Laura’s brieven: Flow Magazine en Koopmans

De afgelopen weken heb ik enorm veel brieven (twintig om precies te zijn) geschreven naar verschillende bedrijven en instanties. Daar stonden vragen in en soms ook suggesties (niet allemaal even serieus). Waarom? Omdat brieven schrijven leuk is. Omdat het kan en omdat ik benieuwd ben wie er (überhaupt) terugschrijven en wat dan precies! (Nogmaals: let niet op mijn handschrift, daar gaat het niet om!)

Flow Magazine


Klik erop om het groter te maken.

Flow Magazine kennen jullie misschien wel. Dit leuke (maar dure…) tijdschrift bestaat nog niet heel lang. Wat ik vooral mooi vind, is de vormgeving en de cadeautjes (zoals briefpapier) die je erbij krijgt, zijn ook erg leuk! Helaas is mijn abonnement (had ik gekregen) afgelopen en is het een nogal duur tijdschrift. Maar goed, dat is geen reden om ze niet te schrijven. Zeker omdat ze het brieven schrijven promoten! Dan moet ik wel een leuke brief terugkrijgen toch? Of niet?

Voor het beantwoorden van mijn brief heeft Flow Magazine één van hun eigen leuke briefpapiertjes gebruikt. Helaas niet handgeschreven, maar getypt: dat is een tegenvaller. En het wordt nog erger, want krijg ik ook maar één antwoord op mijn vragen? Nee! Het is mij zelfs niet duidelijk of ze me nu willen aannemen of niet. Flow Magazine was één van de instanties waarvan ik zeker dacht te weten dat ik een leuk antwoord zou krijgen, maar helaas valt het een beetje tegen.

Koopmans

Als je niet zo’n keukenprins(es) bent, maar toch iets lekkers wil bakken, dan gebruik je Koopmans (of de concurrent, die ik lekker niet ga noemen, maar die in ieder geval een vervelende uitspraak heeft, if you know what I mean). Ariska kwam met het idee om Koopmans te schrijven, omdat er in het pak met sprookjesboomcakejes dertien cakejes zitten en dat nogal een raar aantal is (ik ben het met Ariska eens). Ik heb daarnaast mijn eigen suggesties voor producten gegeven, waarvan ik zeker weet dat het goed gaat verkopen. Maar gaan ze er ook wat mee doen, is de grote vraag.

Beetje slecht gescand, excusez-moi. Maar goed, het is een antwoord! Het dertiende cakeje is dus onderdeel van de service. Ik vind het een raar verhaal, maar ach, zie het maar zo: dat dertiende cakeje eet je gewoon lekker zelf op, voordat je gaat uitdelen!
Mijn ideeën zijn doorgegeven. Nu maar afwachten of we binnenkort ook echt macarons en dergelijke kunnen maken met Koopmans. Ik zal mij benieuwen!

36 Responses to “Laura’s brieven: Flow Magazine en Koopmans”

 1. Ik vind die brief van Flow een beetje zo’n standaardbriefje. Wel leuk briefpapier heeft Flow. En die van Koopmans vind ik wel goed, ze gaan echt in op de inhoud van jouw brief.

  Eigenlijk is dit best interessant, als je bedenkt dat ik communicatie wil gaan studeren. Ik leer op het werk ook al wat.

 2. Go with the Flow valt mij flink tegen. Wat een nonsens reactie zeg.

  Leuk dat ze bij Koopmans zijn gaan uitzoeken waarom er 13 vormpjes zijn i.p.v. 12. Mijn reactie zou iets zijn geweest in de trant van: ‘Reacties van klanten leert ons dat het vullen van het eerste vormpje vaak mislukt waardoor de huis-, tuin- en keukenbakster met deeg voor een cupcakjes blijft zitten. Aangezien wij duidelijk aangegeven dat het vormpje slechts tot maximaal een centimeter onder de rand gevuld mag worden i.v.m. de rest van het bakproces vinden wij het een klantvriendelijk idee om een extra vormpje bij te leveren.

  ’t Is maar goed dat ik niet bij Koopmans werk. Ik ben te duur aan printer inkt..

 3. Oeh, scones! Zeker een goed idee :) Hoewel ik nog wel thuis een recept heb liggen om dat te maken, maar toch. Grappig van dat 13e cakeje, vooral jouw conclusie!
  En wel apart dat Flow juist tegen jou zegt om creatief te blijven, maar dat vooral zelf niet is met zo’n antwoord.. Beetje jammer.

 4. jammer van flow.

  ik zie bij Koopmans een onhandige stagiaire, die tijdens de saaie en standaard meeting die vragen gaat stellen tijdens de WVTTK ronde. en ze opeens beginnen met brainstormen en discussiëren en analyseren en het wordt de beste meeting ever! en dat hebben ze allemaal aan jou te danken.

 5. Koopmans had ook wel wat enthousiaster mogen reageren op je briljante ideeën. Hier gaan de verkoopcijfers zeker mee stijgen. Ik zou de kopie van je brief goed bewaren zodat ook jij straks binnenloopt! ;-)

 6. Dat doet me denken aan een beloofde high tea hier in onze lunchroom/tuin in Deurne…

 7. Van Flow had ik wel meer verwacht dan een getikt briefje en geen antwoorden op je vraag erg slecht

  Koopmans redelijk gedaan toch

 8. ik vind die Koopmans brief heel leuk, krijg het idee dat ze er echt mee aan de slag gaan (wel heel formeel maar goed). En die 13e…een soort van:4 met 1 extra (wat handig is als je met zn 5en thuis bent), en inderdaad om zelf op te eten :D

 9. Tegenvaller van de Flow…

 10. Ach ja, hoe meer cakejes, hoe beter!

 11. Jeetje, wat een tegenvaller, die brief van Flow. Het lijkt op zo’n brief die ze standaard versturen en waarvan de naam even aangepast hoeft te worden.. Erg jammer, vooral voor zo’n magazine.. Maar goed, gelukkig is de brief van Koopmans een stuk beter. Inderdaad een beetje een apart verhaal, want door de ‘service’ van het gratis 13e vormpje worden je andere cakejes natuurlijk automatisch een stukje kleiner.. :P

 12. Die brief van Flow vind ik echt niet leuk, het lijkt wel of ze denken dat jij een meisje bent va 8 jaar oud, ik hoor het hoge piepstemmetje in de brief en een “hier kind heb je een ijsje-smile”.
  Ik ben erg benieuwd naar de frosting, hihi hoop dat Koopmans er wat mee doet en wat ben ik dankbaar voor het 13 e vormpje om eerst zelf op te eten. hihi ik moet zeggen dat een oneven getal beter is voor die reden, kan je nog steeds een even aantal presenteren, ipv er twee op te eten :D

 13. Zo, Flow negeert even de complete inhoud van je brief! Dan kun je net zo goed niks terugsturen lijkt me. De reactie van Koopmans is misschien ook niet superorigineel, maar die geeft in ieder geval wel antwoorden.

 14. Die brief van Koopmans valt toch niet tegen!

 15. Oh my, die brief van de flow is echt gênant ongepast. Je HEBT niet eens iets geknutseld. wat erg dat ze die standaardbrieven niet eens aanpassen :’)

  Wel leuk van dat extra cakje! Ach, het is een spoorkjesachtig getal…

 16. Idd, wat een vreselijke brief van Flow. Hoewel ‘over uw suggesties wordt serieus gesproken’ vind ik ook een nogal standaard antwoord. Je weet natuurlijk nooit of dat echt zo is!

 17. Ik kan me nog herinneren dat ik Flow voor het eerst zag, en ik meteen verliefd was. Tot ik op een gegeven moment zag dat ze het magazine niet in Nederland lieten drukken, maar in Verweggistan. Ik heb Flow sindsdien nooit meer in mijn handen gehad. Ik houd er niet van als een Nederlands product het ergens ‘goedkoper’ laat drukken. Maar ik ga wel met je mee dat de vormgeving/opmaak altijd leuk is voor inspiratie!

 18. Wow, die brief van Flow is wel echt slecht zeg! Het is geloof ik ook een standaardbrief, maar verwijs dan iig naar een FAQ lijst op de website waar ze antwoord geven, als dit per brief te lastig is? En het 13e vormpje een service? Ook een gek verhaal, maar wel netjes een antwoord!

 19. Leuk dat je reactie terug kreeg!!
  Wel vind i kde rectie van flow tegenvallen!
  En de reactie van Koopmans verassend! Ze gaan echt met je ideeën aan de slag!

 20. Ik vind het altijd zo leuk dat je van die brieven schrijft, moest even gemeld worden! ;)

  Maar jammer dat Flow zo’n, naar mijn idee, standaard antwoord terugstuurt. Het briefpapier maakt veel goed, maar toch niet alles.
  En die vraag aan Koopmans, die vind ik echt geniaal. Goed om te horen dat ze al je ideeën heel serieus nemen toch?

 21. Volgens mij vallen de dingen waarvan je een leuk antwoord verwacht het meest tegen ;)

 22. Haha, je hebt het ze echt geschreven! Wat tof :D

 23. Nou die van Flow hebben ze gewoon standaard uitgeprint.. Wat stom zeg! Je moet dat blad voortaan maar links laten liggen, hoe leuk het tijdschrift en de kadootjes ook zijn, haha..
  Koopmans heeft beter zijn best gedaan. Die is tenminste wel leuk.. Ik wissel trouwens altijd af, voor sommige producten neem ik Koopmans en voor andere neem ik hun vriendelijke concurent, haha!

 24. super leuk idee om ze te schrijven! de brief van flow is volgens mij en standaard brief waar zij iemands naam boven zetten…En als koopmans iets doet met jouw macarons idee ben ik de eerste die naar de winkels rent om het uit te prboeren!

 25. Flow heeft je brief volgens mij helemaal niet gelezen. Want het is niet zo dat je een enorme creatieve uitspatting hebt ingestuurd :p. Jammer hoor!

 26. Dat valt me inderdaad nog al tegen van Flow, maar gelukkig reageerde Koopmans al leuker! Ik ben benieuwd wat er terecht komt van je suggesties!

 27. Wat superieur dat je zulke brieven schrijft! En nog leuker dat je het met ons deelt.
  Altijd ‘spannend’ wat bedrijven antwoorden en hoe! Wat jammer van Flow, trouwens. Dan ontvang je toch bijna liever helemaal niets…

 28. Juist van Flow had ik een enorm leuke brief terug verwacht, wat een teleurstelling zeg… Maar die van Koopmans is dan wel weer erg leuk. En jouw brieven zijn ook supergrappig, haha. “Waarom zijn er 13 cakejes?”

 29. Zie antwoord op de vragen onder Laura’s nieuwe post over het onderwerp! :-)

 30. Grappig ^^ maar ik heb graag 45 euro per jaar over voor Flow; het blad vind ik echt heerlijk om te lezen =D

 31. Trackbacks

Leave a Reply