Dit is hoe ik me een typisch kantoor voorstel


‘Hé mam, ik heb een blogje over iets met kantoren geschreven. Zou jij misschien een foto van jouw kantoor willen maken die ik kan gebruiken?’
‘Ja natuurlijk, ik zal een zo vaag mogelijke foto met mijn iPhone proberen te maken.’

Ik heb nog nooit op een kantoor gewerkt, maar ik kan me er wel wat bij voorstellen. De types die daar rondlopen. Oftewel: dit wordt een genadeloos blogje vol met vooroordelen, niet gebaseerd op real life-ervaring, zoals jullie het van me gewend zijn.

1. De grappenmaker die zijn grapjas vergeten is.
Dit is een man (duh) die een ingezakt huwelijksleven heeft. Thuis is zijn vrouw de baas (‘Nee, we gaan nu naar Grenzeloos Verliefd kijken!’) en op zijn werk heeft hij ook niet veel invloed. Dus waar haalt hij dan zijn plezier uit? Uit het maken van flauwe grappen. Denk maar aan die mannetjes op kantoor in Jiskefet.

2. De neurotische planner.
Deze vrouw (duh) kan niets uit handen geven. Het bedrijfsuitje (bowlen natuurlijk) is pas over drie maanden, maar ze vraagt nu al of je kan aangeven op welke dag je wel of niet beschikbaar bent. Ze laat je zelfs niet een paar blaadjes nieten, omdat je het niet goed doet (‘Argh, teveel aan de zijkant!’). Blijf bij deze persoon uit de buurt. Alsjeblieft, voor je eigen bestwil.

3. De baas die niet de baas is.
Deze man/vrouw is eraan gewend thuis de touwtjes in handen te hebben en zet dat op het werk graag voort. Hij/zij vertelt je graag wat je fout doet en hoe het wél moet. Maar wanneer de echte baas in zicht is, kan deze persoon zich opeens wél nederig opstellen.

4. Het net iets te sexy manusje van alles.
Erg slim is ze niet (‘Huh, het kopieerapparaat zegt dat het papier op is, wat moet ik doen?’), maar dat vergeeft het mannelijke gedeelte van kantoor haar wel. Haar decolleté is nét te diep, haar rokje nét te kort, haar hakken nét te hoog en als ze iets aan een mannelijke collega wil vragen, buigt ze nét te ver naar voren. De vrouwen op kantoor hebben een hekel aan haar en daarom is Sexy Sadie (alleen mensen die van goede muziek houden, snappen de naam) dan ook tot hun favoriete roddelonderwerp gebombardeerd.

Dus kantoormensen, vertel het me maar: welke heb ik goed geraden?

41 Comments to “Dit is hoe ik me een typisch kantoor voorstel”

 1. Voornamelijk de eerste … *kuch*afdelingshoofd*kuch*

  Maar als het echt serieus is, neemt hij wel de beslissingen hoor…

 2. In het onderwijs idem dito, ik ben de frustiekip :P

 3. Ooh, dus ik heb een ingezakt huwelijksleven! Wat kan ik daar aan doen? Raar woord eigenlijk, huwelijksleven.
  Hoeveel blogs heb jij in de wachtrij klaarstaan? Want je post ze strak elke dag om 23:45, lijkt me sterk dat je dat met de hand doet :P

  • Misschien moet je die vraag naar tante Laura sturen! Ehm momenteel geen haha, wegens tijdgebrek. Maar ik plan ze altijd in om 23.45, maar dan ben ik meestal niet meer wakker nee :P

 4. Leuke Beatles-verwijzing!

 5. Ik heb geen kantoor, maar als ik er ooit een heb, ziet mijn bureau er net zo uit :P. Over die typetjes weet ik niets, maar ik zal het onthouden ;)!

  X

 6. Hoi Laura (ik ken je blog via Rianne/Wiebeltje),

  Nr 1, 2 en 3 kan ik wel op een of andere manier thuisbrengen. Nr 4 heb ik persoonlijk nog nooit ontmoet maar ze zal er vast wel zijn anders was dat stereotype niet zo bekend ;)

  En nu ik toch een keer een reactie schrijf… Mijn complimenten voor je leuke schrijfstijl en schrijfsels!

  Groetjes,
  Harriette

 7. DIT IS ZO WAAR, echt! Ik werk voor het eerst in mijn leven op een kantoor, en IK HERKEN ZE ALLEMAAL! hahaha :D

 8. Hahahaha, geen een. Tenm inste niet bij mij op kantoor.

 9. Wij hebben een 2 en 3 bij ons op kantoor en vooral 3 is verschrikkelijk vervelend! :-(

 10. De neurotische planner is verschrikkelijk grappig beschreven *Argh, teveel aan de zijkant!*

 11. Dit is eigenlijk ook wel hoe ik een kantoor voor me zie. Door alle chicklits die ik heb gelezen denk ik ook dat er elke dag in elk magazijn wel een man en een vrouw elkaar stiekem ontmoeten…

 12. Uhm… Ik ben een chaoot, dus moet ik wel strak plannen (anders loopt alles in de honderd) en ik kan heel chagerijnig worden als ik met typ-ex door mijn agenda moet omdat iemand mijn planning verstoort door een meeting te plannen op een dag dat ik andere dingen op mijn to-do-list heb staan, ha ha!
  Gelukkig gaan we steeds meer werken met digitale agenda’s (geen typ-ex meer nodig).

 13. Haha, bij ons zijn ze gelukkig allemaal niet, wij hebben eigenlijk best normale mensen

 14. Ik heb geen flauw idee hoe het op kantoor gaat, maar ik zou het net zo beschrijven als je vaak in de films ziet. iets minder overdreven dan wel.

 15. Nou ik herken ze eerlijk gezegd niet, misschien 1 een klein beetje. Ook de foto van het kantoor lijkt in de verste verte niet op dat van mij. Wij hebben een weids uitzicht vanuit een erg modern pand. Ik besef wel dat ik een bofkont ben. ;-)

 16. Wow, wat een vol bureau… Ik geloof dat ik blij ben met mijn papierloos kantoor..

 17. Haha zo herkenbaar deze types allemaal, voor de ‘grappenmaker die zijn grapjas vergeten is’, die kom je in bijna elk kantoor (tenminste, waar ik allemaal stage heb gelopen) wel tegen haha

 18. Haha, ik denk dat er vast wel dat soort types rondlopen :P

 19. Die clichés komen waarschijnlijk maar al te vaak voor op kantoor! Ik heb nog niet op een kantoor gewerkt, maar ik kan me voorstellen dat er wel een aparte sfeer hangt. Misschien zit ik nog te veel met de serie ‘De collega’s’ in mijn hoofd ;)

 20. Ik heb een neurotische planner op de afdeling zitten, beste meid hoor maar soms… word ik er weleens gek van. Volgend jaar in maart gaat ze met zwangerschapsverlof en daar loopt ze nu al dingen voor te regelen c.q. over te dragen… pfff…

 21. Bij ons werkt er geen enkel van uw puntjes moet ik zelf zeggen. Maar nummertje vier mag je uiteraard altijd langs sturen voor een sollicitatie hoor =)
  Nu is mijn vraag: Welk typetje ben jij Laura? ;)

 22. Ik herken eigenlijk geen 1 van deze types op mijn huidige job. Maar we zijn ook niet met zo veel, misschien ligt het daaraan :D

 23. Haha ik werk niet op kantoor dus kan niet met zekerheid zeggen of het ook klopt

 24. Nou, je moeder (of een van haar collega’s) mag haar bureau wel eens opruimen ;)

 25. Ik zou het niet weten. Op mijn werk is wel een kantoor waar iedereen een computer heeft, maar om wetenschappers nu met kantoormensen te gaan vergelijken? Ik ben trouwens wel benieuwd naar je wetenschapper-stereotypes. Dan maak ik wel een mooie laboratoriumfoto voor je? ^^

 26. Ben benieuwd wie die Sexy Sadie referentie heeft meegekregen :P

 27. Hahaha, geniale post. Heerlijk die sarcastische opmerkingen erbij!

 28. Ik geloof dat ik zelf wel iets weg heb van nummer 2, maar echt, ik probeer wel lief te zijn hoor!

 29. dan vraag ik me toch sterk af welke je moeder is…..

 30. Je mag mij onder categorie 4 klasseren ;-)

 31. aaah. Ik heb eigenlijk altijd in kantoren gewerkt waar iedereen prettig gestoord is.

Leave a Reply