Een ode

Een ode aan mijn moeder. Dat moest ik schrijven van Anne. Lekker spontaan dit dus. Een volledige ode zal dit niet worden, want dat wordt veel te persoonlijk voor een blog die iedereen (familie, vrienden, bloggers, vage bekenden en vage onbekenden) leest. Maar ik kan wel een tipje van de sluier oplichten.

Uiteraard is mijn moeder de liefste moeder van de hele wereld. Nee, ik heb niet alle moeders ontmoet, maar dat hoeft ook niet, want dit weet ik zeker. Waag het niet om te zeggen dat jouw moeder dat al is, want dan ken je mijn moeder duidelijk niet goed genoeg.

Mijn moeder doet heel veel (zo niet alles) voor me. Ze is mijn taxichauffeuse (ze zit erover te denken om een bordje met ‘Taxi Bosua’ te bevestigen op haar auto), secretaresse, financieel adviseuse, personal assistent en nog veel meer. Als ik wil zeuren, advies nodig heb of iets leuks wil vertellen (dat overkomt me ook wel eens), dan kan ik haar altijd bellen. Behalve als ze haar mobiel weer eens is vergeten. Maar dat is een detail (en dat is een uitspraak die mijn moeder vaak zegt en ik overgenomen heb).

Mijn moeder is iemand die haar sleutels in de koelkast laat liggen.
Mijn moeder is iemand die midden in de nacht naar Oegstgeest zou rijden als ik verdrietig ben.
Mijn moeder is iemand die altijd boven de maximum snelheid zit als ze auto rijdt.
Mijn moeder is iemand die haar mailtjes naar haar dochter eindigt met xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx.
Mijn moeder is iemand die zo hard praat aan de telefoon dat de persoon aan de andere kant van de lijn er doof van raakt.
Mijn moeder is iemand van wie ik hoop dat ze nog heeeeeeeeeeeeeeeeeeel lang bij me blijft.

Mama, ik houd van je.

33 Comments to “Een ode”

 1. Je had eigenlijk moeten afsluiten met Heintje – MAAAAAAHHHMAAAAAAAA! JE BENT DE LIEFSTE VAN DE HEEEEEEEEEELE WEEEEEEEEEEEERELD! :p

 2. Maar jij kent mijn moeder ook niet! Nog veeeel liever! (eigenlijk iets te lief misschien, nah, there’s not such a thing :P) En? Welke straf staat hierop? :P

 3. ontroerend.
  weet dat dit niet vanzelfsprekend is.

 4. Nou, iemand die midden in de nacht naar je toerijdt is heel bijzonder, ja !

 5. Lief zo’n ode. Heeft je moeder het al gelezen?

 6. Wat een lieve ode! En uhh.. ík heb de liefste moeder van de wereld hoor. Detail ^^

 7. Lief hoor! Mijn mama sluit haar sms’jes altijd af met “xxx mama”.

 8. Nou, snik, wat een lieve blogpost, daar zal je moeder blij mee zijn. Of haalt ze haar schouders op en zegt ze “Poe, dat wist ik allemaal al.” :-)

 9. Ahh, lief! Die moet je gewoon printen, inlijsten, en als cadeautje geven voor moederdag (maar dan de uitgebreide versie zegmaar) :)

 10. Keilief! Een lieve mama hebben is echt heel erg fijn.

 11. Hum… nou moet ik mijn moeder vanavond dus gaan teleurstellen dat ze niet de liefste zou zijn? Nou ja, ik vertel haar wel even zachtjes dat er nog meer lieve moeders zijn!

 12. En ze heeft nu ook twitter!

 13. Wow, wat een lieve moeder. ;-)

 14. Super lief!

 15. Yeahh :) Lieve mama’s zijn de beste mama’s.

 16. Dit is hoe alleen moeders kunnen zijn! Ontzettend lief blogje :D

 17. mooie ode! En ze heeft maar geluk met zo een dochter

 18. Sleutels in de koelkast :P Volgens mij heb je dat al eens eerder gezegd, maar het blijft grappig!
  Mijn moeder is haar autosleutels momenteel kwijt, dus ik zal zeggen dat ze in de koelkast moet kijken ;)

 19. Naaaaaaaaaaaawwww!
  Cute. In de verte herken ik mijn moeder. :’)

Leave a Reply