Daag jezelf uit: December

Elke maand plaats ik vijf uitdagingen om het leven mooier, spannender en gekker te maken. Aan jou de keuze om ze uit te voeren of niet.

1. Doe eens iets totaal anders met kerst (of oud en nieuw, natuurlijk).
Kijk een zomerse film in plaats van voor de tachtigduizendste keer Home Alone. Geef elkaar zelfgemaakte cadeautjes (deze tip is kredietcrisisproof) of ga samen koken in plaats van eten in een restaurant (deze tip ook). Of plan helemaal niets in (ben je gelijk van die stress af) en zie op de dag zelf wel wat je doet.

2. Zorg ervoor dat je op de radio komt deze maand.
Of het nou vanwege een verzoeknummer (nee geen All I Want For Christmas van Mariah Carey alsjeblieft), een spelletje of een eigen programma is: make it happen. Ik had nog een conceptblog staan waarin ik een paar doelen had gezet (die ik niet per se heeeeel graag wilde bereiken, maar wel ooit een keer wilde doen zeg maar) en daar stond, naast tractor rijden (lijkt me gewoon grappig, klein meisje op een tractor in een blauwe overall, klompen en met zo’n strootje in mijn mond) ook op de radio komen op. Nou drie keer raden wat er gebeurd is.

3. Laat briefjes achter voor mensen die je lief vindt.
Stop, wanneer ze het niet zien, een briefje met ‘Ik vind je lief.’ in hun tas of jaszak. Of je je naam eronder zet, mag je dan van mij wél zelf bepalen.

4.  Doe tien minuten (of als je dat te weinig vindt twintig) he-le-maal niets.
Dat is geen uitdaging, zul je misschien zeggen, maar probeer het maar eens. Met niets bedoel ik dus echt niets. Niet op Facebook kijken, niet slapen, niet pulken aan je nagels. En het liefst ook nog aan zo weinig mogelijk denken. Good luck with that one.

5. Reageer en vertel me alsjeblieft waarom de winter volgens jou wél leuk is!
(de grootste uitdaging allertijden is dat)

45 gedachtes over “Daag jezelf uit: December”

 1. 1, 2, 3 en 4 al eens gedaan, wat betreft 5, dat je WCMS kunt nuttigen met een goede reden en weinig /geen last van vliegen, muggen of wespen.

 2. De winter is leuk, vanwege alle lichtjes. In de bomen, de kaarsjes die overal aangaan… Het letterlijke lichtje in het donker maakt de winter leuk.
  Want zeg nou zelf, als ze in de zomer lichtjes in de bomen zouden hebben, dan denk je toch ook van ‘wat een milieuvervuilers! Zonde!’

 3. Ow die laatste is geen uitdaging hoor! Ben dol op de winter :D (ben dan ook echt een winterkindje :D) De gezelligheid in huis, lekker slapen onder je ow zo dikke deken terwijl de temperatuur in de slaapkamer ontiegelijk laag is (Jer die me dan altijd in zijn armen neemt) Witte velden na een koude nacht, mist boven diezelfde witte velden.. Sneeuwballengevechten….. Legaal los aan met chocolade eten aagezien het december is. Mij verjaardag :D Nou heb je zo genoeg punten? :)

 4. Toch wel moeilijk, 10 minuten écht niets doen. Mobiel op stil, op bed liggen, maar niet in slaap vallen. Niet ergens aandenken. Je maakt het ons wel moeilijk Laura ;)

 5. Ik ga eerste Kerstdag voor mijn vriend koken. Maar dat is eigenlijk niet iets totaal anders, want dat doe ik al vaker. En eigenlijk vind ik juist al die Kerstfilms zo leuk. Al kijk ik nooit Home Alone.

 6. Die 4e wordt wel lastig, aangezien mijn huisje nu een puinhoop is… en daarmee is mijn maand gelijk helemaal anders, op mijn eigen plekje! Dus dat vind ik al heftig genoeg! ;)

 7. Vier ga ik niet doen. Ik moest eerder deze week voor een onderzoek 50 minuten stil liggen zonder te bewegen. Geen ooglid, geen teen, geen vinger. Niks. Dat kan ik dus niet!

 8. De winter is leuk als er sneeuw en ijs ligt. Een zonnetje erbij, lekker warm inpakken en genieten van al het moois en daarna met een kopje thee en een dekentje op de bank weer opwarmen :D

 9. Het is zo leuk om in een donkere stad te lopen, als iedereen last-minute sinterklaasinkopen aan het doen is en er allemaal gezellige lichtjes branden!

 10. 5: SNEEUW (dat is mooi)! Ik ben jarig (dat is ook leuk voor jou want wat is er nu leuker dan mij feliciteren!?)! Cadeautjes (kerst, Sinterklaas)! Kerstvakantie (jij als arme student hebt geen herfstvakantie, maar wel kerstvakantie (toch?))! Een excuus hebben om de lelijkste snowboots ooit aan te trekken! Net zoveel eten als je wilt want niemand ziet dat je 30 kilo bent aangekomen onder die tachtig truien! Pepernoten! Warme Chocolademelk!

  1. Ik heb wel kerstvakantie, maar dat mag de naam vakantie niet hebben hoor! (papers en scripties geschreven moeten worden enzo)

 11. Die spreuk van Rowling moet ik dringend eens boven mijn bed hangen! Ik vind het prachtig en vooral waar. Winter? Prachtige sneeuwlandschappen (vergeet de files), lekkere chocolademelk (vergeet de calorieën) en natuurlijk een hele bos feestdagen ertussen!

 12. Puntje 4 is mij vandaag denk ik wel gelukt, misschien zelfs wel meerdere malen al, haha. De tijd vliegt voorbij zonder dat ik iets doe ;) En voor nummer 5, ik vind de winter leuk omdat het dan kerst is en met kerst doen wij lootjes met de familie en dat is, mede door de gedichten die we dan voor elkaar (moeten) schrijven, toch altijd wel leuk! En stiekem vind ik een kerstboom (zeker met cadeautjes eronder, haha) ook altijd wel wat hebben :)

 13. Nummer 3 wil ik zeker doen! En de winter is leuk omdat het binnen lekker gezellig is en je warme truien kan aantrekken en lekker veel films en series kan kijken in bed! En oh ja, de feestdagen natuurlijk. IK KAN NIET MEER WACHTEN!

 14. No 1 I.p.v. wild zal ik dit jaar rustigaan eten met Kerst

  No 2 Toen ik nog een klein Hulkje was van 4 jaar oud, reed ik mijn vaders tractor in de sloot, dus daar vind ik niets meer aan!

  No 3 Ze komen maar lekker op mijn weblog lezen, soms vind ik daar mensen heel Lief
  soms krijgen ze ook op hun donder!

  No 4 Toevallig kan ik wel een half uur stil zitten en niks doen en weinig denken, tot groot leedvermaak van de familie.

  No 5 DE REDEN dat de winter leuk is staat nu (zodra) op mijn weblog, BELOOFD.

 15. De winter is wél leuk omdat er elk jaar weer een nieuwe Serious Request-week is! Met enorm veel leuke dingen, om een week lang 24u per dag naar te luisteren en te kijken!

 16. Omdat je dan lekker veel kleur mag dragen ^^ ahneen, dat is tijdens de zomer, juist. ¬¬’
  (sorry, mission failed; ik haat winterweer.)

 17. Dat 10 minuten niks doen lijkt me wel een goeie, ik heb er deze maand wel even tijd voor. Met oud en nieuw ga ik dit jaar gewoon niks doen, behalve gezellig thuis zitten met Partner. Met een jarige schoonvader op 1e kerstdag kun je niet snel van je plannen afwijken met kerst. :-)

 18. Hoe moet je nou niets doen? Je staat, ligt, zit of hangt toch altijd? :x
  De kerst gaan we toevallig iets anders doen, we blijven in Nederland ipv naar het buitenland te vluchten. Oké we vluchten nog steeds maar dan niet zo ver. :D

  Ik vind de winter wel leuk omdat niemand dan zit te zeuren dat ik zoveel binnen blijf. :D

 19. NIET EERLIJK! 4 is onmogelijk! Pffff
  Over 5 trouwens: omdat het kan en omdat het ’t beste jaargetijde ter wereld is :P Bovendien is het in Australië in de winter lekker warm. En als je hier bent kan je gaan schaatsen, sneeuwpoppen bouwen, sneeuwengeltjes maken, mooie foto’s maken, met de slee van de dijk af, heerlijk ^_^ Alleen jammer dat we hier geen echte bergen hebben om op te snowboarden :(

 20. Winter = bikkelen en dan voel je weer dat je leeft.
  Voorbeeld: Gisteren 1,5 uur in de natte sneeuw/regen/wind gelopen om een treinkaartje te besparen. Daarna voel je je best goed (oké niet meteen, daar was wel warme chocolademelk voor nodig)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.