Klaus ist ein Schwein

httpv://www.youtube.com/watch?v=ZO7WVulKlqA

Mijn broertje is gek. Via privéberichten stuurt hij de raarste dingen. Zo kreeg ik laatst dit: ‘Das Leben ist grausam und Klaus ist ein Schwein.’
Ik had geen idee wat voor onzin hij nu weer stamelde. Totdat ik het ging googlen. En geweldige klanken vulden de ruimte.

Mijn broertje kent het liedje via zijn Duits leraar. Nou, het enige wat ik kreeg bij Duits was die Leiden des Jungen Werthers, dan is dit wel andere koek. Niet alleen de compositie van het liedje is geweldig, maar de tekst is ook ongelooflijk diepzinnig: Das Leben ist grausam und schrecklich gemein. Das Leben ist grausam und Klaus ist ein Schwein. Later komt er zelfs een ongelooflijke twist waarbij Gabi opeens een Schwein is.

Ik ben mijn broertje intens dankbaar dat hij me heeft laten kennis maken met dit pareltje van een lied. En ik zou mezelf niet zijn als ik het ook niet met jullie zou delen.

Dus stop even met Twitter, Facebook, Tumblr en whatsappen en luister naar dit prachtige lied. You won’t regret it.

(Kennen jullie nog meer van dit soort (Duitse) pareltjes? Laat maar weten!)

17 gedachtes over “Klaus ist ein Schwein”

  1. Die Prinzen zijn geweldig, ze hebben heel veel van die schop-tegen-de-maatschappij-liedjes. Ik luister er na 10 jaar nog steeds naar, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik deze nog niet kende. Bedankt =)

  2. Dank voir het delen. Volgens mij (aan de kapsels te zien) al een golden oldie. Maar ik heb genoten und die Gaby ist ein Wijs Wijf dat ze het Schwein niet teruggenomen heeft. Girlpowerrrrr!

  3. Zo, dat is een oudje ;-) Ik ken Die Prinzen al jaren en heb ook aardig wat cd’s van ze. Ze verdienen het wel om even door jou in het zonnetje gezet te worden.

  4. Ik heb mijn afspeellijst er zelfs voor op pauze gezet, maar of het de moeite waard was… :’) Wij kregen onder andere ’99 Luftballons’ bij Duits en nog een ander wel oké liedje, dat gaat dan nog wel. Maar bij Frans zijn de liedjes ook altijd zo gaar haha.

  5. Haha wat cool. Deze kreeg ik ook met Duits. Toen nog op cassette!! (2001 ofzo). Leuk om die weer eens te horen en met clip erbij…

  6. Ach nein Gabi was hast du jetzt getan? Das ist unsere lieder! Nicht an anderen lassen horen! (und wiederom ist es klar das ich aber naturlich kein deutsch kann bradworst)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.