Koffie, eh… Kofi Annan

Een aantal jaar geleden, geen idee wanneer (meer dan drie jaar in ieder geval) was er een reclame op tv. Ja, nogal schokkend, ik weet het. Toen waren er al reclames op tv. Maar dit was niet zomaar een reclame. Ik weet niet meer precies hoe hij ging en waar hij van was (één of ander koffiemerk?), maar het speelde zich geloof ik op een kantoor af.
Het ging zo: het woord ‘koffie’ mocht niet gezegd worden. Elke keer dat iemand het toch zei, moest er geld in de pot gedaan worden. Verder kan ik me herinneren dat ze een foto van Kofi Annan lieten zien en vroegen wie het was. Het antwoord? ‘Koffie, eh… Kofi Annan.’

Nu moeten jullie weten, ik kom uit een nogal gek gezin (‘Nou, dat had ik echt niet verwacht joh, Laura. Je bent zelf echt doodnormaal.’). Wij doen altijd rond zeven/acht uur koffie (eigenlijk spelen ik en mijn broertje vals, want wij drinken thee), wat op zich nog niet heel gek is. Maar nadat we die reclame hadden gezien, besloten wij hetzelfde te doen.

Het woord ‘koffie’ was uit den boze. Zei je het toch? Kom maar op met dat geld!

Hoe lang we het volhielden, weet ik niet. Ik weet wel dat ik het niet vaak zei (duh, zo gek ben ik nou ook weer niet). Uiteindelijk hadden we aardig wat geld bij elkaar gespaard (als je na gaat, dat elke keer als je het zei, je iets van tien cent moest betalen). Wat we ervan gekocht hebben?
‘Koffiebonen?’
Nee. Bonbons.

Kom jij wél uit een normaal gezin?

48 Comments to “Koffie, eh… Kofi Annan”

  1. Ach, wat is “normaal”… ;)

  2. hahah, dat vind ik toch wel een leuk idee! ;) Mijn gezin is ook allesbehalve normaal, maar normaal is maar saai! :p

  3. Wij houden thuis allemaal van griesmeelpudding. En elke (nieuwe) vriendin die mee komt eten krijgt griesmeelpudding als toetje, door mijn moeder gemaakt. Als een soort test zeg maar. Niet dat ’t gevolgen heeft ofzo, maar gewoon voor de fun :)

  4. Nee, ik zit altijd met mijn vader Lingo te kijken om overal honende opmerkingen over te maken. Dat vinden we leuk. Ik kom niet uit een normaal gezin.

  5. Bestaan die dan, normale gezinnen? Die plaatjes in de Libelle en Margriet zijn toch nep …

  6. Niet echt, mijn eerste vriendje noemde ons gezin altijd de familie Knots. Dat zegt genoeg lijkt me.
    Wel grappig dat ik ook een koffieblogpost heb vandaag! :-)

  7. Ehm.. normaal… Tsja… Ehm..

  8. Een gek gezin is juist het allerleukste ;)

  9. Leuke spelletjes speelde je! Maakt het ontbijt direct gezelliger.

  10. Wij drinken altijd om een uur of negen thee. Misschien moet ik dat spelletje hier ook eens voorstellen, maar dan met thee. Ik denk dat wij dan wel een vakantie bij elkaar kunnen sparen, haha.

  11. Ik weet niet eens of iemand uberhaupt wel een normaal gezin heeft. Ik niet. (:

  12. Normale families zijn ook maar saai toch? Ik hou van mijn knotsgekke gezellige familie!

  13. Nee, ik kom ook niet uit een normaal gezin. Dit had hier ook zo kunnen gebeuren :)

  14. Normaal??? Wat is normaal? Ik geloof dat wij wel een traditioneel gezin waren, maar als ik nu kijk naar mijn eigen gezin dan kan ik niet zeggen dat we normaal zijn. We springen geregeld uit de ban en doen dingen waar een ander bij staat te kijken en zichzelf vast afvraagt of we wel helemaal sporen.
    Gelukkig doen we dat laatste niet, want het leven is al te serieus!

  15. Ja. doodnormaal.

  16. Als er een vriend(in) bij ons komt eten, heeft die vaak moeite om de gesprekken die bij ons aan tafel worden gevoerd te volgen, omdat de onderwerpen moeiteloos wisselen van ingewikkelde scheikunde tot holland’s got talent, en er daarbij nogal wat over en weer wordt gesmeten met termen die niemand buiten ons gezin kan snappen.
    Maar we doen (jammer genoeg?) geen koffie spelletjes. :P

  17. Wij, als enige normale familie van Nederland, hebben er niet zoveel moeite mee. De norm zijn is oké.

  18. Haha, best een goed idee! Na een tijdje kan je er inderdaad gewoon wat lekkers van kopen :)

  19. Ja dat wel, maar ik ben zelf best gek haha.

  20. Wat grappig om dat te doen.. En lekker om er bonbons van te kopen. Zeer goed idee. En normaal. Nee dat zijn ze bij ons thuis ook niet. Gelukkig.

  21. Haha, grappig! Ach, het ligt eraan wat je onder normaal verstaat… iedereen heeft wel zo zijn gekke trekjes, nietwaar? :P Maar om even bij je verhaal te blijven, ik drink ook alleen maar thee haha.

  22. ahah harstikke leuk toch!
    Wees bij met zo’n gezin:)

  23. hahah wat een leuk idee :P
    Wij deden dit alleen met schelden een keer ! en met te laat thuis komen !

  24. Wij drinken om 8 uur koffie :)
    En normaal, wat is dat???

  25. Koffie doen? :) Ik vind het zo grappig dat doen tegenwoordig ooooooveral zo gebruikt wordt! Koffie doen, thee doen, biertje doen, drankje doen, filmpje doen… Alleen volgens mij is het fout :p

  26. Een beetje gek doen op zijn tijd is heerlijk. :)

  27. ‘Abnormaal’ is juist leuk. Heb je tenminste nog eens wat te vertellen! Maar erg leuk die actie, hoop dat de bonbons gesmaakt hebben!

  28. Volgens mij ging die reclame anders :P Maargoed.

    Bij ons in de familie is het heel normaal als je alles op je hoofd zet. Een kussen. Of een slof in de vorm van een hondje. Of een tacodoos (was getekend mijzelf). Breekbare dingen liever niet natuurlijk. Maar met een luier op je hoofd door het dorp fietsen, terwijl het géén carnaval is, daar deinzen sommige van mijn familieleden niet voor terug :P

    P.s. ‘ik en mijn broertje’? Foei, niet jezelf voorop zetten!

  29. De reclame ging geloof ik zo:
    “wie is dat aan de muur?”
    “Kofi Anan”
    “JA! HIJ ZEI HET!”
    “.. wat bedoel je?”
    “JE ZEI KOFFIE”
    “Nee, Kofi”
    “NU ZEG JE NOG EEN KEER KOFFIE”
    “.. Nee jij zei het net.. Twee keer”

    Twee euro (gulden?) in de pot!

  30. Nee hoor, mijn familie is net zo gek =) mijn zus en ik deden altijd voetjeworstelen toen we klein waren en dat soort gekken dingen. Heb er zelfs een keer een gebroken sleutelbeen aan over gehouden, omdat ze me ronddraaide op een bureaustoel (wat ik zelf overigens wou!). Toen viel ik en..
    Pats.. gebroken :)

  31. Haha ik moet nu denken aan the jar van Schmidt bij New Girl :p

  32. Eeh.. Normaal? Niet echt. Mijn vader drinkt vooral cola, hij lust geen alcohol. Maar ze drinken wel allebei koffie hoor. hahaha.

  33. alles behalve … maar zoals Anke al zei: wat is normaal?

  34. ik dnek dat niemand uit een normaal gezin komt, iedereen heeft zijn rare trekjes eigenlijk!!

  35. (Ok moet even reageren) wij zijn rooms-katholiek opgevoed, inclusief gebedje na het eten. Dat was ‘wees gegroet maria’ en daarbij zat ook zo’n zin van ‘onder de vrouwen’, dus na het eten gingen m’n broertje, zusje en ik op handen en knieën bij elkaar onder de benen doorkruipen, want ja, onder de vrouwen…

  36. Ik dacht altijd dat ons gezin de enige idiote was. Maar schijnbaar niet. Maar ik hou er van, tegenwoordig, vroeger baalde ik er van en schaamde ik me dood. ;)

Leave a Reply