Vraagteken

Ik ben absoluut niet origineel met dit onderwerp van mijn blogje. Maar who cares? Dus, mensen, jawel, ik ga het doen: een ask me anything/vraag maar raak/Lieve Laura (bij die laatste bedoel ik niet dat ik lief ben, maar zit ik te denken aan van die rubrieken in tijdschriften waarbij je vragen kunt stellen aan een ‘deskundige’). Dus. Bedelf me maar onder de vragen. Of ik ze ga beantwoorden is een tweede.

Ik zal alvast een voorbeeld geven van vragen die ik niet (serieus) ga beantwoorden:

1. Waarom?
Waarom niet?

2. Mag ik je adres, telefoonnummer, msn en ping?
Nee. Nee. Doe ik niet aan. Begin ik niet aan.

3. Wat zijn de smeuïge details van jouw (liefdes)leven?
Die zijn niet smeuïg. Pindakaas wel. Volgens Calvé dan.

4.  Wat is je geheim?
Tja. Volgens mij snap je de definitie van geheim niet.

5. Wat is je favoriete make-up product?
Ik gebruik geen make-up. Dit is geen beautyblog (hint: deze blog heet Laura denkt).

Goed, jullie snappen het wel. Hoop ik. Dus. Vraag maar. Als je nog durft.

Ik heb geen zin om hier alleen een stelmevragenblog van te maken, want nou ja, dat vind ik een beetje saai. Dus. Aangezien ik nu al langer dan een half jaar blog, nog een paar vragen van mij aan jullie (oooh wat leuk, nu stellen we vragen aan elkaar!): wat voor blogjes vinden jullie het leukst? Columns, interviews, brieven of iets anders? (zeg maar niet dat je niks leuk vindt, daar krijg ik een minderwaardigheidscomplex van) En waar MOET ik echt over bloggen anders klaag je me aan? En met welke dikke onzin moet ik vooral stoppen?

Ja ja, dat zijn een hoop vragen. Dus. Nu aan jullie de keus, als je zin hebt om te reageren: stel een vraag of beantwoord een vraag van mij. Allebei mag natuurlijk ook.

U wordt alvast vriendelijk bedankt!

53 gedachtes over “Vraagteken”

 1. Wat is eigenlijk je favoriete soort hagelslag, in de licht van die briefpost van afgelopen week?

  Als ik vraag “waarom niet?”, antwoord je dan met waarom wel?

  En ik vind het juist leuk dat het zo varieert. You never know what’s coming! (Hoewel, technisch gezien weet you dat wel, maar I niet.) Geen echte voorkeur dus :D

 2. De variatie op je blog is inderdaad leuk, dus houden zo.
  Een vraag … ? Oke, ik doe het even op de fan idoolmanier (en dan ben ik nu even de fan :-))
  Wat is je favoriete gerecht en wie kan dat het beste klaarmaken?
  Wat is je favoriete kleur en is deze altijd hetzelfde geweest of heb je halverwege je leventje een keer gewisseld? Is je favoriete kleur voor kleding en interieur anders?

 3. Leuk!! Oke, paar vragen;
  – Wat heeft je doen besluiten om elke dag te bloggen?
  – Wat doe je in je vrije tijd? Wat zijn je hobbies?
  – Wat zijn dingen die je hebt gedaan die niemand had verwacht dat je dat zou doen?

  En ik ben eerlijk; ik lees niet elke dag je blog omdat ik sommige artikelen gewoon niet heel interessant vind. Klinkt niet aardig, maar ik denk dat iedereen dat wel heeft met een blog. Het ene artikel lees je wel en het andere niet.

  En verder gewoon zo door gaan :)

 4. Ik lees elke dag je blog, haha en ik blijf elk artikel dat je schrijft leuk vinden. De brieven vind ik het leukst, =)

  Eehh, vragen:
  – Wat vinden je familie en vrienden van je blog?
  – Ooit gedacht dat je zou gaan bloggen?
  – Zijn er programma’s/series waar je verslaafd aan bent?

 5. Hierboven worden al een aantal vragen gesteld die ik ook wilde stellen! Verder, uhm, wat voor soort blogjes vind je het leukst om te schrijven? En welke vind je het leukst om te lezen? En misschien heb je er al eens over geblogt, maar wat is je lievelingsdier? En zijn er extreme/gekke dingen die je wel eens hebt gedaan/zou willen doen?

  De meeste blogjes vind ik wel leuk om te lezen! Inderdaad ook wel de variatie, het gaat niet alleen over één onderwerp. Ik kijk sowieso wel iedere dag :) Alleen viel die laatste over Sinterklaas/Kerst me op een of andere manier een beetje tegen. Weet niet precies waarom, dus daar heb jij verder ook weinig aan ;p Ik zou gewoon lekker zo doorgaan :)

  1. Hmm, ben nu toch wel benieuwd waarom het Sinterklaas/Kerstblogje niet zo leuk vond, dus daar ga ik nu naar proberen te vissen :P

   Misschien vond je het te negatief of liep het niet lekker (qua opbouw zeg maar), zou dat het kunnen zijn? (zo ja, dan ben het wel met je eens hoor!)

   1. Haha, ik heb hem nog een keer gelezen en misschien komt het inderdaad doordat het een beetje hak op de tak en enigszins negatief is. Ik vind hem in ieder geval minder lekker lezen vergeleken met je andere blogjes. Op een of andere manier krijg ik er ook een sterk afreageergevoel bij, alsof je tijdens het schrijven ergens mee zat (behalve Skyradio en Sinterklaas :p). Misschien voelde het daarom wat aggressiever… Ik vind het lastig uit te leggen :p Maar ik zou je er ook vooral niks van aantrekken, als jij er maar blij/tevreden mee bent toch :)

 6. Favoriete blogonderwerp: brieven! Die vind ik ge-ni-aal! :D

  Ik heb geen vraag. Ik probeer me wat minder nieuwsgierig op te stellen, behalve dan voor de mensen die in mijn spreekkamer belanden. ;)

 7. Ik weet het niet. Ik schrijf telkens een comment en dan doe ik ctrl+a en backspace. Niet proberen als de comment lang is btw.

  Nog een poging dan maar.

  Eigenlijk vraag ik mij af of je erover na had gedacht dat je met een post als dit héél véél positief commentaar zou krijgen. Complimentjes dus. Had je daarover nagedacht? (Sorry, ik ben nogal van de complottheorieën.)
  Waarom gebruik je geen make-up?
  Weet je nog op welke datum je bent begonnen met bloggen?
  Hoeveel blogs volg je?
  Reageer je op elke blog die je leest? (Dat idee heb ik namelijk. Anders volg je nog SUPER VEEL MEER blogs dan je nu al zou moeten volgen om te voldoen aan het feit dat ik op vrijwel elke blog die ik tegenkom een reactie van jou zie.)
  Wist je dat heel veel mensen hun mede-bloggers leren kennen dankzij jou? (Lees: ik val onder ‘heel veel mensen’, en als niemand anders eronder valt, wat ik niet geloof, dan sta ik voor ‘heel veel mensen’.)
  Reageer je wel eens op een blog met dat je het niet leuk vond?
  Durf je kritiek te uiten?
  Zie je wel eens blogs langskomen die volledig over jou gaan en/of aan jou gericht zijn?
  Lieve Laura, kan ik bij jou mijn problemen kwijt?
  Wat is de beste mop die je ooit heb gehoord?
  Hoe reageren mensen op moppen die je zelf bedenkt?

  Ik vind dat je een blog moet schrijven over ten minste één (ex-)geheim, anders klaag ik je aan.

  Oké, nu wordt het wel weer erg lang. Blijkbaar moest ik de juiste ‘flow’ vinden (‘flow’ moet schuin, maar dat zal wel niet werken, dus ik doe het maar niet. Ik vind het lelijk als het niet schuin is, maar ik kan geen ander woord bedenken.)

 8. Ok, hier komen mijn random vragen:
  slaap je nog met een knuffelbeer?
  probeer je soms stiekem poëzie te schrijven die je aan niemand laat lezen?
  ben je gelovig?
  wat vind je van de politieke crisis in België? (haha, die hoef je niet echt te beantwoorden, ‘k vond het gewoon grappig om er zo’n vraag tussen te steken XD )
  Ben ik je lievelingslezer? (hihi, die hoef je ook niet te beantwoorden :p )
  Ben je soms onzeker over een blogpost?

  Zoals je van mij misschien kunt raden, hou ik het meest van “psychologisch getinte” blogjes, alsook van recensies over boeken/films/… Deze laatste mis ik soms een beetje, want ik had de indruk dat die hier vroeger toch af en toe verschenen. Voor de rest lees ik al je blogjes sowieso graag, want je hebt een hele leuke stijl :-)

  1. Ja klopt, ik heb het idee dat de recensies over boeken en films niet zo goed gelezen wordt, er wordt ook niet zoveel op gereageerd. Daarom doe ik liever in één keer heel veel (zoals laatst mijn tien boekentips) dan steeds eentje.

   Volgende week komt trouwens wel weer iets over een boek (geen recensie) en ik denk dat ik een blogje over meerde films zal schrijven.

   Maar goed dat je het zegt en dankjewel voor het compliment :)

   1. Ja, maar sowieso kun je minder gemakkelijk op een recensie reageren vind ik, je moet het boek/de film al kennen om een deftige reactie te kunnen plaatsen ;-)
    Maar voor elk wat wils hè en ’t is hierboven al gezegd, maar ‘k vind die variatie ook wel tof!

 9. Alles wat je schrijft is leuk!
  Vooral die brieven dus vooral mee door gaan zou ik zeggen!

  Vragen:
  – Waarom ben je begonnen met bloggen
  – Schrijf je nog meer dingen naast je blog? (verhalen enzo)
  – Welk boek moeten we volgens jou echt lezen?

 10. Ik vind je brieven heel leuk, en sowieso leuk dat je echt élke dag een echte blog typt. dat zou mij nooit lukken :)

  – Wat wilde je vroeger worden, en is dat ondertussen veranderd?
  – Hoe ziet je droomhuis eruit?
  – En je droomvakantie?
  – Welke talen spreek je? En welke zou je graag willen leren?
  – Wat voor muziek luister je? (misschien met “playlist van de dag” ofzo? :))

 11. Ik vind de meeste van je blogjes wel leuk. Maar jij heb echt heel verschillende blogjes dus ik zou ook niet echt kunnen aanwijzen welke ik minder vind. Ik zou gewoon zo doorgaan want de blogjes die ik misschien wat minder vind, vindt de rest waarschijnlijk gewoon leuk.

 12. Ik vind eigenlijk al je blogjes leuk! (slijm, slijm). Nee, serieus. Juist een beetje afwisseling van ‘soorten blogjes’ is wel leuk! En alle vragen die ik wilde stellen zijn al gesteld, zie ik..

 13. Je blog is zo leuk! Ik vind het knap waar je elke dag weer je inspiratie vandaan haalt en laad elke dag je blog met nieuwsgierigheid! Ik ben heel slecht in vragen bedenken, dus ik denk maar even aan een vriendenboekje:
  Wat is je lievelingsdier en waarom?
  x

 14. Niet orgineel, maar het blijft leuk.
  Beetje jammer dat er al zoveel vragen zijn gesteld en ik nooit een leuke originele vraag weet haha. Dus ik ben gewoon heel benieuwd naar de antwoorden ^^

 15. Ik vind de brieven heel erg leuk om te lezen :)

  Goed, mijn vraag:
  – Als je een ijssmaak mag bedenken die nog niet bestaat, welke smaak zou dat zijn en hoe zou je de smaak noemen?

 16. – heb je een bijbaantje? Zo ja, wat doe je dan?
  – Als je huis afbrandt en je kan nog 1 boek redden, welk zou dat dan zijn?
  – Hoe kwam je erop om te gaan bloggen?
  – Hoe heette je vorige blog, staat die nog online en waarover ging hij?
  – Hoe reageerden je ouders erop toen je voor het eerst vertelde dat je ging bloggen?

  Het zijn misschien niet de interessantste vragen, maar ik wil er wel graag een antwoord op :)
  Overigens vind ik je blog fijn zoals het nu is. Al wil ik wel even zeggen dat ik de aparte (en meer uitgebreide) film- en boekrecensies beter vind dan een opsomming.

  1. Ja, ik zit nu een beetje te denken over hoe ik dat ga doen met de film- en boekenrecensies. Ik denk dat ik bij films twee films tegelijk doen en dan kijk of mensen dat leuk(er) vinden enzo en anders gewoon één uitgebreide.

 17. Iemand vroeg mij een keer om te schrijven over mijn eerste herinnering. Ik weet niet of iemand die al heeft genoemd, maar bij deze:
  Laura, wat is je eerste herinnering?

 18. Mijn vraag aan jou is:
  Hoe denk jij over religies/geloven en wat voor geloven vind jij interessant of wat voor dingen uit geloven? Bijvoorbeeld dat je uit verschillende geloven dingen interessant of leuk vind.

  En ik vind de interviews en columns het leukst om te lezen. De brieven wat minder, omdat ikd ie niet goed kan lezen. Het idee van de brieven is verder wel heel leuk.

    1. Oké, ik heb ze namelijk niet groter dan dat, maar als je het echt wil lezen, dan kan ik het wel overtypen en naar je mailen als je wil? :)

 19. Zoals al eerder is gezegd vind ik juist de variatie van posts leuk. En ik vind dat je over herkenbare dingen schrijft, en die brieven zijn geniaal. (En ik vond de intervieuws ook leuk, al heb ik daar volgens mij niet zoveel op gereageerd.)

  Heel veel interessante vragen zijn al gesteld, en ik ben niet zo goed in het bedenken van vragen.. Maar ga het toch proberen. :P

  – Wat is je favoriete dino? En als je niet van dino’s houd, wat is er dan precies mis mee?
  – Van welke maand houd je het meest? En van welke dag?
  – Welk boek(en serie) ken je zo ongeveer uit je hoofd?
  – Als je je eigen naam had mogen kiezen, hoe had je dan geheten?
  – Houd je van bordspellen? En van welk bordspel houd je dan het meest?
  – Heb je een lievelingskleur?
  – Ben je van plan ooit te gaan stoppen met bloggen? (Als je ja zegt ga ik huilen.)
  – Heb je een talent waar bijna niemand van weet? En wat is dat dan?
  – Wat zou je heel erg graag willen kunnen?

 20. – Wist je dat de kerstman een echt adres heeft? Misschien moet je hem eens een brief schrijven voor je brievenserie.
  – Je hebt een serie over beroepen gemaakt. Welke van de beroepen waarover je hebt geschreven spreekt je zelf het meest aan?

 21. Ik vind je blog heel leuk, vooral omdat je erin slaagt elke dag te schrijven. En ik heb ook niet het gevoel dat je schrijf omdat het moet, je doet het gewoonweg heel graag.
  Vraagjes;
  – Wat moet een blog hebben zodat jij hem volgt?
  – Wat is je droombestemming?
  – Zijn er onderwerpen waarover je nooit zal schrijven?
  – Wat is jouw favoriete stijl: column, recensie, …?
  – Wat vind je van mijn blog? ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.