Mijn talent met schriftjes

Ik heb nogal wat schriften. Dat kun je op de foto zien. Dit is nog niet eens de helft. Nu zou je misschien verwachten dat die schriften vol staan met geniale dingen net zoals mijn blog (grapjeeeeeee, mensen), maar niets is minder waar. Er staat amper wat in.

Ik heb namelijk een talent en dat talent is: beginnen met het schrijven in zo’n schriftje en daarna nooit meer.

Maar vandaag zal ik een tipje van de sluier oplichten en jullie laten weten wat in een paar van die schriftjes staan. Goed, schriftje nummer één, er staat onder andere dit in:

ὁ νεανίας
τοῦ νεανίου
τῷ νεανίᾳ
τόν νεανίαν
οἱ νεανίαι
τῶν νεανιῶν
τοῖς νεανίαις
τούς νεανίας

Het lijkt geheimtaal, maar het is gewoon een vervoeging van het oud-Griekse woord voor jongeman. Hebben jullie weer wat geleerd voor vandaag!

Het volgende schrift bevat een fragment uit een debiel verhaal dat ik ooit schreef. Ik weet niet hoe oud ik was, maar in ieder geval niet oud/slim genoeg om te weten dat je Oud-Grieks niet kunt spreken, aangezien het een dode taal is. Hier een stukje ervan over de angst der angsten, spinnen:
Maar goed, intussen zit die spin nog steeds op mijn muur. Volgens mij wil hij me vermoorden. Oh god, wat moet ik doen? Ik wil nog niet dood, er zijn nog zoveel dingen die ik wil doen met mijn leven, ik moet nog beroemd worden en een bestseller schrijven, optreden met mijn geweldige band, de eerste crimineel worden die Chinees, IJslands en Oud-Grieks kan spreken en daar gaat die godvergeten kutspin nu een einde aan maken? 
Hmm, eigenlijk is hij wel lief. Hij beweegt zeer sierlijk met zijn lange, dunne poten en die oogjes, aww, wat schattig! Volgens mij, ja, volgens mij ben ik écht verliefd. Maar-
‘Hoe heet je eigenlijk?’ vraag ik aan hem.
Hij knipoogt en schenkt me een heerlijke glimlach.
‘Prins.’
Prins. Wat een geweldige naam. Heette ik maar zo. Alles beter dan Bobje.
‘Weet je, Prins, je bent de aantrekkelijkste spin die ik ook gezien heb.’
‘Ja, dat weet ik.’
En hij is nog slim ook.

Uit dit korte fragment concludeer ik dat het wel meevalt met wat voor gekke dingen ik nu schrijf. Vroeger was het vele malen erger.

Dan heb ik nog een superleuk schrift die ik bij hield tijdens de Romereis toen ik in de vierde zat. Het staat vol citaten van leraren, rare versjes en ook een sfeerverslag van de busreis (de witharige man is de leraar klassieke talen):
De wielen van de bus gingen rond en rond, terwijl op de achtergrond de melodieuze klanken van ‘Daddy Cool’ te horen waren. Verscheidene mensen waren verzeild in dromenland en brachten daarbij wonderbaarlijke geluiden uit. Op één van de voorste stoelen zat een mysterieuze, witharige man die een taal voortbracht uit vergane landen. Kortom: een weerspiegeling van een reis naar een plaats ver van hier.
Ook staat er een schokkende mededeling in: ik ben net door een dik, Italiaans jongetje met een enorme rugzak doodgeschoten. Huilerdehuil.

Ook heb ik een schriftje bijgehouden toen ik voor het eerst met vriendinnen op vakantie ging. We gingen twee weken naar Rimini, het Salou van Italië. Ja, ik weet ook niet wat ik dacht. Laten we het erop houden dat ik sinds die tijd een stuk wijzer ben geworden qua vakantiebestemmingen.
Er staan onder andere lijstjes in van wat ik precies heb gekocht (ik had niet zoveel geld te besteden, dus ik wilde weten wat ik nou precies had uitgegeven. Ik denk dat het lijstje van dag 10 wel een beetje laat zien hoe het was:
Zakmes: €5,- (cadeautje voor mijn broertje).
Drank: €4,50.
Hotdog: €4,-
Internet: €1,-
Campari: €1,40.
Fiets: €1,-
Cola: €3,-
———————–
Dag 10: €19,90.

Ook staan er befaamde quotes in van mijn vriendinnen als “Ik vind dat hersenen eruit zien als spaghetti.’ en ‘Jullie lachen me af!’

In één schriftje staat heel groot: WERKBRIEFJE AFLEVEREN BIJ TRUUS. Wie Truus is, kun je hier lezen. Helaas is niets aan dat blogje overdreven.
En in een vakantieschriftje staat: zoveel mensen hebben al gezwaaid: 19. Toen was ik al een fanatieke zwaaier.

Ik heb vooral veel schriftjes met (onafgemaakt) verhalen en van vakanties. Ook zitten er veel lege schriften tussen. Ik vind het in ieder geval grappig om terug te lezen!

Heb jij veel (half lege) schriften?

49 gedachtes over “Mijn talent met schriftjes”

 1. Dit soort oude dingen teruglezen is altijd awesome. Ik heb hier ook nog ergens klappers staan met stukjes, versjes en allemaal van die dingen die je nu met gezond verstand niet meer als het meesterwerk van toen kunt scharen ;)

 2. Ik heb heel lang een dagboek bijgehouden, dus ik heb een hele stapel schriftjes vol met met mijn dagelijkse leventje in groep 6 etc. Wel heel grappig om terug te lezen :p

 3. Ik heb eerder lege dan half beschreven schriftjes. Ik vind het leuk om ze te kopen en te hebben. Ik heb graag zo’n leuke stapel in mijn kast. Ook heb ik veel schriftjes gebruikt tijdens het eerste jaar van mijn studie: ik maak af en toe eens grammatica opdrachtjes in het dichtstbijzijnde schrift. Maar verder, mijn mooiste schriftjes zijn leeg: ik vind het echt zonde om daarin te schrijven. Ik heb bijvoorbeeld ook de grootste moeite om een notitieboekje te gebruiken waarvoor het is, en niet om doelloos in mijn tas mee te nemen en te denken “ach, dit idee onthoud ik wel” met als gevolg dat ik eenmaal thuisgekomen dat idee allang weer vergeten ben.

  1. Hier heb ik dus ook een beetje last van.
   Ik kan elke dag wel nieuwe schriftjes kopen, maar als ze dan heel mooi zijn dan wil ik er wel iets “speciaals” in schrijven. Aangezien ik dan weer niks kan bedenken beland dat schriftje uiteindelijk weer ergens in een kast…

 4. Ik heb voor de verandering bij deze verhuizing al die schriften waar ik niets meer mee deed, zelfs niet meer in keek, bij het oud vuil gegooid.

  Maar ik heb al weer een hele collectie want ik ben dol op, vooral mooie en bijzondere, opschrijfboekjes.

 5. Schriftjes heb ik niet.. wel dagboeken en die komen er eigenlijk nog steeds bij. Simpelweg omdat ik niet alles blog en dus ook dingen gewoon nog steeds op papier zet.
  Wel heel leuk om eens terug te bladeren… zo nu en dan.

 6. hahaha, ik ben dol op jou manier van schrijven! vooral dat verhaal met die spin is leuk. ik heb zelf ook miljoenen half lege schriften.. zonde van al die bomen eigenlijk mja.

 7. Ik zie al dat het nog goed kan komen met je. Je teksten zijn inderdaad stukken minder raar dan vroeger. ;-)
  Ik heb ook een stapel van die schriften, vooral met vakantieverslagen en gekke tekeningetjes.

 8. Ik heb een stuk of 50 schriftjes en boekjes die ik volpende sinds mijn 10e, dagboekgewijs dan wel want zoveel fantasie als jij had ik niet :). Sinds enkele jaren is mijn blog daarvoor in de plaats gekomen. Manmanman, wat voor dingen mijn 5, 10, 15 jaar jongere ik soms schreef haha :)

 9. Hoewel je vroegere verhalen nogal apart zijn, had je toen al schrijftalent! Daarentegen heb ik dat dus totaal niet. Ik heb behalve schoolschriften ook helemaal geen andere…

 10. Heel erg leuk dit! Ik heb ook een stapeltje halflege schriften. Het is zo stom om in een schrift waar al iets in staat verder te gaan met iets anders. Maar eigenlijk is het ook stom om allemaal halflege schriftjes te hebben. (Dat ze halfleeg zijn is geen negatieve instelling, eerder positief, want mijn schriftjes zijn vaak nog lang niet voor de helft volgeschreven!)

 11. haha heerlijk om te lezen! Dit heb ik precies hetzelfde, maar dan met (hele mooie) notitieboekjes. Ik spaar ze omdat ik ze zo mooi vind en denk; nu ga ik er echt wat moois van maken, maar uiteindelijk gebruik maar eentje fanatiek.

 12. haha, herkenbaar! Ik had vroeger met mijn vriendinnen een schrift waar we allemaal in schreven, het ‘zwamschrift’ (naam zegt genoeg denk ik :P). De meest rare dingen stonden er in. Tegenwoordig zijn we digitaal gegaan en hebben we een heus ‘zwamforum’…

 13. Ow, ow, ow, wat herkenbaar. Ik heb zo veel schriftjes. Het is een soort verslaving. Zodra ik ergens schriftjes zie liggen, moet ik ze kopen. Vaak zijn ze half leeg, staan er alleen wat losse mededelingen in of een verhaaltje van twee bladzijden.

  Maar zodra ik er in begonnen ben, kan ik dat schriftje ook niet meer voor iets anders gebruiken. Dat mag niet van mezelf. Dus koop ik weer een nieuwe. ZUCHT!

 14. Hahaha zoooo herkenbaar! Ik koop altijd hele kladblokken en op een gegeven moment leg ik ze weg en koop ik nieuwe. Ik dacht dat ik de enige was die een schriften/kladblokken tic heeft. :p

 15. Haha, tof. Dat stukje over die spin is echt geweldig, ik schreef ook zo, ooit :P
  Ik had ook veel halflege schriften inderdaad want ik begon dan aan het begin van het schooljaar heel fanatiek met huiswerk maken maar twee weken later kapte ik ermee en waren er de rest van het jaar maar 4 bladzijdes vol. Ik was wel zo slim om dan het volgende jaar hetzelfde schriftje nog eens te pakken, zodat ik uiteindelijk toch nog wel een stuk of 20 bladzijdes wist te vullen :P

  Al die schriften heb ik weggegooid volgens mij, stond toch niks interessants in. Schriften daarentegen die we in moesten leveren, die dus wel af zijn compleet met tekeningen en al :), heb ik bewaard.

 16. Heel herkenbaar, ik heb er ook ontzettend veel. Vooral voor school, op de eerste twee pagina’s staat iets en voor de rest niets meer. Dan ben ik weer te lui om altijd te schrijven en heb ik op mijn laptop uitgetypt.

 17. Ik vind je schrijfstijl echt leuk! Ja, ik heb ook van die vakantie schriftjes met dingen die ik heb gekocht, haha. En ook een heleboel halflege schriften met verhalen die nooit zijn afgemaakt erin.

 18. Ai, ik wou gelijk bij dat stukje Grieks afhaken. Ik dacht ‘nee, Grieks op school is al meer dan genoeg, ik hoef het niet op blogs te lezen!’ ;)

 19. Ik heb hier eigenlijk niet zo’n last van, maar hou mezelf dan ook erg in de hand met het kopen van notitieboekjes. Schriftjes heb ik eigenlijk sowieso al niet echt meer, doet me altijd zo aan de basisschool denken. Ik heb nog wel wat half beschreven collegeblokken liggen, maar dat gaat uiteraard een keer ritueel verbrand worden ;p

 20. Oh, dit is echt een leuk stukje! Ik houd er zo van om dingen die je vroeger op hebt geschreven en allang weer vergeten was terug te lezen. Ik heb zelf vooral ook veel losse blaadjes waar ik zinnen en ideeën op klieder. Dit omdat inspiratie bij mij vaak ’s nachts komt, als ik niet kan slapen, en dan kan ik nooit een schriftje vinden. Ik moet nog wel een aantal schriftjes hebben van lang, lang geleden, waarin ik verhalen ben begonnen. Hele ambitieuze plannen had ik daarmee, maar helaas was hun lot uiteindelijk ergens weggestopt in mijn kast te belanden.

  Ik vind je verhaal over de spin trouwens erg bijzonder!

 21. Haha lol ik ken dat rijtje van neaneas nog xD. Vind het trouwens nog steeds een leuke taal. En dat schriftenprobleem is hier exact hetzelfde xD. Dan wil ik met een ‘schone lei’ beginnen en koop een leuk fris nieuw schrift of collegeblok, en na een paar weken is het opeens over :P.

 22. Ik heb ook veel te veel schriftjes waar ik in begin en het niet afmaak! Ik ben ooit begonnen met een schrift waar ik het weer in ging bijhouden, wat ik 4 dagen heb volgehouden. Verhaaltjes schrijf ik altijd op random papiertjes, vaak de eerste pagina van een schrift die dan in mijn kast word opgeslokt door de chaos. Zo heb ik ook veel te veel notitieboekjes. Zonde van de bomen..

 23. haha ik ben ook schriftjesverslaafd. meer dan de helft zijn zelfgemaakte schriften. ik hou van schriften die er oud en slordig uitzien enzo en heel vol zijn. vandaag heb ik een schrift gemaakt maar ja wat moet ik ermee? ik was aan het googelen wat ik met dat schrift zou doen en toen kwam ik dit tegen haha
  okee doei ik ga wat in mijn nieuwe schrift schrijven ook al weet ik nog niet wat xD

 24. Ja, zo gaat het bij mij : 1. Koopt schrift 2. Laat ‘m heel lang leeg zodat ik er geen rommel kan van maken (in mn schrift) 3. Schrijft er wat in 4. Tijdje blij 5. Vind het niks meer aan en wilt een nieuwe kopen, en dan heb ik maar 3/4 blz erin geschreven enz :l

 25. Ik heb het talent om gewone effen schriftjes te kopen en er wat moois van te maken aan de buitenkant, ben ik daarmee klaar dan weet ik nog steeds niet wat ik er in ga schrijven en beland hij leeg in de kast..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.