Alleen vandaag geef ik jullie wat macht, lieve lezertjes, maak er gebruik van

lauradenktgeschreven

Om ellenlange Twittergesprekken te voorkomen (wat natuurlijk zinloos is bij mij, want ik doe dat nogal veel met verschillende mensen en niet alleen bloggers, besloot Dionne een whatsappgroep voor een select aantal bloggertjes aan te maken, waaronder ik. Tijdens één van de whatsappgesprekken gaf Dionne me als blogonderwerp eenhoorns en Lenneke gaf mij knoflook. En toen kwam ik op een idee.

Tegenwoordig blog ik vijf dagen per week, maar meer dan anderhalf jaar was het dagelijks feest. Er zijn tijden geweest dat ik voor twee weken blogs had. Die tijd ligt ver achter me. Iets met tijdgebrek en discipline. Maar ik heb nog nooit een dag overgeslagen, omdat ik niets meer kon bedenken en dat was ik voor de toekomst ook niet van plan. Feit is wel dat ik over ongeveer alles heb geblogd, van duizenddingendoekjes tot en met peer op brood. Tegenwoordig blog ik alleen nog maar over fietsen, chocoladekruidnootjes en WCMS. Dat kan gevarieerder. En ik ben wel toe aan een uitdaging.

Dus, lieve lezertjes, daag me uit! Bedenk een onderwerp (of meerderen natuurlijk) voor mij. Het mag in de categorie eenhoorns zijn, maar ook in de categorie wiskunde is een stom vak. Misschien is er wel iets waar je heel graag mijn mening over wil weten of waarover ik MOET MOET MOET bloggen.

Dan nu door naar de spelregels:

– Als ik er al een keer over geblogd heb, dan ga ik het niet weer doen (of het moet met een verrassende invalshoek zijn).
– Als ik het onderwerp te persoonlijk vind, doe ik het ook niet.
– Niets in de categorie politiek/religie/andere te gevoelige, maatschappelijke onderwerpen.
– Een onderwerp dus, geen uitgebreide handleiding hoe ik de blog moet schrijven (schrijf een blog over tanden poetsen, begin met een sfeerbeeld, vertel daarna dat twee minuten heel lang zijn en heb het daarna over tandpastavlekken in je kleding).
– Er zit geen tijdslimiet aan.

Kom maar op!

45 gedachtes over “Alleen vandaag geef ik jullie wat macht, lieve lezertjes, maak er gebruik van”

 1. Nu ik eens een keertje de touwtjes in handen heb, heb ik geen inspiratie!
  Misschien kun je het hebben over wat je allemaal met Nederland van plan ben, als je eenmaal de eerste vrouwelijke Minister-President wordt. Uiteraard ben ik benieuwd of je je kledingstijl daarop aanpast :-)

 2. Een echte uitdaging zou zijn als je zelf nog met 100 onderwerpen op de proppen komt natuurlijk :P

  Pfoe, onderwerpen… je hebt zelfs al over mij geblogt (‘Een kringetje van jongens en van meisjes’ had net zo goed ‘Kurck’ kunnen heten :P), dus een blog over de beste, liefste, knapste, leukste volger gaat niet meer. Jammer joh xD

  – Hoe vrouwen langzaam de grip verliezen en mannen de wereld overnemen
  – Interview met je hele flat (het gebouw, of de bewoners ervan)
  – Hoe je ooit met die rare studie aan een fatsoenlijke baan gaat komen
  – Leiden/Oegstgeest
  – Hopjesvla
  – Hoe je over 20/30/40 jaar blogt
  – De toekomst in het algemeen
  – Jan Smit
  – Dromen
  – Ergste dronken bui :P
  – Toerist in eigen huis/dorp/stad
  – Computers die niet meewerken

  Veel plezier ermee, zal vast wat tussen zitten waar je nog geen blog over gemaakt hebt :P

  1. Mijn ergste dronken bui ga ik niet doen, al is het maar omdat ik nooit dronken ben geweest :P Wel aangeschoten en daar valt ook een mooi verhaal over te vertellen, maar dat wordt te persoonlijk!

   1. Tsss, misschien moeten we daar dan nog een jaartje op wachten als je echt helemaal door de onderwerpen heen bent dat je dan toch ook de persoonlijke dingen gaat vertellen, zonodig verstopt achter een wachtwoord :P

 3. Ik wilde net tandenpoetsen zeggen. Maar toen las ik het laatste stukje. Dacht ik een keer een beetje origineel te zijn…

  Maar ik ben wel benieuwd naar;
  -hoe je denkt dat jouw dag eruit ziet wanneer je grijs bent en veel rimpels hebt.
  -je toetsenbord (die arme toetsen, dagelijks te maken met het geweld van je vingers)
  -hoe jij je zou voelen wanneer je een week zonder elektriciteit zit.

 4. – Je huisdieren (als je die hebt)

  – Welke dingen je eigenlijk zou moeten doen, maar nooit doet

  – ergernissen

  – de asocialisering (is dat uberhaupt een woord?) van Nederlandse samenleving.

  Tips voor:
  – mensen die niet kunnen dansen, maar naar de discotheek willen kunnen gaan met hun vrienden zonder er al te debiel uit zien op de dansvloer.

  -het maken van de perfecte profielfoto facebook.

  -mensen die graag vrienden willen maken tijdens hun vakantie (in een ander land)/op de camping

  – Hun vriendje willen dumpen (op een subtiele manier.)

  Wat je zou doen als:
  – Je een miljoen euro had gewonnen

  – je een dag onzichtbaar zou zijn/door muren heen zou kunnen lopen/mensen hun gedachten zou kunnen lezen/ van gedaante kon verwisselen *vul hier een andere speciale gave in.

  -Welke spullen je zou proberen te redden als je huis in brand stond (aan welke spullen hecht je veel waarde)

  1. Is goed! Ik wil alleen die over vriendjes dumpen niet doen, want dat vind ik een beetje kwetsend als ik het op een subtiele manier moet doen. Ik zou er wel een overdreven blogje over kunnen schrijven?

 5. – Aan welk tv-programma zou je mee willen doen? (En als het een spelachtig programma betreft: zou je winnen en met welke tactiek?)

  – Wat zou je nog graag willen leren, zowel op korte termijn als op lange?ue

  – Je favoriete kinderboek.

  – Favoriete winkeltje EVER. Als in: Ik zou het niet erg vinden om een dag in deze winkel opgesloten te worden.

  Hmm, de journalist in mij heeft van de eerste twee interviewvragen gemaakt. Ach, soms wekt dat inspiratie op. Succes! (Ik heb dan weer niet gekeken of je al hierover geschreven hebt, want je hebt natuurlijk echt al megaveel geschreven.)

 6. Daar ga ik eens even voor zitten. Een vraag schiet me al meteen te binnen. Hoe creatief ben je? En dan bedoel ik niet met woorden of met het oplossen van iets, maar door iets met je handen te maken. Kun je tekenen, breien, knippen, plakken of andere dingen die je op de kleuterschool geleerd hebt. ;-)

 7. Pfff, lastig…

  – fictief interview met One Direction (lijkt me echt zo niet je muziek…)
  – een dag leven als man
  – als je 2012 opnieuw mocht doen, wat zou je dan anders hebben gedaan?

  Ben benieuwd!

 8. Oei, en dan juist op de meest inspiratieloze dag van het jaar… Maar het lijkt me leuk om iets te lezen over menselijke dierentrekjes ;) Enne, alvast een supergoed 2013 gewenst!

 9. Well, ik kan heel wat dingen verzinnen maar vandaag niet echt. Hier komt een lijstje die ik op dit moment uit mijn duim zuigt: – een denkbeeldige persoon/dier lol
  – over je dromen lol
  – appelflappen
  Ik houd maar op voordat ik meer rare dingen ga typen hahah. Alvast gelukkig nieuwjaar!

 10. Meest afschuwelijke liedjes ooit gemaakt, wachtkamers, Speedo zwembroeken/badpakken, openbare toiletten, Mark Rutte, lelijke kapsels, alternatieven voor alvast bedankt, verkopers in kledingzaken die je nooit is rustig willen laten rondkijken.

 11. Ik zou wel eens willen weten wat er zou gebeuren als je aan de Voice mee zou doen, of een kookprogramma.

  En wat meer fictie? Jij kunt van die lieve verhaaltjes schrijven. :) Een ode aan je moeder zou ik ook leuk vinden. Ehm, iets over toneelspelen?

 12. Over hoe het mogelijk is dat je titel zegt dat je alleen ‘vandaag’ kan reageren, terwijl in je blog staat dat er geen tijdslimiet aan zit; oftewel: over hoe je durft te liegen tegen je bloglezers!

  1. Sorry Jessica, ik heb (gelukkig) geen gescheiden ouders, dus daar kan ik niet zo veel over zeggen en ik weet ook niet of ik dat recht zeg maar ook wel heb, om aannames op dat gebied te doen. Dat van die jongen is echt eh dom van hem O_o

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.