Kinderen voor kinderen, voor kinderen van daaaaaaar

Ik heb er al eerder over geschreven, maar kom op, het is Kinderen voor Kinderen, daar mag ik best wel nog een keer iets over zeggen. Stiekem is het leuk om die liedjes weer te beluisteren. En daarom zal ik een selectie van vijf nummers maken die ik leuk vond. Natuurlijk zijn er nog veeeel meer leuke liedjes, dus schroom niet om die in een reactie te zetten!

1. Vuur en vlam.
‘Maar sinds ik jou voor het eerst op het schoolplein zag, ben ik nergens meer zeker van.’ Ach ja, die eerste kalverliefde op de basisschool. Niemand die je begrijpt. Gelukkig zijn daar de liedjes van Kinderen voor Kinderen. Keihard meezingen: ‘Zomaar WHAM, in vuur en vlam!’

2. Ik hou van je zonder franje.
Dit vind ik één van de leukste/mooiste liedjes. Samen met Toon Hermans over de liefde. Mooi. (Je moet even naar Kinderen voor Kinderen 17 gaan en dan is het nummer 11 of het liedje intypen bij de zoekdinges. Maar luisteren hoor, hij is echt mooi!)

3. Annemiek.
Ach gossie, ik kon me er van alles bij voorstellen. Je beste vriendin die gaat verhuizen naar ver, ver weg (mijn beste vriendin verhuisde op een gegeven moment ook, van een straat verder HELEMAAL naar de andere kant van het dorp). Houd je zakdoek er maar bij.

4. Sandwichkind.
Tja, ik ben de middelste. En dan ben je dus een sandwichkind. Ook deze is weer herkenbaar (ik was toen al melodramatisch).

5. Smoorverliefd.
Ja, het zijn nog maar kindjes en toch hebben de Kindertjes voor Kindertjes al problemen in de liefde. Dramatisch. De boodschap: word maar niet verliefd (‘Smoorverliefd, ik wist niet dat er zoiets ergs bestond.’). Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik heb niet naar die boodschap geluisterd!

Dus mensen, oefen je Gooische R en zing luidkeels mee!

48 Responses to “Kinderen voor kinderen, voor kinderen van daaaaaaar”

  1. Ik ben opgegroeid met Kinderen voor Kinderen. Mijn ouders namen alles op voor mijn zussen, broer en ik toen we nog klein waren. Vuur en vlam blijft een topnummer van KVK! Ook een erg mooi liedje: ”naar bed”.

  2. O ja, in vuur en vlam :) Ik vind vooral de wat oudere liedjes leuk. Vooral de afleveringen (voorrondes?) waarin België tegen Nederland streed, met Bart Peeters als presentator, een jury en een VIP die het laatste lied meezong, vond ik echt super. Nostalgie, haha. Wat van mijn favorieten: Ik heb zo waanzinnig gedroomd, Zeuren, zeuren, zeuren, Ik ben toch zeker Sinterklaas niet, Op een onbewoond eiland, Wakker met een wijsje in mijn hoofd, Ik wil een krokodil en Ik wil een kangoeroe, Als ik de baas zou zijn van het journaal, Rauw en primitief, en zo kan ik nog wel even doorgaan ;)

  3. Dat verhaaltje dat je bij Annemiek vertelt herken ik!
    Daar basseerde ik ook twee van mijn liedjes op.

  4. jaaaaa Kinderen voor Kinderen!! Vuur en Vlam! :D
    Mijn favoriet was altijd: Ik hou van hard, van KVK 15.

    Ik vond Ik hou van je zonder franje echt heeeel stom!

  5. Ah, Annemiek was vroegah een van mijn lievelingsliedjes (echt vroeger dan he!). Ik had een videoband van Kinderen voor Kinderen en daar stond die op met een videoclip. Zo zielig! En ze wilde geen boerenkool eten :( dat vond ik toen ook niet lekker…

  6. Ik hartje KvK!!! Ze staan nu nog op m’n iTunes :)
    Annemiek was ook mijn favo, net als stuntelkampioen. Ik zing ze nog allemaal vrolijk mee.

  7. Annemiek… dat vond ik ook altijd een prachtig liedje. Hoewel wij vaak naar Kinderen voor Kinderen keken heb ik verder niet echt een liedje dat mij is bij gebleven.

  8. Ik weet nog dat ik de lp (jeweetwel) Kinderen voor Kinderen deel 1 van Sinterklaas kreeg, wat was ik er blij mee. De liedjes hierboven ken ik niet.

  9. ik dacht altijd dat het voor kinderen vandaag was!

    • Misschien in de latere versies wel, maar ik heb bij de eerste versies gekeken en toen was het nog wel ‘voor kinderen van daar’. Want het ging over dat wij het hier zo rijk hebben enzo.

  10. Kinderen voor kinderen. Ik heb het nooit echt bijzonder gevonden. Ik vond (en vind) het maar overdreven. Al die kindjes met hun gooische R, zoals je al zei!

  11. Mijn favorieten zijn het tietenlied, meidengroep en waanzinnig gedroomd.

  12. aaaaah jaaaaaa kvk <3 <3 <3
    Vuur en Vlam, Annemiek en Smoorverliefd zijn ook mijn lievelings! en 't Tietenlied natuurlijk.

  13. Kinderen voor kinderen, nostalgie!

  14. Heerlijk kinderen voor kinderen vooral ik hou van hard hard hard hard bikkel bikkel hard

  15. Ik heb nog hee veel (gebrande) cd’s liggen van kinderen voo kinderen. Wel leuk.

  16. Kinderen voor kinderen… ai :P

  17. Hahaha jeugdherinneringen. Was wel epic. Is het trouwens echt ‘voor kinderen van daaaaar? Ik dacht altijd ‘vandaag’. Meh.

    • Haha ja :P Misschien in de latere versies wel, maar ik heb bij de eerste versies gekeken en toen was het nog wel ‘voor kinderen van daar’. Want het ging over dat wij het hier zo rijk hebben enzo.

  18. De eerste ken ik, vond ik ook heel tof. De rest zegt me weinig, misschien van na mijn tijd?

    Wat ik me nog vooral herinner van Kinderen voor Kinderen is dat mijn broers en ik dikke ruzie hadden over het liedje ‘altijd wakker met een wijsje in mijn hoofd’. Onze ruzie ging over of het nou meisje in mijn hoofd of wijsje in mijn hoofd. xD

  19. Ik heb zo waa-waa-waa-waanzinnig gedroomd…ja, dat was mijn favoriet haha, naast Vuur en Vlam. Ik ben er ook mee opgegroeid, zo leuk! Alleen had ik een hekel aan Groen, ik weet zelf niet meer waarom haha. Oh, en Op een onbewoond ei-hei-land vond ik ook altijd zo leuk!

  20. Leuk, Kinderen voor Kinderen! Van jouw lijstje ken ik alleen Vuur en Vlam. Andere liedjes die ik mij herinner zijn: Op een Onbewoond Eiland, Ouders te Koop, Waanzinnig Gedroomd en Kip, Patat en Appelmoes. Erg leuk, die liedjes van vroeger!

  21. Ik had vroeger alle afleveringen van Bart Peeters’ Kinderen voor Kinderen-shows op Betamax 2000-cassetes (de concurrent van de VHS). Jammer genoeg is onze Betamax ergens kapot gegaan midden de jaren ’90 en kon hij niet meer hersteld worden, dus exit videos van de Kinderen voor Kinderen-afleveringen die ik zo vaak heb afgespeeld…

    Nu denk ik niet dat het hier nog wordt uitgezonden, alleszins, toen ik kind was moesten we altijd naar de Nederlandste zenders kijken voor Kinderen voor Kinderen…

    Maar “Ik heb zo waanzinnig gedroomd”, “Op een onbewoond eiland” en “wakker met een wijsje” zijn me wel altijd bijgebleven…

  22. Ik dacht altijd dat ik alle nummers van Kinderen voor Kinderen kende, maar blijkbaar dus niet. Alleen in vuur en vlam & smoorverliefd ken ik, de rest ga ik nu maar even snel luisteren dan!

  23. Haha, in vuur en vlam kan ik me nog herinneren! Grappig, zeg.

  24. Kinderen voor Kinderen is leuk!

  25. Ik ken maar 3 liedjes van Kinderen voor Kinderen, ik luisterde er bijna nooit naar vroeger.

  26. Ooooh dat laatste liedje vind ik op de één of andere manier zo schattig. Vooral met de uitzending erbij.

    Kinderen voor kinderen zijn gewoon super leuk (althans, de liedjes van vroegâh) :D

  27. Jeugdsentiment de hoofdletter J, kende al die liedjes uit mijn hoofd zo leuk :)

  28. Kinderen van kinderen!

  29. Jaa, kinderen voor kinderen! Ik heb alle cd’s, al denk ik dat ik sandwichkind gemist heb.

  30. Waa-waa-waa-waanzinnig gedroomd is wel een meezinger. Wat is trouwens een Gooische ‘r’?

  31. Ik ken er maar twee van. Dat zegt waarschijnlijk genoeg over mijn kennis van Kinderen voor Kinderen. Ik vraag me even af wat ik als kind eigenlijk allemaal deed, aangezien ik nogal eigenzinnig was en aan de meeste dingen die andere kinderen deden niet meedeed.
    Pissebedden in de tuin onder hun steen uit halen en onder een andere stoppen waarschijnlijk.

  32. ik heb nooit zo veel met kinderen voor kinderen gehad… ik ken dan ook maar 1 van die nummers haha

  33. Ik heb de air niet
    Mijn vader het geld niet
    En we zijn politiek
    Net wat anders gekleurd
    Maatschapppelijke problemen
    Wel bezingen maar niet verhelpen

    Ik heb ook geen geldboom in mijn tuin Ome Willlem!

  34. Grappig, ik heb een week of twee geleden ook een stuk over Kinderen voor Kinderen geschreven. Moet als het goed is a.s. zaterdag online komen (en anders volgende week). Het enige liedje dat overeen komt is trouwens Vuur & vlam, toen ik in groep 5 zat was vooral Wakker met een wijsje een enorme hit. Of althans, daar heb ik de beste herinneringen aan.

  35. Het is niet, niet iets, waar ik met iemand over praten kannnnnnnnnnnnnnn! Woeh! Zomaar wham, in vuur en vlahaam!
    En sandwichkid, jaaaa! Wij hebben nog een foto waar m’n zus en ik m’n middelste zus pletten omdat zij dus het sandwichkindje was, haha.

  36. Trackbacks

Leave a Reply