Laura’s liederenanalyse: pas op, dit Nick en Simon-liedje kan voor braakneigingen zorgen

httpv://www.youtube.com/watch?v=hLenh4VokF0
NIET LUISTEREN!!!

Ach ja, jullie weten inmiddels wel dat ik niet van Volendams kattengejank houd. Misschien niet altijd terecht, maar toen Rianne me aanraadde om dit liedje te luisteren, wist ik het zeker (voor zover ik dat nog niet wist): de palingsound is niet voor mij. Laten we naar de ingenieuze tekst kijken.

Ik wist niets van de liefde, ik was tien 
Maar ik heb nooit meer zo`n mooie meid gezien 
We waren niet te scheiden 
Je woonde maar 2 huizen van me weg 
Tien stappen ver 
Ooooh wat een romantiek!

Op een morgen kwam jouw moeder in de klas 
En alsof het maar een kleinigheidje was 
Jij was spaans gaan leren want jij ging emigreren 
Maar vergat je dan dat ik je vriendje was 
Jeetje, wat een trut. Dat meisje heeft jou dus als vriendje (maar je weet niets van de liefde, dus of ze daar nou blij mee moet zijn) en daar houdt haar moeder niet eens rekening mee? Het is mooi wel echte, heuse, ware liefde hoor, ook al weet je niets van echte, heuse, ware liefde af en was je tien, dus kon je nog maar net praten.

Want waar ik ook ga, waar ik loop of waar ik sta 
Ik ren mijn schaduw achterna 
Dat is raar. Je loopt en/of staat en tegelijkertijd ren je? Knappe jongen.
En ik kan het niet verdragen 
Je bent en je was, het leukste meisje uit mijn klas 
Wat zou je zeggen als je wist, dat dit lied voor jou geschreven is
Omdat ik jou nog altijd mis
Hoe oud ben je nou, Nick/Simon, eind twintig? En je denkt nog steeds aan één of andere chick die je leuk vond toen je tien was (terwijl je niet wist wat liefde was, ja, dat mogen we benadrukken), er zijn zelfs geen leukere meisjes dan zij? Dit is niet romantisch meer, dit is gewoon creepy.

Op een morgen als ik om mijn huisje struin 
Zit een mooie witte vogel in mijn tuin 
Ik doe een briefje om haar pootje 
Het kan niet maar toch hoop ik, 
Dat het ooit bij jou aankomt 
Wat dacht je van haar opzoeken op Facebook, jongen? Dan lijkt de kans me groter dat je in contact met haar komt.

Oftewel: Nick en Simon zijn een stel dramatische schoolmeisjes.

35 gedachtes over “Laura’s liederenanalyse: pas op, dit Nick en Simon-liedje kan voor braakneigingen zorgen”

 1. Dat hele facebook was toen helemaal niet zo hip .. was vooral ameerikaans.. (en dan op zn volledams uitspreken) dus facebooke dat konden die jochies nog niet…
  en daarbij… ze hebbe alleen hun basisschool afgemaakt dus dat meisje is de enige en enigste uit de klas die leuk was.. jammer van al die andere meiskes maar das gewoon zo.. en dat nog steeds zo.. als ie naar dr foto kijk dan zegt ja ze is nog steeds het leukste meissie uit die klas… dusseja eigenlijk hebben die gassies een punt…

  bedenk een volledams accent hier bij.. nogmaals.. graag… ik was op dreef…

 2. Och ja, Nick en Simon! Wat een jeugdsentiment is dat. Het grappige is dat mijn oma er heel erg fan van is, maar dat zegt genoeg denk ik.
  Wat ik me nu bedenk is dat het feit dat ik de tweede comment op deze post geef betekent dat ik weer veel te laat naar bed ben gegaan. Oké mama, nu ga ik écht!

  Slaap lekker.

 3. AAAAH, m’n oren bloeden! :S *zet snel keiharde deathmetal op*
  Als je ook al commentaar gaat geven op dit soort meuk, moet je eigenlijk ook eens commentaar geven op de intro van Pieter Post, want die kan echt niet (al weten veel mensen waarschijnlijk al waarom) :P

 4. Dank je Laura, dat je deze tekst hebt willen analyseren. Ooit dacht ik dat het achterbuurmeisje de woorden die ze niet kon vervangen had door haar eigen woorden wanneer ze dit lied zong. Later kwam ik er achter dat ze het ‘letter-perfect’ zong en dat het aan hun tekst lag.

  Ik moet alleen iets bekennen. Ik kan het lied ook bijna van voor naar achter meezingen… [blozendesmilie]

 5. Hahahaha :’) Ik vind nick en simon echt geweldig! De muziek luister ik wel, maar het is niet mijn favoriet, maar die HUMOR van die jongens, geweldig!

  (natuurlijk moet je eerst naar de palingsoap of jan smit’s series te kijken om daar achter te komen…. Dat is een beetje jammer, hahah!)

 6. Ik vind de romantiek in dit liedje wel heel schattig ;) Als een liedje voor zwijmelende net-tienermeisjes, wel heel lief, maar voor de rest een beetje erg ja ;) Maar goed, het kan altijd nog erger (als je nu Julia heet bijvoorbeeld *bump*)

 7. Heb je wel eens een hit van een popster vertaald?
  Ik vind N & S nogwel om aan te horen…
  Nee Corrie K of Frans B, Frans D..!
  Dat gaat echt nergens over en de melodie is ook prut.
  Kedeng, kedeng met de trein N.S. N & S…
  Het blijft commercie…

 8. Geloof dat dit nummer oud genoeg is om te zeggen dat ze wellicht nog geen facebook kenden toen :’)
  Ach ja, het is een schattig liedje over een jeugdliefde Laura, laat die arme jongens toch xD

 9. Hahaha, ik snap wel wat je bedoelt. En dat heb je goed beschreven :’) Maar dit liedje is volgens mij zo overdreven omdat hij is geschreven voor het tv-programma ‘het mooiste meisje van de klas’, want daar wordt ie altijd gedraaid in het begin van het programma.. of was dit nummer er eerder?

 10. Als je het liedje hoort, dan denk ik: “lekker meedeinen met de Spakenburgse palingsound.” Ok, ik ben de veertig gepasseerd, ik kom daar ook voor uit. Ik vind Doe Maar helemaal leuk, maar dat komt gewoon door mijn leeftijd. Maar schrijven over een verliefdheid van een kind van tien? Het is ook iets te zoet, zingen over een duif met een brief. Eigenlijk is het een onwaarschijnlijke tekst, maar toch is het lied populair. Het is een scherpe analyse, Laura.

 11. Ik moet bekennen dat ik ooit naar hun Symphonica in Rosso concert ben geweest en ja, achteraf gezien viel dat dus best wel tegen… Niet altijd zuiver en hun liedjes… tja, als je er echt goed naar luistert, is het wel heel slap gelul…

 12. Sorry Laura, maar reageren is nogal moeilijk voor mij, haha. Gaat telkens niet zoals ik wil. De eerste reactie was als antwoord op Hester ;)

  Maar… deze tekst is inderdaad niet erg hoogstaand. Ik geef je gelijk. Overigens kan het nog erger hoor. Dus lach maar HA HA HA HA! http://youtu.be/tTmWVM0xE1U

  1. Je moet in plaats van op beantwoorden (rechts) op reply (links) drukken, dan doet hij het wel goed! En oh mijn god, die is inderdaad nog verschrikkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.