Laura’s brieven: de schandpaal

Ja, dit was dan alweer het einde van Laura’s brieven, althans: van het eerste gedeelte. Later hierover meer.

In totaal heb ik zesentwintig brieven verstuurd. Dat is nogal veel, lieve mensen, zoals je op de foto kunt zien. Ik heb elf brieven, één mail en één telefoontje gekregen. Geen slechte score dus.

Maar nu vragen jullie je natuurlijk af: welke bedrijven hebben zo’n slechte klantenservice dat ze niet terugschrijven? Want dat vind ik wel: het is een stukje klantenservice om te reageren op brieven, hoe raar ze ook zijn (en zo raar waren ze nou ook weer niet).

Hier een selectie van de leukste brieven die ik geschreven heb die dus NIET beantwoord zijn:

Klik op de foto’s om het groter te maken.

Leuke brieven toch? Ik stel geen vervelende vragen, beledig de bedrijven niet en tóch sturen ze niks terug! Het meest teleurgesteld ben ik in Froot. Als je mij aan het begin gevraagd had van wie ik echt echt echt dacht een brief terug te krijgen, dan was het Froot wel. Valt me echt van ze tegen, eerlijk gezegd.

Goed, dan nu (u hoort het trommelgeroffel al) de bedrijven die NIET hebben teruggeschreven (met de bedrijven hierboven er ook bij):
– Nu.nl
– Intertoys.
– Lego.
– Froot.
– Omroep Max.
– Bruna.
– Hallmark.
– Boomerang.
– Durex.
– Donald Duck.
– De VARAgids.
– Page toiletpapier.

Ja, dat valt je van ze tegen he? Mij ook.

Goed, nu we dit treurige moment hebben gehad, nog één mededeling:

Ik heb nu al heel wat bedrijven om te gaan schrijven voor de tweede series. Maar ik ben op zoek naar wat meer instanties (dus geen merken, maar bijvoorbeeld de Kindertelefoon). Weten jullie er misschien nog een paar?

49 gedachtes over “Laura’s brieven: de schandpaal”

 1. Oh, van Boomerang had ik ook wel verwacht dat ze op zoiets zouden reageren. Die verspreiden nog wel kaarten… Hallmark trouwens ook. Jammer zeg!
  Qua instanties, uhm… Amnesty International? Of zo’n beetje alles waar gecollecteerd voor kan worden? Leger des Heils (lijkt me best interessant eigenlijk)? Politieke partijen? Ziekenhuizen? Sporthal, zwembad, kartbaan, ijsbaan, bowlingcentrum? Of DUO, haha ;) Maar daarvan weet je dan alvast dat je geen reactie terug hoeft te verwachten :p

 2. Sorry dat ik het zeg, maar wat een lelijk handschrift heb je :) Overigens dat van die Lego, bouwers en denkers .. nooit zo over nagedacht maar daar zit wel wat in. Ga ik te ver door te stellen dat er kids zijn die volgen, en kids die leiden?

 3. Vooral van Boomerang en Hallmark valt het me eigenlijk tegen. Dat zijn toch dingen die ook werken met post/kaartjes.

  En instanties…. je kan altijd de gemeente ofzo proberen natuurlijk.

 4. Ik vind het ook een beetje vreemd dat deze bedrijven niet hebben teruggeschreven. Er kan altijd een briefje ‘verdwalen’ natuurlijk. Misschien dat je tegenwoordig met een mooie handgeschreven brief niet meer serieus genomen wordt? Vreemd!

  Je kunt een vakbond schrijven, een politieke partij, minister, wat dacht je van de koningin?

 5. Jammer dat ze niks hebben teruggeschreven! Misschien kun je naar politici, schrijvers, kunstenaars of andere bekenden schrijven. Je kunt ook naar de brandweer of politie schrijven, of naar universiteiten en/of hogescholen.
  Ik ben benieuwd naar de volgende serie :)

  1. Nee, want dan moet ik toestemming vragen als ik hun brief erop zet (van mensen zelf zeg maar), want je mag een brief er alleen op zetten zonder toestemming als de naam er niet bij staat :(

 6. Waarom doe je niet een instantie als sociale zaken? het UWV? de CWI? een uitvaartmaatschappij? Agis zorgverzekeringen? Een bank misschien? wel jammer dat durex niet teruggeschreven n heeft :P

 7. Nou ik zou van Omroep Max wel gedacht hebben dat ze zouden antwoorden! :o

  Een politieke partij zou leuk zijn, welke maakt niet uit eigenlijk. Bureau Jeugdzorg misschien, ben altijd wel benieuwd hoe zij het vinden dat ze zoveel gezanik uit de media krijgen. Greenpeace, Wakkerdier?

 8. Hallmark kan ik nog verklaren: ze zijn boos omdat je hun briefpapier of kaarten niet hebt gebruikt om je brief te sturen en daarom sturen ze lekker niet terug! (Grapje.)
  Het is inderdaad wel jammer dat ze niet terugsturen. Zo veel werk lijkt me dat nu ook weer niet en het lijkt me tegenwoordig nog maar een zeldzaam fenomeen om een handgeschreven brief te ontvangen van iemand. Ik ben alvast benieuwd naar de volgende serie!

 9. Dierenambulance of ze al iets merken van de dieren politie?
  Ik heb een paar keer naar LINDA gemaild over Pink Ribbon akties, nooit wat terug gehoord;-)

 10. Televisieomroepen, radiozenders, DUO.. En had je NS al geschreven?

  Ik vind de brieven naar Boomerang en Froot best netjes, dus raar dat ze die niet beantwoord hebben! En zoals iemand al zei, misschien sta je wel gewoon in de Donald Duck zelf ;).

 11. Leuk dat je zoveel brieven hebt verstuurd en dat je van een flink aantal ook een reactie hebt gekregen!
  Nieuwe instanties…? Bloedbank? Slachtofferhulp? Dierenambulance/-asiel?
  Ik weet niet of je bekend bent met “KanjerGuusje” (www.kanjerguusje.nl) maar naar aanleiding van de dood van Guusje is een stichting opgericht. Ik neem aan dat zij je brief wel zouden beantwoorden om nog meer naamsbekendheid te krijgen. Of kies andere goede doelen, zoals KWF of Natuurfonds. Jouw blogjes zijn toch een soort gratis reclame en dan denk ik dat die goede doelen en stichtingen eerder op zitten te wachten dan bedrijven met een grote PR-geldpot…

 12. Wat stom dat er zoveel bedrijven niet hebben gereageerd! Ik ga wel reageren op je brief (kaart) hoor, haha!
  Ik zit echt hard na te denken, maar ik weet niet zo goed wie je kan schirjven. Misschien Habbohotel, een goed doel of de dierenambulance? Mijn brainstorming tot nu toe.

 13. Heb je nou gewoon naar random bedrijven een brief gestuurd met vragen, of begrijp ik dat verkeerd? Wel een leuk idee in ieder geval! Succes met je volgende brievenproject!

  Groetjes Jennn

 14. Ik zag al dat mensen opperden om BN’ers berichten te sturen. Dat is een ontzettend leuk idee, vind ik, zou je moeten doen! Jammer dat er niet terug geschreven wordt ;) ♥

 15. Geniaal idee!!
  Wel balen dat er ook bedrijven niet terug schrijven, daar heb je dan ook niks aan vind ik zelf!!

  uuh wie zou je nog meer kunnen schrijven??
  Visio
  (een insteling voor blinden en slechtzienden.. kan heel intresand zijn)
  misschien krijg je daar wel reactie van :P

  Succes met serie 2..
  Ik ben benieuwd!!

 16. *is het eens met Sharon* Wel leuke brieven die je hebt geschreven. (Sharon heeft ze net voorgelezen, ze was hier toch en las je blogje). Hmm ik denk dat je ook wel naar een museum kunt schrijven, bijvoorbeeld het anne frank huis ofzo.

 17. Ehmm, als ik mijn Latijnse les nog goed ken betekent ‘lego’ ik lees/kies/verzamel.
  Volgens mij heeft dat te maken met de bouw: je leest de handleiding, kiest de blokken eruit en verzamelt ze??
  Maar het kan ook van iets anders komen, hoor!

 18. Wij moeten ze nu gewoon gaan stalken die bedrijven. Allemaal brieven sturen, allemaal dingen, jaaaaaa, als je niet antwoord eet/lees/kijk/etc ik het nooooit meer (:

 19. 114 dieren alarm nummer/ dieren ambulance? Of het SPON, instantie voor het speciaal onderwijs? Bureau jeugdzorg? Ik weet niet precies wat voor instanties je wilt…

 20. Stoute Page toiletpapier! Niet lief dat ze niet hebben terug geschreven, jeetje 26 hele brieven, dat is best wel veel o_o. Stuur brieven naar: Rode Kruis of Amnesty International? Je moet een keertje voor de grap naar een krant schrijven, misschien zie je brief opeens terug in de krant, haha!
  Kan je eigenlijk brieven sturen naar de Tweede Kamer? Zou wel grappig zijn als dat kon :’D

 21. Als ik als bedrijf post zou krijgen van een lezer/klant, zou ik dat juist beantwoorden. Want wie doet er tegenwoordig nog moeite om postpapier, enveloppen en postzegels te kopen? En om naar de brievenbus te lopen? (ik laat alles altijd lang liggen, omdat ik te lui ben om naar de brievenbus – één straat verder! – te lopen.)

  Maar goed, instanties. Pink Ribbon? KiKa? Of iets met dieren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.