Wat er zo leuk is aan interviewen

Gisteren, op een zonovergoten dag in Amsterdam die een vaartocht met het pontje (leuk!!!) vereiste, had ik sinds lange tijd weer een interview. Door studie, stage en andere activiteiten ben ik er lang niet aan toegekomen. Met wie het interview was en wat voor nieuwe serie er gaat komen, houd ik nog even geheim, maar leuk wordt het zeker.

Maar wat is er nou eigenlijk zo leuk aan interviewen? Nou, dit dus:
– Je mag eindeloos nieuwsgierig zijn en vragen stellen. Ook rare vragen. Of vragen die eigenlijk niet kunnen (alles onder het mom van journalistiek).
– Je komt verhelderd thuis, omdat je zoveel nieuwe dingen hebt ontdekt. Niet alleen over die persoon, maar ook over het gebied waarover zij veel weten.
– Je ontmoet nieuwe mensen, ziet nieuwe plaatsen, maakt nieuwe reizen.
– Je komt in contact met mensen die je bewondert.
– Je gaat blij en vol energie weg, omdat het zulke leuke gesprekken zijn (tot nu toe nog geen enkel onaardig iemand geïnterviewd!).

En hoewel het soms ook een pokkewerk zijn (uren reizen, het interview zin voor zin uittypen), is het vooral heeeeel erg leuk. Dus binnenkort in dit theater: meer interviews!

14 Comments to “Wat er zo leuk is aan interviewen”

 1. Het klinkt leuk ja!

 2. Ik heb er geen ervaring mee, maar het lijkt me wel leuk om het eens te doen!

 3. Ik heb juist een hekel aan interviewen :(

 4. Mmm, ja en nee :-) Interviewen vind ik best leuk, zolang je maar leuke vragen hebt. En ik ga me altijd druk maken over hoeveel vragen ze al wel niet hebben beantwoord, en hoe vaak, en hoe saai ze het dan wel niet moeten vinden etc. En daarmee gaat de lol er voor jezelf af ;-)

  Gelukkig kan jij dat wel gewoon, dat interviewen… ik ben benieuwd!

 5. Ik heb nog nooit iemand geïnterviewd maar ik denk soms ‘hmm, lijkt me best leuk om iemand hier de oren van het hoofd over te vragen (en het te verwerken in een artikel, of course) onder het mom van ‘een interview’!

 6. Ik heb ooit een keer Egbert Jan Weeber geïnterviewd. Dat was zo leuk! Na het interview nog een hele tijd gewoon zitten kletsen, haha!

 7. Ik heb wel al mensen geïnterviewed, meerdere keren zelfs. :D En nee, niet voor de krant. Ik vind het geweldig om te doen, lekker doorvragen, praten en ter plaatse de helft van de vragen verzinnen. :)

 8. Ik moet veel interviewen voor m’n opleiding, maar echt leuk vinden doe ik ’t niet. Bij inteviewen gaat het om de mening en visie van mensen op iets. Ik heb liever harde feiten :)

 9. JIJ BENT GEWOON IN AMSTERDAM EN JE LAAT HET NIET EVEN WETEN!

 10. Ik krijg spontaan zin in interviewen! Ik ben benieuwd naar het resultaat.

 11. Als het zo leuk vindt, ga het dan vaker doen! Ik vind interviewen alleen maar eng… De wereld heeft jouw vragen nodig. ;)

Leave a Reply