Terug naar Oegstgeest: this is my crib, roomraiders, wanna come in?

Nou, daar is die dan: de langverwachte roomtour. Ik kan jullie alvast vertellen dat ik niet voor jullie heb opgeruimd. Sorry.

Ik heb jullie wel in de maling genomen met bovenstaande foto he? ‘Huh, is dat vreselijke geval Laura’s kamer?’ Nee, thank god niet. Voordat ik over ga naar de after-foto’s (dit was dus duidelijk een before-foto’s) een aantal weetjes omtrent mij en mijn kamer:

1. Ik houd niet van biggetjesroze.
2. Mijn kamer was eerst biggetjesroze.
3. Het is lastiger dan je denkt om over biggetjesroze te verven met wit.
4. De vorige bewoonster had nog nooit van schoonmaken gehoord.
5. Ja, ik wel. Soort van.
6. Mijn kamer is 21 vierkante meter.
7. Ik heb een balkonnetje dat ik moet delen met de buurvrouw. Ik heb hem niet op de foto gezet, want hij is zo klein dat je hem niet kunt zien. Nee oké, dat is niet waar. Er past een stoel op. Maar daar is alles ook mee gezegd.
8. Ik heb zilvervisjes, een dode spin en een enkele vlieg als huisdieren gehad, maar die zijn nu verdwenen.
9. Genoeg feitjes, op naar de foto’s!

Wat u hierop kan zien: mijn kledingrek (ja, hij is scheef, maar dat is artistiek en heeft niks met mijn twee wel heel erg linkerhanden te maken), een bescheiden schoenencollectie voor een meisje, een twijfelaar, een poster van Flow Magazine en jawel: een BLAUWE muur. Weg met biggetjesroze, blauw is de kleur! Of nou ja, de Gamma noemde de kleur ‘Tibet’, maar ik vind het gewoon blauw hoor.


Wat u hierop kan zien: mijn ladekast, waar mijn modieuze outfits opgeborgen liggen. Mijn spiegel, die nog opgehangen moet worden aan de deur. En voor de rest: troep, heel veel troep (dingen zoals een fietspomp, een schaar, glitterzonnebrandcrème, twee muntstukken van vijftig cent en natuurlijk één of ander draadje voor mijn mobiel). Zoals ik al zei: ik heb niet voor jullie opgeruimd.


Wat u hierop kunt zien: mijn nog wel erg lege boekenkast Billy (geloof ik of een andere Zweedse naam), mijn bureau en mijn ikbendebaasbureaustoel.


Wat u hierop kunt zien: de kapstok, mijn wereldberoemde trenchcoat en mijn tasje Gerrit.


Wat u hierop ziet: Tibet! Mijn uitschuifbare eettafel met mijn niet-officiële eetstoelen (die moeten nog gekocht worden), een poster die verdomme de hele tijd valt en voor de rest trrrrrrroep.


Wat u hierop ziet: een tafeltje, een (slaap)bank, mijn van Gogh (oké oké, hij is niet echt) en vanzelfsprekend: troep.

Goed, dat was mijn kamer. En nu mijn huis uit!

50 Comments to “Terug naar Oegstgeest: this is my crib, roomraiders, wanna come in?”

 1. I like!
  Simpel en effectief!
  Vooral de poster die steeds naar beneden valt ;)

 2. Zucht! De troep mag blijven en wij moeten weg. Het leven is niet eerlijk.

 3. Pff, je hebt ons nog geeneens wat te drinken aangeboden!
  ‘k Ben het eens met het biggetjesroze, niks voor een man als jij :P
  Je werkbureau zit er wel wat krap uit. Studeert dat niet lastig? Of doe je dat overal behalve daar?

 4. En zie ik nou lamellen? Dat kan echt niet hoor, Laura! Lamellen zijn zo 1992! :p

 5. Ziet er echt heel leuk uit, Laura. 21 m3 is trouwens nog best lekker :)

 6. leuk! :D lelkker ruim ziet het er uit! :D (al denk ik uit ervaring te weten dat dsat alleen maar de foto’s zijn en t in t echt iets krapper is, of niet?

  • Nou ja, als je afgaat op de eerste foto, dan is het inderdaad wat krapper, omdat er nu dingen in staan :P Maar voor de rest is het niet bepaald een krappe kamer te noemen!

 7. Een slaapbank, mooi. kan ik logeren. ( haha ) ( nodig ik mijzelf uit, nee joh. )

 8. Ik mis het uitzicht :) Verder zit je best prima zo te zien! Gezellig met die troep erbij…

 9. Leuk! Vooral je kapstok :)

 10. Ik hou erg van je kapstok en die poster boven je bed :)

 11. Tof dat je niet hebt opgeruimd, dat zou ik niet kunnen! Het valt reuze mee met je troep. Helaas ben ik wel fan van biggetjesroze en niet zo van blauw. Maar het zij je vergeven.

 12. JA HALLO, IK WIL EVEN LATEN WETEN DAT IK DIT GELEZEN HEB. Oké. Doei.

 13. Ziet er leuk uit! Ik vind je Van Gogh-poster heel mooi, en je Flow-poster ook. Mijn kast is trouwens geverfd in de kleur Toefje (gewoon blauwgroen…), dus dikke respect naar alle verfnamenbedenkers.

 14. Tja, wat zal ik er op zeggen…

 15. Ziet er leuk uit! Vooral het bed, want die heb ik ook ;p Dat schilderij van van Gogh is mijn favoriet. Ooit hoop ik nog eens die met de TARDIS te bemachtigen (van Doctor Who, die zo cool was om een hele aflevering aan de man te wijden)

 16. ik mis de inhoud van een koelkast…. ja echt een roomtour zonder inhoud van een koelkast is geen roomtour… dus show me die koelkast.. en nee kan me geen ene moer schelen als je hem deelt met huisgenoten… ik wil het zien!

  vind het nog wel een beetje kaal hoor… en geen tv?
  en ik bewaar mijn fietspomp ook naast mijn glitterzonnebrandcreme… dat is namelijk logisch…

  • Zo boeiend is mijn koelkast niet! En tja, ik woon er nog maar twee weken, dus zo gek is het niet dat het een beetje kaal. Probleem is ook dat het betonnen muren zijn, dus ik kan niet boren (alleen met een diamantboor, maar wie heeft die nou tegenwoordig). TV had ik op het moment van de foto niet, maar nu wel.

 17. Mwah, ik had wel meer van jou verwacht hoor! Een echte van Gogh bijvoorbeeld, dat is voor een student toch makkelijk te betalen? Gewoon je stufi van de afgelopen 100 jaar én de komende 100 jaar bij elkaar leggen en je bent er al.

  Denk ik.

  • Ja, uiteraard komt die er nog aan, ik moet nog even één maand stufi sparen en dan heb ik het bij elkaar. In de tussentijd heb ik de poster maar opgehangen, maar die blijft daar natuurlijk niet hangen haha, het idee alleen al.

 18. Leuke kamer Laura! Bedankt voor het inkijkje :)

 19. waaaauw wat een ruimte! *jaloers*

 20. Posters zijn gemaakt om van de muur te vallen, bij mij blijven ze ook nooit hangen :P

 21. Nice! Ik vind je kapstok leuk! En die Flow poster ook, die heb ik ook maar ik moet hem nog een plekje geven in huis.

 22. Goh, dat roze is inderdaad echt 3x niks. Blauw is veel beter (al associeer ik het inderdaad absoluut niet met Tibet nee)! Leuke kamer heb je er van gemaakt. Wel grappig om te zien dat je echt een bureau en eettafel hebt, ik zou gewoon ook aan de eettafel gaan zitten werken (of op de bank :p Of op de bank eten, haha). Lekker in het zonnetje ook :) Maar ja, ik heb zelf dan ook graag van die supergrote bureau’s die zo’n beetje de halve kamer innemen en krijg al snel de kriebels van tegen muren aankijken, haha.

  • Ik heb bij mijn ouders ook een groter bureau, maar eigenlijk is dit veel fijner (ik werk dus aan het bureau, niet aan de eettafel), want dan kan ik er ook niet zo’n hele erge troep van maken, wat ik bij mijn ouders dus wel doe :P

 23. Je bureau is wel über klein zeg :o. Of maak je al je opdrachtjes aan de eettafel? Erg leuke kamer zeg, groter dan ik had verwacht, op de eerste foto lijkt hij namelijk zo klein :’)

 24. Ziet er heel leuk uit, zo’n tafel en een bank enz. Wel zou ik zelf voor een andere kleur kiezen maar tja iedereen heeft een andere stijl hihi. Leuk om te zien!

  Liefs, Romy

 25. Leuk om je studentenkamer zo te zien! En ach, troep… moet je eens bij ons thuis kijken!

 26. Wat een leuk kamertje:D

 27. Gezellige kamer! En die troep valt best mee.

 28. Wat een leuke kamer! Mooooie kleur blauw ook :)

 29. Wat een tof plekje heb je daar zeg :D Die kleuren zijn het helemaal in mijn optiek maar ik ben nou eenmaal een immense blauw fan!

 30. Alles kan, maar het hoeft niet. So true.

 31. Ik vind het er ook leuk uitzien, lekker Laura-achtig!

 32. Je hebt een mooie en simpel kamer maar toch mis hier en daar het stukje wat je kamer persoonlijker maakt. Maar ieder zijn smaak natuurlijk…. en daar gaat om.

  • Ja, ik snap wat je bedoelt, maar ik ben niet zo van de fotolijstjes ophangen oid. En ik heb deze kamer nog maar twee weken natuurlijk, het is nog niet af!

 33. Je hebt de inhoud van de koelkast niet laten zien. En waar ligt je lingerie?

 34. Ik heb ook een Billy! Twee zelfs, twee rode!
  En dat Tibetblauw is dus keischoon, en dat biggetjesroze keilelijk, ge hebt smaak!

Leave a Reply