Bloggers hebben het zo makkelijk nog niet

blogblogblog

Denk je dat jij een moeilijk leven hebt? Ga dan maar eens bloggen! Want je krijgt er gratis en voor niets een hoop problemen bij. Ik zal er een aantal (niet teveel, anders kan je het niet aan) opnoemen:

– Je moet gaan nadenken over een lay-out. Html, colourblocking (doen vooral veel fashionbloggers aan), widgets, het hoort er allemaal bij. Of je kan natuurlijk een gratis wordpresstheme kiezen, maar wie doet dat nou? (ik)

– Je raakt er verslaafd aan. Elke minuut refresh je wel tien keer, want er zou zomaar weer iemand gereageerd kunnen hebben. Na een paar dagen niet bloggen beginnen je handen te trillen, verschijnt er zweet op je voorhoofd en word je heel HEEL chagrijnig. In Nederland zijn er nog geen afkickklinieken op dit gebied, maar het zou wel een bijzonder goed idee zijn.

– Je moet steeds zorgen voor content. Dus dan toch maar ruzie maken met je man, want dan heb je tenminste iets om over te bloggen. Toch maar gaan naar die Huishoudbeurs. Toch maar een wandelende tak kopen om daar heel je blog aan te kunnen wijden.

– Je kan niet zonder die kick. Elke keer als je een blogje hebt geplaatst, er reacties komen en de bezoekersaantallen stijgen, krijg je een shot adrealine. Oh wacht, nee, we bloggen alleen maar voor onszelf toch? Ja, nee, echt waar, daarom zetten we het openbaar op internet. (natuurlijk moet je wel in eerste instantie voor jezelf bloggen, anders houd je het niet vol, maar je kan mij niet wijsmaken dat je het álleen maar voor jezelf doet en dat je het niet leuk vindt om reacties te krijgen!) Je wil steeds vaker bloggen en vaker en vaker en vaker en dan… heb je geen inspiratie meer.

– Je moet elke dag weer een fashionable outfit aantrekken en een nieuwe make-uplook verzinnen voor je OOTD* en EOTD/FOTD(?)*. Zucht.

– Dat je denkt: YES, EEN BLOGONDERWERP! Heb je er al eerder over geschreven.

– Je moet al die tachtigduizend reacties en mailtjes en tweets en Facebookberichtjes die je krijgt lezen. Vermoeiend!

– En je moet natuurlijk ook je Twitter, mailaccount en Facebookpagina bijhouden. Bijvoorbeeld met berichtjes over hoe zwaar bloggen wel niet is.

Het is ongelooflijk dat er nog mensen zijn die bloggen met al die stress en druk en al dat gedoe. Topmensen zijn het, kanjers, helden! Ik zeg: schouderklopje voor ons.

*Outfit Of The Day en Eye Of The Day of heet het Face Of The Day?

50 gedachtes over “Bloggers hebben het zo makkelijk nog niet”

 1. Zeg dat je gaat trouwen, dan stijgen je bezoekersaantallen ineens! Wat ik het zwaarste vind is het bedenken van een leuk logo voor mijn nieuwe site. Mijn aanstaande knutselt dat voor me maar zijn smaak is totaal anders dan de mijne. Drama!

  Ik heb ineens een dankbaar blogonderwerp erbij, ik ga ook bloggen over mijn bruiloft in zomer/najaar 2014, omdat het kan, en omdat er nog niet genoeg roze pumps en orchideeën in de wereld zijn.

 2. Ha! ook ik heb een heel zwaar leven :) En ik krijg niet eens (meer!) bezoekersaantallen te zien en het lukt me zelfs niet meer een kop te plaatsen. Snik. Zwaar leven.
  Hoe laat begint de praat-afkick-groep?

 3. Nergens last van.
  Mijn naam DOET alles !
  Hartelijke Hot Hulk
  oftewel
  HHH
  betekent
  Ha Ha Ha

  Heb ooit weleens mijn reactieveld gesloten
  Kreeg ik allemaal mail en bij anderen las ik, dat ik zoiets toch ECHT niet kon maken.
  Maar de HHH is toevallig wel eigen baas !

 4. “- Je moet elke dag weer een fashionable outfit aantrekken en een nieuwe make-uplook verzinnen voor je OOTD* en EOTD/FOTD(?)*. Zucht.” HAHA, ja daar heb jij echt heel veel last van :o. Zwaar leven!

 5. Ik wilde je net een schouderklopje teruggeven, maar toen drukte ik op ‘submit’ en laadde je site niet meer :( Nog zo’n bloggers stressfactor, haha. Maar vooruit, omdat ‘ie zo snel alweer terug is, alsnog een schouderklopje voor jou terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.