Laura’s liefdesletteren: mijn eigen toekomst

Ik wil vaker fictie schrijven en daarom heb ik dit onderdeel in het leven geroepen. Verhaaltjes over – je raadt het al – liefde. Omdat liefde fijn is. En stom. En raar. En bijzonder. Allemaal tegelijk.

***

Ze zaten op een bankje in het park. Zij kneep haar ogen dicht tegen de zon. Hij zat verscholen achter de krant van vandaag.
‘Zullen we zo een bakkie doen?’ vroeg ze.
De krant ritselde en ik hoorde zijn zwaar stemgeluid.
‘Nel, ik heb de krant nog niet uit. Dat zie je toch?’
Zij knikte. Ja ja, dat was ook zo. Terwijl hij het economisch nieuws las, bekeek zij haar handen. De rimpels vormden een weg van de ene vinger naar de andere en lieten daarbij een spoor van pigmentvlekken na. Ze schudde haar hoofd alsof ze niet kon geloven dat dit toch echt haar handen waren.
‘Anna komt morgenmiddag langs.’
Hij humde van ‘Ja, ja.’ Zij glimlachte en dacht aan de kleinkinderen.
‘Niet vergeten gebak te halen voor bij de koffie.’
Hij deed zijn krant even omlaag, zodat ik zijn grijze haren kon zien. Of wat er nog van over was.
‘He nee, Nel. Je verwent die kinderen teveel.’
Er verscheen een ondeugend lachje op haar gezicht.
‘Maar dat vind ik juist zo leuk.’
Een twinkeling in zijn ogen.
‘Dat weet ik toch.’
Hij pakte haar hand en drukte er een kus op. Ze giechelde als een jong meisje. Hij las de krant uit en daarna stonden ze op. Gearmd schuifelden ze stapje voor stapje het park uit, om gebak te halen. Ik keek ze na en hoopte dat ik net mijn eigen toekomst had gezien.

41 gedachtes over “Laura’s liefdesletteren: mijn eigen toekomst”

 1. Ah, en ze leefden nog lang en gelukkig! Alleen wat ik me nu afvraag hè, hoe zou ‘hij’ heten. Nel & Piet. Of Wim. Of Jan. Of Nel & Karel. Of toch Oscar. Altijd leuk om namen bij karakters te bedenken ;)
  (En op een of andere manier moest ik aan de tv-serie SamSam denken, maar dat (ruziënde) stelletje heette Nol & Rietje, hahaha.)

 2. lief!
  waarover schrijf je liefst: de klaverliefde – de pure liefde – de langdurende liefde?
  ‘k bedoel eigenlijk een soort van 3 tijdsegmenten in de liefde of leeftijd.
  als je me begrijpt?

 3. Liefde is een leuk onderwerp en een onuitputtelijke inspiratiebron ;-)
  Ik ben zelf ook begonnen met verhalen op papier te zetten (na al jaren verbaasd te zijn dat ‘mijn boek’ nog steeds niet bestond), maar ik durf nog niets te plaatsen! Het voelt toch een beetje als in je nakie rondlopen en doen alsof het je niets kan schelen dat je geen modellenlijf hebt ;-) ik vind het knap dat jij dat wel doet!

 4. Laatste zin. <3

  (en om tóch even te zeiken; grijze ipv grijzen haren!)

  En ik heb je brief ontvangen, 1000maal dank! (ik heb gevraagd of mijn ouders 'm hierheen wilden sturen, vandaar! het kan wel even duren voordat ik antwoord geef….)

  1. Hmm, dat is een stomme fout :P Ga hem verbeteren, dankjewel.

   En leuk dat je mijn brief hebt :D En zie maar wanneer je antwoordt :)

 5. Leuk verhaal! En vooral dit stuk vind ik goed gevonden: De rimpels vormden een weg van de ene vinger naar de andere en lieten daarbij een spoor van pigmentvlekken na.
  Veel succes met deze nieuwe rubriek.

 6. Vet, ik was het stuk aan het analyseren op de perspectiefwisselingen, en dan blijkt opeens dat de ik-persoon daadwerkelijk een los personage is. Ik dacht dat je de vrouw als ik deed, en dan een verteller er doorheen. Maar niet dus. Tof :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.