Dag Literatuurwetenschap

Had ik vorige week mijn laatste college en bachelorpresentatie was vandaag de laatste dag dat we met de studie bij elkaar waren, nog niet afgestudeerd bedoel ik dan. We hadden namelijk een symposium (dat klinkt veeeeel chiquer dan het is), waarbij we moesten presenteren over onze scripties en feedback geven. Daarna was het een borrel en toen was het klaar.

En dat is raar. Drie jaar lang colleges gevolgd, gezeurd over vakken, gezucht over de toetsing en vooral veel gelezen. Natuurlijk moeten we eerst nog onze scriptie afschrijven (NEE, BEGIN DAAR NIET OVER EN OOK NIET OVER WAT IK ERNA GA DOEN), maar de eerstvolgende keer dat we elkaar zien is bij de diploma-uitreiking. En dan waaiert iedereen uit. Dan moeten we de wijde wereld in.

De universiteit is een rare wereld waarin je weet dat iedereen intelligent is, maar je je toch heel dom kan voelen (je bent niet meer de slimste van de klas, als je dat al was). Je kunt serieus met elkaar praten over iets als feminisme, enthousiast zijn over een boek zonder dat je als saai wordt gezien en de docenten spreek je met ‘je’ aan (goed, dat geldt voor Literatuurwetenschap, waarschijnlijk niet voor een studie als Geschiedenis).

Het is een raar gevoel om te weten dat dat allemaal achter je ligt. Maar misschien ook wel spannend. Want er kan nog zoveel gebeuren in de toekomst.

Dag Literatuurwetenschap. Het was fijn.

29 gedachtes over “Dag Literatuurwetenschap”

    1. Ja, maar niet geheel, want ik kan ook zeggen dat ik de master geschiedenis niet ga doen en ook niet die van Duits en dan weet je nog niks :P

 1. Het lijkt mij ook heel gek als ik op een gegeven moment klaar ben met de middelbare, de Universiteit lijkt me helemaal raar! Dan ben je echt ‘klaar voor de wereld’, hahaha. Wat ga je nu doen?

 2. Ha ja, ik zit op hetzelfde punt als jij: afgestudeerd. Maar zijn er dan zo veel mensen bij jullie die geen master doen? (omdat je schrijft: iedereen waaiert uit).
  Bij ons zijn dat echt wel enkelingen.
  Ik ben er no helemaal niet klaar voor om uit te waaieren! :'(

  1. Nee, de meesten gaan wel een master doen hoor, maar sommigen nog wat langer studeren. Het is niet zo dat mensen helemaal geen master doen en meteen gaan werken (voor zover ik weet). Maar ik bedoelde het meer in de zin dat iedereen wat anders gaat doen, niet iedereen gaat de master Literatuurwetenschap doen.

 3. ‘ Want er kan nog zo veel gebeuren in de toekomst’.

  Lieve Laura, neem maar van mij aan dat er heel veel gaat gebeuren in de toekomst.

  Gefeliciteerd met het resultaat tot nu toe en ik zal niets zeggen over dat ene onderwerp. Hum, ik kan het toch niet laten. Veel succes en maak je niet te veel zorgen: IK heb er alle vertrouwen in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.