Meisjes met rode haren


Zo ziet mijn haar er op het moment uit. Het is een tijdje geleden dat het geverfd is, dus heel rood is het niet meer (je ziet het nog wel als de zon erop schijnt). Op de achtergrond ziet u mijn bed, want ik was toen op de matrassenman aan het wachten en je moet toch wat doen he.

Vroeger, die goede oude tijd, toen had ik blond, bijna wit, haar. Dat werd donkerder en donkerder tot het een onbestemde donkerblonde kleur was.

Nu is er niks mis met donkerblond. Maar mijn eigen donkerblond vond ik niet zo leuk. Dus nam ik blonde plukjes. Heel veel blonde plukjes. Ik was een heus blond meisje.

Maar ja, je komt op de middelbare school. Opeens weet je niet meer wie je bent. Uiterlijk wordt heel erg belangrijk. Wat voor kleding moet ik dragen? Oh nee, ik heb een puistje, ik ga echt niet naar school! Zelfs het merk agenda was belangrijk.

No way dat ik nog blonde plukjes ging nemen. Nee, ik wilde donkerbruinrood haar. En zo geschiedde.

De volgende dag kwam ik op school en zei de jongen die naast me zat bij Frans (we moesten op alfabetische volgorde zitten, dat je niet denkt dat ik vrijwillig naast zo’n debiel ga zitten), waar een gothic-vriendin van me bij zat: ‘Word je ook gothic ofzo?’

Het heeft er niet voor gezorgd dat ik mijn haar weer blondeerde, maar met de jaren is het wel lichter geworden. Als mensen tegenwoordig vragen wat voor haarkleur ik heb, weet ik niet zo goed wat ik moet zeggen. Lichtbruinblondrood? (ligt er ook aan of het net geverfd is of niet)

Weet je wat grappig is? Mensen die denken dat ik echt rood haar heb van mezelf. Eén tip: kijk altijd naar de wenkbrauwen, dan kom je er wel achter.

En of het waar is wat ze zingen in het liedje? Dat antwoord lijkt me nogal logisch.

41 Responses to “Meisjes met rode haren”

 1. Strawberry blonde noemen ze dat geloof ik (rood/blond haar)

 2. Dat van die wenkbrauwen klopt niet helemaal. Ik heb blond haar (donkerblond), maar hele donkere wenkbrauwen van mezelf. Maar vind je haarkleur wel heel goed bij je passen. Ik heb mijn haar ooit rood geverfd toen ik 13 was. Samen met beugel, puistjes (alias… rood gezicht) en mijn favo outfits die roze en groen waren zorgde dat voor hele charmante foto’s.

 3. OH NEE HE!!!!!!!! TRAUMA …. dat liedje.. Trauma.. ja tuurlijk is het waar… maar mannen moet er maar achter zien te komen ;-)

  JA HET IS ECHT VAN MIJZELF en NEE ik heb het nie geverfd.. JA het is prachtig mooi. IDD zonde om te verven, kan je idd niet uit een potje halen…..

 4. Ik heb altijd bruin haar gehad, maar toen ik klein was, was het veel donkerder. Ik werd dan altijd boos als mensen zeiden dat het bruin was en bleef beweren dat ik zwart haar had. Mijn ouders vinden dat nog steeds de grap van de eeuw (nou ja, kwart eeuw in mijn geval) en halen het nog graag aan, haha.

 5. Goh, ik heb PRECIES hetzelfde ‘probleem’. Vroeger had ik wit heer, het werd steeds donkerder tot ik in de brugklas ongemerkt ineens heel saai donkerblond haar had. Ik heb het inmiddels alle kleuren van de regenboog gehad, van weer witblond haar tot knalrood en auberginedonkerbruin. Ik zou echt niet meer weten wat mijn eigen haarkleur is….

 6. Ik vind je haarkleur mooi, ziet er wel heel natuurlijk uit. De wenkbrauwtheorie gaat bij mij niet helemaal op, mijn wenkbrauwen zijn grijs/zwart-achtig (JA GRIJS) en mijn haren zijn bruin.

 7. Nooit gedacht dat jij aan haren verven doet, haha vond jou er eigenlijk het persoon niet voor. :p

 8. Je komt heel natuurlijk rood over… En die donkerblonde (non-)kleur… die herken ik wel.. ;-p

 9. Ik had vroeger ook hoog blond haar en nu heb ik licht bruin haar van mezelf. Alleen vorige week een spoeling doorheen gegooid dus het is nu heel erg donker bruin. Love it!

 10. Welke kleur gebruik je als je je haar kleurt? Ben namelijk al lang op zoek en wil het eens van andere mensen horen… Staat je echt super!!

 11. Zo heb ik alle kleuren rood al gehad :)
  Zelfs worteltjes oranje. (dat was een mislukking overigens….)

 12. Mooie haarkleur hoor! Ik moet ook nodig weer gaan verven maar heb er nog geen zin voor kunnen vinden!

 13. Ik heb zo’n hekel aan dat liedje. Als dat gedraaid wordt kijkt iedereen mij ineens aan, haat haat haat het.

 14. Ik heb ook donkerblond haar van mezelf (maar wel veel donkere wenkbrauwen trouwens). Ik heb het een tijdje heel donkerbruin geverfd en ik vond het me best goed staan, alleen… Wat een gedoe! Steeds uitgroei en de kleur bleef maar een tijdje echt heel mooi.
  Dus tegenwoordig heb ik gewoon lekker m’n eigen haarkleur. Met af en toe highlights.

 15. Het staat je heel mooi, heb ik stiekem in het filmpje gezien ;)
  Ik verf mijn haar niet, één keer gedaan en gezien wat er door het doucheputje ging, en toen heb ik besloten om er niet meer aan mee te doen (uiteraard in de volle overtuiging dat er tegen de tijd dat ik grijs word allang natuurvriendelijke haarverf bestaat)

 16. ik had het al bij het filmpje gezegd, maar ik doe het gewoon nog een keer: mooie kleur! En ja, het ziet er ook heel natuurlijk uit. Houden zo

 17. Haha, ik heb precies hetzelfde. Had vroeger heel blond haar dat in de loop van de jaren donkerblond werd en sinds een jaar of vier verf ik ze steeds donkerbruin met een rode tint ;)

 18. Hmmmm… verschrikkelijk nummer over die rode haren. Zet ginger-jongens toch een beetje op achterstand. En het moge duidelijk zijn ik heb (oké, oké, had (!), de beplanting op het schedeldak is inmiddels uiterst schaars) rood haar. Van mijn lieve mama gekregen, die overigens op het liedje van Arne Jansen reageert alsof niet door één maar door een hele kudde wespen achterna wordt gezeten.
  Maar interessanter: meisjes met rood haar worden bovengemiddeld fascinerend gevonden door jongens/mannen, geldt dat andersom ook? En wellicht nog boeiender: vinden ‘red-heads’ elkaar ook leuker of juist niet?

 19. Hele mooie kleur. Zoiets wilde ik ook een keer maar toen werd het heel oranje, dus heb er toen gauw weer een andere kleur over gedaan. :)

 20. Mooie kleur :)
  Ik heb gewoon mijn eigen kleur, bruin, in verschillende tinten. Laatst dachten een aantal mensen dat ik het geverfd had, maar ik denk dat het door de zon wat lichter geworden is. Best handig, scheelt een hoop geld ;)

 21. Ik heb mijn haar ooit 1x blond(er) laten verven, plukjes dan, voor een optreden. Was ook nog een dare.

 22. Ja, mijn haarkleur is nu ook niet echt mijn kleur. Tenminste het lijkt wel op mijn eigen kleur. Maar in de zon zie je ook nog een heel heel klein beetje rood. Omdat ik er vorig jaar een kleurspoeling: rood. Erin had gedaan, maar dat was niet echt goed gelukt, maar je zit het dus wel in de zon.

 23. Ik vind je haarkleur leuk! Zelf heb ik, al zeg ik het zelf, een hele saaie haarkleur. Een beetje peper en zout achtig. Toen ben ik begonnen met blonde plukjes en steeds meer blonde plukjes, tegenwoordig blondeer ik mijn haar maar helemaal.

 24. Ik ben van mezelf donker/goudblond, maar mijn wenkbrauwen zijn donkerder dan mijn uiteindelijke haarkleur hoor. Mijn haar is bij de wortels wel de donkerdere kleur van mijn wenkbrauwen, maar zodra het er uit is wordt het een stuk lichter, dus die wenkbrauwen gaan denk niet voor iedereen op. Bij mijn zus komt het er bijna zwart uit, en het wordt bijna wit…
  Ik ben nu trouwens kastanjebruin, heb het ook geverfd

 25. Ik vond het in het filmpje ook leuk staan, een tintje donkerder is misschien nog wel iets beter. Maar sinds wanneer ben ik en stijlgoeroe? ;-)

 26. In elk geval heb je mooi haar! Mijn haar heb ik nooit geverfd, wel heb ik ooit een langhaarperiode gekend, die gelukkig nu voorbij is. Was echt niet handig.

 27. Wauw, prachtig! Warme kleur.

 28. Maar maar maar, mijn wenkbrauwen zijn niet rood/oranje :P

 29. Altijd blond gehad. Zou het denk ik ook niet zo snel verven naar bruin of rood.

 30. DIE KUNNEN KUSSEN, DAT IS NIET MIS!

  Zo.

  Verder wil ik binnenkort blauwe plukken nemen.

 31. Ik heb donkerblond haar maar vroeger was ik echt onwijs blond te raar dat het zo veranderd door de jaren heen.

 32. Wauw, jij hebt echt mooi haar… zo licht! Ik heb van mezelf blond haar, dat door de zon nu echt heel lichtblond is geworden :P Maar ik heb dus hele donkere wenkbrauwen, dus het ziet er wel een beetje apart uit nu. Toch denk ik dat ik in het najaar mijn haar weer donkerder ga kleuren, want ik vind dit hele lichte blonde toch niet zo bij mij passen ofzo ;)

 33. Ik vind rood haar zooo mooi! Ik heb het ook een keer of twee geverfd maar bij mij viel het net iets lichter of donkerder uit dan de bedoeling was haha. Bij jou staat het echt heel mooi, die kleur wil ik ook altijd in mijn haar krijgen haha. Rood haar is hip!

 34. Meisjes met rode haren…. ugh. Dat liedje kan ik echt NIET meer horen. Echt niet. (ondanks dat Arne Janssen nog best een punt heeft XD)

 35. Haha. Ik heb het ook paar keer geverfd gehad, en daarna was de kleur ook niet meer echt benoembaar. Nu heb ik het geblondeerd, want het was een mengelmoesje van uitgroei van rood en een beetje donkerblondachtig bovenin. Dus nu ben ik weer gewoon blond. Maar mijn wenkbrauwen zijn donkerder dan mijn eigen haarkleur, dus dat zegt ook niet alles.

 36. Trackbacks

Leave a Reply