Ik heb vijf e-mailadressen

Ik heb vijf verschillende e-mailadressen. Wat moet een mens in godsnaam met vijf e-mailadressen? Ik heb geen idee en tegelijkertijd heb ik ze allemaal nodig. Een opsomming:

1. Mijn allereerste ikbentwaalfjaarenechteendebiel e-mailadres.
Ik zal niet verklappen wat het is, maar het heeft te maken met een bandnaam die je ook breezerachtig kan opvatten (interessant he?), maar wat ik niet breezerachtig bedoelde, want ik vond (vind) huppelkutjes stom. Het erge is dat ik deze het vaakst gebruik, bijvoorbeeld om met vriendinnen te mailen en ja, ze nemen me nog steeds serieus. Denk ik. Hoop ik.

2. Mijn Hotmail e-maildres.
Deze is wat normaler (‘Goh, zou het soms je eigen naam bevatten, Laura?’). Ik gebruik(te) (zie nummer vijf) hem vooral voor ‘serieuze’ mailtjes (sollicitaties en dergelijke), want daar kon ik natuurlijk niet mee aankomen met mijn breezah e-mailadres.

3. Mijn blog e-mailadres.
Wat is nou een blog (met een .nl-adres) zonder een e-mailadres? Niets zeg ik je, niets. Deze mogen jullie uiteraard wel weten (laura@lauradenkt.nl, voor al uw liefdes- en fanmails). Heel leuk hoor, zo’n eigen e-mailadres, beetje jammer dat ik altijd in de spam kom als ik naar anderen mail. Oh en ik krijg elke dag een mailtje dat ik de loterij heb gewonnen (yesssssss) en over dat ik mijn gegevens moet veranderen bij de Rabobank, terwijl ik niet eens bij de Rabobank zit, kun je nagaan hoe goed de service daar is.

4. Mijn universiteits e-mailadres.
Deze is natuurlijk het stoerst. Kijk mij eens slim zijn. Ik doe er voor de rest niets mee, maar dat maakt niet uit.

5. Mijn Gmail e-mailadres.
Toen ik onlangs mensen moest mailen voor mijn studie bedacht ik me dat Hotmail eigenlijk niet zo hip meer is en dat mijn blog e-mailadres steeds in de spam komt en dat dat niet zo handig is. Dan maar meegaan met de stroom en op Gmail overstappen. Ja, ik ben een verrader. Sorry.

Vertel me nu alsjeblieft dat ik niet gek ben (‘Haha grapjas.’), dat er mensen zijn met wel tien verschillende e-mailadressen, dat vijf eigenlijk maar heel weinig is!

52 gedachtes over “Ik heb vijf e-mailadressen”

 1. Nee, je bent hier absoluut niet alleen in! Ik heb er momenteel nog 2 van de uni (alumni en student, maar m’n studentmail zal nu wel snel afgesloten worden), 1 van een bestuursjaar, 1 van m’n blog, 5 persoonlijke (hotmail, gmail x2, yahoo en live, jaja). En dan had ik er ook nog 1 van een ander bestuursjaar, maar die kon ik gelukkig doorgeven aan m’n opvolger. Gelukkig forward ik een aantal accounts en gebruik ik sommige mailadressen eigenlijk niet meer, zodat ik op iets minder dan 9 plekken hoef te kijken :p Maar ik vind het af en toe zelf ook wel verwarrend hoor, haha!

 2. haha herkenbaar. ik heb er zelf ook zo’n 6 ofzo.. 1 speciaal voor acties, nieuwsbrieven en ‘spam’ zoals enquetes ed, die ik alleen invul als ik tijd heb ;). En verder gewoon om tja, xD. Geen flauw idee maar er zal wel iets achter zitten. Iets heel klunzigs waarschijnlijk.

 3. Ooit lang geleden had ik hotmailadressen, maar ik geloof dat ik in 2005 al naar gmail ben overgestapt (omdat ik Microsoft gaar vond en Google veel meer ruimte gaf), eerst ook op een vaag ‘breezah’ e-mailadres (wat ik nog steeds heb). Sinds dit jaar twee nieuwe adressen erbij om beter over te komen. Ik kreeg vandaag een mail dat mijn uni-adres komt te vervallen, dus kan ik daar niet stoer meer mee doen. Dan heb ik nog m’n FB-e-mail (ja, daar kan je ook een e-mailadres hebben). Maar ik moet je teleurstellen, ik kom niet aan de 10 :P Ik vind je eigenlijk een verrader door nog steeds hotmail te hebben xD

   1. Nostalgie gaat vaak hand in hand met hopeloos achterhaald :P
    Ik bedenk me net dat ik ook nog twee e-mailadressen van m’n internetprovider had, al zijn die geloof ik nu foetsie.

    1. Ja, maaaaaaaar Kurckieeeee, daar zijn allemaal mails op van mij met vriendinnen over ons dramatische levens, ook van de middelbare school enzo, dat kan ik toch niet zomaar weggooien :(

    2. Ja, maaaaaaar Laura, dat is toch helemaal geen probleem? :P Ik heb toen al die meuk die ik belangrijk vond doorgestuurd naar m’n gmail. Je zou ze (nog makkelijker) ook kunnen downloaden met een e-mailclient (Thunderbird/Outlook). Maarja, als jij lekker nostalgisch wil doen, doe je dat toch :P

 4. Zo te lezen moet ik maar snel overstappen op Gmail… Ik had er een hoop, ook een stuk of 5, maar .. Oh, wacht zoveel heb ik er nog steeds.
  Een prive-acoount (bij hotmail), voor mijn beide websites een gmail adres en nog een speciale voor enquetes en ‘klikvooreencent’mailtjes. 5 is dus best normaal Laura, maak je geen zorgen ;)

 5. Ik heb er ook 6:
  – een @home-account
  – een hotmail versie voor mijn oude blog
  – een hotmail versie voor mijn huidige blog
  – een hotmail versie met mijn gewone naam bijvoorbeeld voor het boeken van reisjes en zo en waar dusook een boel spam in terecht komt
  – een gmail die gekoppeld is aan twitter (ik twitterde niet en toen heeft iemand vooor mijn een twitteraccount gemaakt met een nieuwemailadres)
  – mijn werkmail.

 6. Haha, ik heb er veel meer, dus wees gerust: je hebt er inderdaad maar weinig. Ik heb een hotmail-adres, een mailadres voor mijn blog (sinds kort 2 zelfs), een breezer mailadres,een spam-mailadres, een universiteits mailadres, een gmail mailadres en twee mailadressen van m’n bestuursjaar. Ik forward alleen alles naar twee mailadressen, zodat het nog bij te houden is, anders zou ik echt gek worden.

 7. Ik heb er veel en veel meer. Maar ik weet ze niet allemaal. Tussen mijn 13e-16e wisselde ik graag van e-mailadres.
  Tegenwoordig heb ik mijn Hotmaile-mailadres, eentje van g-mail die ik nooit gebruik (maar “moest” voor YouTube) en een Windesheime-mailadres. Valt mee dus. :-)

 8. Laura, je bent niet gek hahaha. Ik heb er (even tellen…) 6.
  2 uit mijn tienerjaren, 1 serieuze hotmail, 1 ook serieuze, maar die gebruik ik alleen voor mijn itunes account, mijn school mail adres, die gebruik ik alleen voor school (duh) en dan nog mijn stage mail adres.. hahahah, wat een werk!

  Ik geloof trouwens dat ik ook nog ergen een eigen email adres heb, maar zou niet weten wat dat is! :’)

 9. Dat had ik vroeger ook! Nu heb ik alleen mijn gmail e-mailadres en mijn e-mailadres van werk. De rest zal ongetwijfeld nog wel bestaan, maar daar ben ik al 4/5/6 jaar niet meer in geweest haha.

 10. Ik heb hotmail en DRIE adressen van de uni. Eén universiteitsadres (@student.ru.nl) en één faculteitsadres (@student.science.ru.nl) van toen ik (lang, lang geleden) student was (maar ik vraag me drastisch af wie er bedacht heeft dat studenten twee adressen moeten hebben), en sinds ik medewerker ben op de faculteit een @science.ru.nl (woehoe promotie!) Anyway, ik hoop dat de studentenadressen gauw komen te vervallen en ik laat voorlopig lekker alles doorsturen naar mijn hotmail. Belangrijk doen door mails te sturen vanuit mijn @science.ru.nl kan later nog wel ;)

 11. Even denken… Ik heb een hotmail adres… 2x een live.nl, een gmail, 2 adressen bij mijn blog, mijn studentenmail, eentje van een vrijwilligersproject waar ik aan mee werk en… een mailadres van het bedrijfje van mijn vriend. Ik geloof dat ik er dan wel ben? Dat zijn er 9. Drie daarvan komen binnen op mijn telefoon, 2 ervan zijn vooral voor spam en 4 komen binnen in mijn Gmail… en mijn Gmail is dus degene die ik eigenlijk het meeste gebruik. jeetje, dit is echt erg eigenlijk? Ik moet denk ik in therapie omdat ik teveel e-mailadressen heb.

 12. Vijf is best weinig. Ik heb er heel wat meer gehad. Momenteel heb ik nog:

  1. Mijn MSN-adres (waar ik ook jaren mee gemaild heb, want het was mijn allereerste eigen adres. Dit voorjaar bestaat het adres tien jaar, bedenk ik me net). Dat was voornaamachternaamgeboortedatum@msn.com. Nu gebruik het alleen voor MSN, dus twee keer per jaar ofzo.

  2. Gmail. Gebruik ik voor bijna alle mail, ook alweer heel wat jaren.

  3. Een e-mailadres voor persoonlijke Schrijfmeisje.nl-dingen.

  4. En een info schrijfmeisje.nl mail voor persberichten en dergelijke.

  5. Studentenmail. Spreekt voor zich ;-)

  Ik heb nog twee andere MSN-adressen gehad omdat het in die tijd heel hip was om het coolste adres te hebben. Voor mijn huidige gmail had ik een andere, maar raakte het wachtwoord zo hopeloos kwijt, dat ik ‘m nooit meer heb kunnen openen. Verder heb ik nog een andere studentenmail gehad, bij mijn vorige studie.

 13. Ik zal ook eens tellen: mijn privé hotmailadres, mijn werkmailadres, mijn zakelijke liveadres, ergens hangt nog mijn allereerste freemailadres waarschijnlijk, en mijn allereerste kijk-mij-eens-stoer-zijn-met-een-echt-mailadres-hotmailadres,en ik heb er nog een aangemaakt voor die geldverdienspam enzo. Dus nee, niet raar :)

 14. Ik heb ook aardig wat aan e-mailadressen.

  – Mijn persoonlijke e-mail die ik host (of beter: gekocht, wordt gehost bij mijndomein)
  – Mijn oude Gmail-adres, maar daar kreeg ik zoveel spam en onzin op dat ik naar de bovenstaande ben geswitcht
  – Mijn blogmail
  – Schoolmail

  En dan zullen we het maar niet hebben over alle 100000 mailadressen die ik aangemaakt heb in mijn hotmail-periode en ik moet ook nog aardig wat gmailadressen hebben wanneer ik eens een nieuw account nodig had of niet op mijn gewone e-mailadres wilde zetten.

 15. Oh ik heb er ook wel een paar hoor. Mijn oud hotmailadres met nickname dat ik gebruikte voor msn, en nu enkel nog ingeef op sites voor de spam. Dan een nieuw hotmailadres toen ik begon te werken en dat nickname-hotmailadres toch wel iets te genant was om aan collega’s te geven. Dan een Gmailadres dat ik eens aangemaakt had toen ik alles van Google onder één account wou onderbrengen (blogger, youtube, Adsense, …) en mijn Chrome webbrowser wou synchroniseren met verschillende computers/laptops en besturingssystemen.
  Toen ik het huis uit ging en alleen ging wonen kreeg ik een nieuw e-mailadres van mijn webprovider en dat gebruik ik nu het meest voor mijn persoonlijke mails.
  En dan recent nog een werk e-mail account dat ik enkel voor het werk gebruik.
  Ook 5 mailadressen dus zoals jij Laura =)

 16. Ik heb er 4:
  Hotmail voor school en persoonlijke dingen. Deze heb ik al sinds mijn achtste, maar gelukkig was ik toen al verstandig genoeg om een normaal adres zonder breezer te nemen haha.
  Hotmail voor spam
  Hotmail voor m’n blog
  Gmail voor accounts die met mijn blog te maken hebben. Die accounts had ik net zo goed op m’n spamaccount kunnen zetten, maar bij m’n blog kreeg ik toch meteen een Gmail-adres en eigenlijk werkt Gmail veel fijner Voor de apps op mijn telefoon waar ik een account voor nodig heb gebruik ik deze ook.
  Ik vind het

  Dus nee, je bent niet gek! Ik vind het juist fijn om alles gescheiden te houden, haha.

 17. Ik heb er drie. Een hotmail, een gmail en een studentenmail. En nee je bent niet gek, mensen met een eigen bedrijf hebben er nog veel meer, volgens mij heeft mijn moeder er wel een stuk of zeven :D

 18. Ik heb er vooral heel veel in de categorie ‘goh laat ik die maar vast claimen voor als ik ooit bedenk dat ik ‘m wil hebben en oh wat zou het dan jammer zijn als hij al bezet was’.

 19. Ik heb er 4, alleen geen blog-email-adres want ik heb gewoon gmail en dat is veel beter!!!! Categorie 1 gebruik ik niet meer, maar alles komt wel in mijn gmail (ben te lui om het doorsturen uit te zetten).

 20. Ik heb er ook behoorlijk wat..
  Twee oude hotmail adressen, worden zelden gebruikt
  Mijn prive gmail adres
  Mijn reclame gmail adres
  Mijn blog gmail adres
  Mijn oude blog gmail adres..

  6 dus ;)

 21. Ik heb er drie, of eigenlijk vier.. Mijn allereerste mail was van hotmail die ik nu nog gebruik voor nieuwsbreven. Ik heb laatst ook meteen een outlook-versie gemaakt dus dan een tweede. Verder heb ik een gmailaccount moeten aanmaken omdat ik een androidtelefoon heb en natuurlijk mijn blogadres die ik het meest gebruik.

 22. Je zet me aan het denken hoeveel ik er heb ik kom op 2 bij hotmail, 1 bij live, 1 bij upc, 1 gmail, 1 werkmail en als laatste een thuismail die op deze tablet staat pffff veeel maar het meest gebruik ik gmail

 23. Eens even tellen hoeveel ik er heb…

  1. Een emailadres voor alle meuk (marktplaats, reclamefolders etc.)
  2. Gmail, voor de serieuze mailtjes
  3. Hotmail adres waar ik een half jaar terug nog mee msnde.
  4. Een live adres voor mijn blog
  5. Nog een live adres voor ook wat andere serieuzere mailtjes

  Hier ook 5 dus! Maar jeetje, ik had niet gedacht dat het er toch zoveel waren. En ja, ik check ze elke dag…. :$

 24. Eens even zien, ik heb 2 van hotmail, 1 serieuze en 1 voor alle nieuwsbrieven waar je soms niet onderuit schijnt te komen als je bepaalde sites opent of ergens iets denkt te kunnen winnen. Daarnaast natuurlijk m’n werkmail, daar heb ik er ook maar liefst 3 van omdat we voor 3 verschillende kantoren werken en sinds m’n smartphone heb ik er ook eentje van Gmail, maar die heb ik tot nu toe nog niet gebruikt. Dus 6 in totaal, als ik er niet eentje ben vergeten…

 25. ik had er ook een hele boel…. en zal me niets verbazen als ik ze eigenlijk nog hebt.. maar ondertussen gebruik ik er maar 3..

  mijn hotmail
  mijn hotmail voor de mensen waarvan ik niet wil dat ze mijn officiele hotmail krijgen. logisch ja.
  mijn gewoonriz.nl mail. waar ik eigenlijk meerdere accounts heb maar goed dat tel ik gewoon als 1.
  en dan heb ik volgens mij ook nog een gmail… ergens…

  en dan hou ik niet eens van mailen….

 26. Ik heb er momenteel ook een vijftal! Nu ik erover nadenk is dat echt wel veel. En toch houd ik ze. Eentje (fastmailadres) is nu mijn spammail. Als ik me bijvoorbeeld wil inschrijven op een nieuwsbrief, maar ik vrees dat ik die nieuwsbrief wel eens heel vaak zou kunnen krijgen of dat ze mijn adres zullen doorgeven aan derden, dan vul ik dat e-mailadres in. Altijd handig om er eentje achter de hand te hebben. Dan heb ik nog mijn gmailadres (gmail vind ik echt duizend keer beter/makkelijker dan hotmail!), mijn studentenmail en nog twee andere die ik misschien wel eens moest stopzetten :p

 27. Ik heb er : 1 hotmail, 1 voor mijn blog (eigenlijk 2: een hotmail en een gmail), en 2 gmails (waarvan eentje dat ik al tien jaar heb en dus ook zo’n naam heeft waarmee je geen professionele mails wil sturen) dus dat maakt ook 5!

 28. Oef, even tellen…

  3 Gmail adressen
  1 Facebook adres
  1 forumt adres
  2 webmaster adressen (Ik beheer en help bij websites)
  4 eigen domeinnamen adressen
  1 Hotmail.nl adres
  2 outlook.com adressen
  1 werkmail adres
  1 studentmail adres

  Oeps, 16 adressen dus en ik denk dat ik er nog wat vergeten ben…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.