Fietsen is leuk

Heb ik eerder gejankt dat fietsen zo ontzettend stohoooom is, zal ik nu even vertellen waarom ik ondanks dat het toch volhoud om dit voertuig te beklimmen en daadwerkelijk te gebruiken. Ja, geloof het of niet, maar sommige dingen zijn ook leuk aan fietsen.

Is de heenweg echt verschrikkelijk: het is vroeg, het waait te hard, ik ben te laat weggegaan, maar kom niet vooruit, er zijn teveel fietsers en die fietsen te langzaam, de verkeerslichten werken tegen, ik heb het ontiegelijk warm, er komen geen leuke liedjes op de shuffledinges van mijn mp3speler – is de terugweg echter (vaak) heerlijk.

Op de terugweg zweef ik, zeker als het donker is. Ik heb energie (’s ochtends ben ik pas vanaf een uur of tien aanspreekbaar), ik heb geen haast en mijn benen trappen als een malle, zonder enige moeite. Mijn wangen zijn koud, op een prettige manier, maar voor de rest is mijn lichaam warm – niet te warm. De shuffledinges van mijn mp3speler speelt alleen leuke, uptempo liedjes. Overal branden lichtjes en stiekem kijk ik bij huizen naar binnen. Het heeft iets gezelligs. Bovendien is het lekker rustig op de weg, dat scheelt ook heel veel. Fietsen is nog gezond ook. En sneller dan de bus. En milieuvriendelijker.

En dat is waarom fietsen leuk is.

(ik beloof dat ik in ieder geval de komende week niet meer over fietsen zal bloggen, want anders vrees ik dat ik mijn blognaam moet veranderen in Laura fietst).

23 gedachtes over “Fietsen is leuk”

 1. Spring maar achterop bij mij…
  alhoewel?
  Samen fietsen gaat toch beter
  en wat sneller
  of zijn de straatjes
  van Leiden en Oegstgeest
  te smal?
  Dan de polder maar in
  of naar het strand
  Uitwaaien, wandelen
  toe…een zilte zak friet
  met wat krakend zand

 2. Ik krijg altijd oorpijn van fietsen. Alsof mijn hersenen opgezwollen zijn en gaan ontploffen en dan door mijn oren naar buiten gaan lopen. Ik houd er niet zo van.

 3. Bij mij op het werk stimuleren ze het fietsen ook. Dan kun je goedkoper een fiets kopen. Het zou alleen leuker zijn als ze nog iets extra’s zouden doen om het fietsen ook echt aantrekkelijker te maken. Met alleen een tegoedbon heb je mij niet om.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.