Het magische tijdstip van 23:45 uur

Op een dag besloot Laura weer te beginnen met bloggen. Na een paar maanden bedenktijd en proefblogjes schrijven die echter nooit op het wereldwijde web zouden verschijnen, kwam www.lauradenkt.nl (ja, inderdaad, dat is de site waar je nu op zit, wat een toeval!) online. Denk je misschien dat het grootste probleem van een beginnende ex-blogger (ik heb van mijn 12e tot mijn 16e ook een blog gehad) is: waar ga ik het over hebben? Of misschien wel: hoe vaak blog ik? Maar nee, mijn grootste dilemma was: hoe laat zal ik mijn blogjes online laten komen? Want het belangrijkste van de drie R’s is toch wel regelmaat.

Je hebt mensen die om 7:00 uur hun blogjes plaatsen of desnoods 18:00 uur. Maar waarom normaal doen als je ook raar kunt doen? Dus besloot ik om mijn blogjes standaard te laten verschijnen om 23:45 uur, een kwartier voordat er officieel weer een nieuwe dag begint.

Afgelopen borrel bij mijn studententoneelvereniging (KOM IN MEI NAAR DE VOORSTELLING) vroeg er iemand: ‘Laura, hoe kan jij nou blogs online plaatsen als jij hier bent?’
Het antwoord?
‘Magie.’
(de tovenaar die WordPress heet, geeft mij de mogelijkheid om blogjes in te plannen)

Ik zit dus niet elke avond met dichtvallende ogen te wachten tot het 23:45 uur is en ik eindelijk die verdomde blog online kan zetten.

Wat is er nou zo leuk aan dit tijdstip?
– Het is een reminder voor mensen op Twitter dat ze eens naar bed moeten gaan (die verzin ik niet zelf, dat is daadwerkelijk gezegd).
– Mensen die altijd laat naar bed gaan, hebben nog wat te doen op de late avond.
– Anderen lezen mijn blogs bij het ontbijt (wat ik echt een geweldig compliment vind trouwens :D).
– Als ik wakker word, kijk ik altijd uit naar de reacties die ik nog moet lezen.

Het is dus zowel voor de laatopblijvers als de vroegopstaanders een ideaal tijdstip! Oftewel: wederom een voorbeeld van wat voor genie ik ben.

(helaas gaat het ook wel eens mis en word ik wakker met allemaal OHMIJNGODERISGEENNIEUWEBLOGONLINELAURA-tweets, maar daar hebben we het maar niet over)

42 gedachtes over “Het magische tijdstip van 23:45 uur”

 1. OH MIJN GOD LAURA JE TWEET KWAM 1 MINUUT TE LAAT. :’) Ik vroeg het me inderdaad af waarom jouw blogs op dat tijdstip online komen. Ik zou beter nu naar bed gaan, dus het is inderdaad waar dat het een reminder is.

 2. GOEDEMORGEN LAURA!

  Heb je lekker geslapen? Dit is dus een comment op jouw blog van 23.45 gisteravond, die ik om 00.16 las. Dat was broodnodige informatie.

  Fijne dag verder!!

 3. Ik denk dat ik maar royalties moet gaan vragen voor mijn inspirerende inbreng waardoor jij weer blogideeën krijgt :P
  Jeej, ik hoor bij categorie 2 en 4 (toch? :D) ^_^
  Wanneer is dat voor het laatst gebeurd, dat je blog niet gepost werd?

  1. Dan moet ik je toch teleurstellen, want het was diegene van de toneelvereniging met haar vraag die me inspiratie gaf, jij niet :D

   Ik weet niet, een tijdje geleden wel.

 4. Ik lees je blog altijd in bed als ik niet kan slapen, ongeveer zes keer per week dus. Dat is echt mijn routine: toch nog even internet aanzetten om het stukje van laura te lezrn, haha. Ik ben wel blij dat jij de enige bent die op dit tijdstip haar blogs online zet aangezien ik over iets meer dan 6 uur weer fris en fruitig naast mijn bed moet staan…

 5. Ik lees ze meestal, of in bed of bij het ontbijt. Wanneer ik ze bij het ontbijt lees dan lees ik ze later in de week nog een keer, hahah blijkt dat ik het eerst half uur niet goed lees /verwerk heheh

 6. Inderdaad heerlijk zo’n Laurablog bij mijn ontbijt. ;-)
  Ik plaats mijn blogjes altijd automatisch online op een tijdstip dat ik niet aan het werk ben. Ik heb wel eens gehad dat mijn leidinggevende dacht dat ik tijdens werktijd aan het bloggen was, niet zo handig dus.

 7. Als ik jouw nieuwe blogje ’s avonds nog niet heb zien verschijnen voelt het inderdaad alsof ik lekker op tijd ben gaan slapen, haha. Maar ik vind het juist wel leuk, als mensen over zo’n plaatsingstijd hebben nagedacht (of niet, maar als er in ieder geval een vaste tijd is). En als ik het dan doorheb voel ik me ook nog eens slim, hahaha ;p

 8. Ontzettend handig, een dergelijk systeem! Ik vermeld altijd op twitter wanneer er weer een nieuwe versie van polderdame.blogspot.com is verschenen, maar ik vind het lastig om elke dag inspiratie te vinden. Meerdere keren per dag twitter ik vervolgens dat er iets nieuws op het weblog staat, voor de “goedemorgen”
  twitteraars en de nachtbrakers. Mijn systeem vergt iets meer werk, dat dan weer wel. Ik lees je blog vaak ’s ochtens, bij de koffie.

 9. Ik denk dat ik voortaan mijn blogjes maar om 22:22 moet gaan inplannen. Dat tijdstip en ik zijn hartsvriendinnen en het is nog genetisch bepaald ook, want mijn moeder heeft er ook iets mee. Tegenwoordig lig ik om 22:22 uur wel in bed me slecht te voelen, maar vroegah keek ik altijd op dat tijdstip op de klok!

 10. Voor mij is 23:45 een tijdstip waarop ik doorgaans al in bed lig. Ik draai me vaak om en zie dan het tijdstip op mijn wekker voorbij komen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dan wel eens denk “wat zou Laura geschreven hebben?” maar dat lees ik dan later wel weer. Als ik nog op Twitter zit en jouw blog komt voorbij, dan weet ik dat ik te laat naar bed gegaan ben die dag!

 11. Ja, het is voor iedereen ideaal behalve voor mij want ik ben een vroege maar mijn moeder heeft coeliakie dus het is mij verboden welke computer dan ook in dit huis aan te raken met broodvingers – ik kan je blogs niet lezen tijdens mijn ontbijt wheeheeheeee :(

 12. Begrijp ik het nu goed dat je dat automatisch in kunt stellen? Goh, weer wat geleerd… mijn blogtijden zijn niet echt regelmatig, hoewel… het is meestal ’s avonds omdat ik overdag werk en als ik vrij ben wil ik het weleens ’s ochtends doen. En ook ik heb meestal wel wat blogs op voorraad maar wist dus niet dat je die automatisch kon publiceren…

 13. Hmm, eigenlijk helemaal niet zo’n gek idee. Mijn voorkeur zou dan naar 22:22 gaan. Ik heb daar iets mee. Als ik ’s avonds op een digitale klok kijk, staat dat ding zo vaak op dat tijdstip.

 14. Haha dat is eens een ander tijdstip. Ik probeer de mijne om 9 uur sochtends te laten verschijnen, maar soms lukt het niet goed met plannen en komen ze wat later ;-)

 15. Ik lees je blogs ook meestal s’ochtends :) En ow ja… ik heb iets stoms met tijd, vooral als het 1:11, 2:22, 3:33 etc is… (niet alleen met tijd, maar bv ook met kilometerstanden in de auto) Ja ik ben raar.

 16. Hmm.. daar zit wat in. Nu moet ik eerlijk toegeven, ik heb te weinig om over te bloggen om stipt elke dag een nieuwe klaar te hebben kunnen staan. Dus ik vergeet de regelmaat nog even. Komt wel als ik weer eenmaal in het ritme zit.

 17. Nog nooit over nagedacht dat je het ook kon plannen. Ik gooi het er altijd op zodra ik er aan denk. :’) Misschien moet ik ook maar eens een Afgeschreven-tijdstip gaan bedenken….

 18. haha het is inderdaad een: oh kut, laura’s blog is online, dat betekent dat het al kwart voor 12 is en ik moet morgen vroeg op-ding (en dan moet ik toch nog even lezen voor ik naar bed ga). En anders bij het ontbijt, in m’n standaard ochtend rondje langs het internet! en dan hou ik dus tijd over als ik het ’s avonds al gelezen heb!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.