‘Wat heb je in je tas?’ ‘ALLES!’


Deze foto is een jaar geleden genomen en toch nog representatief voor de chaos van vandaag. 

Er is een meisje bij de toneelvereniging dat elke week een ieniemieniepetietieklein tasje meeneemt. Zo’n uitgaanstasje, maar dan nog kleiner. Er past ongeveer één lipgloss in.
‘Oh mijn god!’ zeg ik elke week weer. ‘Hoe kan je nou zo’n klein tasje meenemen? Daar past toch niet alles in?’
‘Nee joh,’ zegt een ander. ‘Ze heeft nog een tas bij zich.’
Maar nee hoor, dat heeft ze niet.
‘Er past meer in dan je denkt,’ zegt het meisje.
Twee lipglossjes denk ik.

Dan gaat het gesprek over op mijn tas (zie hierboven). De mannen schreeuwen het uit bij het zien van mijn tas.
‘Wat heb je allemaal in godsnaam in je tas?’ zeggen ze niet-begrijpend.
‘ALLES!’ gil ik dan, in blinde paniek.

Want het is ook zo. Alles zit in mijn tas. Handcrème. Neusdruppels (ik ben niet verkouden). Batterijen. Bonnetje van zakken chocoladekruidnootjes van de Kruidvat van weken geleden (ik was in september al begonnen). Knipperende fietslampjes. Een opengescheurd zakje pepermuntjes. Het kost me minstens een uur om mijn fietssleutels in die chaos te vinden.

Goed, ik zal mijn tas opruimen. Paraplu. Hmm ja, toch handig als het regent. Maar je hebt een capuchon, Laura. Ja, maaaaaar je broek wordt ook nat. En ik heb niet altijd die jas aan. Nou oké. Markeerstift. Ja, altijd handig. Bonnetje van vier weken geleden van een zak chocoladekruidnootjes van de Kruidvat. Hmmmmm chocoladekruidnootjes. Chocoladekruidnootjes. Chocoladekruidnootjes. Chocoladekruitnootjes. Ik ga even chocoladekruitnootjes halen.

En dat is waarom mijn tas nog steeds niet opgeruimd is.

46 gedachtes over “‘Wat heb je in je tas?’ ‘ALLES!’”

 1. Ik denk dat ik hier niet meer kom totdat er geen chocoladekruidnootjes te koop zijn. Ik krijg meer en meer trek in die dingen en zal ze niet kunnen eten totdat … iemand ze opstuurt of ik weer in NL ben. En die kwelling kan ik niet aan ;)

 2. Had je nou maar broeken met van die zakken aan de zijkant, dan kon je nóg meer meenemen xD
  Zijn er niet bepaalde mensen in je omgeving die als je naar de Kruidvat toegaat aan je been gaan hangen gillend dat je niet nog meer chocoladekruidnootjes nodig hebt in het komend uur?

 3. “Bonnetje erbij? “Vraagt de medewerker van de kassa in de winkel. “Doe maar”zeg ik, omdat ik het plan opvat om heel zuuuunig alle prijzen van de winkels en supermarkten thuis met elkaar te vergelijken. Het blijft echter vaak bij het plan, mijn handtas puilt uit van de bonnetjes en acties ( “als u de code van deze kaart thuis op internet invult, dan wint u misschien een reis, auto of een kar vol gratis boodschappen”). Het is vervelend als alle mentosjes van een rol los in de tas liggen.

 4. Ik zou wel eens van tas willen wisselen, maar het is altijd zo veel werk om al die vakjes leeg te plukken en het in een andere tas te proppen. Dat vergt dagen voorbereiding!

 5. Maar Laura, waar is je ik-gebruik-hem-nooit-maar-hij-moet-altijd-mee-make-up-tasje? Die moeten goede beautybloggers als jij toch altijd bij zich hebben? En de fietslampjes moeten inderdaad eens ophouden met aangaan en knipperen in mijn tas. Dat moeten ze bewaren voor op mijn fiets, ja! (Of nou ja, aangaan dan, dat knipperen moeten ze gewoon maar helemaal niet doen)

 6. Zeer zeer (bloost) zeer herkenbaar. Zo zet ik af en toe mijn tas aan de kant om vervolgens een nieuwe weer vol te stoppen. Denk dat ik vandaag iets moet gaan opruimen ;-)

 7. Herkenbaar haha, tassen zijn echt een verzamelbak, geen idee waarom ik al die zooi elke dag met me meesleep. Het is niet echt licht ofzo en vaak heb je het toch niet nodig. Maarja… Geinig dat de chocoladekruidnootjes steeds terugkomen, verbaast me nog dat je er alleen een bonnetje en geen hele zak van in je tas had zitten ;)

 8. Eens in de zoveel tijd koop ik een grote handtas; binnen no time is het een vergaarbak van onnodige dingen die maken dat de riem in mijn schouder snijdt, mijn arm lam wordt en dan ga ik snel terug naar mijn ienieminietasje waar wel 3 lipgosses in passen. Maar ook een telefoon en beurs en een doosje lactase pillen. Meer heeft een mens niet nodig.

 9. zelf gooi ik ook echt ALLES in mijn tas. sleutels kan ik dan wel weer makkelijk vinden omdat ik die op een vaste plek stop.
  Nu ben ik alleen heel erg benieuwd wat dat meisje van jou toneelvereniging allemaal in haar piep kleine tasje stopt!

 10. Weet je wat zo grappig is? Als mensen dan iets nodig hebben, is die grote tas opeens handig. Want jij hebt vast ook pijnstillers, pleisters, een nagelschaartje en 400 pennen bij je? ;-) *zegt nog zo’n meisje die een hutkoffer met zich mee sleept in het dagelijks leven*

 11. Haha, heel herkenbaar ;) Maar… ik moet zeggen dat anderen soms wel heel blij zijn met mijn tasseninhoud: pleisters, pijnstilling, zakdoekjes, pennen, kauwgom, water, handschoenen, postzegels of maandverband anyone? ;) Het probleem komt pas als ik mijn andere tas mee wil nemen: dan moet ALLES natuurlijk overgegooid worden!

 12. Ik heb een tasje voor als ik naar festivals ga. Alles past er precies in: een zijvakje binnenin voor geld, pasjes en koortslipcrème en verder een flesje water, oordopjes, een vestje, een appel, mijn zonnebril en uiteraard ook een paraplu. En dan maar wachten op één van de volgende opmerkingen:
  ‘Heb je geen vest bij je?’
  ‘Waaaaaaaat? Heb je daar een flesje water in? Hoe kan dat?’
  ‘Heb je een dubbele bodem ofzo?’
  ‘Huh? Heb je óók al een paraplu in dat ding zitten?’

  Tassen zijn groter dan je denkt.

 13. Mijn god…… ik heb zelf ook alleen zo een klein tasje. Als ik mijn portemonnee en mijn telefoon kwijt kan is het genoeg hahahahaha. Want zeg eerlijk wat is de meerwaarde van de deo en batterijen?

 14. Ik heb vaak een zo klein mogelijk tasje en dan helemaal volgepropt, totdat ‘ie net niet uit elkaar knalt, haha. En ik heb een tik om altijd iets van servetjes, wc-papier of papieren zakdoekjes mee te slepen, want je weet maar nooit… Zit m’n halve tas ook vol mee :p

 15. Aaaaah zo herkenbaar dit. Mijn tas is ook PURE CHAOS. Ik kan er nooit iets in vinden. Serieus, laatst zat ik met mijn moeder bij een concert en ik had ergens nog zo’n mini rolletje drop in mn tas liggen. Zoeken, zoeken. Eindelijk gevonden, ik priegelen aan de verpakking om hem open te maken terwijl ik een beetje voor me uit kijk, maar ik krijg hem maar niet open. Omdat het niet lukt kijk ik naar m’n handen, en wat heb ik vast? Een tampon! Godzijdank was het best donker in de zaal, hahaha! Ik ben benieuwd of mijn buurman het allemaal heeft meegekregen en wat hij wel niet van me dacht, haha!

 16. Ik wil wel eens wisselen van handtas, maar om nu al die troep ook weer mee te verhuizen…pfff En als ik dan besluit om dit te doen en alleen maar ‘basis-spullen’ meeneem, dan heb ik de rest nodig wat er niet inzit! Argh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.