En vandaag in Pauw en Witteman: LAURADENKT!!!


Ik ben zo famous.

Afgelopen maandagavond was het zo ver: ik ging met mijn minor naar Pauw en Witteman. Allereerst kregen we een rondleiding in de regiekamers (zie de foto). Als je tv kijkt, denk je er niet over na dat er zoveel mensen achter zitten. Regie, licht, geluid, er is veel voor nodig bij zo’n programma. Daarna moesten we weer naar het café om de tijd te verdoen met celebrity-spotten (althans dat deed ik): ‘Heeft die man een pak aan omdat hij ergens bekend van is of is het een random iemand?’ Daarna bleken we al de studio in te mogen en natuurlijk waren wij weer als laatsten dus kregen wij de slechtste nooitinbeeldplekken. Ik snap het wel dat ik niet zo vaak in beeld was, want dat is natuurlijk heel afleidend, dan denkt iedereen: ‘OH MIJN GOD, LAURADENKT IS OP TV.’
Maar toch.

Het was een bijzondere uitzending, want Rutte en Samsom waren er namelijk. Het is heeeeeel raar om die twee mannen in het echt te zien, nadat je ze zo vaak op tv hebt gezien. En je komt nog eens wat te weten (ik zat achter Samson, vandaar veel dingen over hem):
– Samsom is echt klein (hoor wie het zegt) in vergelijking met de andere heren dan.
– Samsom had een te korte broek aan.
– Samsom had donkerblauwe sokken aan, wat dus matchte met zijn stropdas (wat een fashionista).
– Jeroen Pauw klikt tijdens de uitzending de hele tijd met zijn pen.
– Jeroen Pauw is absurd lang.
– Pauw en Witteman moeten een kleedkamer delen. Matthijs van Nieuwkerk heeft er wel eentje voor zichzelf en die zit twee deuren verder.
– De studio (ook die van De Wereld Draait Door) is écht veel kleiner dan je denkt.
– Ik moest bijna niezen tijdens de uitzending, maar ik kon het inhouden.
– Ik viel ook bijna in slaap, ondanks dat ik koffie had gedronken, vanwege mijn nog steeds durende slaapgebrek.

Ik had gehoopt op een Pfauth-momentje*, maar helaas moesten de mobieltjes uit. Ondanks dat ik niet in beeld was en überhaupt niet als gast aan tafel zat (ik bedoel, dat is toch raar?), was het toch nog een leuke avond!

*Ernst-Jan Pfauth legde met zijn mobieltje een ruzie tussen Paul Witteman en Jan-Peter Balkenende vast, wat in allerlei programma’s kwam en dat heeft er toe geleid dat hij nu een bekende blogger is geworden.

34 Comments to “En vandaag in Pauw en Witteman: LAURADENKT!!!”

 1. Ik dacht al dat ik je zag zitten maar dacht zal het mis hebben niet dus he he: )

 2. Waarom hebben wij in die drie jaar dat nooit gedaan! Ofja, had ik maar die minor gedaan!
  En Diederik is best lief hoor.

 3. Samson vroeg aan mij en m’n vrienden, toen we publiek waren bij Echt Niet?! (vergeten programma van Teleac), of we professioneel publiek waren xD Vinnik een rare vraag iig, zo kwam ik erachter dat er mensen zijn die betaald worden om publiek te spelen. Dus Laura, hoeveel heb jij of jouw docent gevangen voor het publiek zijn in Pauw en Witteman? :P

 4. Leuk dat je daar hebt geweest!

 5. Ach nee
  Ach nee
  Was jij klapvee?

  Het gaat er idd anders aan toe dan dat je het verwacht.
  Toch wel heel leuk om dit eens mee te maken.
  Goed voor je cv!

 6. Ik heb eigenlijk nog nooit naar dit programma gekeken, trekt me niet zo. Maar het lijkt me dan best weer gaaf om een keer zoiets mee te maken. :-)

 7. Vreemd hea, zo’n uitzending bijwonen? Ik ben een aantal keer gratis naar zo’n zangshow of dansshow geweest, en dat was ook wel heel vreemd… moest Chantal Janzen vb. de opening van de vorige show nogmaals doen; omdat die fout gegaan was ;) Daarna had ze weer een kwartier nodig om zich om te kleden voor de show van vandaag *zucht* Gelukkig zat jij live, dat is veel leuker! :D

 8. Gaaf zeg, vooral in zo’n aflevering met die twee!

 9. Woeeeeh, tof dat je daar was! Toen ik las “Samsom had een korte broek aan” heb ik volgens mij een kwartier naar die foto gestaard. Ik dacht namelijk dat hij echt een korte broek als in hotpants-achtig aanhad. Jammer dat dat niet zo was.

 10. Wat grappig! Je bent gewoon echt beroemd!!!

 11. Hey Laura,
  ja de Happinez is voor mij ook een beetje te spirituell, maar de happy kiz is het niet :) Het is veel mooier om te lezen :) have a look in a shop in it :)

  Groetjes Marie

 12. Ja dat was in hetzelfde gebouw als DWDD, die studio is inderdaad echt veel kleiner.

 13. Haha, wat leuk! Ik ben ook een aantal keer in de media geweest (ja, serieus!) en ik vond het ook altijd een heel interessante ervaring. Het is in ieder geval iets wat je kunt bijschrijven op je lijstje van bijzondere happenings!

 14. Mag ik je handtekening???

 15. Wat leuk, ik moet eind november ook voor het vak Politieke communicatie en Journalistiek, kan nou niet zeggen dat ik er erg naar uitkijk. Jij had dan wel het geluk met interessante tafelgasten!

 16. Leuk joh dat je daar bent geweest! Ik ben ooit een keer bij een talkshow van Martijn Krabbé geweest, kregen we allemaal van die nepdrankjes waar we dan ook nog zogenaamd van moesten gaan drinken…

 17. Ik zou bij zo’n praatprogramma ook haast in slaap vallen, haha. Op zich lijkt het me best leuk om publiek te zijn bij een tv programma, maar dan liever bij iets minder politiek gerelateerds :p

 18. Geluksvogel! Wel slecht dat Samsom een te korte broek aan had. Nu ga ik niet meer op hem stemmen.

 19. Lijkt me leuk om een keer te mogen ervaren, zo’n tv opname.

 20. Ja, ik had ook minstens een plaats aan tafel verwacht! Ik vind het toch een heel klein beetje blijdschap door middel van overleden gevogelte! ;)

 21. Cooool zomaar een aflevering bijwonen :)

 22. Wat leuk, lijkt me erg leuk om ook ooit te doen

 23. Ik heb Samsom nog nooit met een goed passende broek gezien. Is hij klein, kan hij óók nog een te korte broek vinden. Nah.
  Wel leuk om daar een keer bij te zijn, lijkt me ja:)

 24. Ik kijk nooit Pauw en Witteman, niet helemaal mijn soort programma ;)
  Maar wel leuk dat je er geweest bent!

 25. Zo leuk! :) Mocht ook een keer een dagje achter de schermen meekijken bij EenVandaag.

 26. Wat cool dat je daar was! En je hebt de heren goed geobserveerd zeg! Leuk! =)

Leave a Reply