Ik ben heel volwassen, dat zal wel blijken uit dit blogje

httpv://www.youtube.com/watch?v=_wdI5EsdDIo

Het was een paar jaar geleden. Ik was waarschijnlijk zestien, zeventien, zoiets. Eindelijk had ik een semi-moderne telefoon (ik loop altijd een beetje achter op dat gebied, vandaar dat het semi is, want het was wel moderner dan mijn vorige telefoon: een Nokia 3310). Alleen jeetje, wat een stomme ringtones had die. Oké, beter dan die Nokia (weet je wel, je had nog niet echte muziek, maar van die tonen, ik kan het niet uitleggen), maar toch.

Redder in nood was een vriendin. Zij had een ringtone die ik erg leuk vond. Het eindliedje van Spongebob. Hoewel Spongebob van oorsprong een kinderprogramma is, vonden wij het erg leuk. Met behulp van Bluetooth (zo modern!) kreeg ik hem.

Nu ben ik bijna 21 en heel volwassen. Ik studeer en binnenkort ga ik op mezelf wonen. Ik denk na over het leven, heb mijn rijbewijs, sla niet meer met de deuren als ik boos ben. Ja, het is echt waar, ik behoor nu (figuurlijk) tot de grote mensen.

Maar die ringtone heb ik nog steeds. Mensen kijken me raar aan in de bus  of moeten lachen als ik gebeld word, maar mij maakt het niet uit. Ik word er blij van. Want wat zeggen ze vaak? Koester het kind in jezelf. Dus dat ga ik doen ook.

En ik beloof het je: op mijn 50e heb ik nog steeds deze ringtone.

44 gedachtes over “Ik ben heel volwassen, dat zal wel blijken uit dit blogje”

 1. Ringtones zijn zoooo 2011, ik ben al jaren hip zonder ringtone. Ik hoef mij ook nooit zorgen te maken over of hij wel uitstaat als hij stil moet zijn, super handig!

 2. Ik heb een tijdje lang de begintune van Bassie en Adriaan als ringtone gehad. De enige reden dat ik hem niet meer heb is dat ik een nieuwe telefoon heb die zo simpel is dat dat gewoon niet kan. Erg jammer.

 3. Hahaha, spongebob rocks. ^.^ Ik had een oud arabisch liedje als ringtone maar sinds ik een nieuwere heb (ik ben ook zo hip) heb ik een standaard. Ik weet overigens niet eens welke. xD

 4. Leuk toch? Ik gebruik begintunes van series als ringtone (voor sommige mensen specifiek, weet ik aan het deuntje wie er belt: vriendlief, beste vriendin, mama, papa… enz.). ^^

 5. Ik beperk me tot één van de deuntjes die standaard in mijn mobiel zitten. En aangezien ik regelmatig van toestel moet veranderen, wijzigt ook de ringtone wel eens. Het duurt telkens wel even eer ik aan mijn nieuw deuntje gewend ben…

 6. Haha nou, ik ben er nooit achter gekomen hoe je een ‘eigen’ ringtone op mijn telefoon kunt zetten, dus wat dat betreft ben je verder dan ik ;)

  (En het muziekje was precies lang genoeg om het stukje te lezen en deze reactie te typen, goed gedaan Laura!)

 7. Erg leuk! Ik had ook altijd oude ringtones. Heb nu een nieuwe telefoon en helaas niet meer. Ik had altijd het deuntje van Pingu als ringtone, zo grappig haha.

 8. Spongebob is cool :D. Ik geloof wel dat je héél volwassen ben hoor. Omdat ik gisteren soort van volwassen werd, ging ik met mij nog-niet-volwassen-vrienden mulan kijken, hahaha :’)

 9. Ik vind het wel leuk. Ik heb zelf nog een mobiel zonder bluetooth. Dus ik moet het nog doen met de toontjes die erop staan. Maar ik heb opzich wel een leuke ringtone.

 10. Ik word elke ochtend wakker met het liedje ‘droom’ van Assepoester, dat maakt wakker worden wat prettiger. Ik heb ook heel lang Totally Spies als sms-toon gehad, maar tegenwoordig is dat een fietsbel en ik heb een liedje van Glee als ringtone.

 11. Ik ken het Spongebob liedje niet (heb nog nooit naar de serie gekeken), maar van zo’n ringtone zou ik blij worden van elk telefoontje dat ik krijg :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.