‘Wil je met me op de foto gaan?’

Eén van de dingen die ik niet snap:

‘Oh mijn god, het is *vul hier de naam van een willekeurige bekende Nederlander in*!’
‘Eh ja, ben jij daar zo’n fan van dan?’
‘Nee, maar ik ga toch vragen of hij met me op de foto wil!’

Hoe sommige mensen met bekende Nederlanders omgaan. Er zijn twee acties die ze kunnen ondernemen, waarbij de tweede voortvloeit uit de eerste:

1. Aanspreken.
2. Vragen of de desbetreffende BN’er met ze op de foto wil.

Oké, lieve mensen: die man of vrouw wordt al vaak genoeg aangesproken door mensen. Leuk voor je dat je hem/haar gezien hebt, maar lekker boeiend. Ik kijk echt niet tegen je op als je op de foto staat met Frans Bauer (eerder het tegenovergestelde). Bovendien, deze BN’er is gewoon een mens, zoals jij en ik (ja echt!). Dan kun je net zo goed met iedereen op de foto gaan (en voor je het aan mij gaat vragen, nee, dat mag niet, tenzij we bevriend zijn en ik een goede bui heb).

‘Maar Laura, dat is oneerlijk, mag het dan echt nooit?’
Nee, zo hard ben ik nou ook weer niet. Het mag best. Maar dan alleen als je écht fan bent van die persoon. Doe het niet, omdat diegene nu eenmaal bekend is, ook al heb je niet zoveel met hem of haar.

Ik snap gewoon niet dat mensen daar waarde aan hechten, aan beroemdheid. Er zijn zoveel meer dingen waar je beter waarde aan kunt hechten.

‘Maar Laura, heb jij dat dan nooit gedaan?’
‘Ja, natuurlijk wel, toen ik dertien ofzo was, naïef en onschuldig. Maar dat mag je aan niemand doorvertellen.’
‘Vuile hypocriet.’

Dit is uiteraard mijn mening, maar wat vind jij ervan? Heb jij er geen problemen mee als mensen dat doen of ben je het met me eens?

56 gedachtes over “‘Wil je met me op de foto gaan?’”

 1. Best wel eens. Laat die mensen lekker hun broodje zalm bestellen en rustig eten. En inderdaad als je een oprechte fan bent of ze waardeert, dan oke ;)

 2. Ja ik snap je wel hoor! Ik hoef niet zo nodig met een of andere GTST-ster op de foto, maar als Robert Downey Jr voorbij loopt (ik kan geen Nederlands voorbeeld verzinnen) dan kan ik het niet maken om er niet mee op de foto te gaan!

 3. Ik reageer eigenlijk nooit op BN’ers. Om de hoek waar ik werk zit een eet-cafe waar heel vaak veel bekende BN;ers komen. Soms is het even staren uiteraard, maar da’s ook maar heel even. Doorgaans herken ik ze niet zonder de betere studio verlichting en prachtige make up :-P

 4. Ik heb ten eerste een verschrikkelijke hekel aan Frans Bauer :P

  Ik ben wel met Jim Bakkum op de foto geweest, want toen had ik 3 uur lang gespind achter elkaar voor het Kinderziekenhuis Sophia. Pfoe, dat was me het tochtje wel (: maar ik vond hem altijd al leuk, maar niet het type beschuitje-mee-eten leuk.

 5. Persoonlijk hoef ik niet zo nodig met een bekendheid op de foto. Maar : als bekende kop weet je gewoon dat dat er bij hoort. Niet altijd pretttig, maar als er geen kip kijkt is het ook niet goed. Toegegeven : zoals bij de Britse “tabloids” , dat is er (ver) over. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel, en dààrover heb ik nog geen enkele bekendheid horen klagen…

 6. Haha, lekker!
  Ik dacht toevallig vanmiddag nog op het busstation “Hé, zij lijkt op Nazanin Boniadi”. Het was haar natuurlijk niet, maar toen dacht ik. “Als ze het nou wel is? Wat zou ik dan doen?”. Met haar op de foto was mijn eerste ingeving. Desondanks het feit dat ik een hele slechte zelf-fotograaf ben.

  En voor deze quote, krijg je mijn respect.
  “Ik snap gewoon niet dat mensen daar waarde aan hechten, aan beroemdheid. Er zijn zoveel meer dingen waar je beter waarde aan kunt hechten.”

 7. Ik begrijp wat je bedoel!! Ik heb er soms wel een klein beetje problemen ermee.

  Ik heb ook wel medelijden met beroemde mensen eigenlijk, oke ze verdienen bakken met geld maar dat geldgaan ze nodig hebben voor de oogoperatie die ze later nodig hebben vanwege hun oog beshadiging van de camera flitsen en de gehoor operatie die figuren zoals justin bieber nodig heeft vanwege de HISTERISCH GILLENDE meisjes bij elke haar beweging xP

  Ik vind opzich wel dat mensen kunnen vragen of beroemdheden met je op de foto willen maar het ligt wel een beetje aan de situatie en de manier van vragen.
  Als iemand zit te eten ofzo vond ik dt je hem/haar ff met rust moet laten en ik vind ook niet dat ze het zo moeten vragen: AAAAA OMGGGGG WIL JE MET ME OP DE FOTO!!!!!!
  Jij zou het toch ook niet fijn vinden als je zit te eten een vriend/vriendin en sparibs tussen je tanden heb en opeens komt Frans Bauer naast je tafel staan en gilt dan 30 cm van je oor vandaan: OMG!!!!!!!!! JIJ BEN *bliep vul hier je naam in* WIL JE OP DE FOTO MET MIJ?!!!!!!
  En dan als de foto genomen is bijna flauw valt naast je tafel? :P

 8. Ik ben het echt helemaal met je eens! Ik heb eigenlijk ook een hekel aan programma’s als show nieuws. Lekker boeiend dat pietje ik had 5 jaar geleden een single gaat trouwen of iets dergelijks. Ik snap dat sommige mensen dit leuk vinden om naar te kijken en misschien zelfs interessant vinden, maar ik vind het verschrikkelijk..

 9. Inderdaad, het zijn ook maar mensen. Het is niet alsof ze publiek goed zijn, hoewel ze zo soms wel worden behandeld. Okay, dat hoort er misschien ook wel een klein beetje bij, maar ik ga ervanuit dat ze een beetje privacy toch ook wel op prijs stellen. Als het nou een georganiseerd fotomoment is: grijp je kans. Of inderdaad als het echt een once in a lifetime kans ofzo is. Al moet ik zeggen, als iedereen het doet heb je misschien sneller zoiets als “oh, eentje meer zal hem/haar wel niet uitmaken”. En als niemand het doet heb je misschien het idee dat het niet zo erg is, want hij/zij wordt toch al niet de hele tijd lastiggevallen :p

 10. Ik heb hier 2 problemen mee….
  1. Ik herken de meeste BN-ers niet omdat ik nauwelijks naar bewegende beelden kijk..
  2. Ik haat het om op de foto te gaan..
  Dus… Ik laat de BNer gewoon met rust!

 11. Ik vraag nooit BN’ers of ze met me op de foto willen. Ik snap inderdaad ook niet dat mensen waarde hechten aan roem, maar ik begrijp nog wel dat mensen iemand als ideaal of als voorbeeld zien en daarom met ze op de foto willen.

 12. Zodra je maar ergens een scheet hebt gelaten en dat is toevallig opgepakt door een zeker nieuwsmedium dat nieuws totaal niet als voorwaarde ziet om te bestaan (Telegraaf, ja, idd) ben je meteen een ‘bekende nederlander’. En al die dikke drap die voortkomt uit flutprogramma’s als De Voice en dergelijke. Allemaal bekende Nederlanders, nu. Nee. Ik zou er niet trots op zijn om daartoe te behoren…

 13. Vroeger (toen ik ook nog vrij naïef was, deed ik niet anders (oké, dit is overdreven, maar ik hoop dat jullie mijn punt snappen..). Geregeld ging ik naar het Mega Piraten Festijn of het Tros Muziekfeest op het Plein. En dan vond ik dus (misschien wel vind, trouwens) dat je dus op de foto mag met al die BN’ers. Ze zijn daar om op te treden, ze zijn dus “in functie”. Ik ging echt op de foto met elk onnozel figuur, ook al wist ik niet eens wie het was, maar he.. hij stond net nog op het podium! Die tijd heb ik overigens wel echt ver achter me gelaten, maar ik heb wel echt leuke momenten mee gemaakt toen.
  Nu woon ik een dorp met vrij veel BN’ers. Kom ik Simon tegen bij de supermarkt, dan loop ik liever een paadje om. Kom ik Nick tegen, dat groet ik hem. Kom ik een van de 3js tegen, maak ik een praatje of groet ze, maar laat dat initiatief bij hun liggen. Ik vind het vaak ongemakkelijk als ik ze tegenkom, omdat ze zich mij nog herinneren als “het meisje wat bij elk optreden was”. Dat doe ik nu al ruim 4 jaar niet meer, maar kom maar eens van dat imago af!
  Ik werkte lange tijd om de hoek van de Cornelis Schuytstraat in Amsterdam. Daar werd je omver gelopen door bekend Nederland, maar het deed me echt bar weinig. Ik denk dat ik volwassen ben geworden. (A)

 14. Ik ben echt nog nooit met een ‘BN-er’ op de foto geweest, ik zie het nut er niet van in. Handtekeningen vragen vind ik zelfs nog erger, wat moet je met zo’n krabbeltjes? Ik maak dan liever foto’s van het betreffende concert of musical en bewaar het toegangskaartjes, maar daar val ik niemand mee lastig..

 15. Nee voor mij hoeft het niet zo. Alleen zou een foto niet overslaan van de mensen waarvan ik ECHT fan ben. (maar die lopen niet in Nederland jammer genoeg…)

 16. Volledig met je eens hoor! Ik vind het zelfs een beetje sneu als iemand ongelofelijk fan is en dan kwijlend naar zijn idool staat te kijken. Als je echter normaal doet en even wilt laten weten dat je die persoon ongelofelijk waardeert dan zie ik geen probleem.

  Maar laat die mensen met rust als het je enkel te doen is om de beroemdheid!

 17. Nee, ik hoef ook niet zo nodig op de foto, maar ik heb het een keer gedaan omdat ik het gênant vond om te weigeren… ja dat kan ook… Ik had me ingeschreven om in New York deel uit te maken van ‘studio audience’ (dat is trouwens een leuke tip als je gaat; geef je op in de hoop ingeloot te worden, het is een belevenis!). Oftewel, wij waren twee van de dertig mensen die bij een bekende ochtend show in de zaal zaten. En na afloop mocht iedereen op de foto met de presentatoren. Die Amerikanen die uit allerlei staten kwamen en al jaaaaren die ochtendshow keken waren echt over enthousiast. Wij waren er vooral om zo’n tv show eens mee te maken…

 18. Whahah ik kende een meisje en die ging naar zowat elke concert in nederland.
  maar ze kocht geen kaartje of whatever. ze ging gewoon backstage bij de exit uitgang ofzo wachten tot de artiesten na het concert eruit kwamen en dan ging ze met ze op de foto. En dit deed ze dan echt super vaak (soms spijbelde ze er gewoon voor).
  Kwam ze een keer op school met kei veel foto’s waar ze met allerlei artiesten opstond WHAHAHAHAH lachwekkend gewoon :D

 19. Ik heb het nog nooit gedaan. Voelde me altijd erg bezwaard als één van mijn vriendinnen dat deed en dan deed ik net alsof ik er niet bij hoorde. Verschrikkelijk.
  Ik hou absoluut niet van dat interessant doen met bekende mensen. Gelukkig herken ik ze 9 van de 10 keer ook niet en loop ik er straal langs om later te horen wie het was.

 20. Toen ik op schiphol was kwam ik Nout en Lucas van GTST tegen. Weet even niet hoe ze echt heten en het was even leuk dat we ze zagen omdat mijn vriendinnetje een grote GTST fan is, maar we hebben hoi gezegt en zijn lekker doorgelopen. Laat hun ook lekker genieten van een vakantie! Ik ga er niet omheen zwermen als een vlieg :P

 21. Ja daar ben ik het wel mee eens!
  Ik vind dat je best een foto kan vragen aan een BN’er, mits hij/zij op dat moment ook aan het werk is. En dus niet als je diegene tegenkomt in de supermarkt.
  Daarnaast ga ik wel alleen op de foto met BN’ers waar ik écht fan van ben.
  (Wat daar zo leuk aan is? Gewoon, om eventjes de arm van die persoon om je heen te hebben. Shhht niet verder vertellen hoor ;) )

 22. Ik ben gelukkig niet zo, Sharon van Within Temptation was eens bij ons op school en ik heb wel haar handtekening maar ben niet op de foto gegaan, een aantal andere meiden zijn wel met haar op de foto gegaan. Ik was toen nog niet zo erg fan van die muziek maar nu wel, dus als het nu zou zijn geweest had ik het wel gedaan denk ik.

 23. Ik ben het wel met je eens. Laat ze lekker met rust. Het lijkt me wel lastig om als bekende Nederlander de straat op te gaan en ergens te gaan eten. Je bent je volgens mij constant bewust van starende mensen. Maar goed, dan hadden ze maar niet bekend moeten worden. ;-)

 24. Ik ben het met je eens!
  Het zijn ook gewone mensen, die eigenlijk wat meer prefecie willen!
  en dan gaan wij ze tegen werken door steeds te vragen om op de foto te mogen..
  Laat ze gewoon hun ding doen waar ze mee bezig waren!

  1. Ik ben tijdens de Elf Fantasy Fair met een semi-bekende buitenlandse acteur op de foto gegaan, ik weet alleen zijn naam niet meer en ook niet waarin hij speelde haha.

 25. Ik ben het er ook mee eens, mitst je ze op straat tegen komt. Ga je bijvoorbeeld naar een musical en ga je bij de uitgang staan dan heb ik der niet zo’n problemen mee, bedoel het is toch altijd leuk om met een bekende op de foto te staan xD

 26. Het maakt mij niet zoveel uit wat andere mensen doen en laten. Ik zou het wel heel erg vet vinden als iemand met bijvoorbeeld Michael Jackson op de foto staat. Maar een bekende Nederlander vind ik ook niet heel erg indrukwekkend.

 27. Ik ben hef ook wel met je eens: ik vind het al vreselijk irritant als mensen totaal gaan flippen omdat Justin Bieber of Robert Pattinson zo knap is, maar het is toch treurig als je met die mensen op de foto wilt alleen maar omdat ze beroemd zijn… Ik bedoel, ik ven zelf fan van een heleboel mensen en ik zou hen dolgraag willen ontmoeten, maar wel om gegronde redenen. Niet om mezelf populairder of interessanter te maken.

 28. Neuh, ik vind het ook nogal onzin. Hoewel mensen best mogen roepen OMG HET IS GUUS MEEUWIS, maar als je geen fan bent moet je ook niet met hem op de foto. Hoewel het me best grappig lijkt om met Guus op de foto te gaan, als diehard Guus-hater.

 29. Hahahaha! Wij gingen pas geleden met een aantal bekende dj’s op pad, waaronder darkraver *namedropping* en mijn vriend (de enige die geen dj’s is) werd heel de tijd lastig gevallen of hij met mensen op de foto wilde en de rest niet. Hilarisch. We weten nog steeds niet wie ze dachten dat hij was, maar we hebben erg hard gelachen.

  Ik heb overigens wel een aantal foto’s van mij met een aantal leden van de Backstreet Boys (ja ja, die bestaan nog) maar daar ben ik dan ook 15 jaar fan van geweest en ik was toen al 2 weken lang achter elkaar ieder concert in Europa aan het bezoeken van ze.

 30. Ik ben het met je eens! Als je een BN’er nou leuk vindt, is het logisch dat je ermee op de foto wilt, maar als je diegene niet eens sympathiek vindt, is het vrij zinloos..

 31. Als je nou echt fan bent van die persoon snap ik het wel, maar een foto om ‘het op de foto staan met een beroemdheid’, nee. Niet dat ik nou zoveel BN’ers tegenkom.

 32. Eens! Ik snap dat ook nooit zo goed, dat mensen helemaal uit hun dak gaan omdat ze een bekende Nederlander spotten. Ik vind het dan wel grappig als ik iemand herken ofzo, maar ik zou me ook gewoon stom voelen als ik diegene dan aan ga spreken.

 33. Haha, doet me denken aan een actie van een jaar terug. Ik liep in de stad en zag Sven Kramer lopen met z’n vriendin. Ik bleef maar denken; “Waar ken ik jou van?!?!”, en toen besefte ik: DAT IS SVEN KRAMER. Ik zei het ook hardop, maar gelukkig niet zo hard dat hij het kon horen! Lijkt me voor een BN’er best irritant dat je niet eens even kan lunchen of kan shoppen zonder aangestaard wordt.

 34. Ik snap je punt heel goed. Toen ik nog hyves en facebook had deden mensen zo stoer als ze met een bekenheid op de foto stonden, en daar kreeg ik de kriebels van..

 35. Toen ik zestien was & op vakantie met zes meiden naar t o zo mooie Texel kwamen we mental Theo tegen. Ofnouja, 1 van mijn vriendinnen maar ik herkende m niet :p ergens moet ik daar nog een foto van hebben… Trouwens Laura, er is iets dat ik je al een tijdje wil vragen.. Wil je met me op de foto?

 36. Ik zou sowieso nooit vragen of een bekend iemand met me op de foto wil, behalve als daar een moment voor is (bijv. bij een presentatie ofzo). Dus ook niet als ik enorm fan ben van die persoon. Die mensen hebben ook privé tijd en dan moet je ze niet gaan storen vind ik.

 37. Hahaha, nou ik ben denk ik anders, =) Nouja… ik ga niet met elke willekeurige ‘beroemd’ persoon op de foto. Maar bij musicals bijv. kan ik echt fan zijn van iemand zijn/haar stem en persoonlijkheid. Dan vind ik het altijd wel leuk om een handtekening/foto te hebben. Maar deze mensen zijn bijvoorbeeld ook niet altijd beroemd ofzo. Maar zou ik Frans Bauer op straat tegen komen? Eeh nou nee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.