Girlpower

httpv://www.youtube.com/watch?v=sZP_245lzsY

Nee, dit wordt geen feministisch blogje, maar het gaat wel over vrouwen.

Kijk, ik houd van mannenstemmen. Negentig procent van mijn muzieklijst bestaat uit zangers. Ik kan niet verklaren waarom ik dat heb, maar het is zo. Maar die tien procent dan? Tja, vrouwen dus (‘Ja duh, Laura, ik kan heus wel rekenen hoor.’ ‘Nou, je weet maar nooit.’).

En omdat het zo zeldzaam is dat ik naar vrouwen luister, hier vijf liedjes van zangeressen. Misschien ontdekken jullie zo nog nieuwe muziek!

1. Regina Spektor.
Regina Spektor is een beetje gek, op een goede manier, en dat is altijd leuk. Ze kan goed zingen, maar ze maakt ook rare geluidjes in haar liedjes. Wel op zo’n manier dat het niet vervelend is. Ze heeft verschillende soorten liedjes, dus wellicht vind je haar liedjes wel leuk!
Muziektip: Loveology.

2. Wende Snijders.
Ja ja, toch nog een Nederlandse erbij! Wende Snijders zingt echter niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Engels en Frans. Maar haar Nederlandse nummer vind ik het beste, vooral deze. Wat ik mooi vind bij haar is dat ze zo goed emotie kan overbrengen. Haar mooiste nummer vind ik ‘Leven van de wind’, een liedje uit de theatervoorstelling ‘Het Verschil’. Dus luisteren! Nu! Druk op die knop!
Muziektip: Leven van de wind.

3. Laura Marling.
Ja ja, ze heeft ten eerste haar naam mee natuurlijk. Ze zong ooit bij Noah and the Whale, maar ging daar weg toen haar relatie met de zanger daarvan over ging (het kan zijn dat ze toen al solo was, maar dat weet ik niet, iemand die dat wel weet?). Naast dit liedje, wat wel een beetje verdrietig  is, vind ik ‘Alas I cannot swim’ ook erg leuk.
Muziektip: Goodbye England.

4. Adele.
Tja, Adele. Die ken je vast wel. Geweldige stem, grappige vrouw en al veel bereikt, terwijl ze nog maar 22 is! (dat is maar twee jaar ouder dan ik) Liedjes als ‘Someone like you’ en ‘Chasing pavements’ kennen jullie wel, maar misschien dit liedje nog niet :)
Muziektip: Hometown glory.

5. Kate Nash. 
Kate Nash is een leuke, vrolijke zangeres met een dik Brits accent. En daar is niks op tegen! Misschien ken je haar wel van het nummer ‘Foundations’, maar ik vind dit liedje ook grappig :)
Muziektip:  Mariella.

Welke zangeres vind jij goed?

54 gedachtes over “Girlpower”

 1. Mooi rijtje. Ik heb een hele brede muzieksmaak, maar favorieten op dit moment zijn Demi Lovato, Stevie Nicks en Enya. Maar ik heb zoveel muziek, er zijn nog wel meer zangeressen waar ik graag naar luister. Maar die kan ik niet even uit mijn hoofd opnoemen :P

 2. Van Nederlandse bodem: Anouk (al vind ik haar nieuwe nummers minder), Jacqueline Govaerts, Laura Jansen (niet helemaal van NL bodem, maar toch) en Ilse DeLange. Verder van alles! Van Alanis Morissette tot Zaz ;) Om er een paar te noemen: Little Birdy (Katy Steele), Beyoncé, Ingrid Michaelson, Nelly Furtado, Jessie J, Sarah Bettens, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Volgens mij heb ik wel genoeg vrouwen in m’n afspeellijst staan :p

 3. Leuk! Ik denk dat mijn muzieklijst zelfs uit 99% van mannenstemmen bestaat, haha. Adele en Kate Nash luister ik ook wel eens. Ik zal de andere zangeressen eens opzoeken, dankje voor de tips!

 4. Kate Nash en Regina Spektor vind ik beiden erg leuk. Adele, tsja… Ik vind haar als persoon altijd ontzettend leuk overkomen en haar muziek is zeker mooi, alleen zo jammer dat ze het helemaal plat draaien op de radio…

 5. Ik heb echt totaal niets met Adele. Mag ik dat zeggon? Ik bedoel, ze heeft talent en enkele leuke nummers -maar ze wordt (net als in NL Caro Emerald) zo verschrikkelijk gehyped dat je er moe van wordt :)
  Verder awesome lijstje!

 6. Mijn verdeling is meer 50/50, ik luister ook veel naar vrouwenstemmen. Regina Spektor is inderdaad geweldig. Als je dat mooi vindt, zijn Fiona Apple, Russian Red, Ane Brun, Julia Stone, Melody Gardot en Rachael Yamagat ook echt aanraders!

 7. Mehh ik ben niet echt van de zangeressen eigenlijk.. Ik ben nogal het type Alternative Rock. Bam :D Dat niet als enige, ik ben eigenlijk een mengelmoesje van alle genres, behalve wat te mainstream is :P Van zangeressen uit de jaren ’50 kan ik wel behoorlijk genieten, daar hou ik dan wel van, Brenda Lee bijvoorbeeld, geweldig! Lady Gaga en Adele blijf ik ook waarderen :) Maar toch, doe mij maar Kasabian :P

 8. Heb ik ook! Bijna allemaal mannen. Maar vrouwen waar ik veel naar luister: Katie Melua, Krezip/Jacqueline Govaert, Sharon weet-ff-niet-haar-achternaam van Within Temptation en natuurlijk ooook Adele.

 9. ik luister juist naar veel vrouwen, ook rockbandjes met zangeressen. ik heb wel mannen in mijn lijst staan maar dat zijn veel bandjes.
  laura en wende kende ik nog niet!

 10. Ik hou van mannen en vrouwen stemmen…. al denk ik niet dat jij die mooi zal vinden heb heel andere muziek smaak…. de mooiste Nederlandse stem vind ik Glennis Grace

 11. “Maar die tien procent dan? Tja, vrouwen dus (‘Ja duh, Laura, ik kan heus wel rekenen hoor.’ ‘Nou, je weet maar nooit.’).”

  Nee Laura, dat noemen wij gemixte groepen. Zoals, eh, S Club 7. En Abba. (:

 12. Ik kom voor het eerst op je site en ben het meteen helemaal met je eens haha! vooral Regina Spektor en Wende Snijders vind ik geweldig. Ik speel Samson van Regina Spektor op mijn piano en van Wende vind ik Quand tu dors zo mooi. Ik zing sinds kort dat nummer met mijn koor/zanggroep (Leeuwenhart), maar dan vertaald naar het Nederlands. Echt wat een kracht zit er in dat nummer. Als ik dat liedje een keer heb opgetreden en gefilmd zal ik misschien hier een link zetten :)

  En Adele vind ik ook heel gaaf, maar ik vind eerlijk gezegd dat dat nu wel een beetje opgeblazen wordt

  1. Ja, dat wil ik wel een keer zien :)

   Ik vind dat van Adele inderdaad ook jammer dat het zo’n hype is, maar liever dat zij een hype is dan Justin Bieber (helaas is hij ook een hype).

 13. Adele en Regina Spektor kende ik al (die laatste heeft trouwens inderdaad heel leuke nummers!), Kate Nash alleen van Foundations maar dat nummer Mariella is ook heel fijn! Bedankt voor het delen :)

 14. Ik kan me wel vinden in je muzieksmaak! :)

  Laatst heb ik Maria Mena herontdekt. Vooral nummers van haar laatste album als Secrets, Am I Supposed to Apologize, Takes One To Know One… Oh en Lara Fabian met Tango en Je Suis Malade.

 15. Adele is geweldig, maar je vergeet Florence Welsh, zangeres van Florence + the machine! Ik vind haar stem ook geweldig en ze weet ook schitterende teksten te brengen die klinken als poëzie waarbij haar band haar muzikaal geweldig ondersteunt!

  Ik luister bijna alleen naar vrouwelijke artiesten, tenzij ik de rock en metal tour opga. Daar zijn de mannen toch meestal de favorieten in. Hun stem is – vooral bij rock – soms zo geweldig!

 16. Wende Snijders daar heb ik nou niets mee.
  Heb toevallig van de week Krezip weer herontdekt qua muziekjes dus sweet goodbyes op repeat hierzo.

 17. Heey Laura,

  Ik ben één van je stiekeme volgers (ik spaar jouw blogjes meestal op zodat ik ze in het weekend achterelkaar kan lezen :D). Ik vind het echt super grappig om te lezen dat ik (of mijn familie) nog wel eens voorkom(en) in je blog. En nu zelfs HET nummer van Kate Nash dat mijn naam bevat (het nummer dat ik uiteraard al kende omdat ik een keer zo ijdel was om Mariella in te typen bij youtube.. god hoe zielig..).

  Ik heb eigenlijk altijd je blogs gevolgd ook op de middelbare school omdat je enorm leuk schrijft! Gelukkig deel je dat nu met ons (ik meen me een tijd te kunnen herinneren dat zelfs je beste vriendinnetje je werk niet mocht lezen.. geheel terecht overigens.. ik had er geen verstand van ;) ).

  Keep up the good work en misschien heb je nog zin om een keertje af te spreken? Ik heb weer schandalig lang niks van me laten horen!!

  Groetjes,

  Mariëlla

 18. Sorry dat ik deze lieve reacties verstoor met gezeur, maar ik heb een foutje gezien! Het liedje van Adele heet Chasing Pavements en niet Changing Pavements. Misschien even aanpassen?

 19. Dag Laura,

  Omdat het studie tijd is, laatste moduul, er moet veel af, dat soort dingen, is het natuurlijk belangrijk om uren lang over het web te sneupen, naar vooral de dingen die je eigenlijk niet hoeft te weten om je school werk af te kunnen maken.
  Zo’n dag was het gister al (de dag dat ik je blog vond) en vandaag weer (de dag dat ik om de 2 zinnetjes die ik getyped heb, even een aantal posts van jou lees)
  Nu bleef ik even bij bovenstaande post hangen.
  Vrouwenstemmen triggeren mij namelijk wel heel erg en het liefst deel ik mijn muziek met de hele wereld, omdat er zoveel mooie muziek te vinden is!
  Daar ik Regina Spektor op nr. 1 in jouw lijst zag staan, vond ik dat ik nog een aantal toevoegingen mocht doen, die ik ook nog niet in de reacties gelezen heb.
  Namelijk:

  – PJ Harvey (ook best een beetje bijzonder a la regina spektor. Ze heeft lieve liedjes, rare liedjes, ruige liedjes, iele liedjes en lelijke liedjes) (een mooiere cd is ‘is this desire’) Luister anders ’this mess were in’, is met een mannelijke zanger erbij :)
  – Ane Brun (my lover will go, of where friend rhymes with end’)
  – Eva de Roovere (ik heb een zwak voor vlaams, dus misschien ben ik bevooroordeeld, maar ‘over en weer’ en ‘zoals in dat ene liedje’ zijn o.a. erg mooi)
  – Emiliana Torrini (best bekend, maar liedjes zoals ‘Sunnyroad en Heartstopper’ zijn om te smullen)
  – Portishead (‘Roads’ erg goed voor als je nog eens een poging tot een emo foto wilt doen)

  Gewoon een paar suggesties.
  Misschien uh.. zit je er ook wel niet op te wachten, maar vind het in ieder geval leuk om je blog te lezen :)

  dag mevrouw!

  1. Hallo mevrouw :P

   Bedankt, leuk dat je mijn blog leuk vindt! Ik ben nu niet in de gelegenheid om muziek te luisteren, maar zodra het wel kan, dan zal ik gaan luisteren. Bedankt voor de tips! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.