Je moet Laura nog even krabbelen


Een deel van mijn Hyvesprofiel. Ja, ik heb hem nog. Nee, ik kijk er nooit op (alleen voor dit blogje nu dan even). Ik ben sinds 11 november 2010 nog wel naar meer concerten geweest. En nee, na twaalf seizoenen kijk ik ook geen America’s Next Top Model meer. Die fase is voorbij. 

Vroegah, toen was er nog geen Facebook (oké, eigenlijk wel, maar dat is niet leuk voor het verhaal). Zelfs Twitter (‘Zelfs Twitter?!’) bestond nog niet. Nee, wij, lieve kijkbuiskindertjes, wij hadden Hyves.

Nu moet u weten, ik zou noooooit Hyves nemen. Nee, Hyves was voor stomme breezermensen en het ging er toch alleen maar om hoeveel ‘vrienden’ je had. Maar ja, toen had een jongen uit mijn klas de foto’s van de Romereis op Hyves gezet en moest ik wel Hyves aanmaken om die te zien.

Op Hyves stuurde je geen berichtjes naar elkaar, nee, ben je gek. Je ‘krabbelt’ iemand. Ja inderdaad. Dus dan zeg je niet: ‘Je moet Laura nog even een berichtje sturen.’ Haha grapjas. Nee, dat wordt dan: ‘Je moet Laura nog even krabbelen’. Converseren wordt dan heel apart.

Op Hyves like je geen foto. Nee, er viel helemaal niks te liken daar. Je gaf respect. Respect geven vinden ze namelijk erg belangrijk bij Hyves. Het beste kun je natuurlijk én respect geven én reageren. Als je dat heel graag wil, dan moet je onder je profielfoto ‘R+R=back’ zetten. Maar dat is alleen voor insiders.

Op Hyves had je geen tijdlijn. Hyves had heel veel vragen, namelijk: wie, wat, waar ook wel www genoemd. Ga je een spelletje spelen? Laat het Hyves even weten. Ben je superduperverliefd op je kalverliefde? Ook dat moet Hyves weten natuurlijk.

Dus nu weten jullie wat Hyves is. Helaas is Hyves niet meer, of nou ja, op sterven na dood. Ik zou hier graag een moment stilte voor willen hebben.

Zo en dan ga ik nu even mijn Facebook checken.

51 gedachtes over “Je moet Laura nog even krabbelen”

 1. Ik had altijd al facebook omdat ik vrienden in England heb en op een gegeven moment had ik hyves aangemaakt, maar ik vond de termen respect en krabbelen zo stupido. Nadat ik een oud basisschool vriendinnetje weer ontmoet had heb ik hyves dan ook gedelete. Oh ja, sommige mensen hadden van die foute gifjes met glitters,, ieksss..ahhaha

 2. haha, ik was een van de mensen met de foute gifjes. Heb mijn hyves profiel een tijdje geleden verwijderd. Ik gebruikte het uiteindelijk alleen nog om contact te houden met de mensen die nog niet op facebook zaten, maar nu iedereen wel om is had ik hyves niet meer nodig. Ben er alleen van de week achter gekomen dat er nog een adres in mijn inbox zat wat ik eigenlijk nog nodig had *slaat zichzelf voor kop*

 3. En echt lang, laaang geleden, haast in de prehistorie zou je kunnen zeggen, toen hadden we CU2. Dat was toen best wel hip. Maar het mag duidelijk zijn: vroegâh was niet altijd alles beter.

 4. Klinkt heel bekend. Heel lang ook geen hyves gehad, pas toen de hype een beetje over was nam ik het (al zat ik toen al 3 jaar op FB) ook om foto’s te kunnen kijken xD Maar inmiddels zit bijna iedereen op Facebook, dus is dat probleem opgelost en is m’n hyvesprofiel door de shredder gehaald. Nu is de vraag welke site FB gaat vervangen…

 5. Zodra ik merk dat ik weinig tot niets (meer) doe op een site, verwijder ik mijn profiel. Hyves ligt al zo lang in de prullenbak dat de gegevens niet eens meer kunnen uitlekken…

 6. Ik heb Hyves nog wel, maar ik kijk er eigenlijk nooit meer op – alleen 1 x per half jaar om te zien hoe het met mijn oude oppaskindjes gaat die nog te jong zijn voor Facebook maar wel oud genoeg voor Hyves haha.

 7. Ik heb mijn hyves nog steeds. Dagelijks kom ik er even omdat ik daar de spelletjes dus wel erg leuk vind. En nog niet iedereen uit mijn lijstje heeft facebook.

 8. Hahaha ik vroeg me al af waar dat heen moest met die titel maar inderdaad. Dat goeie ouwe Hyves-tijdperk… (waar ik lekker niet aan meedeed, maar ik mag natuurlijk niet zeggen ’toen was alles nog simpel’, want dan denkt iedereen dat ik 80 ben)

 9. Terwijl Hyves zijn laatste ademtocht uitreutelt is er ook nog het fenomeen ‘Google Plus’, dat eigenlijk net zo triest is, maar godzijdank een stuk minder goed uit de veren komt! Ik deed al niets met Hyves en toen TMG het overnam heb ik mijn profiel uit protest verwijderd. Geen moment spijt van gehad!

 10. Oh die zotte oude tijden. Het lijkt wel een jaar geleden wanneer ik mijn Hyvesprofiel in de prullenbak worp. Oh wacht…

  Ik had volgens mij ook alleen hyves omdat een vriendinnetje van me die aanmaakte. Ik was er eerst fel op tegen want het klonk als een ziekte. Hyves, yak…

 11. Ha ha ha, deze is weer té grappig. :P
  Ik ben ooit op Facebook over gestapt omdat iemand er foto’s had geplaatst die ik wilde zien. Die persoon heeft er later zelf de stekker uit getrokken, en toen zat ik daar op Facebook. Dit gebeurt dus altijd, let er maar op! Je doet iets voor iemand, of je laat je opwarmen voor iets door iemand (bijvoorbeeld een feestje) en dan zeg je maar “ja”en dan wordt het hartstikke leuk, maar de persoon ik kwestie doet dan zelf niet mee of kan niet komen! Echt waar, dit klopt!

 12. Tja, ik zat laatst weer te kijken op hyves (omdat mijn email gespamd word door ukkies met uitnodigingen voor debiele spelletjes). Meer dan 170 mails… oepss, sorry hyves! Ik ga je maar verwijderen denk ik!

  Rust in vrede hyves *minuut stilte*

 13. Ik heb hyves laatst maar verwijderd, deed er toch niet meer. Had je vroegah ook CU2? Dat was pas wat, met gifjes en kleurtjes en hele grote vragenlijsten!

 14. *krabbelt*

  Facebook had mijn voorkeur omdat het internationaal is, en omdat mensen daar niet van die irritante achtergronden konden maken (witte letters op een hysterische 80-kleuren tellende achtergrond is toch niet leesbaar?). Ik vind het wel lekker dat op facebook elk profiel hetzelfde is – en leesbaar.

  En inderdaad ja @ één van de eerdere comments, CU2 was helemaal de bom rond de eeuwwisseling. In een tijd dat ‘de bom’ nog kon, haha.

 15. Heb nooit Hyves gehad, het trok mij niet zo, eerlijk gezegd. Facebook heb ik ook nog niet zo lang, een jaar en een paar maanden pas. Misschien ben ik bevooroordeeld ;-), maar ik vind Facebook een meer volwassen uitstraling hebben dan Hyves.

 16. Ik moest toevallig gister nog aan krabbelen denken, haha. Ik schreef altijd hele lange van 1500 woorden, maar toen werd het in om je krabbels te verwijderen nadat je ze gelezen had (alleen de lieve blijven staan <3<3<3) en hield ik er mee op.

  Ik had je graag een krabbel gestuurd maar ik heb mijn Hyves een jaar geleden verwijderd. Zonder er ook maar een moment spijt van te hebben gehad overigens.

 17. Mijn hyves bestaat nog steeds. Wilde hem eerst verwijderen, dat leek gelukt. Tot ik mailtjes kreeg dat er mensen jarig zouden zijn (huh, ik had ‘m toch verwijderd?!). Ik klikte op die link in de mail en kon zo door mijn email adres en wachtwoord in te vullen mijn account weer activeren :’)

 18. Ik heb Hyves denk ik ongeveer een jaar verwijderd. Ik kreeg heel veel ‘maar waarom?!’ vragen, maar nu hebben bijna al mijn vrienden het ook gedaan, of ze kijken er nooit meer op haha (:
  Leuk stukje trouwens!

  1. I know :D Alle bands/artiesten waar ik sowieso een keer naar toe wilde in mijn leven ben ik eigenlijk al naar toe geweest haha.

 19. Pfoe, dat was lang geleden zeg! Mijn Hyves bestaat ook nog steeds, maar ik heb er echt al tijden niet meer opgekeken. Misschien straks maar eens doen, ik ben stiekem best benieuwd hoe het er nu allemaal uitziet..

 20. hahahahahahahahahaha! In een hyper droog stukje even aangeven waarom hyves dramatisch is. Niet dat ik het nog niet wist maar je hebt al mijn vooroordelen weer naar boven gehaald, dank je wel!

 21. Hyves heb ik nooit gehad. Wel Netlog, ik hoop trouwens dat ik daar ooit mijn profiel verwijderd heb, wie weet slingert het nog ergens rond op het web. En nu heb ik al een eindje Facebook, na lang twijfelen. Af en toe kwam de neiging bij me op om mijn profiel te verwijderen, maar tot nu toe is het er nog niet van gekomen. Uiteindelijk is het wel handig gebleken. Om mensen te leren kennen, om foto’s te bekijken en… voor blogpromotie ;)

 22. Hier nog iemand die bijna nooit meer op hyves zit, in het begin redelijk veel gekrabbeld maar op een gegeven moment was ik er gewoon flauw van. Zoals je weet, heb ik geen FB en ben ik dat ook nog steeds niet van plan. Ik vind het allemaal wel prima zo…

 23. Och, Hyves, wat een ellende. Ik heb het toen verwijderd vlak voordat het overgenomen werd door TMG. Was er gewoon helemaal zat van, aangezien er alleen maar mensen in mijn vriendenlijst stonden die nogal van aandacht hielden. MySpace heb ik ook gehad, om vrienden te worden met iemand vlak voordat FB echt opkwam, maar dat was ook een debiele kutsite zeg :P.

 24. Ooooh, nostalgie haha! Ik heb ook jarenlang Hyves gehad, kon echt middagen lang bezig zijn met het pimpen van mijn profiel. Contact houden met klasgenoten via Hyves was bij ons ook echt he-le-maal hot. Maar een jaar of zo geleden heb ik het gedeleted, omdat ik er helemaal gek van werd en het enorm kinderachtig ging vinden. Vraag me af hoe lang Hyves het hoofd nog boven water weet te houden…

 25. En toch was het leuk, dat Hyves. Ik vond er veel oud klasgenoten terug. En raakte ze er ook weer kwijt. We hadden niet voor niets geen contact meer gehouden, zo bleek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.