Fietsen is leuk

Heb ik eerder gejankt dat fietsen zo ontzettend stohoooom is, zal ik nu even vertellen waarom ik ondanks dat het toch volhoud om dit voertuig te beklimmen en daadwerkelijk te gebruiken. Ja, geloof het of niet, maar sommige dingen zijn ook leuk aan fietsen.

Is de heenweg echt verschrikkelijk: het is vroeg, het waait te hard, ik ben te laat weggegaan, maar kom niet vooruit, er zijn teveel fietsers en die fietsen te langzaam, de verkeerslichten werken tegen, ik heb het ontiegelijk warm, er komen geen leuke liedjes op de shuffledinges van mijn mp3speler – is de terugweg echter (vaak) heerlijk.

Op de terugweg zweef ik, zeker als het donker is. Ik heb energie (’s ochtends ben ik pas vanaf een uur of tien aanspreekbaar), ik heb geen haast en mijn benen trappen als een malle, zonder enige moeite. Mijn wangen zijn koud, op een prettige manier, maar voor de rest is mijn lichaam warm – niet te warm. De shuffledinges van mijn mp3speler speelt alleen leuke, uptempo liedjes. Overal branden lichtjes en stiekem kijk ik bij huizen naar binnen. Het heeft iets gezelligs. Bovendien is het lekker rustig op de weg, dat scheelt ook heel veel. Fietsen is nog gezond ook. En sneller dan de bus. En milieuvriendelijker.

En dat is waarom fietsen leuk is.

(ik beloof dat ik in ieder geval de komende week niet meer over fietsen zal bloggen, want anders vrees ik dat ik mijn blognaam moet veranderen in Laura fietst).

Tags:

23 Comments to “Fietsen is leuk”

 1. Niks over valentijnsdag? :O Tsssss
  Blijkbaar bestaat wel je halve leven uit fietsen, dus zo gek is Laura fietst nog niet :P

 2. Geen Laura fietst? Jammer hoor, het had me leuk geleken om zo toch nog een beetje te fietsen. Heb nu al ruim een jaar geen fiets en niet gefietst en mis het wel.

 3. Fietsen is ook gewoon leuk! Lekker goedkoop, lekker uitblazen, je conditie trainen, je goed voelen als je iedereen lekker inhaalt…

 4. Spring maar achterop bij mij…
  alhoewel?
  Samen fietsen gaat toch beter
  en wat sneller
  of zijn de straatjes
  van Leiden en Oegstgeest
  te smal?
  Dan de polder maar in
  of naar het strand
  Uitwaaien, wandelen
  toe…een zilte zak friet
  met wat krakend zand

 5. Vanochtend was fietsen echt niet leuk. Het regende en om tien voor half zes was het dus ook nog eens erg donker en saai op straat.

 6. Ik heb juist in de ochtend dat ik vrij snel op plaats van bestemming ben en dat ik ’s middags een rot terugweg heb, haha.

 7. oh ja ik houd van koude wangen en traanogen door fietsen in de koud. ik mis mijn fietsje heel erg :(.

 8. Fietsen is heeeeeeeeeeeeeeel leuk.

 9. De heenweg gaat ook altijd gepaard met een tranend oog (help, mijn mascara!), terwijl ik op de terugweg nooit last heb van mijn ogen.

 10. jij weet ook niet wat je van fietsen vindt …

 11. De heenweg is altijd minder leuk! Maar de terugweg is idd vaak leuker, vooral als het zonnetje lekker schijnt. Lekker zonder jas.

 12. Fietsen is ook leuk, behalve wanneer het niet leuk is..

 13. Lekker fietsen in het donker in de stad. Verstand op nul. Mmmm.

 14. Hoera voor de shuffle-functie!

 15. En dit doet me er aan denken dat ik al schandalig lang niet gefietst heb…

 16. fietsen is niet leuk als het ’s morgenvroeg ook nog is regent :(. Op de terugweg is dat ook niet leuk haha

 17. Ik haat fietsen! Doe alles lopend of op de scooter of met de auto. De fiets bestaat niet in mijn leven.

 18. Ik krijg altijd oorpijn van fietsen. Alsof mijn hersenen opgezwollen zijn en gaan ontploffen en dan door mijn oren naar buiten gaan lopen. Ik houd er niet zo van.

 19. Haha, Laura fietst, da’s nog een idee! Ik HAAT fietsen!

 20. ’s Ochtends en ’s middags is een hel, maar ’s avonds gaat het altijd goed! :D

 21. Bij mij op het werk stimuleren ze het fietsen ook. Dan kun je goedkoper een fiets kopen. Het zou alleen leuker zijn als ze nog iets extra’s zouden doen om het fietsen ook echt aantrekkelijker te maken. Met alleen een tegoedbon heb je mij niet om.

Leave a Reply