Terug naar Oegstgeest: de complicaties van het op kamers wonen

Inmiddels woon ik meer dan twee maanden op kamers in Oegstgeest en ik heb gemerkt dat dat ook wel eens problemen oplevert. Een overzicht (en er zijn er waarschijnlijk nog meer die ik vergeet):

– Ik  heb oneindig veel kledingproblemen. Binnen heb ik het koud, buiten ook, totdat ik op de fiets stap, dan krijg ik het ontiegelijk warm. Tot een paar weken geleden droeg ik nog mijn zomerjas (nu mijn tussenjas, ik snap mensen niet die geen tussenjas hebben, een winterjas is nu toch te warm? En bovendien is tussenjas een leuk woord, dus dat lijkt me wel reden genoeg.) en op de fiets deed ik die niet dicht en dan kijken mensen je raar aan. Zeker als je dan nog wel een sjaal draagt, omdat je verkouden was (nee, ík ben niet degene die raar is). Daarnaast heb je nog het welkekledingmoetikmeenemennaarmijnoudersenwelkeweerterugnemenprobleem. Dit probleem is vooral groot als ik op zaterdag uitga, omdat al mijn leuke kleding natuurlijk in Oegstgeest ligt. En natuurlijk het altijd terugkerende probleem van watmoetikvandaagweeraan. Zucht. Het leven van een oppervlakkig meisje is zo zwaar.
– Ik heb een douche die uit zichzelf wisseldouches geeft. Zo. Ontzettend. Fijn.
– Dat je uit het raam kijkt en dan je halfnaakte overbuurman ziet. Ik zal je zeggen: dit was niet de manier waarop ik mijn overbuurman graag had willen leren kennen.
– Wat moet ik vanavond nou weer gaan eten?
– Er is niemand die mijn zooi opruimt. Zo flauw.
– Een koffer en het openbaar vervoer gaan niet goed samen. En er is ook niet één galante jongeman geweest die mijn koffer de trap af heeft gedragen (wat ik ook niet zou accepteren, omdat ik bang ben dat hij met mijn koffer ervandoor gaat, maar het gaat om het idee, mensen).
– Fietsen in de regen en dat je dan geen paraplu kunt gebruiken, omdat het te hard waait daarvoor en dat je dan haast hebt en mensen die supersloom fietsen en stoplichten die zodra ze jou zien op rood gaan enzo. Of nog erger: dat je hardop wil zingen, maar dat er net iemand achter je fietst! (en nee, ik ga de ochtend van die mensen niet verpest met mijn valse stem, zo gemeen ben ik nou ook weer niet)
– Dat ze zomaar geld van je rekening afhalen onder het mom van ‘De huur moet ook betaald worden’. Nou ja zeg. Het gore lef!
– Altijd teveel dan wel te weinig rijst koken.
– Dat er een houdbaarheidsdatum op eten zit en dat die natuurlijk altijd te vroeg is.
– Om twee uur ’s nachts je deur proberen open te maken zonder je huisgenootje wakker te maken (dus zonder het licht in de keuken aan te doen, dit is praktisch onmogelijk).  Natuurlijk stoot je dan net weer tegen het één en ander aan en valt er van alles om.

Maar ondanks al deze supergrote problemen is het gelukkig toch wel leuk!

34 gedachtes over “Terug naar Oegstgeest: de complicaties van het op kamers wonen”

 1. Dat rijstprobleem had ik afgelopen week ook. Ik denk dat ik dat maar net als de pasta met bakjes ga doen. Bijhouden hoeveel bakjes je ervan in de pan moet knikkeren.

 2. Rijst is ong 75 gram ongekookt per persoon, een klein kopje dus haha
  Ik ken het fiets probleem in de regen meestal irriteer ik mensen dan door te bellen en ze snel in te halen, ik fiets dan ook sneller dan gemiddeld persoon!
  En tussenjas zeer normaal ik loop nog in zomerjas of een dik vest!

 3. Haha, rijst werkt nooit ;) De deur openmaken kan trouwens gewoon, zolang je maar heel laat thuiskomt; dan slaapt het huisgenootje al lang en breed, en kun je alles maken :D

  1. Ja, maar dat licht in de keuken is nogal fel, dus ik ben altijd bang dat ze daar wakker van wordt + het lawaai dat ik maak met het omstoten van dingen haha.

 4. Ik vond dat kleding probleem ook altijd zo moeilijk. Wat neem je mee. En wanneer doe je je was zodat je op de juiste tijdstippen op de juiste plek de juiste kleding hebt. Drama.

 5. Haha, veel dingen zijn herkenbaar! Maar het is toch ook wel ontzettend fijn om je eigen plekje te hebben. Voelt zo volwassen in het begin he? Hihi. Maar de huur betalen en zelf alles opruimen blijft vervelend ;)

 6. Die laatste daar hadden mijn huisgenoten vooral moeite mee. Ik had de kamer naast de voordeur. Moet je dus niet hebben dat mensen om 3 uur ’s nachts al zingend het huis binnen komen met al hun vrienden. KILLLLLL!

 7. hahahahahahaha welkom in de grote mensen wereld, klein geheimpje dat ik met 31 jaar en al 7 jaar op mezelf wonen toch nog de helft van je problemen herken, vrees dat je er dus mee zal moeten leren leven hahaha

 8. Hahaha ik denk dat ik voorlopig maar even niet op kamers ga.. Oh en ik dacht dat ik de enige was die het fenomeen ’tussenjas’ kende en ook daadwerkelijk gebruikte, maar jij ook, jeej!

 9. Haha zoo herkenbaar! Vooral dat van het fietsen, op de fiets denk je ‘waaaaarom had ik zoveel kleren aangetrokken’ en dan zit je even in de collegezaal en dan weet je het opeens weer.

 10. Dat kledingprobleem is héél herkenbaar. Vooral nu ik met stage ben begonnen stel ik wat meer eisen aan wat ik draag. Ik ben nog bezig mezelf ervan te overtuigen dat shoppen niet de oplossing is.

 11. Ikben eigenlijk benieuwd hoe ik het ga overleven als ik op kamers ga. :’) Als ik op kamers ga, wil ik wel een rijstkoker mee en een cupmaat ding, zodat ik tenminste weet hoeveel rijst ik moet hebben :p.

  Heb jij het nog steeds warm op de fiets? Ik heb het altijd zo koud..

  1. Ja, heb het nog steeds warm! In het begin natuurlijk niet, maar ik zet er flink de vaart in en dan is het wel lekker warm :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.