Het is oh zo fijn om een blogger te zijn

Deze titel mag dan misschien licht sarcastisch overkomen (dat risico loop je als je het sarcasme veelvuldig gebruikt), het is niet zo bedoeld: dit is namelijk een lofrede op het blogger-zijn.

Er zijn bloggers die zeggen: ‘Ik schrijf alleen voor mezelf.’ Zelf beweer ik dat niet (anders zou ik het wel in een schriftje of in een word-document zetten in plaats van op een blog). Natuurlijk schrijf ik óók voor mezelf, anders valt het simpelweg niet vol te houden, maar ik kan niet zeggen dat ik het niet leuk vind om reacties en bezoekers te krijgen.

Er zijn zoveel dingen fijn aan het zijn van een blogger. Je kijkt op een andere manier om je heen (overal zit een blogje in), je oefent je schrijven, je leert andere blogs en mensen kennen (en komt daardoor in contact met mensen of dingen die je anders nooit zou kennen).

Wat is één van de eerste sites waar ik op kijk wanneer ik ’s ochtends mijn laptop aan doe? ‘Oh god, wat is dit moeilijk. Ik heb echt werkelijk geen idee.’ Juist, mijn blog. En het eerste wat ik dan zie, is jullie reacties. En elke dag is er wel een leuke, lieve of grappige reactie, een reactie (of reacties eigenlijk) die me aan het glimlachen maakt. En behalve discipline, perfectionisme en een bepaalde drang zorgen ook die reacties ervoor dat ik het vol houd om elke dag te bloggen.

Binnenkort (24 maart, zet het in je agenda, leukste dag van het jaar!) bestaat mijn blog één jaar. Ik heb dan ook één jaar (tenzij er tussen nu en dan iets gebeurt, bijvoorbeeld dat ik mijn vingers op een dag op miraculeuze wijze kwijt ben geraakt, waardoor ik niet meer kan bloggen) dagelijks geblogd. Ik weet niet hoe lang ik het ga vol houden, maar twee jaar gaat het sowieso niet worden. Volgend collegejaar wordt veeeeel drukker. Maar ga ik dan stoppen met bloggen? Zeker niet!

Dus hier nogmaals een bedankje voor jullie reacties en dat jullie mijn blog lezen, ik vind het echt heel erg leuk en vooral lief :D

En bloggers: wat zijn nog meer fijne dingen aan het blogger-zijn?

66 gedachtes over “Het is oh zo fijn om een blogger te zijn”

  1. Ja, maar ik ga een andere minor doen dan jij + een stage volgen in het tweede semester. Maar goed, ik ga niet stoppen met bloggen hoor, alleen dan niet elke dag :)

 1. Ik ben het helemaal met je eens, al krijg ik niet zo veel reacties op mijn blog dan jij ;)
  Wat ik ook leuk vind is dat mensen die ik ken me soms aanspreken in het echt en zeggen ‘jij schrijft wel leuk. Ik had je blog gelezen’ of iets in die trant. Complimentjes zijn altijd goed, niet?!

 2. Behalve dat het gewoon leuk is en je je in blogland in principe nooit hoeft te vervelen, vind ik het ook leerzaam op een leuke (niet schoolachtige, soms zelfs onbewuste) manier :)

 3. Ik blog in eerste instantie voor mijzelf, te zien dat ik gelezen word is meer dan leuk. Reacties krijgen is nog leuker. Door het lezen van andermans blog krijg ik een kijkje in andere werelden en daar kan ik ook van genieten.

 4. Respect voor je dat je elke dag geblogd hebt! Ik zou dat absoluut niet kunnen!
  En ik ben oom heel blij dat jij blogger bent, Laura, want je blogs maken me ook vaak aan het lachen! :)

 5. Het gaat vast goed komen volgend jaar. Eenmaal verslaafd altijd verslaafd. Ik blog nu al een jaar of zeven en kan me niet voorstellen dat ik daar ooit mee zal stoppen. Er zijn heus wel tijden geweest dat het even allemaal op een lager pitje stond, maar toch was er telkens opeens weer de inspiratie.
  In het verleden zelfs nog mensen ontmoet die ik alleen kende van de blog en een daarvan is nu een van mijn beste vriendinnen.

 6. Aaahh wat leuk! Ik vind het leuk dat het nog steeds een soort van kleine community binnen Nederland is. Als je er in zit, dan weet je precies wie of wat de bloggers zijn en waar men zich mee bezig houdt… vind het leuk!

 7. Bloggen rules!!!! De reacties lezen, dat is zo leuk, en bij andere blogs op bezoek gaan, zoveel te lezen, I love it!
  Doe je trouwens mee aan de wijvenweek?

 8. Nog meer fijne dingen aan het bloggen. Mijn spelling en creativiteit is aanzienlijk verbeterd :) mensen vinden het tof als ik zeg dat ik een blog heb, toch een beetje uniek natuurlijk!

 9. Ik ben het helemaal met je eens, dat soort dingen maken het bloggen leuk. Het is ook leuk dat je je creativiteit erin kwijt kan. Ik kijk inderdaad ook heel anders om me heen en ik denk heel vaak tijdens een gesprek ‘hé, daar zou ik iets over kunnen schrijven’. Dat zeg ik meestal niet, ik praat dat gewoon vrolijk door. Thuis maak ik er dan een artikeltje over :)

 10. Ik blog inderdaad voor mezelf, maar zonder lezers zou ik er snel mee stoppen! Het is trouwens ook echt waar dat ik anders naar de wereld kijk als blogger. Elke situatie die ik meemaak kan wel in een leuke vorm op mijn blog terechtkomen. Vaak zit ik op de fiets te bedenken wat ik hoe zou kunnen opschrijven.

 11. Ik vind het fijn dat het is alsof je met vrienden praat. Je vertelt je verhaal, zonder onderbrekingen, en mensen reageren met bemoedigende reacties. Dat vind ik heerlijk. Ik denk dat ik het vooral daarvoor doe, voor de band. Het doen van je verhaal, het geven van je mening en er iets mee terug krijgen.

 12. ‘k Ben ook blij dat ik nu behoor tot dat blogwereldje! ‘k Vind het fijn om te zien hoe mensen hun blog op een totaal verschillende manier aanpakken en hoeveel de verschillende onderwerpen uit elkaar liggen :-)
  ‘k Heb ondertussen een lange lijst blogs op mijn bloglovin verzameld, allemaal zeer verschillend en allemaal zo leuk!

  ’n Dikke preproficiat in elk geval met je bijna-blogverjaardag ^^

 13. Jippie, groot feest :D Mijn blog bestaat nu ook iets meer dan een jaar, maar ik krijg nog steeds geen volle listen met reacties zoals jij. Ik blog ook niet elke dag, en opzich vind ik dat niet heel erg. Ik weet dat het groeien dan wel langzamer gaat.. Jou blog is wel echt geweldig! Het is echt een voorbeeld om over de simpelste onderwerpen toch een leuk blogje te schrijven! Ik ben fan :D
  Liefs!

 14. Bloggen is een dankbare hobby geworden! Heerlijk om creatief bezig te zijn, te schrijven voor jezelf of juist andere mensen aan het denken te zetten, inspireren en geïnspireerd worden en leuke mensen leren kennen. Een aantal bloggers heb ik in real life leren kennen en dat was ontzettend geslaagd. Je leert elkaar persoonlijker kennen doordat er een pc tussen je in zit is mijn ervaring. Bloggen is voor mij een soort van tweede wereld geworden, heul apart!

 15. Wow, echt knap van je dat je in dat jaar elke dag geblogd hebt! Ik probeer dat ook wel, maar heb toch wel perioden gehad dat er gewoon een paar weken lang niets gebeurde op mijn blog omdat mijn hoofd er gewoon niet naar stond, haha. En bij deze zeg ik ook: heel graag gedaan! Wat ik vooral fijn vind aan bloggen, is dat ik mezelf er beter door leer kennen en ook dat ik hoop iets te kunnen betekenen voor andere mensen, al klinkt dat misschien een beetje eigendunkerig haha.

 16. nadat je schreef binnenkort bestaat mijn blog één jaar, kreeg ik om een of andere reden echt sterk het gevoel dat je zou gaan zeggen dat je ons zou trakteren op taart, of een leuk uitje voor ons ging organiseren.
  Maar helaas.
  Beetje jammer dit, laura! ;D

 17. Reacties kunnen bij mij ook een glimlach op mijn gezicht toveren :)
  Ik kijk nu al uit naar je volgende jaar bloggen. En dat jaar erna en dat jaar daarna…. ;)

 18. wow, elke dag geblogd! Dat kan ik zelfs niet eens, haha! Wat er fijn is aan het blogger-zijn is dat er bijna wel iemand is die je geklaag leest en je dan op pept :)

 19. Haha het zinnetje ‘overal zit een blogje in’ herken ik wel! Ik kijk heel anders tegen dagelijkse rituelen of producten aan. Leuk dat je bijna een klaar blogt, en ik hoop dat er nog vele updates volgen :)

 20. Mij helpt het soms ook met het vormen van een mening. Dan wil ik ergens graag over bloggen, maar weet ik nog niet precies wat ik ervan vind. Dan ga ik ivm het blogje allerlei links en informatie opzoeken en dan leer ik weer wat =D

 21. Het leukste aan bloggen is natuurlijk dat je je ei kwijt kunt. En dat iedereen die er zin in heeft, het ook kan lezen en er op reageert. Verder ben ik het eens met de vorige sprekers/schrijvers (?) namelijk dat je op een andere manier naar de wereld kijkt. Overal zit wel een blogje in. Bovendien kun je gewoon je mening geven over allerlei zaken, van politiek tot de kauwgom van Jantje op de hoek.

  Wat me verder ook opvalt is dat je als blogger heel anders naar blogs van anderen kijkt, je let veel meer op stijl, grammatica, spelling enzovoort, en soms inspireren andere bloggers je ook tot onderwerpen. Ik had zo’n stukje als deze al vooruit geschreven maar nog niet geplaatst (behoeft nog wat verbetering). Ga ik binnenkort eens doen =)

 22. Bloggen is ook heel leuk omdat het je meer over jezelf leert! Andere blogs zijn inspirerend, laten zien dat er mensen zijn met dezelfde dromen, leren je nieuwe dingen (nu ik bijvoorbeeld op mijn studie aan het oriënteren ben, vind ik al die blogs van studenten heel fijn!)

  En reacties geven echt een kick om jezelf te overtreffen in een nog leuker blogje waar je zelf ook van gaat glimlachen. Ik lees jouw blog eigenlijk iedere dag, maar net zoals bij meerdere blogs, reageer ik niet zo vaak vanwege tijdgebrek.

  Maar dit was er toch eentje waar ik niet omheen kon. Ik vind ’t trouwens heel knap dat je het al zo lang iedere dag volhoudt, petje af :)

 23. Leuk stukje :) Met een ding ben ik het alleen niet eens: Ik schrijf inderdaad voor mezelf, en waarom ik het op het internet zet. Omdat ik het dan kan delen met wat familieleden die dat leuk vinden! ;) Ik schrijf ook in notitieboekjes, dus ja daar ben ik ’t niet helemaal mee eens!

  1. Maar ik ben wel wat mensen tegen gekomen die mijn blog bezoeken die ik heel erg aardig vind, dus als je het zo bekijkt is het wel weer zo dat je niet alleen voor jezelf schrijft! :)

 24. Een goed excuus hebben om te camerawhoren, spulletjes te kopen, van alles op de foto te zetten, te make-uppen, andere blogs lezen, plaatjes kijken en lang achter de pc mogen zitten?

 25. Haha, ik dacht inderdaad eerst even dat je de titel sarcastisch bedoelde en ik was al een tikkeltje verbaasd, maar je hebt natuurlijk helemaal gelijk met dit stukje ;)

 26. Alweer bijna een jaar elke dag een blogje.. klasse! Het leukste aan bloggen.. de hele community die je er gratis bijkrijgt, de blogjes van andere bloggers lezen en waardering krijgen voor wat je schrijft. Dat is leuk!

 27. Ik hou ook van de reacties op mijn blog en dan zijn het er niet eens zoveel als jij er krijgt.. Haha.. Wat ik verder leuk vind van het bloggen is dat mensen die mij in het echt ook kennen een heel ander beeld van mij krijgen door de blogjes die ik schrijf. Ik vind het ook leuk als mensen die ik in het echt ken (collega’s dus enzo) ineens iets zeggen over mijn weblog, vooral als ik niet verwacht had dat ze het ooit zouden lezen.

 28. Elke dag een stukje, wow. En ook nog zulke leuke. Respect.

  Ik heb mezelf lang voorgehouden vooral voor mezelf te schrijven. Dat was letterlijk namelijk ook zo, omdat na een periode zonder nieuwe stukjes de bezoekers weg bleven. Ik had er eerst wel vrede mee, want ja, soms wilde ik ook wel eens wat minder blije dingen plaatsen en dat hoefde ook niet iedereen te lezen. Maar na verloop van tijd werd het saai en had ik geen zin meer om voor mezelf te schrijven. Ik begon andere blogs op te zoeken en te volgen en via reacties leerde ik nog meer blogs kennen en het werkt stimulerend. Ik wil ook bij de community horen of in elk geval weten wat voor leuke blogs er in die community te ontdekken zijn. In elk geval ben ik blij dat ik jouw blog ontdekt heb. Bedankt en blijf vooral zo doorgaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.