Twijfels

Ik heb dit blogje al drie keer geschreven, maar elke keer kwam ik er niet uit en eerlijk gezegd wil ik hem ook niet publiceren, maar ja. Het zit zo: sinds ik op kamers woon, heb ik het gigantisch druk. Een overzicht:
– Ik doe de minor Journalistiek en Nieuwe Media.
– Daarnaast heb ik één vak van mijn hoofdstudie Literatuurwetenschap en om de week ook een vak met betrekking tot het scriptie schrijven.
– Ik blog dagelijks.
– Eén avond in de week heb ik toneel.
– Ik geef bijles (de huur moet ook betaald worden).
– Eén dag in de week doe ik de dagredactie voor het programma ‘Nieuwsradio’ van omroep Hoeksche Waard en meestal ben ik op zaterdagochtend tussen tien en twaalf ook bij/in de uitzending.
– Ik doe vrijwilligerswerk als taalcoach bij het Rode Kruis.
– Ik schrijf artikelen voor studenten.net.
– Heel af en toe (schiet er nu heel erg bij in) schrijf ik columns voor Whoopsiedaisy.nl.
–  En oh ja: ik heb ook nog een sociaal leven.

Het probleem is: ik vind het allemaal heel leuk, maar elke week heb ik het enorm druk en vraag ik me af hoe het me allemaal weer moet gaan lukken. Dat laatste heb ik vooral bij mijn blog. Had ik voorheen minimaal tien blogjes ingepland, moet ik nu bijna elke dag bedenken wat ik die nacht online ga zetten. Dit heeft niet zozeer met inspiratie als wel met tijd te maken. Ik heb geen tijd om inspiratie te zoeken, veel blogjes te schrijven en vooruit te plannen, dus moet het allemaal vlug, vlug, vlug. Nu denk (hoop) ik niet dat jullie daar heel veel van gemerkt hebben (behalve misschien dat er bij sommige blogjes geen foto’s zitten, omdat ik geen tijd heb om die te maken/zoeken), maar het blijft vervelend.

Ik blog sinds maart 2011 dagelijks en natuurlijk wist ik dat dat niet voor altijd ging lukken (zeker in het tweede semester niet met scriptie en stage en dergelijke), maar het is zo lastig om zoiets op te geven. Voor het grootste gedeelte is dat iets wat in mezelf zit: het voelt een beetje alsof ik faal wanneer ik niet meer dagelijks blog (terwijl dat nergens op slaat, want het is sowieso al knap dat ik het tot nu toe heb volgehouden) en bovendien vind ik het bloggen wel heel erg leuk. Maar ik voel ook een bepaalde druk en ik weet dat jullie het niet zo bedoelen, maar probeer je er maar eens aan te onttrekken! Het is ontzettend leuk als mensen vertellen dat ze uitkijken naar je blogjes en ze lezen bij het ontbijt en dergelijke. Maar het zorgt er ook voor dat ik denk: oh, maar als ik niet dagelijks blog, dan vinden die mensen dat jammer en dat is ook niet leuk.

Ik ben er nog niet over uit wat ik ga doen. Ik zit erover na te denken om één dag in de week als rustdag te houden (dinsdagnacht of woensdagnacht), maar eerlijk is eerlijk: dat wil ik helemaal niet! Maar ik zal toch iets moeten veranderen aan de dingen die ik allemaal doe, want anders gaat het op een gegeven moment niet meer (en stoppen met al die dingen wil ik niet). Maar ik weet het dus niet zeker. Ik zou ook om de dag kunnen bloggen, maar dat wil ik nu al helemaal niet. Maar het zou kunnen dat dat het later wel gaat worden.

Sorry voor de zeikblog, maar het is wel iets waar ik mee zit en ik ben benieuwd wat jullie erover denken. Ik denk dat ik net even dat zetje nodig heb om deze beslissing echt te nemen. Het klinkt misschien heel stom, misschien denk je: ‘Doe het gewoon, lekker boeiend!’ Maar als je iets anderhalf jaar doet en je hebt er zoveel ingestopt (en uit gekregen), dan is dat echt niet makkelijk.  Zoals ik al zei, voelt het toch een beetje als falen.

Maar goed: helemaal stoppen ga ik sowieso niet, daar is bloggen veel te leuk voor!

Tags:

62 Comments to “Twijfels”

 1. Ik heb heel veel respect voor jou en dat je zo vaak blogt! Misschien kun je (1 keer per week of om de dag of wanneer je dus een rustdag wil hebben) in plaats van een hele blog schrijven, gewoon even een liedje of quote ofzo opzoeken, en dat op je blog plaatsen? Kost niet al te veel tijd en dan hebben je lezers alsnog wat. Of je maakt gewoon een foto van je ootd ;)

  • Dankje! :D Ja, daar zat ik ook aan te denken, maar dat correspondeert niet echt met hoe mijn blog eerst was en ik schrijf liever echt stukjes dan dat ik dat doe zeg maar. En foto’s van mijn ootd kunnen jullie niet aan haha.

 2. Veel bloggers zitten met dat probleem, en het is zeker niks om je over te schamen. Er is in ieder geval geen man overboord als je bijvoorbeeld “maar” 3 keer per week een blog online zet. Waarschijnlijk komt het zelfs de kwaliteit van je stukken ten goede…
  Sowieso is wat je het voorbije anderhalf jaar presteerde een exploot waar je gewoon trots mag op zijn…

 3. Ik herken het heel erg. Zelf wil ik het liefst ook dagelijks bloggen, maar voor alles vooruitschrijveb en inplannen heb ik gewoon geen tijd. In principe schrijf ik dus ’s ochtends mijn blogje voor die dag. Kom ik daar echt niet aan toe, dan sla ik een dag over. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik dat af en toe best mag, mits er de dag daarna wel weer iets online komt. Meestal verschijnen er vijf tot zeven blogjes per week, maar zelfs met mijn af en toe overslaan vind ik het zwaar, want ik houd nauwelijks tijd over voor andere vormen van ontspanning.

  Kies vooral voor jezelf, hoe lief het ook is dat je aan je lezers wilt denken. We vinden je leuk, je schrijft fijn en we blijven echt wel terugkomen, kijken nog meer uit naar je blogjes. Tenminste, voor mij gaat dat wel op.

  Ik zou gewoon proberen om een paar keer per week te updaten en als dat iedere dag is, dan is dat top. Zo niet, zie dat dan niet als falen, maar als iets goeds: jij gaat boven alles en moet lekker in je vel zitten. Een beetje rust kan daar wonderen voor doen.

  Tot vrijdag!

 4. Jij gaat voor je blog. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je straks helemaal niks meer kan omdat je zoveel gedaan hebt.
  Ik snap je ‘probleem’ wel, je wilt de continuïteit er in houden, je aan de afspraak die je met jezelf hebt gemaakt houden en je lezers niet teleurstellen.
  Het zou begrijpelijk zijn als er minder vaak iets online komt te staan. Dat zou ook beter zijn dan elke dag een stuk dat minder goed is. Het gaat om kwaliteit, niet om kwantiteit!

 5. Ik vind het juist zo leuk dat je elke dag blogt. Heb ik weer wat te doen in de nacht he ;)
  En trouwens, het is maar bloggen, een kort stukje tekst schrijven. Vloggen is pas tijdrovend!
  Het leukst zou zijn als je het elke dag blijft doen, maar als dat niet lukt, tja, ik hou je niet tegen :)

  • Dat is niet waar, Kurck! Dat kan je echt niet met elkaar vergelijken. Er zijn blogjes waar ik echt uren tijd in heb gestoken (interviews) en stukjes die ik in vijf minuten schrijf, maar dat geldt niet voor alles. Net zoals dat je vlogs hebt die je in tien minuten in elkaar draait en vlogs waar je ook uren over doet. En je hebt ook randactiviteiten (reageren op andere blogs enzo).

   • Maar die randactiviteiten zijn bij vlogs hetzelfde (al heb je daar ook video responses die langer duren om te maken) :P Ik blijf bij m’n standpunt dat gemiddeld genomen bloggen minder tijd kost dan vloggen.

 6. Lieve Laura,

  Wat niet kan moet je ook niet willen en daar hebben wij als lezers helemaal niks over te zeggen. Als ik lees wat je allemaal doet dan heb ik daar vet veel bewondering voor! Je doet echt wat met je leven en voor je een keus maakt en daar misschien verdrietig over bent, bedenk dan dat het heel bijzonder is om zoveel energie te hebben. Ik zou dit niet kunnen en als je kijkt naar mijn blog maak ik er een rotzooitje van, omdat ik de laatste tijd steeds vaker in de knoei kom met mijn energie. Ik weet hoe lastig het is om iets minder te moeten doen of zelfs ergens mee te stoppen. Er zijn mensen die nog steeds vinden dat ik teveel doe. Dan denk ik: Huh, ik doe helemaal niks?! Blijkbaar denken sommige mensen daar anders over en misschien hebben ze wel gelijk. :) Ik vind in ieder geval dat je een top wijf bent!

 7. Doe gewoon wat nodig is ;) Ja, iedereen is gek op jouw blogs, maar iedereen snapt ook dat je dit niet zo vast kunt houden… (ik was benieuwd hoe lang het zou duren voor dit blogje online zou komen, sinds de zomervakantie, niets ten nadele van jou, maar meer onvermijdelijk :P). Ik denk dat het belangrijkste is dat de regelmaat erin blijft, dat vind ik zelf fijn :D Dus als jij bijvoorbeeld elk weekend niets online zet, is dat ook duidelijk! Ik begrijp wel in welk dilemma je zit, maar ik denk ook dat je zelf moet kiezen: uiteindelijk zijn wij allemaal lurkers! Succes…

 8. Oh, ik snap je echt hoor! Als middelbare scholier heb ik natuurlijk in vergelijking met jullie hartstikke rustig, maar toch moet ik ook een hele hoop doen en dan nog bloggen en OEPS. Ik schrijf dus eigenlijk alles in het weekend, want ik heb wel inspiratie, maar als ik een keer een zaterdag weg ben, dat ‘kan’ dus eigenlijk niet. Maar ik wil wel elke dag een blog online hebben, gewoon, omdat dat mijn doel is enzo en inderdaad voelt het dan als ‘falen’ als het een dag niet lukt. Sommige mensen schrijven niet elke dag, maar dat is dan ook hun uitgangspunt niet en dan is het niet erg. Maar ik wil gewoon dagelijks bloggen, en dat kost méér tijd dan je denkt. En ik ‘moet’ ook nog commenten voor mijn blog, omdat ik anders geen bezoekers meer overhoud en dan publiceer je die blogjes alsnog voor niks :p
  Maar kies wat je goed dunkt, als het nodig is dan accepteren wij dat wel. Je studie is ook belangrijk, en je sociale leven + rust & ontspanning ook! Bloggen werkt ontspannend, maar aan de andere kant zit er ook een bepaalde ‘druk’ op.

 9. Ik herken het. Blog nu ook al ongeveer 6,5 jaar zo goed als dagelijks. Gelukkig heb ik wl vaak een boel logjes op voorraad staan en ik herken ook de druk wel. Al heb ik daar nu geen last meer van, dat was in de eerste jaren wel zo. Ik ervaarde het toen echt een beetje als een dwangetje en dat is natuurlijk gek als het om iets gaat wat h je voornamelijk voor de lol doet. Rare gedachtenkronkels heeft de mens dus. Ik denk dat je moet doen wat goed voelt. Je lezers komen toch wel hoor.

 10. Ik bewonder de discipline tot op heden, Ik kijk ook elke dag wel even, al reageer soms tijden niet en dan weer een paar keer. Simpel: ik lees graag wat je de wereld instuurt, maar het is misschien des te leuker als ik er een dag (of wat…) op heb moeten wachten. Dus af en toe een ‘hick up’ is niet erg. Succes met alles, studie, toneel, bijlessen, nieuwsradio, sociaal leven enz. enz.

 11. Precies de reden dat ik niet dagelijks blog… Er gaat teveel tijd inzitten hoewel ik het super leuk vind. Als ik het (net als nu) super druk heb met werk houd het even op. Hoewel ik de challenge wel al heb ingepland die nu op mijn blog verschijnt.

  Misschien voor een hele week vooruit schrijven en inplannen, zodat je wat meer tijd hebt die dagen?!

  • Nee, dat gaat echt niet lukken. Ik heb niet één vrij dagje in de week, in de zin dat ik dan totaal niks te doen heb, dus kan er geen vrij voor maken om op één dag zeven blogs te schrijven.

 12. Er is een tijd geweest dat ik dagelijks een blogje plaatste. Geweest inderdaad, want ik ben daar mee gestopt omdat het als een verplichting ging aanvoelen. Nu blog ik wanneer ik daar zelf zin in heb. Tenslotte is het mijn blog en moet ik mij er fijn bij voelen.

 13. Je zal toch rekening moeten houden met jezelf. Het is echt heel knap dat je dit, op deze manier, al zo lang doet. Daar mag je best trots op zijn. Maar er komt een tijd dat je niet altijd meer tijd (of voor anderen misschien geen zin) hebt om elke dag te kunnen bloggen.

  Ik denk niet dat je jezelf hiervan moet beschuldigen ofzo. Je hebt een druk leven, en je moet in dat drukke leven met iets wat minderen.
  Wat moet, dat moet. En ik zal ook dan nog steeds je blogjes lezen! :)

 14. Gelukkig stop je niet, daar ben ik blij om :) Ik snap wel dat het lastig is, en heel druk. Ik zou gewoon inderdaad een rustdagje voor jezelf nemen, op een dag die sowieso al niet te druk was..

 15. Ik denk dat het geen falen is. Uiteindelijk wil je goede blogs schrijven en als dat niet dagelijks kan, dan maar niet, lijkt me. Maar ik snap dat het wel lastig is als je het tot nu toe zo hebt gedaan. Eerlijk gezegd is dat ook de reden waarom ik alleen elke donderdag iets plaats en verder wanneer het me uitkomt. Hoef ik me niet gestrest te voelen over m’n blog.

 16. Ik vind het echt heel knap dat je al anderhalf jaar elke dag blogt! Snap wel dat het als falen voelt want ja, wij mensen voelen dat nou eenmaal zo. Als jij er blijer van wordt om dat niet meer elke dag te doen, wie zijn wij dan om te zeggen dat het een stom idee is? Doen waar je je fijn bij voelt!

  En leuk dat je doorgaat met bloggen, jij bent namelijk wel een van mijn inspiratiebronnen :-)

 17. Mor kind toch!
  7 op 7 bloggen is voor niemand lang vol te houden, chapeau dat het je tot nu toe gelukt is. Neem gerust twéé rustdagen – daarvoor hebben ze het weekend uitgevonden – maar waag het niet, nooit, om helemaal te stoppen.

 18. Doe het niet. Schrijf desnoods geen brieven meer aan mij :P

 19. Elke dag bloggen is zo moeilijk, ik kan het niet, chapeau dat jij het wel kan ;-) Als je meer rust nodig hebt, gewoon pakken. Zolang ik één keer in de zoveel tijd nog maar eens een blogje van je kan lezen! (A)

 20. Lastig als je opeens zoveel leuke dingen te doen hebt! En bij op kamers wonen komt ook nog het voor jezelf moeten zorgen, dat hoefde thuis niet echt natuurlijk.

  Om eerlijk te zijn vond ik wel dat de kwaliteit van je blogjes iets achteruit is gegaan (nog steeds heel leuk hoor, maar wel dat ik soms dacht: hmmm volgens mij mist ze een beetje inspiratie). Ik zou er dan voor kiezen om niet meer dagelijks te bloggen (ook al ben je dat gewend en heb je er veel tijd in gestoken, je hebt het echt al onwijs lang vol gehouden wat super knap is!), maar minder blogjes van betere kwaliteit neer te zetten :) Dan heb je daar achteraf denk ik meer aan. Als je ooit een geweldig LauraDenkt boek uit gaat brengen met al je blogjes ;)

  Heel veel succes met het uitpuzzelen van alles!! (ennuh jouw “gezondheid” gaat voor ons plezier he!)

 21. Dat lijkt me inderdaad een moeilijke beslissing, maar wel een juiste. Het moet niet als een verplichting gaan voelen om te bloggen, het moet wel leuk blijven. Dat is ook de reden dat ik al vanaf het begin heb besloten om drie keer per week te bloggen. Ik weet dat het me anders niet zou lukken. Tegenwoordig bloggen bloggers bijna allemaal dagelijks, maar ik vind dat dat niet perse hoeft. Kijk, natuurlijk de bloggers die ervan leven moeten misschien wel dagelijks (of tweedagelijks) bloggen. Maar ik vind dat hobbybloggers zich niet zo strak hoeven te houden. Doe waar jij je prettig bij voelt en je lezers volgen je wel! Het is geen must om dagelijks te bloggen.

 22. Hee Laura!
  Ik vind vooral dat school nooit onder je blog mag lijden. Dat is voor mij ook de reden geweest dat het een tijdje niet echt mogelijk was. Al zal je nog maar 1 per week schrijven, dan blijf ik alsnog komen hoor ;)
  en zie het vooral niet als falen als je een dagje niet schrijft. School is nu eenmaal belangrijk en mensen hebben het nu eenmaal druk! Geen schande toch?
  Hoe dan ook, ik lees elke dag met plezier met je blogs, maar als het er nog maar 6, of 5 per week zijn ben ik hier even blij mee hoor en worden we echt niet boos (A)

 23. Probleem is, dat je een SUPERBLOGSTER bent.

  Er zit zoveel diversiteit in, dat je door vele persoonlijkheden graag gelezen wordt.
  Dit alles geeft je EER
  Het gevolg van eer is hoogmoed ( ja sorry, echt waar )
  ‘Hoogmoed komt voor de val’, is het spreekwoord.

  Daar kan jijzelf enkel iets aan doen.
  Bedenk dat wij heel veel van je houden en je niet kapot willen zien gaan door teveel bloggen.

  Persoonlijk blog ik voor mijzelf.
  Het interresseerd mij niet wie of hoeveel lezers er komen.
  Want ik had ook jou probleem.
  Heb diverse weblogs vernietigd omdat ik aan het succes ervan ten onder ging.

  Ik kan je enkel raden, GA ENKEL VOOR JEZELF BLOGGEN, IN EEN TEMPO WAT JIJ AAN KAN.

  Bovendien ben je natuurlijk geen Hulk hé? ( GROTE GRIJNS )

 24. Doe het gewoon, lekker boeiend!

  Nee hoor, ik snap het wel. Maar als het niet gaat, dan gaat het niet. Ik blog zelf alle werkdagen, behalve vandaag toevallig want ja, het kwam er niet van. Dan maar niet.
  Ik denk dat je beter tijd en energie kunt steken in stukken die je wel echt leuk vindt dan het afraffelen omdat je je wekelijks quota wilt halen. Dus om de dag ofzo, of een rustdag is echt geen raar idee.

 25. Hey Laura :)
  I will write in english because I don’t now enough dutch words for describing what I will say :)

  Your week plan is really full and I think no one will, that you will lost your pleasure with blogging, if you feel under pressure to write something.
  Of course, I think everyone here like your postings, but I think all will stay a reader of your blog, if you don’t post very day :)
  For me is it always important that the person behing a blog feels well. Some of my favourite blogs post a new text once a week, but that is no problem :) I feel always happy if I read something from them :)

  So: Feel free, to make a free day. For your creativity it is important to have a relaxation day, too :)

  Groetjes, Marie

 26. Heey, ik miste je al op WD, maar dat klopt dus :) Ik dacht al, kijk ik nou zo scheel? :P

  Ik snap je probleem, en ik denk dat je het beste gewoon lekker aan jezelf kunt denken en inderdaad een of meerdere rustdagen nemen.

 27. Zodra er druk mee gemoeid is, wordt bloggen op lange periode helemaal niet leuk meer… Ik zou dus in jouw plaats echt wel één of meerdere rustdagen nemen, om te vermijden dat je het plots écht beu wordt.
  Voor mij persoonlijk is zo’n regelmaat trouwens niet nodig – ik gebruik bloglovin’ of desnoods updates per mail om te zien wanneer er iets nieuws staat. Het maakt mij dus absoluut niet uit of dat dagelijks, om de twee dagen of gewoon compleet random is… Eerlijk gezegd is er trouwens soms zo’n overvloed aan blogjes (omdat meerdere mensen die ik volg dagelijks bloggen) en dan sla ik blogjes over omdat ik niet eens het lezen ervan kan bijhouden…

 28. Ik vind het leuk dat ik dagelijks je blogjes kan lezen, maar ik vind het nog leuker als jij daar tijd en zin in hebt! Geef jezelf maar een rustdag, desnoods 2! Ik blijf jouw blogjes altijd lezen!
  Geloof me, ik weet hoe het is om jezelf voorbij te lopen.. Soms mag je ècht meer tijd voor jezelf nemen! Veel succes

 29. Ik vind het al knap dat je dit al anderhalf jaar doet. Ik kan me voorstellen dat je het niet op wilt geven, maar snap ook dat je twijfelt. Het moet wel leuk blijven. Ik vind het geen falen als je geen 7 blogjes per week kunt posten, maar je moet je er zelf goed bij voelen. Succes met nadenken!

 30. Herkenbaar hoor! Het liefst blog ik ook elke dag, gewoon omdat ik het zo leuk vind om te doen. En daarnaast probeer ik dan ook nog alle blogs bij te houden en reacties achter te laten die ik volg, niet als verplichting maar ook omdat ik dat heel leuk vind. Uiteindelijk wordt het dan toch wel een beetje veel als je ook nog een drukke studie/werk en een sociaal leven er naast hebt. Het dagelijks bloggen heb ik dus ook al een tijdje opgegeven, ik ben ook te perfectionistisch om iets even snel te schrijven, haha! Dus dat kost dan echt te veel tijd. Ik plaats nu denk ik ong. elke 2 a 3 dagen een blogje, wat ik ook nog wel behoorlijk veel vind. Dus dat zou je ook best kunnen doen, toch? :D Succes met alle drukte, geen burn-out krijgen hoor!!

 31. Ik begrijp je heel goed: ik vind bloggen ontzettend leuk, maar vaak heb ik er gewoon de energie niet voor. Daaarom blog ik ook niet dagelijks, want dan gaat het echt als een verplichting voelen en heb ik er geen plezier meer in, ook al krijg ik dan ook wel een beetje het gevoel dat ik mijn bezoekers/lezers teleurstel. Maar soms moet je nou eenmaal keuzes maken en prioriteiten stellen, en ik denk – dat is bij mij tenminste zo – dat iets als een blog dan misschien wel op een laag pitje moet komen te staan. Jij bent het gezicht achter Lauradenkt dus jij moet erachter blijven staan en het leuk blijven vinden en doen wat goed is!

 32. Lieve Laura,
  ik heb een vraag over een rechte formulering in het Nederlands. Kan ik an het eind van een brief schrijven: “Hartelijk groetjes” of is dat mis? (I mean all my formuleringen alleen voor brieven voor mijn vrienden).
  Ik zie meest alleen worden wie “Groetjes” of “Met vriendelijke groeten”, maar dat is zo onpersonlijk.
  En bij het begin van een brief, hoe is het recht?
  Goedemiddag?
  Goedenavond?
  Lieve
  Hoi?

  Wat is goed in de Nederlanden ? :)

  Ik hoop dat je me helpen kan? :)

  Groetjes ( O.o ;) ) Marie

 33. Het nadeel is denk ik dat de tijd die je vrij maakt met je ‘rust’ snel weer vol zullen lopen met werkzaamheden waardoor je gevoelsmatig helemaal niet meer rust zal hebben.
  Maar het is allicht het proberen waard en dan kun je kijken of het effectief is. :D Of een prioriteitenlijst maken, wat is nou echt het belangrijkste voor nu en wat is minder belangrijk. Dan het minder belangrijke afschuiven of stop zetten tot een moment dat je wel weer tijd hebt.

 34. dank je wel laura :)

  het is inderdaad makkelijker te lezen, op de eigen blog :)

  dank je :)

 35. Wanneer je niet meer dagelijks blogt zal ik je schrijfsels missen, maar ik begrijp het wel.

  Succes met het maken van een weloverwogen keuzen.

 36. Laura, ik heb het eigenlijk ook veel te druk om elke dag je blog te lezen. Dus van mij mag je gerust een stapje terug doen haha ;)

 37. Je kunt het sowieso proberen! Als het nu te druk voelt moet je het gewoon niet doen, het moet wel leuk blijven en niet vervelend worden zodat je straks in de stress schiet omdat je een blogje moet schrijven. Ik kan niet meepraten over het dagelijkse bloggen, (want als er iemand is die onregelmatig blogt ben ik het wel) maar ik denk niet dat het hele grote gevolgen heeft voor jou als blogger als je een ‘rustdag’ zou hebben. Je kunt het ook zo doen dat je één dag niet blogt en op die dag op andere blogs reacties achterlaat… Alhoewel je dan de tijd die je uit zou sparen meteen weer opvult…
  Ik vind het een lastige, maar ik hoop dat je eruit komt!

 38. Gewoon bloggen wanneer het jou uitkomt, het is immers jou blog :)

 39. Best wel een herkenbaar probleem, zelfs voor iemand die niet dagelijks blogt… Oplossing: gewoon negeren al die druk en gevoelens en gedachten, haha ;) Nee, lekker gaan experimenteren met wat wel past in je (nieuwe) ritme en kijk hoe je je daarbij voelt. Anders blijft het bloggen ook niet leuk en dat is natuurlijk niet de bedoeling! Enne, kwaliteit boven kwantiteit toch?? (Al ben ik daar zelf ook niet echt supergoed in, haha, ik wil soms tegen beter weten in beiden, dus volgens mij snap ik jouw twijfels wel ;p)

 40. Het belangrijkste is natuurlijk dat je niet van plan bent om te stoppen! Ik vind het veel te leuk om je blogs te lezen maar dagelijks bloggen is gewoon niet vol te houden! In het begin, zo’n 8 jaar geleden, deed ik het ook dagelijks maar op een gegeven moment ontbreekt de tijd en ook de inspiratie om het vol te houden, laat staan dat je nog kunt lezen en reageren bij anderen. Het is helemaal niet erg om een dagje, of 2, over te slaan, je lezers blijven toch wel hier komen…

 41. Ik zou de lat niet zo hoog leggen voor je zelf… Bloggen is leuk maar het moet wel leuk blijven. Niemand verwacht van jouw dat je elke dag een berichtje post en als je studie,sociaal leven of werk enz even voor gaat dat is dat het gene wat voorop staat. Ik heb niet eens de tijd om alles te delen wat wil delen elke x laat staan elke dag

 42. Lieve Laura, ik faal door gewoonweg te stoppen met mijn blog omdat het samenwonen-werken-leven te veel drukte met zich meebrengt. Jij faalt heus niet door een paar keer per week minder te bloggen. Als dat je eigen gezondheid, je plezier en enthousiasme over al je activiteiten en je schrijfsels ten goede komt, why not? :)

 43. Haha ik ken het, ja! Altijd moeilijke beslissingen…!

 44. Met zo’n druk programma als jij hebt, denk ik dat het je deugd gaat doen om nu en dan eens dagje over te slaan.
  Zoek eventueel een gastblogger zoals zuster Klivia, als je je lezers niet graag in de steek laat.
  Van minder bloggen is nog nooit iemand dood gegaan (denk ik).

 45. Ik stem voor dat laatste! :)

 46. volgens mij is alles al gezegd, je moet je inderdaad niet verplicht voelen. Misschien een test periode waar je in het weekend elke dag post en doordeweeks om de dag.

  Ik weet dan alleen niet wat ik om 2345 ga doen …

 47. Woooohhh, al die activiteiten en dan dagelijks bloggen! Ik vind het al knap als het je 1 à 2 keer per week zou lukken! Respect ;)

 48. Ik heb in het begin wel een periode gehad dat ik in weekend niks online zette, naar door de week wel. Dan kon ik in het weekend rustig vooruit schrijven zonder problemen voor die hele week.

 49. Ik heb eindelijk tijd om je blogjes langs te gaan, had de hele week geen tijd gehad -ook in de ochtend niet, zo sliep ik vanochtend dood leuk door mijn wekker heen =.= – Ik vind het knap dat je elke dag een blogje kan posten! Ik kon het ook voor een korte duur, maar nu kan ik dat helemaal niet meer. Je moet gewoon een rustnacht doen, dat is waarschijnlijk wel beter. Ik doe nu gewoon soort van om een dag een blogje.
  Gewoon doen voor jou gevoel goed is, je blogt eigenlijk voor jezelf omdat je het leuk vindt. En dan moeten wij maar gewoon maar wachten tot de volgende blogje. We kunnen wel wachten :) -al thans dat kan ik wel-

Leave a Reply