Apart

Er zijn van die programma’s op tv en die gaan zo:

Stel je voor, je hebt Cindy. Cindy heeft een huis en ach, ze vindt het op zich wel een leuk huis, maar ja, eigenlijk past niets bij elkaar. Ze heeft een paarse bank. De muren zijn geel. En dan hebben we het nog niet over de accessoires. De moeder van Cindy vindt het helemaal niks. Elke keer als ze op bezoek komt (wat gelukkig niet zo vaak is), begint ze erover: ‘Zullen we binnenkort eens naar de Ikea gaan, schat?’
‘Houd nou eens op, mam.’ zucht Cindy.

Maar Cindy’s moeder houdt niet op. ‘Dit kan toch niet langer.’ denkt ze. Maar Cindy wil haar hulp niet aannemen. Wat moet ze dan doen?

Ze krijgt een geniaal idee.

Ze schakelt de hulp van *vulhiereenpresentatorinwaarschijnlijkJohnWilliams* in en op een dag verrassen de camera’s Cindy (juist op een pyjamadag natuurlijk).
‘Cindy.’ zegt de presentator op vastberaden toon met een enthousiaste blik in zijn ogen. ‘Jouw woonkamer krijgt een make-over.’
Cindy gilt, maar het wordt als blijdschap opgevangen. De presentator pakt Cindy’s handen vast en springt op en neer.
‘Ja Cindy, het is echt waar!’

Eén week later. Cindy heeft niet geslapen. Het moment is daar. De presentator doet de deur voor haar open en:
‘Oh mijn god!’ schreeuwt Cindy, maar niet van geluk.
Ze ziet een gouden glittertapijt. Haar muren zijn zilver geverfd. Er staat een enorme stereoset op de plaats waar haar breispullen stonden. Vol ongeloof staart ze de presentator aan.
‘En Cindy, wat vind je ervan?’
Ze kan het nog maar net uit haar strot krijgen.
‘Eh… Ja. Apart.’

Kijken jullie dit soort programma’s?

(Jullie trouwens allemaal een gelukkig nieuw jaar gewenst!)

54 gedachtes over “Apart”

 1. Ik kijk het nooooit, vind het echt verschrikkelijk! Al ben ik dan wel weer dol op Extreme Home Make-Over, maar de Nederlandse variant vind ik niks.

  Jij ook een gelukkig nieuwjaar!!

 2. Ja, die keek ik! Het was zelfs mijn inspiratie in de tijd dat ik binnenhuisarchitecte wilde worden, haha. “In Holland staat een huis” vond ik ge-wel-dig. Meestal zijn die programma’s met Martijn Krabbe trouwens ;p
  (Happy 2012!)

  1. Inderdaad “in Holland staat een huis”. Dat was het eerste waar ik ook aan moest denken, mensen vonden het eindresultaat vaak wat overdreven. Kan me nog een aflevering herinneren dat de architect een “vijver-thema” had bedacht.. U raadt het al. Een woonkamer in japanse stijl, houten flonders als vloer, riet op de muren geschilderd. Verschrikkelijk.

   1. Er zaten inderdaad echt 1 of 2 gevreesde “stylisten” bij. Ik herinner me ook nog een slaapkamer met 1001 nacht thema en dus een kuub zand over de vloer. Of een woonkamermuur die als soort van barcode geschilderd was, maar dan met neon kleuren. Haha, hilarisch! Bij anderen dan uiteraard… Al verbaasde het me soms toch ook wel wat er bij een half-jaar-later-uitzending nog wel stond.

 3. Vroeger had je ‘In Holland Staat Een Huis’. Daar deden mensen vrijwillig aan mee voor zover ik weet. En dat vond ik wel echt een leuk programma. Ze maakten wel altijd de lelijkste/gekste dingen, maar dat was wel echt leuke televisie. En Martijn Krabbé was daar ook echt voor gemaakt trouwens.

 4. Haha, leuk geschreven!
  Maar ik moet zeggen dat ik sowieso niet veel tv kijk. Dus ook dit kijk ik niet. Juist om de reden dat het allemaal te voorspelbaar is.

 5. Kudo’s naar een madame uit Hotter than my daughter die eerlijk tegen Gordon zei dat ze haar hairdo verschrikkelijk vond en een nieuwe wilde. Heerlijk als iemand gewoon eerlijk is.

 6. Jij ook een prachtig 2012 toegewenst! ♥ Nee, dit soort programma’s kijk ik niet. Ik noem het ‘hersenloze tv’ en ik voel me dan ook absoluut niet geroepen om de kijkcijfers daar wat van op te krikken ;)

 7. Haha, heel erg goed omschreven! Ik kijk nooit naar dit soort programma’s. Maar de keren dat er toevallig zoiets op stond, gingen precies zo als jij het nu beschrijft ;)
  Voor jou ook een gelukkig nieuwjaar!

 8. Nee dankje! Ik kijk soms Extreme Homemakeover omdat ze daar ook vaak gehandicapte kinderen helpen en daar dan wel leuke gadgets in het huis zitten. Dat is wel leuk om te kijken. Maar de Nederlandse programma’s liever niet.
  Gelukkig Nieuwjaar!

 9. Hahah, ja ik kijk wel eens ‘liefde in uitvoering’ van TLC. Waarbij een stelletje dat samen woont 10 duizend euro krijgt om te verbouwen. Maar de man moet het alleen doen en die vrouw komt drie weken lang niet thuis. Als je mij vraagt een recept voor ellende :p ik vind het dan ook fantastisch om die gefrustreerde vrouwen te zien als ze weer thuis komen hihi (a).

 10. Ik vind dat ook altijd vreselijke programma’s… net als die zooi van ”Moet je me niet wat vragen?” of ”Wie trouwt mijn zoon?” en zo… pff, laat die mensen toch gewoon met rust! Tegenwoordig doen ze in de commerciële industrie ook echt alles om kijkcijfers te krijgen, en dan heb ik zoiets van: láát die mensen… zo belachelijk.

 11. Haha ja, geweldig! Dat heb je ook met die make over programma’s waarbij die vrouwen ineens een gemillimeterd kapsel krijgen: “Ja. Ik moet wel even wennen hoor…”

 12. Jaaaaaaa, die programma’s zijn echt VER-SCHRIK-KE-LIJK… en juist daarom blijf ik er dus plakken, om te zien hoe erg het worden kan… *proest*. Leuk geschreven blog! :-) En de allerbeste wensen voor 2012! xx

 13. Hahaha ja, ik moet toegeven, ik hou van dat soort tv. Maar meestal wordt het wel gewoon heel erg mooi hoor… misschien is dat het. Als je een eigen huis hebt dan is het wel interessant om te ideeën op te doen voor de inrichting. En ik hou van John Williams, bonje met de buren, het spijt me en all you need is love. Jaaaa <3

 14. hihi, moet er wel om lachen. Ik kijk wel graag verbouwings/klussen programma’s, maar dan niet van die programma’s met een element of surprise, zeg maar..

 15. Ik verafschuw dit soort programma’s omdat ik het zo zielig vind voor de deelnemers, dus nee ik kijk daar niet naar. Jij ook al het goeds voor 2012 toegewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.