Dag Literatuurwetenschap

Had ik vorige week mijn laatste college en bachelorpresentatie was vandaag de laatste dag dat we met de studie bij elkaar waren, nog niet afgestudeerd bedoel ik dan. We hadden namelijk een symposium (dat klinkt veeeeel chiquer dan het is), waarbij we moesten presenteren over onze scripties en feedback geven. Daarna was het een borrel en toen was het klaar.

En dat is raar. Drie jaar lang colleges gevolgd, gezeurd over vakken, gezucht over de toetsing en vooral veel gelezen. Natuurlijk moeten we eerst nog onze scriptie afschrijven (NEE, BEGIN DAAR NIET OVER EN OOK NIET OVER WAT IK ERNA GA DOEN), maar de eerstvolgende keer dat we elkaar zien is bij de diploma-uitreiking. En dan waaiert iedereen uit. Dan moeten we de wijde wereld in.

De universiteit is een rare wereld waarin je weet dat iedereen intelligent is, maar je je toch heel dom kan voelen (je bent niet meer de slimste van de klas, als je dat al was). Je kunt serieus met elkaar praten over iets als feminisme, enthousiast zijn over een boek zonder dat je als saai wordt gezien en de docenten spreek je met ‘je’ aan (goed, dat geldt voor Literatuurwetenschap, waarschijnlijk niet voor een studie als Geschiedenis).

Het is een raar gevoel om te weten dat dat allemaal achter je ligt. Maar misschien ook wel spannend. Want er kan nog zoveel gebeuren in de toekomst.

Dag Literatuurwetenschap. Het was fijn.

29 Comments to “Dag Literatuurwetenschap”

 1. Is er geen master literatuurwetenschap?

 2. Ja, vroeg ik mij ook al af!

 3. Ik dacht dat je net begonnen was…
  wat gaat de tijd toch snel.
  Wat nu..?

 4. Hoe gaat het met je scriptie?
  Wat ga je erna doen?
  Feminisme is stom. Erover praten ook, dus ik hou erover op :P

 5. Het lijkt mij ook heel gek als ik op een gegeven moment klaar ben met de middelbare, de Universiteit lijkt me helemaal raar! Dan ben je echt ‘klaar voor de wereld’, hahaha. Wat ga je nu doen?

 6. Als je er zo over schrijft dan word ik gewoon nu al zenuwachtig voor mijn laatste jaar. Ik vind het nog een te eng idee hoor.

 7. Ha ja, ik zit op hetzelfde punt als jij: afgestudeerd. Maar zijn er dan zo veel mensen bij jullie die geen master doen? (omdat je schrijft: iedereen waaiert uit).
  Bij ons zijn dat echt wel enkelingen.
  Ik ben er no helemaal niet klaar voor om uit te waaieren! :'(

  • Nee, de meesten gaan wel een master doen hoor, maar sommigen nog wat langer studeren. Het is niet zo dat mensen helemaal geen master doen en meteen gaan werken (voor zover ik weet). Maar ik bedoelde het meer in de zin dat iedereen wat anders gaat doen, niet iedereen gaat de master Literatuurwetenschap doen.

 8. Wow, dat moet wel een gek idee zijn ja! Succes met uitwaaien, komt vast iets moois op je pad :)

 9. ‘ Want er kan nog zo veel gebeuren in de toekomst’.

  Lieve Laura, neem maar van mij aan dat er heel veel gaat gebeuren in de toekomst.

  Gefeliciteerd met het resultaat tot nu toe en ik zal niets zeggen over dat ene onderwerp. Hum, ik kan het toch niet laten. Veel succes en maak je niet te veel zorgen: IK heb er alle vertrouwen in.

 10. Heel veel succes!!! Zal even een raar idee zijn zeg inderdaad… ^^

 11. Ja dat is wel even gek!
  Heel veel succes met je scriptie.

 12. En vertel eens Laura:….. JE weet al welke vraag ik wilde stellen hé ;)

 13. Lijkt me zeker raar, maar er komt iets moois op jouw pad!

 14. Veel succes met de laatste loodjes!

 15. Maak je geen zorgen over wat je gaat doen… dat kun je wel bedenken, maar weten kun je het nooit. En dat is precies het mooie.

Leave a Reply