Acht dingen die ik geleerd heb over het dragen van hakken

Mijn nieuwste aanwinst. 

Tegenwoordig dragen de meisjes op hun tiende al de eerste hakken, maar ik was zestien toen ik ermee begon. Sindsdien ben ik op dit gebied veel wijzer geworden en die kennis zal ik uiteraard met jullie delen (overigens zijn het niet allemaal fouten die ik zelf heb gemaakt, maar ook een paar die ik bij anderen heb geconstateerd).

1. Nooit rennen op hakken als je je trein moet halen.
Geloof me, je mist nog liever je trein dan dat je dit risico neemt. Waarom? Je verliest altijd wel een hak Assepoesterstyle (op de knappe prins na), je hebt een rentempo van één meter per kwartier en als je geluk hebt, krijg je daar gratis een paar blaren bij. Bovendien  haal je je trein meestal toch niet.

2. Draag geen hakken tijdens concerten of het uitgaan.
De eerste tien minuten gaan nog wel, maar de meeste concerten duren wel wat langer. Op een gegeven moment gaan je voeten zo branden dat je bijna zou willen dat je helemaal geen voeten meer had. Het maakt niet uit hoe leuk ze zijn, je gaat de hakken die je draagt haten. Oh en na die twee uur kun je alleen maar strompelen.

3. Altijd inlopen.
Het is niet de bedoeling dat je een week erna nog niet kunt staan, omdat je zoveel pijn aan je voeten hebt.

4. Draag alleen hakken als je erop kan lopen.
Ik moet toegeven: hilarisch is het wel, om vrouwen te zien die niet op hakken kunnen lopen. Je vermaakt er mensen dus wel mee. Maar uitgelachen worden is niet leuk, dus doe toch maar die ballerina’s aan als je niet op hakken kunt lopen (en altijd eerst thuis oefenen!).

5. Hakken in neonkleuren kun je beter in de schoenenwinkel laten staan.
Ik ken geen enkele outfit die er beter op wordt door neonkleurige hakken. Als je licht nodig hebt in het donker kun je beter een zaklamp kopen.

6. Doe ze aan, omdat jij het leuk vindt. Niet omdat je denkt dat de mannen het sexy vinden.
Ik denk dat mannen stiekem bang zijn voor hakken, omdat je ze ook als wapens kunt gebruiken.

7. In de winkel lopen ze nog lekker, thuis waarschijnlijk niet.
Altijd hetzelfde liedje met die hakken.

8. Het maakt niet uit hoe hoog de hakken zijn, ik zal altijd klein blijven.
Dat is echter niet iets om over te huilen, want: klein maar fijn, groot is idioot. Echt waar (ik hoop niet dat de club van de lange mensen nu boos op me worden…)

59 gedachtes over “Acht dingen die ik geleerd heb over het dragen van hakken”

 1. “Vroeger, rond 1600, droeg men rode hakken (zowel de zool als de schoen zelf) om te laten zien dat men van adel was. Hoe hoger de hak, hoe meer status je had. Bedenk je maar even hoe een man er op hakken uitziet, want die droegen ze destijds ook. Waarschijnlijk is het woord ‘struikelblok’ zelfs ontstaan door deze mannen en daardoor ook het feit dat hakken nu als vrouwenschoenen worden gezien.” – Wikipedia.

  Nu weet ik waarom ik die tijd niet erg leuk vond!

 2. Ik houd van hakken.
  Voel me er sexy door en meer vrouw.
  Vooral als ze erg lekker zitten en je er gewoon op kunt rennen om de trein te halen ha ha …

 3. Blij dat ik, voor op dat vlak alleen al, een man ben =)
  Is inderdaad altijd lachwekkend om vrouwen op hakken te zien lopen net alsof ze in hun broek gedaan hebben. Merken ze dat nu echt zelf niet?
  Ik zelf ben nu ook niet echt groot van gestalte (ik zal denk ik even groot zijn als jij) dus vind ik het verschrikkelijk om naast/tussen grote mensen te staan. En dan zeker grote vrouwen (à 1m80) die dan nog eens stiletto’s dragen. Net alsof ze het doen gewoon om me te pesten denk ik dan =)

 4. Vanaf hoeveel centimeter wordt een hak als hak gezien? En hoe noem je de verhoging onder je hiel tot die tijd? Want er zijn ook ‘hakken’ waarvoor jouw verhaal niet opgaat. Maar dat zijn over het algemeen de kleintjes.

 5. Vanaf hoeveel centimeter wordt een hak als hak gezien? En hoe noem je de verhoging onder je hiel tot die tijd? Want er zijn ook ‘hakken’ waarvoor jouw verhaal niet opgaat. Maar dat zijn over het algemeen de kleintjes.

 6. Ik had vroeger altijd het probleem dat ik leuke hakken kocht in de winkel en dat ik dan thuis kwam en er dan pas achter kwam hoe hoog ze wel niet waren. En dat dat mij helemaal niet staat. :D

 7. Hahaha, nummer vijf is zeer vermakelijk, je kunt beter een zaklamp meenemen.
  Ik kan niet goed op hakken lopen, mijn hakken moeten altijd blokhakken of sleehakken zijn, die kleine puntjes daar kan ik niks mee. Ik kan overigens ook niet op slippers of instappers lopen en ballerina’s verlies ik ook onderweg. Gympen en laarzen zijn dan ook favoriet.

 8. Ik draag wel eens hakken (als in, 3 keer per maand) maar dan alleen als ik een dag heb van niet langer dan 8 uur achter elkaar (dan ben ik al een klein beetje afgestorven trouwens). Concerten/uitgaan op hakken lijkt me echt verschrikkelijk, snap niet dat mensen het doen. En al die mensen die zeggen dat hakken wel degelijk lekker lopen, liegen volgens mij gewoon.

 9. Ik vind hakken geweldig, ze geven me een gevoel dat alleen hakken kunnen. haha! Ik draag ze alleen nooit, 12 jarige op hakken? Neuh. Ik heb ze wel eens voor een feestje gekocht en met de musical gedragen. Dan is punt 7 herkenbaar haha. Unfaaair.

 10. ‘Ik ken geen enkele outfit die er beter op wordt door neonkleurige hakken. Als je licht nodig hebt in het donker kun je beter een zaklamp kopen.’ Haha. Helemaal waar!
  Ik ben geen hakken mens en draag ze dus ook (bijna) nooit.

 11. Opschepmomentje: Ik kan er op rennen als een malle.
  Maar of de hakken er zelf mooi van worden, ja – daar kunnen we over discussiëren.

  Goed dat je het zegt: Ik moet ze even laten fixen. Stomme hak die lelijk wordt.

 12. Jou paar hakken zijn wel heel erg mooi moet ik zeggen! Ik ben best een kluns met op hakken lopen, dus doe mij dan maar sleehakken (het liefste een paar ballerina’s natuurlijk).

 13. Ik hou van hakken! Als ik mocht van mijn liefje (die zo’n 10 cm kleiner is) droeg ik, zelfs met mijn 1m80, hoge pumps :D Oh ja, en als ik geen zo’n vervelende grote, brede, verschillende voeten had. Ben er deze zomer nog niet eens in geslaagd om ballerina’s te kopen… :( ‘k Ben heel erg jaloers op mensen die gemakkelijk schoenen vinden!

 14. Ik ben ook pas laat begonnen met hakken. Een tip die ik later pas ergens las, is beginnen met kleine hakken en zo opbouwen. Zo begon ik rond mijn 18e met stevige, vierkante minihakjes en nu draag ik pumps met een hoogte van zeker 7 cm. En idd die brandende voeten ken ik maar al te goed want ben soms koppig: ook al zegt mijn gezond verstand om voor platte schoenen te gaan, met hakken zien mijn benen er gewoon beter uit!

 15. Ja.. helemaal waar! Ik draag wel vaak hakken hoor, maar vooral omdat ik het niet leuk vind dat iedereen 2 koppen groter is. Met hakken is iedereen één kop groter, dat scheelt toch :P

 16. Vooral geschreven voor pumps, of niet? Tenminste, als ik laarzen met hakken koop geldt dat inlopen/blaren/indewinkellopenzenoglekker doorgaans niet. Voor ballerina’s trouwens wel :P

  Niks tegen felle kleuren overigens!

 17. De club van lange mensen is zwaar beledigd. Haha. Klein zijn is wel fijner als je hakken wilt dragen, als ik hakken draag steek ik gelijk boven alle jongens uit. En helemaal eenzaam aan de top is niet leuk hoor ;)

 18. Het verbaast me hoeveel moeite vrouwen doen voor een beetje “vrouwelijkheid”. Maar toch: respect! – Vrouwen op gympen schijnen trouwens liever te zijn, heb ik ooit ergens gelezen.

 19. Ik ga nu wel even heel boos worden, ik ben nameljk 1,75m en dat is zeker niet idioot en ik loop ook nog eens op hakken. Oke, grapje! Ben niet boos, ik vind het namelijk allemaal prima!

  Moest wel heel hard lachen om je opmerking: ik denk dat mannen stiekem bang zijn voor hakken, omdat je ze ook als wapen kunt gebruiken!

  Ik zeg dat altijd als er mensen vervelend zijn, pas maar op, komen hard aan!

 20. Ik herken veel. Ik ken een meisje dat hakken aandoet omdat ze er dan leuker uitziet. Denkt ze, want wij vinden dat ze zelf lekkere schoenen aan moet doen als ze dat liever draagt. Inlopen is we zo slim ja. Ik heb voor het gala vorig jaar nieuwe schoenen gekocht en die heb ik elke keer in huis aangehad zodat ze genoeg ingelopen zouden zijn. (En dan moest ik vaak 2 trappen in huis op en neer).
  Rennen op hakken is inderdaad niet handig, en 2 uur staan op hakken ook niet. Altijd goed nadenken waar naartoe je ze aandoet.

 21. mijn eerste paar hakken kocht ik pas toen ik net 17 jaar was. Ik heb ze bijna een jaar nu. Maar ik heb ze in totaal denk ik 5x gedragen. en dan niet eens hele dag, maar echt in een avond, of een klein stukje van de dag.
  Ik kan echt niet op hakken lopen, en dat het ook nog eens pijn doet.
  Nee doe mij maar liever, allstars! Of vans! :D

 22. Bambi zijn altijd geweldig! Hier op de grote markt heb je van die hele rotte stenen waardoor lopen met hakken onmogelijk is. en als je op het terras zit is het hilarisch om die mensen te spotten. hihii

  1. Oh ja, van die kinderkopjes, echt verschrikkelijk. Het is levensgevaarlijk om daar met hakken over te lopen.

 23. Ik heb één paar fijne hakken van 9 cm waar ik echt uren op kan lopen (want het is met elastiek enzo dus geen gedoe met inlopen) maar verder ben ik ook vrij waardeloos. Schoenen met hakken lopen wel veel fijner (of korte enkellaarsjes zeg maar, als ze maar helemaal dicht zijn).

 24. wow, Laura een shoplog :b. Nummer 6 een voordeel als er enge mensen in de buurt zijn, je hebt altijd een wapen bij xD. Ik kan niet op hakken lopen, omdat ik er geen van allemaal echt past.. -mijn voeten zijn te klein of ze floepen er zo eruit omdat hij niet goed blijft zitten-

 25. Ik draag naar m’n werk vaak wel iets met een hakje maar dan niet zo hoog, gewoon omdat ik er niet de hele dag op kan lopen en niet wil struikelen als er opeens een klant opduikt…

 26. Elke keer weer dat dilemma: Doe ik hakken aan of niet? Wat moet ik anders aan mijn voeten doen? Ik kan geen ballerina’s dragen .. HUIL HUIL

  Vreselijk !

 27. Ik vind hakken altijd zo mooi. Helaas vind mijn enkel hakken niet zo leuk en kan ik er dus niet op lopen en zelfs niet op staan. Na het lezen van sommige punten vind ik dat overigens opeens niet zo erg meer ;)

 28. Ik hou van mijn sleehakken. Ze zijn hoog en ik kan er een hele dag op lopen.. Perfect dus! Rennen doe ik er inderdaad liever niet, het is gewoon niet charmant!

 29. Vroeger kon ik dat… op hakken lopen, dansen, springen, uitgaan… Nu niet meer. Ik had een paar laarzen met een hak van 10 cm die ik alleen droeg als ik uit ging. Nu staan ze in de kast. Ik begin er niet meer aan ;)

 30. Nog eentje: begin als onervaren hakkenloopster eerst op wat lagere. Ga niet gelijk op 15cm hoge naaldhakken lopen als je nog nooit hakken hebt gedragen. Ziet er niet uit! Maar idd niet rennen op hakken als je de trein moet halen (je verliest er onderweg standaard één) en met uitgaan kan ik idd ook niet aanraden (PIJN!). Verder kun je ze prima dagelijks dragen, zo hoog als je wilt, zolang je eerst maar oefent.

 31. 8. ja precies

  Wanneer ik ga trouwen verbied ik alle vrouwen hakken aan te doen en dan draag ik zelf minimaal 15 cm. Ja, de hele dag. Dan kom ik nog maar net boven de 1.60 m uit…

  Noem mij gek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.