A-r-g-h

Mijn fraaie collectie aan verschrikkelijke sokken.

Er schijnen mensen te zijn die thuis op blote voeten lopen. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar ik moet er zelf niet aan denken. Aangezien twintig graden Celsius voor mij aanvoelt als minstens tien graden minder, kan ik het mijn voeten niet aan doen om in contact te komen met de koude vloer.

Daarom draag ik sokken.

Dat klinkt als een statement, maar dat is het niet, want jij draagt waarschijnlijk ook sokken. Goed, dit is voor de rest niet bijzonder (‘Wat is je punt nou, Laura?’), maar wat dan wel?

Goed. Het is zo’n dag. Je hebt je verschrikkelijkste, maar oh zo lekker zittende, sokken aan (bijvoorbeeld met Looney Tunes-figuurtjes of Hello Kitty. Die heb ik overigens allebei niet, maar het had zomaar gekund.). Heerlijk.
Je bent vrolijk, je zingt zelfs een liedje (‘Ik ben vandaag zo vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk was ik nooit!’) (Heb je hem al in je hoofd zitten?) en hebt zin om je tanden te gaan poetsen.
Je doet de badkamerdeur open, het licht straalt je tegemoet vanuit het badkamerraam, je doet een stap naar voren en… shit !$#%$$%#@$#@$ (vul daar een scheldwoord naar keuze in), je bent in een plas water gestapt.

Als er iets, maar dan ook iets, enorm vervelend is (‘Er zijn altijd ergere dingen te bedenken, Laura.’ ‘Houd toch even je mond joh.’), dan zijn het wel natte sokken. Het plakt aan je voeten, het is niet meer lekker warm, je laat een spoor achter a la Hans en Grietje (maar dan niet met broodkruimels).

En het allerergste: je moet nieuwe sokken aan doen (ja hallo, ik ga niet wachten totdat ze droog zijn, dat duurt een eeuwigheid), van die saaie witte die absoluut niet aan je Looney Tunes/Hello Kitty-sokken kunnen tippen. Jammer, heel jammer.

Welke (kleine) ergernis heb jij?

49 Comments to “A-r-g-h”

 1. Hoezo een voorbeeld van ‘van niets een stukje maken’. En het lukt je gewoon ook nog om het leuk te maken, haha.
  Ik heb geen Hello Kitty- of soortgelijke sokken. Mijne zijn zwart, wit, grijs, gestreept en over het algemeen stuk waardoor ik mijn moeders sokkenvoorraad altijd plunder. Vind ze erg leuk. ^^

  • Ik vond dat van deze nog wel meevallen (van niet een stukje maken), dat had ik eerder bij ‘kapoentje’ haha (en duizenddingendoekje) :P. Maar ja, het klopt, ik moet wat creatiever met mijn onderwerpen omgaan, aangezien ik al over heel veel geschreven heb :P

 2. Ik heb een favoriete muts (klein, zwart, gehaakt, schattig) Ideaal, want klein opvouwbaar in je jaszak. Nadeel? ik merk bij die jaszak nooit dat er iets uitvalt, en daarom ben ik nu mijn mutsje kwijt …. Snif :(

 3. Mijn grootste kleine ergenis is toch ook wel natte sokken. Bah, echt verschrikkelijk vind ik dat.

 4. nou ik herken het helemaal! en ik ben dan te lui voor schone sokken en heb dus de rest van de dag koude voeten :(

 5. Oh dat vind ik echt heel erg vervelend! Ik kan ook niet op natte sokken blijven lopen, ze moeten dan meteen uit. Gelukkig kan ik hier ook goed op blote voeten lopen want…. wij hebben vloerverwarming door het hele appartement. :D :D :D

 6. Hahaha, ja, ben ze altijd kwijt, om van twee een paar te maken das een drama. volgens mij heeft ieder dat hè, pfff.
  Thuis loop ik in tegenstelling tot jou welaltijd op blote voeten.

 7. ik ben jaloers op je sokkencollectie …

 8. Ik loop meestal op blote voeten..
  waar ik me dan altijd aan erger is dat de mensen zeggen dat ik sokken aan moet dien :P

 9. Klinkt heel herkenbaar. Ik loop wel vaak op blote voeten, nu heb ik toevallig wel dikke wollige sokken aan…

 10. Ik hou ook niet van natte sokken, ik heb pantoffels aan, maar op het balkon worden mijn pantoffels ook nat. En ik erger me aanmensen die geen rekening houden met anderen.

 11. Geniaal geschreven & ook heel herkenbaar. Alleen heb ik altijd saaie witte, zwarte of grijze sokken. Geen hippe Looney Tunes sokken voor mij dus. Maar in water stappen blijft vervelend, welke sokken je ook aan hebt.

 12. Natte sokken, erg herkenbaar! Een andere ergernis die ik de laatste tijd vaak heb, is dat ik lekker warm aangekleed ben (jas, handschoenen, sjaal etc), en dus helemaal klaar ben om de kou te trotseren. Dan ga ik fietsen en dan zit er tussen je handschoenen en mouwen van je jas een klein stukje onbeschermde huid. Aargh!

 13. Hier kan ik me zo goed in vinden! :D

 14. Eén velletje w.c.papier op de rol…
  €&&@(;)((((
  Ik ben ALTIJD de klos
  Nu heb ik gelukkig alleen voor
  De grote boodschap
  Papier nodig,
  Maar toch

  Een probleem
  Voor een dichter als ik
  Is nog:” beschrijven of vegen?”

 15. Oh zo herkenbaar! Ik heb daar ook een hekel aan en ik doe ook METEEN nieuwe sokken aan. Met koude voeten kan ik niet leven haha.

 16. Ik weet wat je bedoelt, ik heb ook een HEKEL aan natte sokken!

 17. Ergernissen… Alles dat RTL/SBS heet. En DWDD. En mensen die ‘hun’ zeggen waar het niet moet. Mensen die sowieso spelfouten maken. Limburg als ‘provincie’… euh. Ja. Nog veel meer eigenlijk. :)

 18. Daarom draag ik slippers. Mijn huis slippers (soms ook MET sokken) zorgen ervoor dat ik toch niks van vocht of kleefplekken voel.

 19. Dat is zo’n rot gevoel, natte sokken! Daarom heb ik sloffen aan over mijn sokken, dat is ook nog eens wat warmer! Van die spaanse slofjes, die helemaal niet ‘zwaar’ zijn en eigenlijk gewoon aanvoelen als sokken (behalve als ze nat worden).

 20. Zooo herkenbaar. Ik vind dat verschrikkelijk. Ik doe altijd pantoffels aan in de badkamer.

 21. Ik erger me er vooral aan dat ik me vaak zo erger!
  Aan mensen die het knipperlicht niet aan doen als ze de hoek omgaan of van baan wisselen, aan mensen die langzaam rijden waar je hard mag, aan restaurants die ongevraagd peper op de patat doen (getver), aan mijn lekkende douchebak en de natte sokken die ik daarvan krijg …

 22. Sokken die in de was in het niets lijken opgelost?????

 23. Sokken die in het niets lijken opgelost in de wasmachine???

 24. Dat is inderdaad echt vies! net als slapen met sokken trouwens, om even in de sokkenmaterie te blijven.

 25. Dat is ook iets wat ik niet begrijp aan voetballers… bijna ALTIJD natte sokken?! Dat is niet cool :( hierom ben ik tegen voetbal. Ik ben an sich een topsporter, maar die sokken heh.. :p

 26. Een gat in je sok als je op een koude vloer loopt is ook zeer irritant ;)

 27. Amaaaai! Echt niets zo irritant als natte sokken!!!!

 28. Oh dat is vervelend! Ik heb ook heel vaak dat ik dan me net helemaal aangekleed heb en dat ik dan drie minuten voor ik weg moet gaan m’n tanden ga poetsen en dan hoeeei weer zo’n fijne witte tandpastavlek op m’n shirt, kan ik me opnieuw om gaan kleden.. Ik kan echt niet goed mijn tanden poetsen.

 29. Lian spaart sokken met figuurtjes erop :’)

 30. Als je op blote voeten loopt in de kleedkamer na het sporten en een of andere debiel heeft zijn halve koekje laten vallen en het plakt aan je voeten vast, maar je wilt het niet weghalen met je handen, omdat dat vies is. Het overkwam me gisteren nog :(

 31. Als je na het sporten door de kleedkamer loopt, op blote voeten, en er kruimels op de vloer liggen, omdat een of andere debiel zo nodig zijn halve koekje moest laten vallen en het onder je voeten plakt. Het overkwam me gisteren nog :(

 32. Daarom doe ik altijd pantoffels aan!

  Ik kan zo snel even geen ergernis verzinnen :)

 33. Het kan erger, spreek ik uit ervaring; niet in water maar in kattenkots stappen! ;)

 34. Een gat in een sok is ook erg irritant! Dat is echt een kleine ergenis.

 35. Ik heb soms dat er sokken van mijn broertje in mijn lade zit dus dan doe ik te kleine sokken aan en dat is echt vervelend!

 36. ik ben zo iemand die thuis altijd op zn blote voeten loopt en vaak koude voeten heeft:)
  Met dit weer doe ik wel lekker warme sokken aan!

 37. dit hier, is een van mijn grootste ergernissen! Er is niks ergers dan natte sokken, het geeft toch zo’n vies gevoel!

 38. Ohhhhhhhhhhh dat heb ik ook best vaak… in een plas water stappen en dan schelden.. :P

 39. Ik erger me altijd kapot als het heel hard regent of heel koud waait en ik bij het oversteken op een hele trits mensen moet gaan wachten die lekker warm en droog in hun autootje zitten. Ik pleit voor een nieuwe wet zodat voetgangers en fietsers ALTIJD voorrang hebben als het regent of vriest!

 40. Hahaha erg leuk fwschreven weer en het komt me ook nog eens super bekend voor haha !

 41. Wahahahhahah dit is zoooo herkenbaar!
  Ik haat haat haat natte sokken!

 42. haha, geweldig! Wat ik nog veel erger vind dan in de badkamer in een plas stappen, is buiten in een plas stappen en er dan achter komen dat mijn schoenen niet meer waterdicht zijn :X :X

 43. ik irriteer me als iemand ergens een dopje niet op draait bv op de tandpasta of op de shampoo dat vind ik ZO irritant haha

 44. Ja, zoiets vind ik megavervelend! Maar wat nog vervelender is is als ik mijn sok opnieuw aan moet doen omdat hij daarvoor ‘niet zo lekker zat’ in mijn schoen. Wàt een werk, zeg! :p

Leave a Reply