Het is een ramp


Ik wil kauwgom. Het pakje is leeg.

Een beetje afgekeken van first world problems.

– Ik moet plassen/ik moet mijn lenzen uitdoen/ik moet opstaan/ik moet mijn mascara eraf halen, maar ik heb geen zin.
– Als de bus sloom is en ik de metro net voor mijn neus zie wegrijden (hij gaat om de vijf minuten, maar ik wil hem nu!).
– Als het koud is: ‘Ooooh, was het maar dertig graden.’ Als het dertig graden is: ‘Ooooh, het is veel te warm, was het maar kouder.’
– Struikelen als je hakken aan hebt (en doorlopen alsof er niets is gebeurd, maar iedereen heeft het toch gezien).
– Meezingen met een liedje op de fiets en dan mensen tegenkomen.
– Dat je een heel mooi boek leest en het opeens uit is.
– Mensen die tijdens het wachten op de bus gaan roken en dat waar ik ook sta het mijn kant op komt.
– Hallo, waar blijft het derde seizoen van Downton Abbey? (Ja, hij komt, maar in september pas en daar kan ik dus echt niet op wachten hoor)
– Dat de smaak van kauwgom er zo snel af is.
– (De meeste) mannen en romantiek.
– Als het slot van de wc vervelend doet en je denkt: oh mijn god, ik kom hier nooooooooooooooooit meer uit.
– Deze openingszin: ‘Ik heb een vraagje. De vriendin van een vriend van mij heeft gezoend met een meisje. Is dat vreemdgaan of niet?’ (en even voor de duidelijkheid: JA, dat is vreemdgaan. Al vond de vragensteller van niet).
– Iets tweeten en dan pas de taal- of spelfout zien die je gemaakt hebt.
– Zoveel films willen zien dat je niet weet met welke je moet beginnen.

En nog veel, veel meer!

(maar eigenlijk mag ik niet klagen natuurlijk)

56 gedachtes over “Het is een ramp”

    1. Binnenkort plaats ik een blogje met flirt-tips voor mannen, dus nu maar hopen dat dat enigszins helpt… En anders weet ik het ook niet meer.

 1. Ik heb meer last van de openingszinnen: “Heb je geld voor me?” en “Mag ik je telefoon even lenen?” (en ook dat ze alleen gesteld worden door mannen) Die laatste is me trouwens al 4 of 5 keer door dezelfde man gesteld, terwijl ik inmiddels weet dat hij zelf 3 telefoons heeft. Rare gozer, niet te vertrouwen.

 2. Je zult toch toch weten
  dat na de laatste hap
  er voorlopig geen eten
  is, of schoon water
  om te drinken…
  Dat is pas een ramp!
  …toch?

 3. Ohh de vragensteller.. Ik ken nog zo’n mooie vraag: ‘Is het goed als ik met een meisje flirt en dans, zodat M (zijn beste vriend) aan de slag kan met haar vriendin?’.

 4. een en ander herkenbaar ja…
  en die openingszin, tja blij da’k van straat ben :-)

  maar wat is eigenlijk een goeie openingszin volgens jullie?

  1. Nou ja, je moet geen gekunstelde openingszin doen, er niet teveel over nadenken, gewoon iets simpels als: ‘Hey, alles goed?’ is voldoende.

 5. Is het niet ‘Het pakje is leeg?” Want het pakje is nog niet op. Ik zie duidelijk nog wat plastic op de foto… ;-p

  Flauw. ik weet het (alsof ik nooit stijlfouten maak, volgens mij doe ik dat constant, maar deze zag ik…) Eigenlijk herken ik al je punten wel. Behalve stomme openingszinnen. Ik krijg nooit meer openingszinnen voor mijn voeten gegooid…

 6. Ja, of dat je een lekker koud glas sap wilt en iemand het pak leeg heeft gemaakt en geen nieuwe uit de voorraadkast heeft gehaald. Moet je daar weer helemaal heen lopen, het pak een tijd in de koelkast laten staan (anders is het niet koud genoeg) en dan, dan pas kun van je sapje genieten. Zucht. Echt hè. Soms is het allemaal gewoon even helemaal niet leuk ;)

 7. Hah, ooh, ik ben zo anti dit soort blogjes Laura :(

  Overigens: “(De meeste) mannen en romantiek.” kun je oplossen door verder te kijken dan alleen Nederlandse mannen. Daar krijg je wel weer andere problemen voor terug, maar in Mediterrane landen vind je wel een heeeeeleboel mooie woorden ;-)

  1. Haha dat kan, dan moet je ze gewoon niet lezen!

   Tja, ik denk dat dat hem niet gaat worden. Ik heb geen zin om te emigreren en aan grenzeloos verliefd mee te doen! :P

  2. Ik geloof dat het inderdaad wel snor zit met romantiek rond de Middellandse zee, ik ken een Italiaan en die had een bos rode rozen gekocht voor zijn ex. Kan je nagaan.

    1. Het fijne weet ik er niet van maar hij maakte in ieder geval niet die indruk: toen het verhaal verteld werd zat hij er schouderophalend bij alsof het de normaalste zaak van de wereld is ;)

 8. Als je het zo bekijkt hebben wij het wel erg zwaar in dit leven zeg,
  al onze dagelijke problemen.
  Ik weiger mijn kauwgom altijd in de bosjes te gooien en dan zit ik de hele tijd met een smaakloze kauwgom :(

 9. Dat van dat wc slot is echt een ramp! Ik heb een keer vastgezeten op het toilet van een museum en heb net zo lang lawaai zitten maken tot een beveiliger mij kwam redden. Bang dat ik was :-(

 10. less is more, of omgekeerd of zoiets :-)

  ik vraag me dan soms af hoeveel gelukkige koppels er dan niet gevormd geworden zijn door dergelijk toeval bv: een paar woorden kunnen een heel leven beïnvloeden! intrigerend als je er over nadenkt!

  1. Inderdaad! Stel je voor dat diegene niet op de ander was afgekomen, dan waren ze nu niet zoveel jaar getrouwd geweest.

 11. September? Ik moet met sommige series wachten tot oktober, laat dan staan wanneer ze in Nederland komen (dan zitten we misschien al in december) :P

 12. Nee, ik vind het ook geen vreemdgaan. Als het de vriendin van een vriend is, is het (vaak) toch wel duidelijk dat ze hetero is -en dus is het voor de fun. Besides +1 voor girl on girl action ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.