Ik ben heel volwassen, dat zal wel blijken uit dit blogje

Het was een paar jaar geleden. Ik was waarschijnlijk zestien, zeventien, zoiets. Eindelijk had ik een semi-moderne telefoon (ik loop altijd een beetje achter op dat gebied, vandaar dat het semi is, want het was wel moderner dan mijn vorige telefoon: een Nokia 3310). Alleen jeetje, wat een stomme ringtones had die. Oké, beter dan die Nokia (weet je wel, je had nog niet echte muziek, maar van die tonen, ik kan het niet uitleggen), maar toch.

Redder in nood was een vriendin. Zij had een ringtone die ik erg leuk vond. Het eindliedje van Spongebob. Hoewel Spongebob van oorsprong een kinderprogramma is, vonden wij het erg leuk. Met behulp van Bluetooth (zo modern!) kreeg ik hem.

Nu ben ik bijna 21 en heel volwassen. Ik studeer en binnenkort ga ik op mezelf wonen. Ik denk na over het leven, heb mijn rijbewijs, sla niet meer met de deuren als ik boos ben. Ja, het is echt waar, ik behoor nu (figuurlijk) tot de grote mensen.

Maar die ringtone heb ik nog steeds. Mensen kijken me raar aan in de bus  of moeten lachen als ik gebeld word, maar mij maakt het niet uit. Ik word er blij van. Want wat zeggen ze vaak? Koester het kind in jezelf. Dus dat ga ik doen ook.

En ik beloof het je: op mijn 50e heb ik nog steeds deze ringtone.

44 Comments to “Ik ben heel volwassen, dat zal wel blijken uit dit blogje”

 1. Geeft niks hoor. Als mijn telefoon niet op stil staat heb ik een liedje van de Efteling als beltoon.

 2. Doe dingen waar je blij van wordt. Ik ken Spongebob niet, het deuntje is erg grappig

 3. Ringtones zijn zoooo 2011, ik ben al jaren hip zonder ringtone. Ik hoef mij ook nooit zorgen te maken over of hij wel uitstaat als hij stil moet zijn, super handig!

 4. Je herkent het tenminste als je gebeld wordt.. ;)

 5. Ik word eigenlijk wel heel vrolijk van dat deuntje zo :D Met name de eerste 20 seconden haha.

 6. Ik heb een tijdje lang de begintune van Bassie en Adriaan als ringtone gehad. De enige reden dat ik hem niet meer heb is dat ik een nieuwe telefoon heb die zo simpel is dat dat gewoon niet kan. Erg jammer.

 7. Hahaha, spongebob rocks. ^.^ Ik had een oud arabisch liedje als ringtone maar sinds ik een nieuwere heb (ik ben ook zo hip) heb ik een standaard. Ik weet overigens niet eens welke. xD

 8. Ik heb gewoon een standaard Samsung-toontje. Lekker makkelijk! ;)

 9. ik geloof je.
  ben 50+ en mensen kijken soms ook raar. :-)
  fijn weekend!

 10. Ach, dat jij niet altijd helemaal 100% was had ik al door. :’)

 11. Leuk toch? Ik gebruik begintunes van series als ringtone (voor sommige mensen specifiek, weet ik aan het deuntje wie er belt: vriendlief, beste vriendin, mama, papa… enz.). ^^

 12. Dan hoop ik dat je op je 50ste ook nog steeds in het bezit bent van je blogje om het met ons te delen.

 13. Kan best. :D Ik heb al jaren de popcorn song als ringtone. ;)

 14. Ik beperk me tot één van de deuntjes die standaard in mijn mobiel zitten. En aangezien ik regelmatig van toestel moet veranderen, wijzigt ook de ringtone wel eens. Het duurt telkens wel even eer ik aan mijn nieuw deuntje gewend ben…

 15. Eigenlijk vind ik dit een veel leukere ringtone dan de begintune van Sex and the City… ;-p

 16. Ik zit nog steeds dubben of ik nou wel of niet de Spongebobknuffel moet kopen. :-)

 17. Afgesproken. Ik houd je er aan!
  Bovendien wordt hij nóg cooler naarmate de jaren verstrijken. :)

 18. Haha nou, ik ben er nooit achter gekomen hoe je een ‘eigen’ ringtone op mijn telefoon kunt zetten, dus wat dat betreft ben je verder dan ik ;)

  (En het muziekje was precies lang genoeg om het stukje te lezen en deze reactie te typen, goed gedaan Laura!)

 19. Ik vind het eigenlijk wel een hele leuke ringtone!

 20. Leuke ringtone toch juist?!

 21. Ik vind Spongebob vreselijk irritant, maar het deuntje is wel leuk! :)

 22. Haha, geweldig! Ik heb gewoon zo’n standaard ringtone, heel saai.

 23. Ik heb eigenlijk geen idee wat voor ringtone ik ook al weer heb, omdat mijn gsm bijna nooit aanstaat. Oeps.

 24. Echt supper leuk!!

  Ik zeg altijd maar je moet je niks aantrekken van andere en doen wat jezel leuk vind!! (dat is teminte mijn mening)

 25. Erg leuk! Ik had ook altijd oude ringtones. Heb nu een nieuwe telefoon en helaas niet meer. Ik had altijd het deuntje van Pingu als ringtone, zo grappig haha.

 26. Whaha die vind ik echt geniaal XD. Ik heb nu een One Direction ringtone dus dat is ook enorm volwassen *kuch* XD.

 27. Spongebob is cool :D. Ik geloof wel dat je héél volwassen ben hoor. Omdat ik gisteren soort van volwassen werd, ging ik met mij nog-niet-volwassen-vrienden mulan kijken, hahaha :’)

 28. Ik ben niet zo’n fan van Spongebob, maar ik zou best wel een Disneyliedje als beltoon willen…

 29. Ik ken mensen die dat deuntje van Totally Spies hebben, ik vind ’t geweldig :D

 30. Ik vind het wel leuk. Ik heb zelf nog een mobiel zonder bluetooth. Dus ik moet het nog doen met de toontjes die erop staan. Maar ik heb opzich wel een leuke ringtone.

 31. Wel echt heel erg leuk! Inderdaad, lekker het kind in je blijven zoeken ;)

 32. Guilty: Alfred Jodocus Kwak als beltoon, Totally Spies als sms-toon.

  Nu natuurlijk niet meer, maar vroeger (vorig jaar dus) wel.

 33. Ik word elke ochtend wakker met het liedje ‘droom’ van Assepoester, dat maakt wakker worden wat prettiger. Ik heb ook heel lang Totally Spies als sms-toon gehad, maar tegenwoordig is dat een fietsbel en ik heb een liedje van Glee als ringtone.

 34. Ik heb een standaard ringtone maar wil stiekem die van Mario Bros. Of Hedwig’s Theme van Harry Potter. Lijkt me geweldig :D

 35. Ahh geweldig liedje voor een ringtone! Ik heb gewoon saai zo’n samsungdeuntje, als ik het geluid al aan heb staan.

 36. Geniaal dat je die nog steeds hebt als ringtone!

 37. Ik ken het Spongebob liedje niet (heb nog nooit naar de serie gekeken), maar van zo’n ringtone zou ik blij worden van elk telefoontje dat ik krijg :D

Leave a Reply