus. Ik houd niet van kerstliedjes. Gewoon echt niet. Ik luister zelfs nog liever naar Jan Smit, kun je je voorstellen hoe erg het is.

Maar nu moet je weten dat ik op een blauwe maandag in een winkel heb gewerkt die ik hier niet ga noemen, omdat 1. dat is niet netjes en 2. jullie kennen het toch niet. Ik werkte er tijdens Sinterklaas en Kerst. Drie keer raden welke radiozender steeds aan stond.

Niet alleen krijg ik dus flashbacks van het werken in die winkel (fleecevesten op kleur en maat hangen, kerstbomen in elkaar zetten, kassameisjes van vijftig jaar die op je neerkijken, figuurlijk bedoel ik dan) wanneer ik kerstliedjes hoor, maar ik word er ook gewoon heel agressief van.

Conclusie: ik ga Skyradio de komende twee maanden vermijden. Gelukkig komt straks de top 2000 weer :D

39 gedachtes over “De laatste twee maanden van het jaar”

 1. Oeh, Jan Smit boven kerstliedjes verkiezen? Dan zit het inderdaad wel echt heel diep ;) Ik wens je veel sterkte toe voor deze maanden, gelukkig zijn er voorlopig nog volop chocoladekruidnootjes :)

 2. Goddank ben ik dus niet de enige die die Kerstmeuk háát. En nu we toch bezig zijn: kan er meteen een eeuwig moratorium op ‘Last Christmas…’ van Wham? Heel graag! Elke keer als ik dat nummer op mijn trommelvliezen krijg, trekken mijn tenen zo krom dat ik nieuwe zolen onder mijn schoenen moet laten zetten…

 3. haha I love kerstliedjes! :D:D en I love skyradio omdat ze niet praten tussendoor…en er wordt geen R&B en hiphop gedraaid enzo ;) (maar buiten de auto luister ik geen radio (en ik zit niet zo vaak in de auto dus ik luister gewoon niet vaak genoeg skyradio om het te haten) , behalve de top 2000)

 4. Pepernoten moeten gewoon standaard in het koekjes-rek komen en die hele Sinterklaas genegeerd. Dat is ’traditie’, zegt men. Maar traditie is gewoon iets anders voor ‘dat doen wij hier altijd zo!’ En daarom des te meer reden om te breken met die doelloosheid! =D

 5. Ik ben het gewend om de meest vreselijke muziek te horen
  Ergens op de achtegrond.
  Ik heb nl een pratende papegaai die Nederlandstalige muziek een groot hart toedraagt.
  Regelmatig klinkt Jan Smit of Guus Meeuwis hier in huis. Onze Max zingt uit volle borst mee.
  Heel fijn.
  Ze houdt overigens ook van kerstmuziek en haar maakt het geen ( kerst) bal uit wie wat zingt, zolang het maar in de gloria is;-)

 6. Ik vind alleen oude kerstliedjes leuk. De nieuwe van Justin Bieber enzo kan me echt gestolen worden. Verder vind ik mijn verjaardag het állerleukst (januari) hihi.

 7. Werkte je bij de Hema? ;)

  Ik háát dat liedje van Mariah Carey! Maar sommige andere kerstliedjes geven wél die mooie kerstsfeer dus gedoog ik ze (:

  En dit jaar kijk ik alleen Sinterklaas omdat ik in hem de goeie ouwe Stefan de Walle wil herkennen. Je weet wel: Kees Flodder (want da’s het enige waar hij ooit bekend mee is geworden geloof ik).

 8. Ohhhhw, toch geen tweeling hoor. Want Sinterklaas is wel leuk, heel erg leuk zelfs! Het is en echte Nedrlandse traditie die in ere gehouden hoort te worden (en ik heb een zoon die dit jaar ws voor het laatst gelovig is, dat telt mee, maar toen hij er nog niet was vierde ik gewoon nog steeds Sinterklaas). Ik heb in al mijn 34 jaar nog nooit het Sinterklaasfeest overgeslagen. Overigens boycot ik alle sintsnoep en koek tot de dag dat de goede man Nederland binnengevaren is, ik erger me dood aan kruidnoten in september. En last but not least, ik hou van Sky, juist precies alleen maar rond kersttijd. Maar als de top 2000 begint gaat ie wel snel daarop hoor ;)

 9. Ja, chocoladepepernoten zijn lekker! Ik moet nog wel een surprise in elkaar flansen want wij doen met vriendinnen wel surprises met gedichten. Dat wordt wel gezellig, maar ik vermijn de kerstliedjes op skyradio ook het liefst.

 10. Ik herken heel hard het laatste wat je schrijft! Toen ik in een winkel werkte als jobstudent, stond voortdurend een bepaalde hitzender op en ik was die zodanig beu dat ik er sindsdien nooit meer naar luister! Als ik de jingles van die radio nu nog hoor, dan waan ik me direct tussen de winkelrekken.

 11. Ha ha ha.
  Leuk verhaal.
  Ik heb helemaal niets met kerst maar juist wel met die liedjes, maf he?
  Dus ik draai juist op het werk de hele dag die kerst zender van Sky.
  Ik wordt daar vrolijk van ☺
  en ja de chocolade pepernoten had ik ook al in huis zodra ze in de winkel lagen ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.