Februari: Daag jezelf uit

Elke maand plaats ik vijf uitdagingen om het leven mooier, spannender en gekker te maken. Aan jou de keuze om ze uit te voeren of niet.

1. Koop (of beter nog: maak!) een cadeautje voor een vriend/vriendin. Zomaar. Het hoeft niet iets groots te zijn, het gaat om het idee.
2. Zet een vrolijk liedje op en ga helemaal los in je kamer (wel de gordijnen dicht doen als je liever niet hebt dat de buren meegenieten).
3. Stuur een (liefdes)kaartje naar iemand op 15 februari. Gewoon, omdat het dan geen Valentijnsdag meer is en niemand het verwacht.
4. Bel een paar vrienden op en ga buiten spelen (‘Ja, maar Laura, ik ben al superduper volwassen.’ ‘Dus?’). Een paar tips: twee flessen met water vullen en dan voetbal spelen (Als de ander jouw fles om tikt met de bal, heb je verloren. Overigens zou ik wachten tot het beter weer is om dit te spelen), tikkertje, verstoppertje of touwtje springen.
5. Reageer en vertel me welke drie boeken iedereen zou moeten lezen.

Enjoy!

47 gedachtes over “Februari: Daag jezelf uit”

 1. 2 doe ik zo vaak! 1 vind ik ook heel leuk, dat zal ik wel doen binnenkort :)
  3 is leuk verzonnen! Ik zal ook wel wat op valentijnsdag zelf doen dit jaar denk ik, maar een leuk kaartje aan iemand geven een dag later is leuk! Ik zou wel aangenaam verrast zijn als ik dat zou krijgen. Buitenspelen kan wel! Gewoon je vrienden opbellen voor een sneeuwballengevecht!

  En welke boeken.. Ik heb eigenlijk nog niet zo veel echt belangrijke boeken gelezen. Zelf vind ik dan The Hunger Games wel een serie die iedereen moet lezen. Ik heb onlangs Lof der Zotheid van Erasmus gelezen, en ik moet bekennen dat ik die echt geweldig vond! En dan een boek van John Green, zoals Looking for Alaska. Heel mooi.
  (Over een paar jaar als ik superduperstudent ben dan zal ik zeggen dat ik vind dat je niet geleefd hebt zonder Tolstoy enzo gelezen te hebben natuurlijk!)

 2. Moet dat kaartje ook echt een fysiek kaartje zijn?
  Ik zal erover nadenken.

  Nummer 4 is leuk.

  Ok. Drie boeken….
  ‘Ik Ook Van Jou’ van Ronald Giphart,
  En Engels, ‘The Virgin Suicides’ van Jeffrey Eugenides.
  En dan toch ‘1984’ van George Orwell denk ik.

 3. Buiten spelen! Wat is dit eigenlijk een goed idee, wat leeeeuk! :D
  Ik hoop dat ik mensen vind die hiervoor te porren zijn!

  En dansen door m’n kamer op muziek, dat zou iederéén moeten doen.

  Drie boeken(reeksen)
  1. Harry Potter (aaaah man, allemaal? Ja, allemaal!)
  2. De Millennium Trilogie (alledrie? Já, alledrie!)
  3. Alle boeken van Dan Brown (dat zijn er niet zo gek veel.. Ik dacht 6)

 4. Voor iedereen die dokter is of gaat worden: De Stoel van God, van Paul Brand. Zo mooi!
  Lees verder geen culturele hoogstandjes en weet vaak niet eens de titel maar: De boeken van Karin Slaughter (gewoon omdat het vet spannend is, allemaal) en Harry Potter, natuurlijk. Twilight eigenlijk ook wel, omdat de boeken veel leuker zijn dan de film en het stiekem gewoon een roman is ;)

 5. Welke 3 boeken? Ik gooi er een paar series / complete oeuvres tegen aan..

  1. (Bijna) alle boeken uit The Discworld serie by Terry Pratchett. Liefst in het Engels. In het Nederlands gaan meerdere woordgrappen compleet verloren.

  2. Alles van Jane Austen. Wanneer iemand die boeken nu zou schrijven zouden we het een keukenmeidenroman noemen, nu is het literatuur.

  3. Dit is een enkel boek. Een kleine geschiedenis van bijna alles door Bill Bryson.

  En dan ga ik nu weer dansen… ;-p

 6. Ik ga denk ik wel even lekker los op mijn kamer met de muziek hard.
  3 boeken die je moet hebben gelezen:
  Alice’s adventures in wonderland.
  Terug naar de kust van Saskia Noort
  De da vinci coe van Dan Brown.

 7. Ooh, ik sluit me aan bij Naomi, iedereen moet Tirza lezen als ie dat nog niet gedaan heeft!
  En als andere toppers geef: De Engelenmaker en de Boekendief (misschien had je wel zoiets verwacht :p )
  Vandaag trouwens een andere uitdaging aan mezelf: laatste examen! Eindelijk! jeeeeeeej!

 8. Boeken:
  1. De Witte Tijger van Aravind Adiga
  2. Honderd Jaar Eenzaamheid van Gabriel Garcia Marquiz
  3. Godverdomse Dagen op een Godverdomse Wereld van Dimitri Verhulst

  Dat van dat valentijnskaartje is ook wel een leuk idee! :-)

 9. Ik ga 1 2 en 3 doen!!!!
  Ik vind het trouwens ook te koud om buiten te spelen :P
  Maar in de zomer ga ik altijd met me vriendje voetballen in een parkje whahah :D

 10. Leuke uitdagingen. Ik ga 1, 2, 4 en 5 doen! Ik mis het buiten spelen, haha.

  Drie boeken die iedereen moet lezen:

  1. Alle Harry Potter boeken.
  2. De keukenmeidroman van Kathryn Stockett
  3. Onder de ombu boom van Santa Montefiore

 11. Is het alweer tijd voor de uitdaging?! Wat gaat zo’n maand toch snel.
  Ik ben met punt 1 al bezig. Ik maak een beeld voor een vriendin die volgende maand jarig is. Punt 4 is ook gecovered. Mijn Nordic Walkinggroep vroeg of ik weer eens buiten kwam spelen. :-D

 12. Leuk!

  Voor punt 5:
  – de 100-jarige man die uit het raam klom en verdween van (kom ik even niet op)
  – de harry potter serie van J.K. Rowling
  – de aardkinderen serie van Jean M. Auel

 13. Haha, 3 vind ik een leuke! En 5: ik ben momenteel 2 boeken aan het lezen en die vind ik Heel Mooi (en waarschijnlijk kent iedereen ze al.. maar toch): Het huis van de moskee en Extreem luid en ongelooflijk dichtbij. Verder is Als ik bij je ben van Linn Ullman (een Noorse schrijfster, of in ieder geval Scandinavisch) ook één van mijn lievelingsboeken :)

 14. Ik word gewoon al blij door het lezen van de ‘opdrachtjes’. Touwtjespringen zie ik nog wel zitten, zelfs met deze kou krijg je zo weer warm.
  Must reads: De geschiedenis (Morante), De regenboog heeft maar 8 kleuren (Pohl) enfeitelijk heb ik nog tientallen favorietste boeken.

 15. Leuke uitdagingen!!
  Deze ga ik zeker doen!! leukt me supper leuk!

  Uuh 3 boeken:

  Een keukenmeiden roman – Kathryn Stockett
  Meisje met de negen pruiken – Sophie van der Stap
  Haar naam was Sarah – Tatiana de Rosnay

 16. Oke, dit lijken me echt wel leuke ideetjes :’)
  En boeken : 1. Alle harry potters! (love them)
  2. de verborgen taal van bloemen- vanessa diffenbaugh (dit boek heeft me laten wenen, niet normaal, t heeft mijn leven zelfs een stukje verandert)
  en 3. de belevenissen van een muurbloem- stephen chbosky (het personage heeft na enkele bladzijden heel mn hart gewonnen)
  :)

 17. hey laura, zal ik je een geheimpje vertellen, ik ben helemaal niet zo superdupervolwassen maar het is nu zo koud buiten dat ik niet eens erover nadenk om te gaan buitenspelen :P
  3 boeken: euhmm….ik lees wel veel maar vooral young adults (leest iemand dat?) maar maar voor degene die er fan van is: de vampire acadamy serie in het nl of in het engels is een aanrader
  zielen van staphanie meyer
  de hongerspelen

 18. Nummer 2 doe ik zo goed als dagelijks hahaha, zo lekker los gaan op muziek maar dan wel in de auto :)

  Drie boeken die je zou moeten lezen:

  Dan Brown – Delta Deceptie
  Stieg Larson – Mannen die vrouwen haten
  Stephanie Mayer – Zielen

 19. 1. The Lord of the Rings – J.R.R. Tolkien (Ja, alle 3 de boeken!)
  2. Les Misérables – Victor Hugo
  3. Het Leven Uit Een Dag – A. F. Th. Van der Heijden.

 20. Haha, telt rondjes rennen en huppelen om jezelf warm te houden ook als buitenspelen?
  3 must-reads? Uhm, op een of andere manier schiet Nooit meer slapen van W.F. Hermans me te binnen. Oh en misschien Lord of the flies van William Golding of Of mice and men van John Steinbeck. Blijkbaar moet ik bij must-read toch vooral denken aan boeken met een wat diepere betekenis. Heb deze alledrie jaren geleden (voor school) gelezen, maar ze zijn me wel bijgebleven. Maar er zijn zoveel goede boeken, eigenlijk kan ik niet kiezen…

  1. Oh, over die boeken gesproken. Ik kan beter leren van jou en je bezoeker, moet echt meer lezen, want vind het echt leuk, maar al lang geen boeken meer gekocht.

 21. Oké de drie boeken die je echt zou moeten lezen:
  – De illusionist van Jeffery Deaver
  – Het gebroken raam van Jeffery Deaver
  – Zomerhuis met zwembad van Herman Koch

 22. Welke boeken je beslist moet lezen (de rest hou ik lekker voor mezelf, hoewel sommige van je punten dagelijks/wekelijks doe – mag jij bedenken welke):

  1. En eigenlijk zijn dat er al drie: De ‘His Dark Materials’-trilogie van Philip Pullman. Officieel zijn het kinderboeken en je zou ze een klein beetje kunnnen vergelijken met “Harry Potter” omdat het fantasie is en er magie in voorkomt, maar het is zoveel sterker en diepzinniger. Alles verwijst naar politiek, de wereld waarin wij leven en hoe mensen met elkaar omgaan. Waanzinnig mooi! (ik had alle drie de delen binnen 3 dagen uit – 1100 bladzijdes)

  2. PS I love you of de Nederlandse versie: PS Ik hou van jou van Cecelia Ahern. Ik was helemaal ondersteboven van het boek (vergeet alsjeblieft de film, maar onthou Gerald Butler ;-)). Tranen, lachen, boosheid, alle emoties heb ik doorlopen.

  En later, toen het mij was overkomen (och, wat heb ik mijn lief gesmeekt om hetzelfde als wat Gerry deed), heb ik het nogmaals gelezen en besef ik pas hoeveel wijsheid Cecelia had toen ze dit boek schreef (ze was 23 jaar). Hoe ze de emoties raakte van iemand die zijn lief verliest. Ok, ik heb het allemaal iets langzamer gedaan, maar waarschijnlijk komt dit door het missen van … nou ja, daarvoor moet je het boek lezen. AANRADER!

  (Oh ja, de Nederlandse versie is belabberd vertaald, dus mocht je het kunnen, kies dan voor de Engelstalige versie)

  En dan wordt drie wat moeilijker, want welk imago wil ik hier achterlaten. Kies ik voor “Ik ben Karmozijn” van Pamuk (mooi maar loeizwaar – tja, winnaar van de Nobelprijs voor Literatuur) of een Reeve…. Of mijn favoriete jeugdboek (Sjakie)…..
  Ik kies toch voor iets wat misschien niet wijd en zijd bekend is.

  3. Dus kies ik voor Toon Tellegen. Gewoon omdat het toegankelijk is. Ook eigenlijk kinderverhaaltjes (dus voorlezen kan prima met deze verhalen), maar omdat er in elk verhaaltje een diepere betekenis is die leuk is voor volwassenen om te ontdekken. Allemaal korte verhalen over dieren met hun emoties, hun angsten en liefde. Schattig met diepgang.

  Ik heb gekozen voor “Misschien weten zij alles” dat gewoon een verzamelwerk is, maar alle boeken van hem zijn leuk.

  (PS met zulke reacties had ik het misschien beter bij mezelf kunnen plaatsen of een gastblog kunnen schrijven ;-))

  1. Dankjewel! Ik heb ‘ik ben karmozijn’ gelezen voor mijn studie, ik vond het nogal mee qua loeizwaarheid zeg maar. Maar Toon Tellegen ja, geweldig :D

 23. In de sneeuw is buitenspelen ineens weer gelegitimeerd, dus die heb ik gedaan! :) Sneeuwpopje is gemaakt, haha.. Kadootjes maken voor vriendinnetjes doe ik vaker, dus is geen enkel probleem en op 15 februari zijn (hoe origineel) mijn ouders getrouwd, dus die krijgen een kaartje of kadootje van mij/ons.. :)

  En boeken die je moet lezen? Ik lees momenteel Open de autobiografie van Andre Agassi. Geen idee of je van tennis houdt, maar als je je wilt verbazen over een persoon is dit een zeer goed boek. Wat een apart figuur is die man! En die andere twee weet ik zo even niet :P

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.